Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 08:12 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4312 Коментари: 8 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          
  Значението на символите и                         мантрите                          на рейки

Предназначението на този раздел от книгата е да ви помогне да разберете по-добре различните функции и позицията на символите и мантрите в системата на рейки. Важно е да се отнасяме към тях ясно и точно, без никакви суеверия. Това е единственият начин, при който те ще разкрият в дългосрочен план пълните си възможности, позволявайки ни да работим творчески с тях. За по-доброто им разгра- ничаване ще използваме абревиатурите на символите и на техните мантри, с които повечето посветени са запознати.
По същество важи следното: Рисувайте символите с инициираната ръка* или мислено. След това рецитирайте три пъти тихо или на ум съответната мантра.
В съответствие с начина, по който е била направена инициацията във Втората степен, е възможно или да използвате останалите символи на рейки индиви- дуално, или заедно със символа CR (усилване на силата). В случай на колебания и съмнения, питайте рейки майстора, който ви е дал инициацията, дали по време на инициацията винаги предава символите за Второ ниво заедно със CR или инициира всички
(* Това обикновено е ръката, която е по-опитна в механичното движение и е с по-добре развито кинестетично усещане.)

символи поотделно. Когато по време на всички техники CR се използва заедно с останалите символи, това води до правилно функциониране във всеки отделен случай. CR, c изключение на някои приложения в рамките на майсторската степен, се използва почти винаги след останалите символи. "Материализираният" CR усилва ефекта на всички символи на рейки, затова трябва да се използва винаги, за да увеличи ефекта от съответната енергийна работа на рейки.

Даденото тук описание на символите включва главно техните приложения и информация, която е важна за пътя на рейки на отделния човек. Историческият и митологичният им произход ще бъдат засегнати съвсем бегло, тъй като темата е изключително обширна и излиза извън сферата на настоящата книга.

       Символът на трансперсоналния контакт HS

Функция: Заедно с CR работата на HS е да ни свързва с нивата на светлината на Висшия Аз. Всеки човек притежава три архетипни непълни индивидуалности: вътрешното дете, което символизира телесното съзнание, отговарящо за истинските и виталните емоции, за паметта, без краткосрочната памет, за нашата жизнена енергия и за волята ни за живот, както и за всички практически духовни способности (свръхсетивно възприятие, способността да се действа на нивото на енергията) и за контакта с Висшия Аз. Вътрешното дете "мисли" с асоциативни вериги, краткотрайни чувства, символи и модели, а Висшият Аз наглежда жизнения път на съответния човек. Обикновено той може да се открие извън времето и пространството, в светлинните светове на фините същества. Поддържа контакт с Хрониките (записите) на Акаша. Средният Аз е всекидневното съзнание. Той оценява информацията от петте "обикновени" сетива (зрение, слух, осезание, обоняние и вкус), организира навиците (рутинното поведение във всяка област) и практическо-логичес кото мислене. Повечето хора изживяват средния Аз като своето его.
Времето и пространството от материалния свят тук не са неизбежни константи. На висшето ниво на Аза обстоятелствата се организират в съответствие с по-силния или по-слаб резонанс на духовното, процедурно свързване между сетивата на хората и другите структури на съществуването. Така че ако между природата на две същества има висока степен на сходство, на начина, по който възникват техните преживявания в живота или между основната тема на техните преживявания, те ще бъдат близки, доколкото процесът на техните преживявания притежава тези качества. Разстоянията, както и миналото, настоящето и бъдещето тук не представ- ляват проблем. Затова е възможно провеждането на лечения от разстояние и установяването на мисловен контакт с други същества, духове (ангели, богове, животни на силата и елфи) и места на силата. В резултат става възможен контактът с повече от един реципиент, отложеното възприятие или пренасянето на рейки. Посочената връзка между съществата е реципрочна, което означава, че наред с рейки във взаимодействието протичат и духовни сили.

                    Интерпретиране на значението

а. "Аз установявам контакт на нивото на Висшия Аз."
или
б. "Буда в мен се свързва с Буда в теб."
в. HS представя символично и съзнанието на Буда,
способността на просветлените същества да простират ума си отвъд границите на човешката реалност и отвъд времето и пространството. Съзнанието на Буда включва всичко и не се отъж - дествява с нищо. Вътре в него егото се трансформи-
ра в истинската божествена воля, която поддържа жизнения процес във всичките му решения, без никакви уговорки. Благодарение на това качество на HS е невъзможно пренасянето на каквито и да е враждебни сили, разрушителни в духовен смисъл. В съзнанието на Буда няма място за злото. Духовните енергии и информацията обаче могат да се движат в него напред и назад. Така че HS в Рейки на небесната дъга служи като един от основните инструменти за създаването на субстанциите на рейки и за дистан- ционното астрално възприятие, както и за установя- ването на контакт с духовете и със светлините светове като цяло.

Символът HS представлява японско-китайски знак, който е представен на съставните си компоненти (срички) във всеки съответен речник. В страните извън Япония свещените символи също имат безброй нива със значения. Следователно за някои от преводите се е налагало консултация със специалните будистки съчинения, които са можели да се намерят в университетските библиотеки с раздели по японистика.

Значение за индивидуалния духовен път на практи- куващите рейки: Хората, които са били посветени в този символ и в неговата мантра и го използват редовно с внимание, уважение и отдаденост, ще постигнат постепенно разширяване на съзнанието и увеличаване на възможностите за трансформиране на егото. Това развитие може да бъде ускорено и засилено с помощта на специални техники от рейки.
За да работи ефективно, HS трябва винаги да се използва заедно с CR.

Някои техники на рейки, за които е необходим HS: лечение от разстояние, прочистване на енергията в дадено помещение, душ с рейки, работа със силата на дадено място, фино общуване, получаване на рейки по канала, астрални пътешествия, създаване на рейки субстанции, пътешествия през времето, прочистване на кармата и контакти с Висшия Аз и вътрешното дете.






Тагове:   Буда,   рейки,   среден аз,   значение,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Това ще си го прочета поне два пъти ,Бвен ...
23.12.2010 09:20
Сега поздрави и хубав ден !
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - Благодаря за постинга, Bven! Ти винаги ме вдъхновяваш...
23.12.2010 11:42
И аз ще се върна... Сега да спретваме празника.:)
А на теб настроение и светлина от сърце! Здраве и щастие в дома ти!
цитирай
3. bven - На 1: Хубав ден и весела подготовка за празниците, Стела50!
24.12.2010 10:05
Весело посрещане на Коледа!:)))
цитирай
4. bven - На 2: malchaniaotnadejda7 ,
24.12.2010 10:06
Радости и щастие за светлите ни празници ти желая!:)))
цитирай
5. анонимен - tuvETCJAgQMrFVPWl
24.05.2011 15:52
ThereВ’s a secert about your post. ICTYBTIHTKY
цитирай
6. анонимен - cjFCMnQbbDBfWgt
25.05.2011 13:47
xoK90y <a href="http://whohssialxgu.com/">whohssialxgu</a>
цитирай
7. анонимен - WUQimoLyqHT
25.05.2011 20:04
NpeKlr , [url=http://gxlnhhxdtbfh.com/]gxlnhhxdtbfh[/url], [link=http://oykittelcyoo.com/]oykittelcyoo[/link], http://apctagmlegty.com/
цитирай
8. анонимен - oXVMFTPCQWXbZYJGm
28.05.2011 14:14
gF5R1q <a href="http://afgithvqrnme.com/">afgithvqrnme</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867751
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава