Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 08:12 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3459 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

      РЕЙКИ ТЕХНИКИТЕ НА Д-Р УСУИ

Подобно на практикуването на медитацията, не е задължително резултатите от техниките да се появят веднага. Ако се появят веднага, възможно е след това отново да избледнеят и човек да си помисли, че са изчезнали. В началото ние просто не се възползваме от нарасналото количество енергия, протичащо през нас. След известно време свикваме с нея и не я усещаме така силно. Ако ви се случи подобно нещо, продължете да практикувате всеки от методите поне три месеца. Ако нямате достатъчно време, за да практикувате всичките, изберете един, два или три - тези, които докосват сърцето ви, и се концентрирайте върху тях с цялата си енергия. Ще бъдете добре възнаграден за своите усилия.
Ако все още не познавате тези техники, препоръчвам ви да намерите някой във вашия район, който ги преподава. В края на краищата, най-добрите учители са хората, а не книгите.
Последната ми книга, Оригиналното ръководство по рейки на д-р Микао Усуи, разглежда това, което наричам трите стълба на рейки. Д-р Усуи казвал, че Рейки Рьохо (метод на лечение) се базира на гашо (двете ръце, събрани заедно), рейджи (знакът на духа), чиръо (лечение) и петте принципа на рейки.
Следва едно по-подробно обяснение на термините и начина, по който се практикуват техниките, включително и тяхната енергийна и езотерична основа.

1. Гашо Мейсо. Медитацията Гашо

Японската дума гашо означава "две ръце, събрани заедно".

  Практикувайте гашо с ръце, събрани пред сърцето.  Г-н Огава предлага ръцете да се държат така, че ако издишвате през носа, излизащият въздух да докосва леко върха на пръстите. Неговото предложение указва височината, на която се поставят ръцете.
  По време на тази медитация вдишвайте през носа и издишайте през устата. В широко разпространената практика на цигун се иска по време на вдишването върхът на езика да е допрян до небцето; когато издишвате, нека езикът падне на дъното на устата. Описаната позиция
на езика затваря енергийната верига на тялото и ума.
♦ Затворете очи и седнете в релаксирана позиция - или върху стол, или на пода в поза лотос или полулотос. Дръжте гърба колкото е възможно по-изправен, без да го напрягате. Ако се налага, използвайте опора за гърба. Облягането на стена също върши работа.

Опитът на много хора по целия свят, които се занимават с медитация, показва, че медитацията е най-лесна, когато гърбът е изправен. Но вие със сигурност можете да медитирате и седнал върху стол или легнал по гръб. След като я усвоите, ще можете да медитирате на всяко място и по всяко време, със затворени или с отворени очи. След време медитативността ще стане част от всяко ваше действие, изпълвайки живота ви с ведрина и покой.
Ако е възможно, през цялото време дръжте очите си затворени, за да задържите енергията вътре в себе си. Всички сме свикнали да гледаме наоколо и да получаваме стимули от зрителните импулси. Импулсите водят до верига от мисли, която автоматично следваме, а това ни отвежда в джунглата на несъзнателното.
Ако се чувствате неудобно със затворени очи, дръжте ги отворени, но разфокусирани и без да мигате. След няколко минути очите ще започнат да се пълнят със сълзи, но вие продължавайте. След като сте се упражнявали известно време, ще успеете да не мигате през цялата медитация. Мигащите очи и възникващите мисли често вървят ръка за ръка. Няма ли мигане, няма и мислене! Можете да използвате и превръзка за очите, за да ги държите спокойно затворени.

Оставете въздухът да влиза в тялото от само себе си. Не е необходимо да го регулирате. Просто поемайте дълбоко въздух в корема. Ако не знаете как да го правите, помолете някой да ви покаже или сложете едната си ръка върху корема и се опитайте да вдишвате в областта, която докосвате. Много скоро ще го овладеете. Поставете си за задача да практикувате всеки ден и много скоро дишането ви ще достига все по-дълбоко и по-дълбоко в корема. Едно упражнение, което ще ви позволи да усетите много бързо какво представлява коремното дишане, е техниката Йошин Кокю-Хо, описана малко по-долу.
Целта на медитацията гашо е увеличаване на енергията на практикуващия и постигането на медитативно състояние на ума. Практикувайте всеки ден сутрин или вечер (или и сутрин и вечер), сам или в група, в продължение на 20 до 30 минути.

Инструкциите за медитацията гашо са прости: Концентрирайте цялото си внимание върху мястото, на което се допират върховете на средните пръсти и забравете за всичко останало.
Нормалното състояние на ума е да пребивава в абсолютен хаос. Важното е най-напред да осъзнаете този хаос и след това, без да се опитвате да го победите, да превърнете отровата в нектар.


image










Тагове:   медитация,   рейки,   енергия,   ум,   гашо,


Гласувай:
14



1. stela50 - Почувствах се прекрасно , Бвен ...Благодаря ти .
12.04.2011 11:32
...Важното е най-напред да осъзнаете този хаос и след това, без да се опитвате да го победите, да превърнете отровата в нектар...Истина е ,много е важно .
Картината и клиповете действат невероятно на сетивата ,на душата.
Поздрави и хубав вторник !
цитирай
2. bven - На 1: Медитацията е нещо прекрасно !
12.04.2011 15:06
Препоръчвам на всеки, който иска да се чувства добре, да опита - има много начини. Още след първата медитация се усеща ефект, а по-късно става автоматично. Ако има и хубава музика - 100% почивка!
Радвам се, че ми гостува и ти е приятно. Хубави мигове!:)))))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14907107
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава