Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2011 08:11 - За реинкарнацията
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1970 Коментари: 2 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                              Драмата на реинкарнацията                       със съкращение от кн. "Говори Сет"
                                          (Джил Робъртс)
   
Вие сте заобиколени от много повече неща,отколкото предполагате. Познавате само малка част от обкръжаващия ви свят. МОГА ДА ДАМ ЕДНА НЕ ТОЛКОВА НЕПОЗНАТА ЗА ВАС АНАЛОГИЯ:
Представете си ,че сте актьор,който е ангажиран за някакъв спектакъл. Действието се развива в 20 век. Вие създавате всичко – реквизит, костюми, декори. Пишете репликите, постановката и разигравате целия спектакъл, заедно с другите актори.

Толкова сте погълнат от своята роля,така сте увлечен от създадената от вас реалност и от проблемите, възможностите, надеждите и скръбта,изрисувани във вашата роля, че сте забравили, че всичко това сте сътворили вие. Такава динамична драма с всичките радости и скърби, представлява и вашия живот, и обкръжаващия ви свят. Това важи както за всеки един поотделно, така и за всички вас, като цяло.
Но в същото време вървят и други спектакли и във всеки един вие играете някаква роля.Тези спектакли имат свой сценарий и свои декори. Те се играят в различни периоди от време. Някой може да се нарича“Живот в 20 век“, друг – „Живот в 18 век“. Също така може и в пето или в трето хилядолетие...Вие също сте създали тези пиеси и играете там някаква роля.Това също е част от вашия свят, но има отношение към вашата цялостна личност.

Аз обаче ще говоря за тази част от вашата личност, която е ангажирана в съвременната драма. Тя толкова се е увлякла в спектакъла, че е забравила за своите роли в друга постановка. Вие не разбирате многоизмерната си реалност. Ето защо се чудите на това, което говоря, или просто не вярвате, че живеете едновременно в много животи. Трудно ви е да си представите, как е възможно да бъдете едновременно на две места. И още по-трудно е как в едно и също време можете да присъствате в два различви момента от времето.
По-просто казано, времето не е последователност от моменти. Думите, които казвате, постъпките, които извършвате, само ви се струва че се извършват във времето. По същия начин ви се струва, че масата и стола се намират в пространството. Това са впечатления, които се явяват част от сложната декорация, която сте приготвили „от по-рано“ и които в спектакъла сте длъжни да приемате като реална обстановка.

Сега всеки от вас участва в огромна по своята мащабност постановка, в която вие сте се договорили за определен набор от основни понятия, които са базата, върху която е изграден  стектакъла. Във вашия случай основните понятия са: поредица от моменти, сменящи се един след друг, съществуването на обективен свят, независим от вашето творчество и възприятия; ограниченост в рамките на собственото ви тяло; пространство и време.
Съществува още едно понятие, че възприятията пристигат благодарение на физическите чувства, т.е. цялата информация идва от вън, а от вътре не възниква никаква информация. Ето защо ви се налага да се фокусирате само върху действията, случващи се на вашата сцена. Всичко това, взето заедно, цялата тази постановка може да се нарече реинкарнация.

Казано образно, всичко съществува едновременно. Тези, които все още са ангажирани в този емоционален спектакъл, не могат да си представят, че освен тях има и още нещо. Онези, които си отдъхват между спектаклите, се опитват да общуват с тези, които все още са на сцената.Чувството, че спектаклите следват един след друг усилва илюзията за това, че времето представлява серия от моменти, протичащи линейно от някакво неизвестно начало към неизвестен край.

Благодарение на това, вашият личен и обществен прогрес е много бавен. Вие си мислите: „Човечеството определено е достигнало голям прогрес от времето на средните векове“, макар че дълбоко в душата си сте уверен, че това не е истина. Тогава може би ще кажете: „Е, в края на краищата, ние постигнахме много в областта на техниката“. Възможно е да се усмихнете при мисълта, че трудно бихте се видели като римски сенатор, който общува с народа чрез микрофон или че сте негово дете, което гледа речите му по телевизията. Но всичко това е заблуда. Техническият прогрес, според разбиранията ви, не е по-реален от времето.


                                                                                                                          продължава



Гласувай:
15



1. stela50 - Интересно ми беше да прочета , Бвен ...
07.04.2011 10:43
Поздрав и хубав ден !
цитирай
2. bven - На 1: Всичко съществува едновременно!!!
07.04.2011 10:59
Всичко съществува едновременно , затова нека се обичаме, Таня!
Лек и слънчев ден!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14913972
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава