Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2010 08:21 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1637 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 11.10.2010 08:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В допълнение към значението й като холистичен метод за лечение Системата на Усуи за естествено лечение представлява и един духовен път за всеки, който я използва като такава. Занимавайки се активно теоретично и практически с универсалната енергия на живота, може да се хармонизираме с нашия божествен център и да позволим на неговата пълна с любов светлина да се излъчва в света. За да поддържаме този процес, ние се нуждаем от редовни занимания с рейки (степента няма значение), от желание за трансформация на структурите на живота и от будно съзнание, отворено към всичко, което се проявява и към начина, по който действа. Трябва ни сериозна мотивация, за да се научим да обичаме живота, себе си и другите, както и да поемаме отговорност за нещата, свързани с нас и за изграждане на качествата, необходими за поемане по духовния път на рейки.
За да работят с рейки, повечето хора се нуждаят от инициация и от едно основно обучение как да черпят универсалната енергия на живота. Точно в такъв момент, вероятно за първи път, се осъществява срещата с духовен учител. Не е задължително обаче този учител да бъде духовен учител в тесния смисъл на думата. За разлика от другите духовни пътища, за рейки майстора е достатъчно да е получил правилно обучение в своята област, което означава да е способен да дава инициации, които работят и да запознава учениците с фундаменталните техники на лечение. Затова началото на пътя на рейки е удивително лесно. Този факт изиграва решаваща роля за бързото разпространение на тази система по света.

Пътят на рейки може да функционира като духовен път по няколко различни начина.
1. Можете да лекувате редовно себе си и другите с рей¬
ки. Когато го правите, винаги внимавайте наистина да бъдете вътре в ситуацията, да не позволявате на съзнанието си да се отвлича и да се отнася на друго място. Мислете за принципите на живота и се опитайте с всеки изминат ден да ги правите част от своя живот. Положете усилие да развиете повече своята любов, лична отговорност и съзнание. Този вариант на пътя включва много монолози, водене на дневник, разговори с други приятели-рейкисти и способността безброй пъти да мотивирате себе си, докато напредвате по своя път. И в определен момент в живота ви ще започнат да се появяват духовни преживявания и вероятно ще разпознаете някои от тях. По някакъв начин тяхното значение ще ви стане абсолютно ясно.
2. Продължете своето обучение по рейки и завършвате
Ниво 2. Неразделна част от това ниво са символите и мантрите, както и някои техники за начините, по които да ги и¬ползваме. Техният вид и брой зависи от майстора, който ги преподава. Най-вероятно ще ви бъдат дадени обяснения за мощното усилване на потока на енергия, за лечението с помощта на ума и за лечението от разстояние. Вече можете да вървите по своя рейки път и да откриете кой сте с помощта на повече инструменти, но в общи линии по същия начин, който посочихме в т. 1.
3. Когато завършите майсторската степен, вече ще знаете как да посвещавате другите в системата на рейки и да им
предавате съответното основно знание. Достатъчно е да бъ¬
дете обучени от някой, който може да ви инициира ефикасно и да ви предаде подходящото знание. При майсторската степен има два варианта. За вас тя може да се състои в това да бъдете посветен, а иначе да продължавате да работите с възможностите на първата и втората степен, както и да медитирате с майсторския символ и с неговата мантра. Посвещаването в третата степен помага на много хора да се отворят повече към енергията на рейки и да напредват по-бързо по нейния път. Това развитие не е много сигурно, тъй като в
голяма степен зависи от външни обстоятелства и от обкръ¬
жението и среда на човека. Ако изберете втория вариант и
решите да обучавате другите, с времето, благодарение на
инициациите и техническите наставления, които давате,
може да стигнете до духовни преживявания, като информа¬
цията, посочена в т. 1 в общи линии е валидна и тук.
4. Отваряте се за отношението учител-ученик и участ¬
вате редовно в дейностите, свързани с вашето ниво. Може да вземате допълнителни уроци, а може и като допълнение на своето развитие в рейки да установите хармонични отношения със своя учител и неговите инструкции. Моят опит ми показва, че това е най-ефикасният път. Но той не е нито лесен, нито уютен.Ако се заемете сериозно с приложението на рейки, без значение кой от основните пътища ще изберете да следвате, рейки ще ви отведе до преживявания, които да ви помогнат да откриете светлината в себе си. Нейните лечебни лъчи ще отворят все повече и повече лъчи във вас. Подобно на другите духовни пътища, рейки се състои от техники и ноу-хау, както и от целесъобразното им прилагане в човешките отношения. Ако в началото не се отнесете сериозно към техниките и знанието, рейки не може да ви помогне много. Но ако на един по-късен етап продължите да приемате твърде сериозно техниките и знанието, много е вероятно също да блокирате своя напредък.

Ето една история в тази връзка. Преди много години учих тайдзщюан. Полагах големи усилия, за да се движа точно като моя майстор и с времето напреднах. В един момент не можех да забележа никакви разлики между моите движения и тези на моя учител. Той очевидно беше на същото мнение, тъй като от известно време вече не поправяше нищо в моята форма. След това, един ден, изведнъж ми каза: "Не изпълняваш формата правилно!" Бях много учуден! "Защо? - отвърнах. - Изпълнявам позициите точно като теб!" "Именно", ми каза майсторът и ми се усмихна.
Когато не усвоявате дадена форма, не разполагате със стълба, с която да достигнете следващото, по-високо ниво. Но ако не изоставите формата веднага, щом я овладеете, завинаги ще останете на стълбата, вместо да влезете и да изследвате по-високите нива. Много често духовните пътища на пръв поглед се състоят от парадокси.


                    image
 



Тагове:   учител,   мантра,


Гласувай:
9



1. stela50 - Благодаря ти ,приятелко ...Зареждащо начало на деня .
11.10.2010 09:50
Хубава и успешна седмица за теб !
цитирай
2. bven - Слънчева и весела седмица, Таня!
11.10.2010 09:58
Пак идвай! :):):)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14870408
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава