Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 09:00 - Удивителната сила на благодарността
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5433 Коментари: 4 Гласове:
16

Последна промяна: 28.11.2011 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Влез в Потока.….

Всичко, за което говорихме досега, се отнасяше за нашето мислене. Има си причина за това – всичко, което виждаме в този свят, започва с мисъл! В течение на години играех игра, в която се опитвах да променя резултатите в живота си, без да променя себе си или мисленето си. Боб Проктър нарича това “порочен кръг.”

“Посредством мисъл нещото, което желаеш, ти се доставя. Посредством действие го получаваш.”
Уолъс Уотълс

Единственият начин за постигане на действителни промени е да започнем от мисленето. Грешката, която допускат някои хора е, че спират дотук. Действителната промяна обаче винаги се проявява в действията ни.
По какъв начин действа благодарният човек, който е извървял първите четири стъпки от закона за благодарността?
Наистина е просто – той дава!
Той дава пари, време, подкрепа, насърчение, всичко. Понеже е благодарен за това, което има, той го раздава. Понеже знае, че живее в изобилна, благосклонна вселена, основана на причина и следствие, той знае, че като дава, прави възможно получаването.

Благоденствието не означава да притежаваш неща, а да приемаш притока и да знаеш, че имаш свободен и открит достъп до неизчерпаема съкровищница, пълна с всичко добро.”
Чарлз Филмор

Ако наистина искате да разберете силата на даването, следва да погледнете на всичко, което имате, не като на „вещи”, а като доказателство за леещ се поток, река на изобилието. Когато давате, показвате увереността си в изобилието и благодарността си за него. Отваряте място да дойде още.
Знаете ли как се нарича езеро, в което се влива вода, но не се оттича? Мъртво море.
Като даваш с благодарност и без прекъсване, се поставяш направо в потока на живота и се превръщаш едновременно във входно и изходно отверстие, през които функционира изобилната вселена.
Как става това ще разберете от 100-те страници истории, с които е пълна невероятната книжка на Джо Витал “The Greatest Money-Making Secret in History” („Най-голямата тайна за правене на пари в историята”). Ще харестае тези лични истории от известни хора, които разказват как са научили силата на даването.
Особено ми харесва историята на Пърси Рос, който дарявал пари. Започвайки с 2 милиона долара, той подписвал по 120 чека на седмица. За 17 години раздал 30 милиона долара! Почакай малко! Откъде са дошли останалите 28 милиона долара? Помислете. Бил е в потока!

“Истинското даване не е нещо, което правим за някого, то е съгласието ни да позволим Божественият поток да протича през нас към този човек.”
Ерик Бътъруърт

Нека ви дам няколко лични примера. Те онагледяват принципа, според който често ни се отплащат със същото, с което ние даваме.
Тъй като работя с информация, аз използвам за подаръци книги. Имам приятели във Финикс, които са написали прекрасна книжка за мисленето, озаглавена "As You Wish" („Както пожелаете”). Продавам я на своя уебсайт www.HornCreek.com и съм раздал също така близо 200 копия!

image

Харесвам също така една книга, със заглавие "Spiritual Marketing" („Духовен маркетинг”), написана от доктор Джо Витал, от която също съм купил 100 копия за раздаване.
Какъв е резултатът? Хората непрестанно ни дават книги! Преди да напуснем Финикс един колега на жена ми ни даде 3 големи кашона с над 150 метафизични книги и записи.
Миналия месец пред определени хора тук споменах един автор, който ме интересува, и след седмица бях изненадан с пълен набор негови книги! Трудно ми е да раздавам книги с по-голяма скорост от тази, с която те се връщат при мен.
Друг пример – на моите семинари никога не съм позволявал заради пари да бъде върнат човек, който е истински мотивиран да учи. Правил съм го без никакви очаквания за отплата – някои хора впоследствие са ми плащали, други не. Не ме е грижа; при всички случаи знам, че ще ми се върне.
Представете си радостта ми при идването ни тук, в град Канзас, където жена ми учи, като разбрах, че като съпруг мога да посещавам заедно със студентите нейните часове по комуникации и всички специални събития и семинари с поканени лектори. Това е безплатен достъп до информация, за която студентите плащат хиляди долари учебни такси!

“Ако изпитваме затруднения, то е защото сме извън потока. А един от най-резултатните начини за връщане в потока е посредством даване.” Ерик Бътъруърт
Не е ли удивително? Отплащат ни се във валутата, която ползваме. Ето защо, ако се нуждаете от пари, давайте пари. Ако се нуждаете от време, давайте време. Ако се нуждаете от книги, дайте ми книги!
Предприемайки действието на даването, показвате благодарността си за това, което имате, а това съставлява петата и последна стъпка в закона за благодарността.






Гласувай:
16



1. karambol5 - Благодаря за написнаото ;)
27.01.2011 10:10
Благодаря за написнаото ;)
цитирай
2. bven - На 2: Наистина, karambol5, тази статия е пълна с мъдри мисли -
27.01.2011 11:08
остава и ние да ги използваме всеки ден. Или който когато реши. Лек ден!:)
цитирай
3. stela50 - Удивителна е силата на благодарността ...Чудесна статия .
27.01.2011 12:27
Благодаря за постинга ,Бвен !
цитирай
4. bven - Радвам се на посещението ти, Стела50 и
27.01.2011 13:50
ДА ВЛЕЗЕМ В ПОТОКА! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14873884
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава