Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 08:28 - Посвещение - автор Ел. Хейх - 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3044 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

......Но висшето знание на посветените ще прониква все по-дълбоко във всички народи, благодарение на разширяващите се духовни вълни и на наследствеността. Възникват все повече варианти и разновидности и ще дойде време, когато всеки човек ще носи заложена в себе си възможността за развитие и достигане на най-висшата степен на познание - посвещението. Огромната привидно непреодолима пропаст между посветените всезнаещи членове на управляващата династия и тънещата в пълно невежество неразвита човешка маса ще изчезне постепенно, в продължение на няколко хилядолетия. Владетелите ще бъдат еднакви с хората от народа. Двете раси - божиите синове и първобитните хора - ще се претопят напълно като чиста първоначална форма, но ще продължат да се раждат отделни индивиди с най-различна степен на развитие. Поради това след време всички хора ще носят в себе си наследствен материал от двете страни, ще живеят смесени до такава степен, че ще се различават не по външни расови белези, а само по черти на характера и способности. Индивиди с по-висши способности ще имат общо взето същата форма на главата като останалите хора, но въпреки това ще бъдат велики учени, хора на изкуството, философи или мистици. Издължената форма на главата, както и маймуноподобната, характерна за неразвитите примитивни хора, ще изчезнат напълно. При смесената междинна раса нервните и мозъчните центрове, служещи за проявяване на по-висши духовни и прорицателски способности, ще останат още много хилядолетия в латентно състояние. Съответно на това и главата ще бъде с кръгла форма. Човеците ще развиват усилено мозъчните центрове, които служат само на интелекта, затова по-късните поколения от междинната раса ще имат високи изпъкнали чела.

Духовните енергийни вълни от висшата раса, разпространяващи се във все по-широки кръгове, ще стигнат до все повече и повече хора, включително и до най-ниско стоящия индивид, а това ще позволява на всички да усвояват висшето знание. Същевременно властта ще преминава в ръцете на все по-ниско стоящи в духовно отношение хора. В своето невежество те естествено ще се стремят да унищожат великите божествени култури, които синовете на Бога са създали и развили на различни места по земното кълбо. Само някои руини и останки от днешните величествени постройки и монументи ще свидетелстват за това, че някога на планетата са господствали знание, мъдрост, доброта и красота. Постепенно хората ще узнават само от преданията за всемогъществото и всезнанието на великите "бели магове, посветените". Но понеже ще са лишени от знанието, хилядолетия наред те ще гледат на всички тези предания като на приказки, проявявайки арогантна надменност.

С постоянните кръстосвания между двете раси ще се създаде еволюционна стълбица, по която и примитивният човек от най-ниското стъпало ще може да се извиси чрез борба и вътрешна работа. Защото и примитивните хора са чисти духове, паднали ниско в най-гъстата материя, където са се откъснали от божественото духовно ниво и не осъзнават висшия си произход. За да им помогнат да се осъзнаят отново във висш духовен план, божиите синове направиха великата жертва да отдадат силите си в бракове с човешки дъщери. С тези бракове обаче те самите също се закотвят в материята и заедно с хората трябва да преживеят целия период на развитие до пълното одухотворяване на Земята - като помощници, някои въплътени в човешки тела, а други в безтелесно духовно състояние.




Тагове:   Бог,   еволюция,   духовност,   магове,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Добро утро ,Бвен ...
28.09.2010 08:39
Посрещаш ме с интересен постинг ,продължение .Много необходим като
начало на деня за мен .
Приятен и ползотворен ден ,приятелко !
цитирай
2. karambol5 - Добро утро ! И за мен беше интер...
28.09.2010 08:45
Добро утро !
И за мен беше интересно да го прочета :)
Всъщност това просто запълва една брънка
цитирай
3. bven - На 1: Радвам се, че това, което давам, е интересно!
28.09.2010 20:33
Хубава вечер, Стела50!
цитирай
4. bven - На 2: karambol5, всички имаме много брънки от историята
28.09.2010 20:35
да запълваме - всички ние! Лека вечер! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872120
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава