Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 08:38 - Тайната на прокълнатите книги
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 12557 Коментари: 32 Гласове:
10

Последна промяна: 04.08.2010 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


ИЗКАЗВАМ СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА GABRIEL , НАПРАВИЛ ТОЗИ ПРЕВОД И ЗА ТОВА,ЧЕ БЕ ТАКА ДОБЪР ДА МИ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО ПРЕДОСТАВЯ И НА ВАС.
Ако не бяха загубени древните знания, сега светът щеше да изглежда по друг начин

                                                                        Берос

Опиум за народа
През цялата история на човечеството внезапно са се появявали и също така внезапно изчезвали удивителни книги. Първият, обърнал внимание на този феномен, е бил Жак Берже (1912 – 1978), специалист по изчезнали фолианти.
„Книги се унищожават с такава неоспоримост – пише той в монографията си „Прокълнатите книги“ – че неволно се прокрадва мисълта: може би причината на това явление се крие в това, че тяхното съдържание заплашва съществуването на земната цивилизация“. Кой претендира за ролята на спасител на човечеството от ненужни, по негово мнение, знания? Според думите на Берже само така наречените силни на деня: отначало жреците, след това инквизицията, сега – спецслужбите.
Така че, какво са знаели нашите предци?„За съжаление са се съхранили само отделни сведения – казва историка, библиограф, ръководителят на научноизследователският център „Древен свят“ Юрий КОЦЕНКО – Но и те ни шокират“.

„Книгата на Тот“

Бог Тот – потомък на атлантите?
„Книгата на Тот“ е най-древната от прокълнатите. Появила се е още в древен Египет у жреците. Тот е божество от доегипетски произход. Изобразявали са го във вид на човек с глава на ибис. Според древна легенда Тот изобретил писмеността и е бил летописец на всички събрания на боговете. Книгата била записана на 78 златни пластини. И за нейни автори се считат легендарните атланти. По-късно тази книга няколко пъти е преписвана на папируси. Златните таблички изчезнали. Копията били унищожени от жреците. По-късните – от инквизицията. Но се намерили и съхранени…

„Стеганография“-та на абат Тритемий
Абат Тритемий (1462 – 1516) след срещата си с някакъв тайнствен учител, който го насочил към окултните науки, написал книга под названието „Стеганография“. Ето и неговото собствено предисловие: „В своята книга ще разкажа за способите, чрез които аз мога точно и надеждно образно да предам волята си на всеки, колкото и далеч да се намира от мен, дори и на сто версти. И при това никой няма да ме заподозре, че използвам някакви знаци, фигури или букви. А ако се възползвам от услугите на пратеник и този пратеник бъде заловен по пътя, никакви молби, заплахи, обещания и мъчения няма да принудят този пратеник да открие тайната, защото няма нищо да знае за нея. И затова нито един човек няма да успее да разкрие тайната. Но всички тези неща мога при желание с лекота да преодолея без да прибягвам до ничия помощ и без да изпращам куриер. Дори на затворника, заточен в дълбокото подземие и намиращ се под строга охрана, мога да предам волята си“.„Изглежда Тритемий действително е извър шил велико откритие в областта на телепатията и хипнозата, но той не би следвало да разказва за това“ смята Коценко. Английският алхимик Джордж Рипли, изучил трудове те на Тритемий в пълен обем, оставил даже този изплашен коментар: „Умолявам тези, които ги (трудовете) знаят, да не ги издават! "СЪСТОЯНИЕТО НА КНИГАТА СЕГА: През 1616 година ръкописът е изгорен. Съхранено е много кратко изложение на „Стеганография“-та датирано към 1621 г.КЪДЕ СЕ ПАЗИ: В националната германска библиотека, намираща се в Берлин.

Беседите на д-р Джон Ди с духовете

Джон Ди (1527 – 1609) е английски математик, географ, астроном и астролог. Един от най-образованите хора на своето време, той издига идеята за началото на меридианите – Гринуичкия. На 25 май 1581 г. му се явило същество с нечовешка природа, окръжено от сияние. То му оставило черно огледало, приличащо на идеално полиран черен камък. И казало на доктора, че като гледа в този кристал, той ще види други светове и ще може да встъпи в контакт с разумни същества от друга, нечовешка природа. Ди записал беседите си с тези неземни същества. И част от тях, под названието „Истинско и вярно съобщение за това, какво се е случвало в продължение на много години между д-р Дж. Ди и някои духове“, издал английският филолог Мерик Казобон. Другата част от записките на беседите е изгорена заедно с целият архив на Ди от неизвестни грабители. „Останали са само фрагменти от езика, на който са говорили тези същества и които Ди наричал ‘енохически’“ разказва Коценко. „Била е завършена система от азбука и граматика. Част от достигналите до нас текстове на енохически език съдържат математи чески знания, нивото на които много е превишавало съществуващите знания по времето на Джон Ди“. Джон Ди също е писал, че Земята съвсем не е кръгла. Тя се състояла от много наложени една върху друга сфери, построени покрай друго измерение. Между тези сфери имало точки, или по-точно повърхности на съприкосно -вение, и по този начин Гренландия в другите светове се простирала до безкрайност. Ето защо Джон Ди изпратил на кралица Елизабет много бройни молби, в които я убеждавал, че Англия е длъжна да завладее Гренландия, за да получи на свое разположение врата към другите светове. СЪСТОЯНИЕТО НА КНИГАТА СЕГА: Огледало в идеално, но неработещо състояние. За съжаление администрацията на музея не позволява нито използването, нито изследването му. От бeседите с духовете е съхранена само първата част.КЪДЕ СЕ ПАЗИ: Британският музей в Лондон.

Библиотеката на „Обществото на деветимата неизвестни“

По инициатива на древноиндийският цар Ашок било създадено „Тайното общество на деветимата неизвестни“, подобно на съвременните научно-изследователски центрове. Обществото се състояло от девет велики индийски учени и мъдреци, задачите на които били системати -зацията и каталогизацията на всички научни знания, получени от древните свещени ръкописи и в резултат на експерименти и наблюдения. Всеки от „деветимата Неизвестни“ написал по една книга, посветена на един или друг отрасъл от научните знания. Дейността на обществото преминавала в обстановка на най-строга тайнст -веност.Цар Ашок, набожен будист и убеден противник на войните, отлично съзнавал каква сила притежават знанията и не можел да допусне тяхното използване за разрушения и войни. Впрочем, царят имал от какво да се опасява: научните сведения, с които разполагали неговите учени, дори по съвременните мерки са невероятни. Така например една от книгите е била посветена на преодоляването на гравитацията и управлението и, създаване на безтегловност в земни условия. Друга е посветена на създаването и използването на свръхмощно оръжие, имащо много общо със съвременните разработки в областта на ядреното и психотронното въоръжение. Друга книга съдържала подробно описание и чертежи на летателни апарати, позволя ващи на древните авиатори не само да се издигат във въздуха, но и да извършват космически полети.КЪДЕ СЕ ПАЗИ СЕГА: Неизвестно. Споменаването на тези трудове се среща в много древноиндийски писмени източници, но нито една от книгите така и не е открита от археолозите. Предполага се, че някои книги и досега се пазят в манастирите на Тибет и Индия. И разбира се, будистките лами ще направят всичко възможно тези знания никога да не попаднат в представителите на съвременната цивилизация.

БИБЛИОТЕКА «ЛИБЕРИЯ»
За да спаси от унищожение уникалната библиотека на византийските кесари, малката дъщеря на деспота Тома. София (Зоя) Палеолог се омъжва за великият княз Иван III. В най-строга тайна и под надеждна охрана тя превозва от Константинопол в Москва 70 товара с книги. За да защитят надеждно библиотеката, която получила името „Либе рия“, а по-късно „Библиотеката на Иван Грозни», положили в каменна гробница в един от кремълските събори, а на вратите сложили катинари. Според свидетел -ството на ученият монах от Гърция Максим Грек, в библиотеката имало древни глинени таблички, пергаменти, древногръцки книги. Ако се вярва на свидетелствата на 53 ръкописни и печатни книги на църковнославянски език в които тя се спомена -ва, в библиотеката имало дори пергаментови свитъци на древноарамейски, подписани под името Исус.КЪДЕ СЕ ПАЗИ СЕГА: Неизвестно. „Либерия“ изчезва през шестдесетте години на XVI век.

Александрийската библиотека
Александрийската библиотека е основана 300 години пр.н.е. от атинският управник Деметрий Фалерски. В нея се съхранявали около седемстотин хиляди ръкописни книги. Самият Деметрий е написал огромен брой трудове, един от които със странното наиме нование „За светлата точка в небето“, вероятно се явява като първото произведение за летяща чиния.Съвсем точно е известно, че по времето на Юлий Цезар Алексан -дрийската библиотека вече несъмнено се е смятала за хранилище на тайни книги, даващи практически неограничено могъщество. Според достигнали до нас сведения, в библио теката например се е пазила „История на света“ от вавилонският жрец, историк и астроном Берос (356 г. пр.н.е. – 261 г. пр.н.е.). в нея той описвал първите си контакти с извънземните – тайнствените Апкалуси, същества, наподобяващи риби. Те предали на хората първите научни познания.В библиотеката се пазели и пълните събрани съчине ния на Манетон. Този египетски жрец и историк знаел всички тайни на Египет. Изглежда, именно това представлявало опасност. Имало е и трудове на финикийският историк Мокус, на когото приписват създаването на атомната теория. Имало е и книги, които съдържали тайни за изгот -вянето на злато и сребро. По всяка вероятност, в тях се съдър жали главните ключове към алхимията, които ни липсват за достигането на тази наука.КЪДЕ СЕ ПАЗИ СЕГА: Библиотеката е била унищожена или от Цезаря, или от случаен пожар. Но може би не напълно. И ако някои тайни организации разполагат с ръкописи от алексан -дрийски произход, то те старателно ги крият.

OT АРХИВА НА ‘КП’
Какво още е изгорено?
През 1885 г. писателят и френски окултист Сент Ив д’Алвейдр получил заповед от главата на Нотр Дам под страх от смърт да унищожи своето последно произведение „Мисията на Индия в Европа и европейската мисия в Азия. Проблема Махатма и неговото решение“.

През 1897 година наследниците на писателя Станислав де Гуайт получили заповед, неизпълнението на която ги заплашвало със смърт, да унищожат четири неиздадени негови ръкописи, посветени на проблемите на черната магия, а също така и на целият му архив.
През 1933 година в Германия нацистите изгорили всички екземпляри на книгата „Розенкройцери. История на Реформацията“.
По заповед на италианския диктатор Мусолини през 1944 година били изгорени 80 000 книги и ръкописи, принадлежащи на Неаполското кралско научно общество. Целта на операцията – да попречат важни магически документи да попаднат в ръцете на съюз ниците. Предполага се, че в неаполитанската библиотека са се съхранявали и нездавани ръкописи на Леонардо да Винчи, и документи на известният окултист Алистер Кроули.
Какво не сме разчели?
Съвременните учени не могат да разберат почти нищо от „Виманика – Шастра“, където е описано устройството на летателен апарат – виман. Въпреки, че е написана на санскритски.

Манускрипта на Войнич и до наши дни се съпротивлява на всички опити да се преведе. Приблизителната дата на поява – 1609 година. И никой досега не е доказал какво всъщност е това-: драсканици на средновековни алхимици, гениална мистификация или творение на извънземен, който е решил да остане на Земята и да разкаже за тревите и звездите от своя свят. Пази се в Йейлският университет, в библиотеката за редки книги под каталожен номер MS 408.
Синята или Каменната книга, йероглифите на която са изрязани на плоски скали, намиращи се в устието на река Индел (приток на река Виг, вливаща се в Бяло море). Счита се, че този артефакт съдържа уникална информация за източници на сила и могъщество, тайни светове и възникването на Вселената.

Послеслов
Тайната на могъщата власт – в магията?
Може да ви се стори много странно, че заедно с научните трактати се криели и унищожавали книги по магия. Работата е там, че тайната на седемте печата дълго време си оставала цел на достижение и откритие както на древните учени, така и на сегашните. Магията до неотдавна се е използвала в научният свят с не по-малко уважение от останалите точни, естествени и хуманитарни науки. И например, в университетите на Толедо, Саламанка и Краков окултните науки се преподавали наравно с математиката, логиката и богословието. Но в действителност само единици са овладявали в пълна мяра тази тайна премъдрост. И са ставали владетели.

Източник: KP.ru
ПРЕВОД: GABRIEL
http://www.mysticolors.com/forum/index.php?showtopic=1774
Гласувай:
10
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. ferdi - !! :)
04.08.2010 09:29
Поздрави, много интересен материал!!
цитирай
2. bven - Ferdi ,Служим на любознателните читатели!
04.08.2010 10:18
:):):))))))))))
цитирай
3. osi4kata - thanks :)
04.08.2010 12:59
доста непонятни неща има около нас и все се опитвам да си ги обясня:)

поздрав за интересния пост :)
цитирай
4. lila - thanks for that!
04.08.2010 13:37
thanks for that!
цитирай
5. panazea - Да, изгорени са и старите български книги в манастирите по заповед на гръцките митрополите
04.08.2010 13:44
И патриаршеската библиотека на патриарх Евтимий 1734г.
цитирай
6. bven - На 3: наистина има много необясними неща ,
04.08.2010 14:53
но за човешкия Дух няма граници! Хубав ден :)
цитирай
7. bven - На 4:
04.08.2010 14:54
Радвам се, че ти харесва! Пак заповядай! :)
цитирай
8. bven - Да ,panazea -
04.08.2010 14:56
всяка власт крие неудобните истини! Но винаги Човек ги търси! :):)
цитирай
9. анонимен - Joint pain relief
09.07.2011 16:00
Back and neck suffering can have a enervating have an effect on somebody's lifetime. No-one would rather go through anguish howevere, if it happens the primary aim can be to allow it to put a stop to right away. Depending on the Country's Institute of Health and wellbeing Sciences (NIHS) tonsils serious pain is definitely the 1 / 3 most common form of aches informed about the at present. Practically 2/3 in the citizenry get each year some type nck pain throughout their entire life.

Throat discomfort features a couple of factors allowing it to show up abruptly. All of our can range f can be an sophisticated section of the physical structure given that it supports the pinnacle and shields all of the spine at the most significant point when doing it logs onto to mental. Due to the positioning the pain we experience within this knee are generally induced provided by not alone the particular neck of the guitar themselves yet the associated with body additionally.

Typically the muscle tissue belonging to the tonsils connect belonging to the spine, neck, chest area and additionally straight into the deal with. These muscles assistance with move everywhere of the head and also form help support. In case some of these muscular tissues gets to be blocked there may be neck of the guitar soreness. Whiplash is definitely harm lots of muscles traces and will show up provided by sports activities, motorcar accidental injuries together with occurs. Herniated or even immense intervertebral disks seem to be serious stress towards can range f, which is able to lead to extraordinary and also really serious can range f suffering. Misalignments from the cervical spinal vertebrae or perhaps a squeezed sensory can cause knee problems. Disease for example arthritis and even degenerative dvd problems the two affect the harshness of fretboard soreness. Negative stance whether although waiting, being seated or simply taking a nap are extremely frequent reasons behind tonsils ache. Guitar's neck anguish runs using a boring painfulness for an discerning discomfort your local area struggles to walk a person's guitar neck. Less neck of the guitar exercise, tingling, tingling, snapping shots anguish, dizziness, bulge, and additionally complexity taking are very associated with guitar's neck painfulness. Aside from that, stress as well as tricep / bicep, facial, or perhaps lap anguish can easily all set up of your guitar neck.
<a href=http://www.neckbackpainrelief.org>Neck pain relief</a>
цитирай
10. анонимен - za vas
29.11.2011 00:14
dobre napisano,az imam 9 knigi edna namerih na edin boklyk v izrael hvarlena i ia vzeh .jreca beros ot haldeia s tekstove na arrameiski ezik ,fantaziata vi e malka za kakvo stava vapros ,polzval sam ia samo vednaj dva ,no tova e grimoar za ypravlenie ili razryha na sveta.i raboti yspeshno.
цитирай
11. анонимен - za teb
29.11.2011 00:24
abat tritemii velik monah adept na tainite nayki ychitel na agripa neteshaim stenografia e kniga koiato chrez izgariane na napisanoto moje da go chete dryh na hiliadi kilometri nezavisimo kade se namira .po sashtia nachin predavaneto na misli s ogan .
цитирай
12. анонимен - hey, anonimen - za vas!
02.02.2012 09:56
za kakvo stava duma. zanimavam se s beros, no qvno ne e babyloniaca!? blagodarq za saobshtenieto i eventualniq otgovor
цитирай
13. анонимен - mobile adobe reader
17.02.2012 19:45
adobe album starter edition 3 acrobat writer distiller http://seyvxcm.hostingsociety.com/acrobat-reader.html acrobat reader
цитирай
14. анонимен - buy viagra 846 7769
17.10.2012 08:48
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10715>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17913>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#17925 generic viagra
цитирай
15. анонимен - buy viagra online 776 17168
17.10.2012 11:16
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#20214>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18753>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#11861 viagra online
цитирай
16. анонимен - payday loans online 775 18125
17.10.2012 12:42
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18147>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1086>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15351 payday loans online
цитирай
17. анонимен - order cialis 17458
20.10.2012 23:12
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#psssy>cialis 40 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#krfuf >buy generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#jrlcb buy cheap cialis
цитирай
18. анонимен - kamagra oral gel 8336
21.10.2012 06:36
<a href=http://orderkamagranow.com/#dulll>kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#ylhji >buy kamagra jelly</a> , http://orderkamagranow.com/#sdbjm buy kamagra online
цитирай
19. анонимен - payday loans 682 8804
21.10.2012 11:09
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3856>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5511>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1120 payday loan
цитирай
20. анонимен - generic viagra 395 9531
21.10.2012 13:48
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#21001>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16742>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#12827 buy viagra
цитирай
21. анонимен - viagra 25 mg 5690
22.10.2012 22:32
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#cvarv>viagra online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#fkqhx >order viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#pghca generic viagra
цитирай
22. анонимен - payday loans 993 15466
23.10.2012 02:55
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#3010>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#2987>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#11784 payday loans
цитирай
23. анонимен - buy cialis 457 18418
23.10.2012 03:48
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11158>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#18771>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#7072 generic cialis
цитирай
24. анонимен - cheap levitra 6115
23.10.2012 06:19
<a href=http://orderlevitrahere.com/#zrdye>cheap levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#vmovz >buy levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#eypav levitra without prescription
цитирай
25. анонимен - cheap kamagra 5420
24.10.2012 20:38
<a href=http://kamagrastorehere.com/#wtsph>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#vutrt >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#uleth cheap kamagra
цитирай
26. анонимен - buy generic levitra
24.10.2012 23:46
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#6834 - order levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1611>order levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#3432 online
цитирай
27. анонимен - cialis online 20668
25.10.2012 03:32
<a href=http://cialisstorehere.com/#dtlqa>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#xodpt >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#hzsbd cialis online
цитирай
28. анонимен - cheap viagra 475
26.10.2012 00:02
<a href=http://viagrastorehere.com/#totog>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#rshfq >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#acxvh cheap viagra
цитирай
29. анонимен - cheap levitra 19390
26.10.2012 23:06
<a href=http://levitrastorehere.com/#neems>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#nhojp >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#dwejg cheap levitra
цитирай
30. анонимен - order propecia 10949
30.10.2012 20:48
<a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#myvwj>generic propecia</a> - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#ujqkt >cheap propecia</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#mrofq buy propecia
цитирай
31. анонимен - buy viagra 8900
02.11.2012 22:12
<a href=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#upykr>generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#oszjt >generic viagra</a> , http://ordercheapgenericviagrahere.com/#lmcwb viagra online
цитирай
32. анонимен - payday loans online 827 628
05.11.2012 01:27
<a href=http://paydayloansonlineusa1h.com/#13095>payday loans online</a> - <a href=http://paydayloansonlineusa1h.com/#17159>payday loans online</a> , http://paydayloansonlineusa1h.com/#548 payday loans online
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 11932517
Постинги: 2503
Коментари: 12977
Гласове: 35286
Архив
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава