Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 08:30 - Тайната история на човешката цивилизация
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3905 Коментари: 14 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Има огромно количество факти, които показват, че подобни на нас самите създания са населявали Земята много назад във времето - докъдето ни се простира погледът - в плиоцена, миоцена, олигоцена, еоцена и дори по-рано. Едновременно с това са съществували и маймуни, и примитивни хора, чиито останки също откриваме. Най-вероятно, всички типове хоминиди са съсъществували през времето. Ако бъде разгледана цялата налична информация, ясно ще се оформи именно тази картина. Еволюционното родословие би могло да бъде построено, само с цената на елиминирането на твърде много доказателства и със запазването на фосилите и артефактите, които отговарят на предварително приетите идеи. Учените, които се стремят към утвърждаването на дадена теоретична гледна точка, извършват точно такъв тип измама - неоправдано елиминиране на факти, които са точно толкова доказани, колкото са и общоприетите. Тази измама очевидно не е резултат от преднамерено организиран заговор, какъвто е случая с Пилтдаунската фалшификация (ако наистина става дума за фалшификация). Напротив - тя е естествен резултат от съществуващите в научните среди обществени процеси на филтриране на знанието.


Криптозоология
В очите на някои учени, изследването на странни създания - сред които са и дивите хора - формира истински отделен клон на съвременната наука. Той е наречен криптозоология. Терминът е създаден от френския зоолог Бернар Хьовелман и описва научното изследване на животински видове, за които има сведения, но чието съществуване не е документирано със сигурност. Гръцката дума kryptos означава „скрит", т. е. „криптозоология" може да се преведе буквално като „изучаване на скритите животни". Съществува и Международно общество за криптозоология, в чиито ръководен съвет влизат професионални биолози, зоолози и палеонтолози, работещи в музеи и университети по целия свят. Целта на това общество-така, както е формулирана в издаваното от него списание „Криптозоология" — е „проучването, анализа, публикуването и обсъждането на всички проблеми, свързани с животни с неочаквана форма и размери, или пък с неочаквана поява във времето и пространството". Всеки типичен брой на „Криптозоология" съдържа поне една научна статия по тематиката за дивите хора. Дали наистина е възможно на планетата да съществуват непознати видове хоминиди? Мнозина не се склонни да повярват в това, като се основават най-вече на две неща. На първо място, те смятат, че всеки сантиметър от Земята е бил проучен старателно. Те вярват освен това, че учените разполагат с пълен опис на живите същества на планетата. Така формулираните две предположения просто не отговарят на истината.

На първо място, дори в една държава като САЩ има огромни необитаеми и рядко посещавани пространства. Например в северозападните части на САЩ все още има големи планински райони, покрити с гъсти гори - те са картографирани от въздуха, но по суша хора проникват в тях изключително рядко.
На второ място, всяка година се откриват удивително голям брой животински видове - около 5000, дори по консервативни оценки. Както може да се предположи, една огромна част от тях - може би около 4000 - са насекоми. И все пак през 1983 г. Хьовелман отбелязва следното: „Съвсем доскоро - през 70-те години на XX в. - всяка година се откриваха средно по 112 вида риби, 18 вида влечуги, около 10 вида земноводни, същия брой бозайници и 3-4 вида птици."

Европейските диви хора
Съобщения за диви хора има от много отдавна. Изображения на получовешки създания могат да бъдат видени по много от произведенията на художествените занаяти на гърци, римляни, картагенци и етруски. Например в Музея по праистория в Рим има етруска сребърна купа, на която - сред изображения на ловци на коне - има фигура на голямо човекоподобно създание. През Средните векове в европейското изкуство и архитектура продължават да се появяват диви хора. На една от страниците на съставения през XIV в. „Псалтир на кралица Мери" има много реалистично представен космат див човек, който е нападнат от няколко кучета.

Северозападна Северна Америка
Индианците, населявали сегашните северозападни територии на САЩ и Западна Канада, са вярвали в съществуването на диви хора в продължение на векове. Тези създания са известни под много имена, едно от които е Саскуоч. През 1792 г, испанският ботаник и натуралист Хосе Мариано Мозиньо направил описание на индианците от Нуутка Саунд на о. Ванкувър, в Канада. Ето какво пише в него: „Не знам какво да кажа за Матлокс - обитателя на планинската област,  от който всички изпитват невероятен ужас. Те си представят тялото му като особено чудовищно - цялото покрито с твърда черна четина; главата му приличала на човешка, но имал кучешки зъби, които били много по-големи, по-здрави и по-остри и от мечи; ръцете му били изключително дълги, а пръстите на ръцете и краката му завършвали с дълги извити нокти."
В книгата си „Ловецът от пустошта", издадена през 1906 г., американският президент Теодор Рузвелт е включил и един много интересен разказ за див човек. Инцидентът станал в планините Битъррут, намиращи се между Айдахо и Монтана. Дори в наши дни има съобщения, че в този район все още живеят диви хора.
Според това, което пише Рузвелт, в първата половина или средата на XIX в. един трапер на име Боман и неговият партньор изследвали един особено непроходим и изолиран проход. Някакво непознато създание на няколко пъти опустошавало лагера им - през нощта, когато не можели да видят ясно голямото животно, и през деня, когато ги нямало. Един ден Боман намерил партньора си мъртъв в лагера, очевидно убит от същото това същество. То било оставило стъпки, които много приличали на човешки. И за разлика от мечките, които обикновено ходят на четири крака, то ходело на два.
Взета сама по себе си, историята на Боман не е кой знае колко впечатляващо доказателство за съществуването на диви хора в Северна Америка, но ако бъде разгледано в контекста на по-съществени съобщения, придобива много по-голямо значение





Тагове:   матлокс,


Гласувай:
14



1. stela50 - Добро утро ,Бвен ...
15.12.2010 08:36
Много интересен материал.Много тайни крие човешката цивилизация...
Дивите хора ,непознати създания .Обогатих знанията си отново на твоята страничка.
Благодаря ти, и приятен ден от мен !
цитирай
2. makont - Интересно, колко ли още неща не знаем!
15.12.2010 11:06
Дано някога тези тайни станат достъпни за нас и тези същества не са толкова лоши, дано. Хубав ден от мен и благодаря за интересната информация!
цитирай
3. bven - На 1: Хубав ден и от мен, Таня!
15.12.2010 15:15
Да, а освен в далечни страни, йети има и в Родопите, ако е вярна информацията на в. Ретро! Всяка отворена страница казва много!
цитирай
4. bven - На 2: Маконт, пак идвай! Тези същества са живели много повече от нас и бягат от цивилизацията!
15.12.2010 15:18
Може би ние трябва да станем като тях - няма жилища, ток, парно, вода, пари - само природа и свобода!:)
цитирай
5. 4aiotgluhar4e - Беше ми интересно да прочета.
15.12.2010 22:10
Винаги съм смятала, че официалната наука е вкопчена в догми, които ни теглат назад. Но пък може и да е за добро. Ако пълчища изследователи хукнат да ловят диви хора и да ги изследват, ще ги унищожат.
Поздрави!
цитирай
6. bizcocho - По-склонна съм да вярвам че има, но ...
15.12.2010 22:45
По-склонна съм да вярвам че има, но ако това е подложено на двоумене, то съм напълно уверена, че не изпитвам желание да се срещна с тях:)))
цитирай
7. bven - На 5: 4aiotgluhar4e, защо да ловят диви - ние вършим същата работа: хем сме под ръка, хем живеем като диваци!
15.12.2010 22:46
А за унищожението - всеки сам да реши за себе си!
цитирай
8. bven - На 6: bizcocho, от това, което съм чела за срещи с йети -
15.12.2010 22:48
ние ( цивилизованите) сме по-дивите и йети бяга от нас!?
цитирай
9. bizcocho - ние ( цивилизованите) сме по-ди...
16.12.2010 01:20
bven написа:
ние ( цивилизованите) сме по-дивите и йети бяга от нас!?


Разсмя ме:))))
Съгласна съм,че сме по-диви:( Лично аз съм против всякакви изследвания и опити върху хора, било то диви или питомни, ама моето мнение за тез, които го правят си е глас в пустиня...
цитирай
10. bven - На 9: Напротив, bizcocho!
16.12.2010 19:32
Твоето мнение е толкова важно, колкото и на един милион хора! Само трябва тези хора да кажат в един момент своето мнение там, където ще ги чуят. И това време наближава, колкото и да не вярваме и колкото и някои да не го искат!
цитирай
11. анонимен - HyqocXjrsNfisMH
25.05.2011 17:08
Hey, good to find someone who ageers with me. GMTA.
цитирай
12. анонимен - nJEZbxBOUlyWIDLHvai
26.05.2011 13:53
y4vWyd <a href="http://cywsfmkxglek.com/">cywsfmkxglek</a>
цитирай
13. анонимен - GugFbEmtjqHtEYIYB
26.05.2011 20:42
oiowzj , [url=http://cdsdbepzrymw.com/]cdsdbepzrymw[/url], [link=http://snzbwexsmyur.com/]snzbwexsmyur[/link], http://jpucfsktqqtp.com/
цитирай
14. анонимен - LnbSewCwBNlQa
28.05.2011 19:18
jv51ds <a href="http://hhbncvbnxqvq.com/">hhbncvbnxqvq</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872700
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава