Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2011 08:11 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 49 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1938 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Как да си представим отвъдното?
Харалд ще ни каже това малко по-късно. Харалд е син на един известен политик от правителството (когото за голямо съжаление не трябва да споменавам... жалко наистина!) и баща му не беше особено щастлив от дарбата на сина си. На двайсет и три години (2004) той придоби силни ясновидски способности и (освен че имаше способността да вижда човешката аура, което го накара да напусне баща си и „приятелите" си) можеше да разговаря с мъртви. Харалд е това, което в професионалните кръгове се нарича „контактьор".

Какво всъщност представлява контактьорът и как работи той?
Съществуват различни начини да се общува с финия свят. Фигуративно можем да си го представим като предавател, който излъчва невидими вълни за дадено радиопредаване. Контактьорите са посредници между духовния и нашия материален свят (или между финото единство и грубата двой-ственост). Те са инструменти (независимо дали по рождение или впоследствие са станали такива), които ни предават съобщения и осъщест- вяват комуникацията между двата свята. Спомнете си филма от Холивуд Ghost.
В книгата си за децата-медиуми подробно разказах за различните типове медиуми и тук ми се иска да изтъкна само най-важните им характеристики. За разлика от останалите окултни практици, спиритуалните медиуми не се нуждаят от никакви помощни средства, за да влязат в контакт с отвъдното - например от махало, дъска Уиджа, палмови листа или други подобни.
Съществуват и такива, в които се вселяват същества от финия свят и ги карат да действат под техен контрол, така те пишат, говорят или материализират нещо. Това се нарича частичен или пълен транс.

Да вземем за пример младия Патрик:
Патрик, момче-медиум от Мюнхен (открих го, когато беше на 16 години), пише автоматично: „Внезапно усещам влечение да взема молив. Може да се случи и посред нощ - да се събудя и някакъв вътрешен глас да ми каже, че трябва да стигна до масата и да взема нещо за писане. След това изписвам няколко страници. Думите са залепени една за друга и текстът често е разкривен, това не е моят почерк. Усещам как невидимата сила, срещу която не мога да се съпротивлявам, ме завладява. По-късно върху хартията винаги намирам мисли, свързани с Бога, спиритуализма и поведението на хората. Родителите ми всеки път се учудват. Винаги подписвам текстовете с името Дориан. Това е духът, който пише чрез мен."
Друг вариант е т. нар. сhanneling - днес почти във всяка книжарница можем да видим подобни ченълинг-книги, които съдържат послания от духовния свят.
Един такъв channel-медиум (от англ.: канал) е „каналът" за някое духовно същество, чиито мисли изговаря или записва. Медиумът е под толкова силно внушение, че в това време собствените му мисли напълно отсъстват. Съществото, така да се каже, заема тялото му, но медиумът запазва будно съзнание и след това си припомня всичко.

В студията си „Сценарии за бъдещето според духовната наука и ясновидството" Карл Шнелтинг пише следното: „Познавам един преуспяващ бизнесмен, който е смутен и объркан, че неочаквано започна да чува вътрешен глас, който го кара да мисли за промяна и за живота изобщо. Наложи му се да разбере, че се е превърнал в „медиум". След известно време той откри семинар за това, което чуваше „вътрешно".

Днес почти във всеки град човек може да си запази час при медиуми, които изпадат в частичен или пълен транс и изумяват клиентите си с изказвания за тяхното бъдеще или минало. Особено търсени са сензитивите, които свързват посетителя с неговия духовен спътник (на религиозен език - „ангел-хранител"). Той познава повереника си интимно и най-добре може да го посъветва по светски и духовни въпроси. [...] Медиумите, считащи себе си за „канал" (channel) към други нива на съзнание, получават вдъхновение и можем да кажем, че по целия свят вече се разпространиха т. нар. ченълинг-книги. Качеството на казаното зависи от нивото, от което идват посланията. Нивото, към което медиумът от своя страна може да се включи, зависи от степента му на чистота и неутралност. Някой центриран в Его-то си или емоционално зареден медиум не може да предаде ясни и чисти послания." (30, S. 3)
Децата, които тествах през последните няколко години, бяха най-вече медиуми - родени като такива или усвоили това умение по-късно: те бяха достатъчно подготвени за ясно-видство, ясно-чуване и ясно-чувстване и нямаха нужда от друго същество, за да получават информация от духовния свят (например, когато детето вижда аурата на дадено същество).


                         image




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14909727
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава