Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2011 08:00 - Да споменем и тези невинно погубени души...
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 10450 Коментари: 19 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                      

                   (За Борис 1 и болярския бунт)


Един скромен опит за анализ на онзи драматичен период от 863 до 889г., когато на практика е унищожено могъществото на България след едно от най-коварните предателства, които историята познава. Събитията от тези години влияят дори и днес, 12 века по-късно!

Всичко започва с едно съгласувано решение на колобрите и кан Пресиан за въвеждане на християнското учение, проповядвано от българи на български, както и за приемане на унифицирана българска писменост за ежедневна употреба. В началото на 50-те години от 9 век България е мощна държава, обхващаща огромни територии на север до Днепър и на запад до Германия. В състава и влизат много славяни, печенеги, кумани, авари, ромеи – народи, където тангрианството е непознато, за сметка на активно навлизащото и лесно разбираемо християнство. За да се централизира властта и неутрализират опитите на Ватикана и Византия чрез своите свещенници да влияят на тези народи е взето решение да се развие българско християнство, смятано за естествено продължение на тангрианството. Успоредно с него обаче като част от Орендата управляващият и религиозен елит на българите е трябвало да запазят свещенните тангриански знания и баща и син да живеят заедно в мир. Подобен модел с обратен знак е използван от евреите. За другите гойски народи има Стар завет, за евреите – Тората, а на Синедриона остават тайните кабалистични знания.
Така е било решено и за азбуката. До този момент, само най-посветените са разбирали смисъла на българския куниг. За администрацията и ежедневнието са използвали български с гръцки букви. Това не е било форма на елитизъм, просто свещенният куниг се е разбирал на образно-символно ниво и обикновен човек, дори да го прочете няма да намери смисъл. С две думи е било належащо да има българска, разбираема за поданиците азбука.
Задачата е възложена на Кирил и Методий, които разработват глаголицата. Според проф. Васил Йончев глаголицата произлиза от т.нар. „руни“ или „неизвестни знаци“ от прабългарските надписи от Преслав, Плиска, Мадара, Муфтарлар, Равна и др., и се подчиняват на една и съща фигура-модул, като спазват един основен принцип на изграждане, с тази разлика, че „руните" са сричкова азбука. Пълна лъжа е, че братята за пратени в западните български провинции от Византия. Ромеите не са имали никакъв интерес българи да разпространяват различна азбука от гръцката.
Но да се върнем отново на религията. Не всеки може да бъде тангриански свещенник. Той трябва да е “прихванат”, преболедувал колобърска болест с много стабилно обучение като се почне от билколечение, бойни изкуства, чакръкчийство и се стигне до по-горните нива на управление на елементните стихии, пътуване по вертикалата и т.н. Да не говорим за моралните качества, които трябва да притежава. Т.е., за разлика от поповете, е невъзможно да завършиш някоя семинария и да станеш колобър, макар в последствие много от монасите да са били и тангриани (като част от плана). Именно в манастирите са съхранени тангрианските знания през последвалите години на робство и погроми. Тези разлики имат плюсове и минуси. Плюс – защото само най-добрите и избраните от Ден Грее могат да бъдат колобри и не е имало място за самозванци. Минусът е, че в новозавладените територии просто не е имало достатъчно обучени хора. Този недостиг е трябвало да бъде преодолян чрез християнски свещеници, проповядващи българско християнство със силен тангриански елемент във възловите точки и разбираемо от хората. Бих казал, че този план отчасти е успял и свидетелство за това е точно българското православие, което просто е изтъкано от тангрианство (вж снимката на Богородица в сайта например). Планът е бил премерен с новите реалности и осъществим, но е имало един непридвиден фактор – предателство. Всъщност, колобрите са знаели, че ромейските и папски агенти са активни в завербуване на ключови фигури от българската държава, но не са очаквали, че предателят ще се окаже самият Кан, в чийто вени тече кръвта на Дуло.

Първоначално, контактите му с папските наместници и ромейски свещенници са го отдавали като част от плана. Може би и самият Борис в началото не е имал намерение да става предател. Подозренията около него се засилват, особено когато той открито започва да говори за покръстване на самите българи и след масовата поява на чужди мисионери в самата столица през 863г. Тогава колобрите взимат мерки и всички свещенни книги, по-значими регалии и Кивота са прибрани на сигурно място, неизвестно и до днес. На тяхно място предвидливо са поставени копия и то съвсем навреме, защото през 864г. Борис обявява, че ще се среща с папския наместник в Македония и взима със себе си ковчега и каквото е останало в него. Там на Овче поле се покръства и като доказателство за сериозността на намеренията си предава исканите от папата колобърски атрибути (или копията им). За папа Николай тези регалии са били невероятно важни, защото той неистово се е страхувал от силата на Тангра и се е надявал, че самият той ще ги използва. В тайната му библиотека са се съхранявали скритите текстове за Исус, къде е бил през годините, за които канонизираните Евангелия мълчат и за това кои са влъхвите, помагали му през цялото време. По-късно, след като се разкрива подмяната, ковчежето е захвърлено в една катедрала в Терачина.

Какво точно кара Борис 1 с един удар да погребе хилядолетната българска мощ и от Кан Сюбиги да се принизи до васал на византийския император (дори да вземе името му Михаил), не е известно. Някои смятат, че е държавнически ход, след удара в гръб от византийските войски през 863г, докато българската армия се е сражавала с Велико- моравия. Според мен, този човек е бил жертва на някакви заклинания (НЛП) от един византийски свещенник, който му влиза под кожата и става довереник на кана. Според някои историци ромейският агент след дълги беседи с Борис го стряска като му показва рисунки от ада, но според мен това не е достатъчно да предаде така лесно дедите си и мощта на България.

Каквато и да е истината, факт е, че след 865г. България де факто пада без бой под византийско робство за 24 год, чак до идването на Владимир-Расате. Същата година новоизлюпеният       християнин слиза още една стъпка надолу към бездната, избивайки най-верните български дъщери и синове в т.н. “болярски бунт”...

След случая с покръстването и предаването на ковчежето е било ясно, че самият кан е предател. Докато отсъства от столицата, колобрите, боилите и всички наследници на Българите обявяват повсевместен бунт в 10-те провинции (комити). За съжаление обаче ядрото на българска армия е все още далеч на западните граници, задържана умишлено там от Борис. Той не е бил глупав и е знаел, че след този акт няма да го посрещнат с почести в Плиска. Всъщност боилите са се били приготвили за безкръвно удушаване – по стар български обичай, прилаган на знатни люде, нарушили закона Торе. Летописецът Зонара отбелязва: “Българите се побунили против своя княз като против отстъпник от бащината чест и слава.” Борис обаче държи един силен коз – на негова страна е мощната византийска армия, специално извикана за случая. С нейна помощ той успява да потуши бунта. Ромеите са и тези, които извършват поголовната сеч на пленените бунтовници. Никой българин не би посмял да замахне с меча срещу колобър! В случая се говори за 52 боилски рода, но всеки род е бил много голям – поне по 100 човека. Така че тук говорим за една масова касапница на жени, деца, старци. Там са били и ромейските свещеници, които са питали поотделно всеки дали се отказва от вярата си. Според историците Борис дълго след това е имал угризения, но римският папа му е дал специална индулгенция с опрощение. (след като Борис му е пратил необходимите дарове да си я купи, разбира се). Точно тогава някой някъде , преди да умре изрича Проклятието. А то е жестоко, направено от колобър няма сила, която да го промени. По същество това си е кръвна клетва. Става дума за откреклите се от Вярата – “добро да не видят те и техните наследници до..”?? Според някои тя е за период от време - 1200 год. Според мен е родова, както всяка кръвна клетва върху поколенията, най-вероятно за 20 генерации напред. Има разлика, защото това дава процент на неточност и тъй сме към края му, може да изтича по-рано от 2065г.
Краят на тази клетва има голямо значение за нас, защото тогава ръцете на Съвета няма да са вързани, за да са пасивни наблюдатели на унищожението ни като народ.

Борис – Михаил не спира дотук с развихрянето си. Следва декрет, според който всяко село, където се практикува тангрианство, хората ще са поробвани, жените продавани като робини, (през три земи), а на капището там ще бъде построяван християнски храм. Толкоз с милосърдието. Падението му обаче не е стигнало докрай. Идва и 889г., когато на трона застава синът му Владимир – Расате. През това време Борис се е оттеглил като монах, но научавайки, че последният български Кан отново възвръща старата вяра, с ромейска помощ сваля от трона и ослепява собствения си син. Тук трябва да отбележа, че Кан Расате спазва тангрианската традиция на уважение към баща си, макар да е имал неведнъж възможността да го елиминира и си реши проблема. Борис като ревностен християнин обаче не е имал тези морални задръжки.
За всичките тези заслуги пред България Борис Михаил – ромейски васал е канонизиран от църквата като светец.

След убийството на Симеон, който позволява религиозна свобода на тангрианството и самият той тайно е пратикувал, с идването на изтърсака Петър през 927г., настъпва и пълното минаване в нелегалност на тангрианството. С малки изключения в някои възлови моменти от по-нататъшната ни история, колобрите не са се намесвали. Така до днешни дни...


(Материала го взех от форума на Войните на Тангра . Постът е на анти666).



Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Добро утро,
26.02.2011 08:05
прочетох с огромен интерес.
Валя
цитирай
2. tryn - Всеки българин трябва да знае поне малко за тези събития.
26.02.2011 08:37
Поклон пред жертвите в името на тангризма.
Аз вярвам в Тангра!

Поздравления за този стойностен постинг!
цитирай
3. bven - На 1: Добро утро и хубав ден, Валя!
26.02.2011 09:02
Днес е Задушница - нека споменем с добро всички живели на тази земя и дали своя принос , за да ни има нас и за да съществува България!
цитирай
4. bven - На 2: Далида, от сърце желая твоя коментар да е истина за всички българи!
26.02.2011 09:09
Нещата бавно и сигурно вървят по своя естествен път. А за нас той е възраждане и единение на всички българи! Да си отворим очите, да си спомним кои сме и защо сме тук, точно в този момент и каква е нашата роля в развитието на цивилизацията. Колкото повече тъпчат и отричат всичко някои хора, толкова по-силно започва и обратното действие. А Колобър и Българин имат Космическо значение!
Хубав ден!:)
цитирай
5. bven - На 3: Добре дошла, приятелко tryn...
26.02.2011 09:13
Радвам се, че ти харесва написаното, защото истината не се харесва на всички. Но ние сме бълг-арии и и сме мъдри! Нека носим истината в сърцата си и да работим за еволюцията на Духа! Тогава ще имаме и благословията на финия свят.
Хубав и светъл ден!
цитирай
6. dalida - Благодаря ти :))))))
26.02.2011 11:52
bven написа:
Нещата бавно и сигурно вървят по своя естествен път. А за нас той е възраждане и единение на всички българи! Да си отворим очите, да си спомним кои сме и защо сме тук, точно в този момент и каква е нашата роля в развитието на цивилизацията. Колкото повече тъпчат и отричат всичко някои хора, толкова по-силно започва и обратното действие. А Колобър и Българин имат Космическо значение!
Хубав ден!:)

цитирай
7. stela50 - Поздравления за постинга ,Бвен ...
26.02.2011 14:21
... Да споменем и тези невинно погубени души...
Хубав и светъл ден ,приятелко !
цитирай
8. bven - На 6: Всичко става с Божията благословия , dalida!
26.02.2011 15:35
Не се съмнявай нито за миг в това! :)))
цитирай
9. bven - На 7: Днес имаме повод да споменем всички, дали живота си за България, stela50!
26.02.2011 15:38
Нека сведем чела в знак на почит и преклонение! Щом са живели като българи, сигурно те и сега са сред нас! А ние сигурно имаме мисия като българи!
Винаги ми е приятно да те видя сред моите гости, Таня. Добре дошла и хубав ден!:)
цитирай
10. boristodorov56 - За съжаление,
26.02.2011 18:17
по българският ариал няма открит нито един артефакт, който да доказва, че Тангра някога е бил български бог. Едно тълкувание на Бешелиев (които впрочем сътворил доста небешелици в официалната ни история) на надписи от Мадарския конник вкарва в обръщение недоказана по никакъв начин легенда. Тангрон - е превод на съчетание от гръцки букви, което се приема за достоверно основание да се счита, че древните българи били тангристи.
Сама прецени това достатъчно ли е. Нека си отговорим защо няма нито едно достоверно и открито докозателство за религията на българите преди християнството.
Освен всичко друго съществува и Първа Юстаниана - като архипископия на българите 3 века преди официализирането на християнството в държавата на българите, както следва да се нарича акта на Княз Борис I.
Всъщност този акт е минаване на съществуващата от векове Българска православна църква под егидата на Цариградската патриаршия и я въвлича в политическите битки между двете части на Римската империя. С тази цел са се провеждали Вселенските събори в Цариград - унищожаване на съществуващото християнсво сред българите и вкарването му в клишето и догмата на Цариградската патриаршия.
Това е неоспорима историческа истина, дори за лаици като мен.
Не бива да се насилваме да приемаме измислици за миналото си, което в ущърб единствено на народа ни - без никакво основание да го приемаме за истина.

Това е единият от големите митове в битието на българския народ и историята на Българската държава.
цитирай
11. bven - На 11: boristodorov56, има много митове и още повече отрицания на великите моменти в нашата история
26.02.2011 18:27
и аз, както и всеки човек, вярвам в това, което съм чела и знам. За повече прочети книгата на Спас Мавров - "Колобар", както и другите му статии за Тангра.
Благодаря за включването. Хубава вечер от мен:)
цитирай
12. bizcocho - :( това ми дойде като шамар. . . :(( ...
27.02.2011 00:49
:( това ми дойде като шамар...:(( Тежко се приема подобна истина...
цитирай
13. ognena71 - Поздрави за постинга!
27.02.2011 00:56
Поклон пред жертвите !
Хубава неделя ти пожелавам!
цитирай
14. bven - На 13: bizcocho, тежко е да се научи такова нещо...
27.02.2011 10:10
Но такава е истината и тя е била крита много столетия. Да се надяваме, че клетвата е към края на действието си и че нещата ще се променят. Може би затова е толкова тежка съдбата на поколения българи. Все пак денят е по-мъдър от нощта.А вече зазорява...:)
цитирай
15. bven - На 14: Да се поклоним пред паметта на жертвите, ognena71!
27.02.2011 10:12
Да си научим урока и да продължаваме напред!
Хубав и светъл неделен ден!:)
цитирай
16. bojo12345 - Много навременен постинг - материалът е актуален особено сега, когато търсим себе си в историята на света и мястото на България.
27.02.2011 15:43
Всички сме учили за бунта срещу християнството и делата на Борис-Михаил. Наскоро даже гледах и филма за тази част от историята ни. Ако приемем тезата на колегата boristodorov56 - че Тангра не е български бог, тогава защо са избити тези 52 рода - Вартоломеева нощ по български ли е това? Или византийците са избивали селективно български първенци както Сталин - интелигенцията ( руска и полска)?
цитирай
17. bven - На 16: bojo12345, задаваш въпроси, на които г-да маститите професори и академици трябва да отговорят!
27.02.2011 16:41
Тази част от историята ни е важна - има ли Тангра или не, има ли тогава Иисус или не, има ли Аллах или не? Все пак тангризмът дава много добри обяснения на космологията (каквато не сме изучавали и не знаем) ,в която българите имат специална задача.
А за избиването на интелигенцията заслуга навсякъде имат сатрапите - Сталин, Ленин, Хитлер и много други идеологически вождове!
цитирай
18. zaw12929 - Не е оправдателно, че всеки път п...
28.02.2011 00:17
Не е оправдателно, че всеки път промените се налагат с масови убийства.
При индустриализацията на Европа- Западна 15-19 век "овцете изяждат" хората до 30 милиона селяни са прогонени от нивите на феодалите за да станат работници или каторжници. Оцелелите стават послушни демократи. Ние сме атеисти - първите, които градят капитализъм с демократични средства и се ражда анархия...
Не ни колят на дръвника, а сме по малко с три милиона... тук овце няма, земите пустеят...градините изсечени...Какво ли ще пишат за нашето поколение къде грешим... защо все другите съдим... и ...?! Как ще оцелеем
цитирай
19. bven - На 18: zaw12929 , това е нашата отговорност пред поколенията - какво оставяме...
28.02.2011 18:58
А за нашата история може много да се говори: скривана, фалшифицирана, крадена и всичко с една цел - да нямаме самосъзнание! Нека да си направим изводите. Хората правят историята, а историците я пишат според това, на кого слугуват!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867130
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава