Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2010 09:00 - Феномен на 13 август т.г.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2612 Коментари: 3 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



                                                                               http://www.spiralata.net/kratko/

        
        ПРОЯВА НА НЕБЕСНАТА КОНФИГУРАЦИЯ НА  13.08.2010

Седнах да напиша този текст по молба на една позната. Става дума за един особен феномен, който ще се получи на небето през август 2010 година. От позициите, които разгледах, ме впечатли тази, която ще се случи рано сутринта (в полунощ) на 13.08. Избрах този час, защото и Луната ще участва в тази конфигурация. Тук часът няма голямо значение, защото разглеждането не е на база личен хороскоп. За едно денонощие Земята прави завъртане около оста си, и тази конфигурация ще премине през всичките домове на хороскопа. С други думи ще засегне всички области на човешкия живот. Моята задача тук е значително по-скромна - да дам малко светлина върху това, как ще се изрази тази конфигурация?

Преди да започна изложението искам да направя две важни уговорки.
Първата е свързана с факта, че астрологията дава тенденции, но по никакъв начин не принуждава. Следователно, позициите на планетите на тази дата ще дава само и единствено потенциал. Дали ще се изразят в събитиен план зависи от няколко неща, най-важното от които е какво ще допуснат висшият "аз" на човека и неговото подсъзнание. Поради това не бих искал моите думи да бъдат възприети като истина от последна инстанция, защото не са.
Втората уговорка е свързана със следното - много е важно да се признае следното нещо - голяма част от хората (до 85%) са на не много високо еволюционно ниво и, разгледаният тук потенциал няма да ги засегне сериозно. На това еволюционно ниво не са активни една част от въвлечените в небесната конфигурация планети. Те ще се отразят по-сериозно върху хората, които са поели по своята еволюционна пътека.
Нека дам едно словесно описание на небесната конфигурация на астрологичен език, а след това да го преведа в обичаен и лесно разбираем. Уран и Юпитер съвпадат в началото на Овен, намират се в опозиция на множествения съвпад Сатурн, Марс и Венера в края на Дева и началото на Везни. На датата 13-ти оттам ще мине и Луната, поради което е интересно да се разгледа тази дата. Двата края на тази множествена опозиция поотделно се намират в квадрат към Плутон в началото на Козирог (виж рис.1, червените линии). Именно това е причината към тази конфигурация да се гледа с известен страх и негативни очаквания. Въобще няма място за страх, но все пак е важно да обясня как ще се изрази всичко това?


           image
 
рис. 1. Транзитна конфигурация на 13.08.2010 в слънчево-зодиакална домова система

Преди всичко е важно да се спра стъпка по стъпка на различните елементи на тази конфигурация. Уран в Овен най-често дава непредвидими прояви (типични за Уран във всички знаци), като тук става дума за знака Овен. Планетата, която изпраща знаци на съдбата (на ниско ниво на развитие) тук ще изпраща силни в енергийно отношение знаци, като идеята те да се следят е много добра. Тези, които за първи път чуват за тези знаци, бих препратил към книгите "Силата на потока" и поредицата за "Селестинското пророчество". Там е обяснено добре какво представляват урановите знаци на синхрония. Разбира се, те са индивидуални, в познат на всеки от нас индивидуален символизъм и се отнасят за всеки човек поотделно. Юпитер носи разширение и хората имат пред себе си две възможности. Едната е да подчинят себе си и делата си на своята душа, като получат по-нататъшно разширение в тази посока. Това влияние (Юпитер в Овен) ще продължи една година, а следващата възможност за това ще бъде след 12 години.
От този пункт следва, че хората ще получават знаци за това, как не разпределят правилно своята енергия (огнения знак Овен). От съществена важност е да се каже следното - когато човек прави крачка към своята мисия, от това се чувства добре - вдъхновен и зареден с енергия свише. Когато прави крачка, която го отдалечава от неговата мисия (или крачка встрани от нея) обикновено изпада в много типичната за Овен енергийна депресия. Хората, които не са сензитивни към енергията на Овен, получават главоболие. То е признак за това, че движението ни не ни приближава до нашата мисия и дори до нашето призвание (искам да ги разгранича - мисия наричам това, което човекът върши паралелно с духовната си еволюция, а ако не се занимава с нея, то подходящият термин е призвание). Когато човек получи главоболие (като знак от съдбата, независимо дали го изпраща Уран), то е хубаво да спре, да се огледа къде е сбъркал (някъде в последните си действия и постъпки) и, по възможност, да се коригира.

Другият множествен съвпад - във Везни - е по-труден за тълкуване. Тук две са силно поставените планети и това е Венера в собствения си знак, Сатурн - силно поставен във Везни и Марс, която е поставена слабо. Това съвсем не означава слабост на планетарното марсово влияние, означава трудност при овладяване на нейните енергии.
Марс във Везни дава възможност за бурна реакция на най-малките и незначителни прояви, от които личи дисхармония, дисбаланс и неравновесие. Тъй като Везни е знака на партньорството, потенциалните прояви на дисбаланс са свързани основно с тази част от човешкия живот. Всички потенциални партньорства могат да бъдат засегнати. Тук Венера ще даде ориентация на енергията и проявата на небесната конфигурация във всички слоеве на обществото - от най-елитните, до по-ниските социални нива. Също ще даде възможност хората да споделят проблемите си (освен останалите неща, Венера дава възможност да се свържем с хората от обществото) и, евентуално, да ги решават. Само ще кажа, че тази планета помага повече на жените в тяхното битие. Венера дава максимална възможност за настройка към новите ситуации (след действието на конфигурацията), но тъй като е въвлечена в нея, настройката ще бъде затруднена. Разбира се важно е да кажа, че в партньорствата (вследствие на тази небесна конфигурация) веднага ще излиза наяве и на преден план ситуациите, в които любовта не достига. Сатурн във Везни означава (при високо ниво на развитие, дисциплина, смирение и приемане) голяма мъдрост, правилност на преценката. Тъй като по-голямата част от хората влизат в партньорски тип връзки от позицията на егото, то е много възможно тези неща да се видят и разберат.
При първоначалното влюбване (ако се влезе в такова партньорство или връзка от позиция на егото), границите на егото се разширяват и там се пуска (в границите на собственото его) човекът, в който сме влюбени. След това идва момент, в който границите на егото се връщат обратно и енергията на първоначалното влюбване се изражда в стремеж кой да командва общата енергия. С други думи, Сатурн подтиква хората да се приближат към тази граница и да разберат дали са един за друг.
Предполагам, че тази небесна фигура ще засегне по-голяма та част от хората, които се намират в някакъв вид партньор ство. Но това ще се получи вследствие на преминаването на Луната през този множествен съвпад. Сатурн ще изисква изчистване и излизане извън границите, които егото поставя. В противен случай е много възможно да се достигне до проява на неравновесие.
Най-интересно в случая е положението на Плутон в Козирог. Основната функция на тази планета е изчистване и чистене. Козирог (за който се смята, че управлява България) е знак, в който се получават доста трудни уроци. Плутон активизира изчистването и трансформацията. Това става, като (при различните хора) обикновено планетата изпраща сигнали на подсъзнанието, че един фрагмент от него се подготвя за елиминиране. Той е надраснат, но не е трансформиран. Освен това Плутон управлява различните служби на ядрена енергия, канализация, погребения. Също има отношение и към генно-модифицираните организми, към пестицидите. Възможно е през втората половина на август (по-точно около датите (13-ти, 19-ти и 27-ми) тези области от живота да бъдат по някакъв начин докоснати. Не могат да се правят толкова напред във времето прогнози за самото време, но ми се струва добра идеята до 10-ти август да бъдат почистени каналите и коритата на по възможност всички реки. Острият период на тази конфигурация ще трае до края на месеца, но независимо от това ще бъде интензивен дълъг период от време. Последствията (с други думи потенциалната възможност за изчистване) ще траят седем години. След това влиянието доближава до прага на осезаемото. Ще бъде доста интересно да се следи и полити ческата ситуация – в България и по света.

Друга, според мен много важна функция на Плутон (в Козирог) ще бъде активирането и изчистването на голямата сивота, която е налична в живота на хората. Най-често тази сивота ще бъде активирана и изчистена на стъпки и части. Това ще бъде много продължителен процес и ще трае до към 2024-25 години. Тогава Плутон ще започне да чисти следващия знак - Водолей.
Двата множествени съвпада са в опозиция помежду си. Как работи това ъглово разстояние (180 градуса)? Обикновено единият край на опозицията е активен във вътрешния живот, а другия във външния. Идва един момент във времето, когато акцентите се сменят. Нека приемем, че във вътрешния живот в първия момент е активен съвпада в Овен. Това означава, че човек вътре в себе си е нетърпелив, често дори агресивен (за да не кажа почти винаги) към своя партньор - винаги има нещо, което активира нетърпението му. Тогава във външния край се намира другия множествен съвпад, тоест това е партньора пред нас. В един момент се сменят акцентите и ние се учим да приемаме гледната точка на партньора. Нещата, които са били активни във вътрешния живот, сега се материализират във външния (в психологията този процес се нарича екстериоризация) и обратно - онова, което е било активно във външния живот, сега се активира във вътрешния (съответно се нарича интериоризация). С други думи откриваме, че нашето нетърпение и агресивност сега го проявява партньора (спрямо нашите дисбаланси, дисхармония). Опозицията на тези планети в тези знаци ще ни даде това стъпково преакцентиране.
Няколко думи за (плашещия) квадрат на Плутон. На първо място трябва да обясня как се проявява ъгловото разстояние от 90 градуса (квадрат). Дори сред астролозите няма добро разбиране за начина, по който работи квадрата. Този аспект активизира всичко (разбира се, стъпка по стъпка), което трябва да се осъзнае. Нужно е да се премине през най-плътните нива на битието, за да стигнем в развитието си по-високо. За да илюстрирам квадрата ще кажа, че през него минава взаимодействието между мъжкото и женското начала. Квадрат е вторият най-силен аспект в астрологията и дава много енергия. Няма да влизам в подробности, тук е важно следното: квадратът на Плутон ще активизира и ще подтиква хората към изчистване на всякакви форми на проява на агресивност и неравновесие. Разбира се, всичко това означава преминаване през (потенциален) конфликт в партньорствата, но конфликтът не е задължителен. Човек просто може да получи необходимите уроци и без да преминава през конфликт. Плутон ще ни подтикне да изчистим стъпка по стъпка през всякакви прояви на неравновесие. Бих цитирал една реплика от филма “Войната на семейство Роуз”: във войната между половете няма спечелили, има степени на загуба. Най-вероятно тази област от живота – войната между половете – ще претърпи най-сериозна промяна. Това ще бъде и основната проява на небесната конфигурация на тази дата.

Саркис Гюламджиян.


http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=983&prt=2



Тагове:   феномен,   Уран,   Плутон,   конфликт,


Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - На тази дата и през други години
12.08.2010 09:55
са се случвали неща, които са обръщали живота ми в нова посока. Беше ми много интересно.
цитирай
2. bven - Нека се случват такива нови неща на всички ни!
12.08.2010 13:18
Лек ден :)
цитирай
3. stela50 - Специална нощ ,Бвен ...
13.08.2010 01:01
Както казва Сантимент - звездите ще дойдат при нас .
Благодаря за интелигентно и компетентно поднесената информация.
Красива нощ !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14910214
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава