Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 08:11 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1969 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                                                Майсторският символ DKM

Функция: Посредством инициациите в системата на рейки на д-р Усуи, DKM разкрива природата на Буда. Чрез този символ универсалната жизнена енергия може да бъде екстензивно насочена от световете на божествената светлина към материалното ниво на съществуване. Но за да стане това възможно, необходими са и символите CR и HS. Сам по себе си DKM е твърде абстрактен, за да породи устойчив практически ефект.

Интерпретация на значението: DKM олицетворява съзнанието на Буда. Той е тясно свързан с главното божество на Шингон, Дайничи Нъорей, който в Индия, Китай и други азиатски страни е известен като Буда Вайрочана (санскритският термин за "Този, който е като Слънцето"). От края на първото хилядолетие той е отъждествявай с богинята на слънцето Аматерасу, основното шинтоистко божество. Аналогичен превод на DKM, един японско-китайски знак, е "великото просветление". Една важна част от символа означава "великата светлина". Връзката е очевидна - Буда Вайрочана е един от петте съвърше ни Буди. За най-висшия от тях, Първичният Буда, се твърди, че е в състояние на постоянна медитация. С него се свързва мудрата (свещена, символична позиция на пръстите на ръката) на най-висшата мъдрост или учение. Другите символи, които му се приписват, са: слънцето и колелото на учението (дхарлш чакра). В Шингон (буквален превод: Школата на истинския свят), японският вариант на езотеричния будизъм, Вайрочана е Слънцето-Буда. Той е центърът на духовната пустота и най-висшата мандала на Шингон. Четиримата т.нар. Дхяни Буди" обикалят около него, както планетите около слънцето. Буда Вайрочана дава на човека стремежа към духовното събуждане на свещените сили на Трите тайни на тялото, речта и ума като помощ за великото начинание. Само човек, посве¬тен в тези сили, може да разбере абсолютната истина, която Вайрочана представя. Слънцето-Буда обединява в себе си в пълна хармония шестте будистки елемента - земя, вода, огън, въздух, пространство и съзнание.


Значение за индивидуалния духовен път на практикуващите рейки:
Според собствения ми опит, най-ефикасното използване на майсторския символ е за иницииране на хората в различните степени на рейки. Инициирането на други хора и преподаването на Системата на Усуи за естествено лечение е пътят за постигане на съвършенство на рейки майстора. Чрез дълбокото потапяне в огромното духовно поле на свещените символи, които се задействат по време на инициацията и следващото от това събуждане на силите на рейки в инициирания човек, майсторът, който дава инициацията, изпитва огромно усилване на своите вибрации. С течение на времето, във връзка с работата с духовното съзнание и с другите методи на рейки, може да се постигне просветление и добиване на цяла серия от свръхестествени духовни сили (сидхи). Това обаче не изисква инициа- ция в майсторската степен, тъй като всеки, който е иницииран в рейки, е свързан с DKM, дори ако се използва активно само от майсторите на рейки. Ускоряването на духовното пробуждане  по същество е възможно на всяка от степените на рейки.
(* Всичките пет съвършени Буди по същество представляват едно и също същество, което на свой ред представя цялото Сътворение. Но за целите на обучението по медитацията петте Дхяни Буди се различават един от друг. Най-висшият от тях е Вайрочана. Останалите са: Амитаба, Амогхасидхи, Акшобхя и Ратнасамбхава.)


Някои техники на рейки, за които е необходим DKM:

Ритуалите за инициацията на Първо, Второ и Трето ниво, както и инициация в истинските специални символи, които насочват рейки директно към някои области на енергийната система, каквито са чакрите или областите на четирите енергийни елемента; медитации със символи и специални форми на обливане (душ) с рейки.
Обърнете внимание: Майсторският символ DKM не е "символ са свръхусилване" Символът CR е на разположение, за да се използва за укрепване на потока на рейки и за усилване на ефектите от него. Д-р Усуи определя за всеки от четирите символа по една задача, която е ясна, точно формулирана и различна от задачите на останалите символи.

Една грешка:
Майсторският символ не описва качеството на рейки
Станало е обичайно вместо символа на рейки да се използва майсторският символ, защото някои хора вярват, че той носи същността на рейки. Но това не е истина. Майсторският символ по същество е само един обикновен знак, който може да се открие във всеки добър японски речник. Никой няма да постигне истинско духовно развитие или да бъде здрав, само като разглежда този знак. Можем да извършваме енергийна работа с този символ само ако сме били посветени в начина на използването му в Системата на Усуи за естествено лечение и го употребяваме правилно. Ако не беше така, всеки студент по синология (китаистика), всеки китаец и японец много бързо щеше да постигне превъзходно здраве, святост и всички способностите, характерни за рейки.






Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869857
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава