Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2010 08:20 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 45ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3938 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                 
                КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА БОЛЕСТТА МИ?


Болестите наистина не падат от небето и не са никакви „божии наказания". Със сигурност има вируси и вредители, които биха могли да предизвикат безредици в тялото ни, но само при наличие на подходяща почва: т.е., ако имунната система е отслабнала или е налице благоприятна духовна почва. Бог никога не наказва. Всичко, което ни се случва, е следствие от предишни действия.

„Каквото горе, такова и долу": тялото би трябвало да е отражение на душата. Ако сме в душевна дисхармония, и тялото е в дисхармония. Ако изпитваме яд, и то започва да се „ядосва" и го показва с различни болести.
Те не могат да бъдат победени с външни средства, защото са наши приятели, които искат да насочат вниманието ни към нещо конкретно. Тук отново виждаме в действие Принципа на засмукването: колкото повече се страхуваме от дадена болест, толкова по-често се разболяваме от нея. Колкото повече се борим с някоя болест, толкова повече се засилва тя. Колкото повече искаме да я премахнем, толкова по-дълго остава при нас. Ако разберем нейните душевни послания, тя си отива от само себе си, защото не е дошла да вреди, а така да се каже - по „приятелска линия" - и като добър приятел иска да ни каже, че трябва да се променим, че душата ни е спряла развитието си. Следователно болестите не са врагове, а посланици. Всъщност не съществуват „болести", а само болни хора!
Нека си представим следното: един алкохолик е близо до края си. Ясно е, че черният му дроб се разпада, но той още не го знае. „На тази възраст вече всичко вече се клати, та аз ли няма да се клатушкам пиян-залян." Той прави подобни изказвания, за да не признае, че вече е станал зависим от алкохола и че това е най-лесният начин да съсипе тялото си, както е опорочил своя разум. Той има своите готови отговори, но все пак тайно в себе си знае как стоят нещата. Не приема помощ и не е готов да вземе решение.
Единствената възможност е да му се трансплантира нов черен дроб (търговията с органи междувременно е доста печеливш бизнес) или да приема нов фармакологичен супер-препарат, който бързо може да възстанови чернодробните клетки. А може би, той ще отиде при някое от супер-децата, което като положи ръката си върху него, ще го освободи от болестта.

Въпросът е дали спонтанното изцеление ще промени нещо? Ще го накара ли да разсъждава различно и да се откаже от алкохола? След като черният му дроб отново заработи нормално, той ще продължи да пие, а неговият ангел-хранител ще си скубе къдравите коси... Посланията, които успя да предаде чрез съвестта му или коментарите на неговите приятели и познати... не помогнаха. Той не желае да слуша нито вътрешния си глас, нито гласовете отвън и това е идеалният начин да пропусне целта на живота си.
Всъщност, остава още едно нещо: здрав бой. Много е вероятно черният му дроб напълно да откаже и той да започне да се превива от болка... Жена му и без това вече се е изнесла, след което той все по-често бърка думите и не успява да контролира агресията си; ето че е сам в болницата, защото приятелите му „по чашка" никога не са му били приятели - нещо, което впоследствие болезнено се налага да разбере. Е, сега вече има необходимото време да помисли. Възможно е да осъзнае, че причината за прекомерния алкохол са страховете му. Едва когато го разбере, той наистина ще се излекува.

Добра или лоша е болестта? Иска ли повреденият черен дроб да прати някакво съобщение на притежателя си, или той трябва да го замени с нов, може би отглеждан изкуствено? Възможно ли е лечение без промяна в мисленето?

Зад всяка болест се крие скрито послание на душата ни, независимо дали става дума за безобидна хрема или рак. Не е нужно да се борим с болестта, тя иска да разберем посланието й и да променим мисленето и действията си - така ще изпълним задачата и симптомът ще изчезне.





Тагове:   тяло,   душа,   мислене,   болест,   хелсинг,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Благодаря ти за представянето на тази книга ,Бвен ...
27.12.2010 08:53
Колкото пъти чета от нея ,винаги откривам нещо пропуснато ,или неволно отминато . Хубави и ясни послания и размисли .
Хубав ден ,приятелко !
цитирай
2. bizcocho - И аз съм казвала, че повечето бол...
27.12.2010 14:03
И аз съм казвала, че повечето болести са на основата на психиката. Вярата в добрият изход от ситуацията дали е спомагала за лечението ми понякога не знам, но поне е поукрепвала търпението ми :)
цитирай
3. bizcocho - "Бог никога не наказва. Вс...
27.12.2010 14:04
"Бог никога не наказва. Всичко, което ни се случва, е следствие от предишни действия." - няма смисъл да ни наказва! и сами сме си достатъчно наказание!
цитирай
4. bven - На 1: Мила Таня, аз също откривам бисерчета на втория прочит!
27.12.2010 17:00
А какво ли би станало, ако всяка книга си препрочитаме периодично - сигурно ще усетим израстването на крилца?! Желая ти хубави мисли и желания!:)
цитирай
5. bven - На 2: bizcocho - по принцип и аз мисля, че оптимистичното гледане на всяка болест води до по-бързото сприятеляване с нея,а след това и разделянето.
27.12.2010 17:08
Защото всяка болест идва да ни покаже, че някъде грешим. А поле за грешки - постоянно има много. Но е хубаво, когато решим да се променяме - от тогава насетне нещата тръгват така, както ние искаме. Това съм го разбрала от личен опит. Когато човек мисли и мечтае за положителни промени - просто като че ли някой от горе го благославя и помага, да стане по-бързо! Хубави емоции ти желая:)
цитирай
6. анонимен - За мен е това:
10.02.2011 11:10
да променим мисленето и действията си - така ще изпълним задачата и симптомът ще изчезне.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867581
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава