Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2011 09:47 - Тайната и трагедията на Луцифер (1)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 9534 Коментари: 8 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Наричат го Луцифер, паднал ангел, Дявол. Съвсем накратко ще разберем какво представлява той   от книгата на Орис (Сергей Цвельов)- „Хора и нехора”. Тя разкрива тайната на Сътворението и ролята на Луцифер в историята на планетата и живота ни.

Бившият носител на светлина архангел Луцифер, известен сега сред хората повече като “Князът на Тъмнината” или “Князът на този Свят”, обединява в своята могъща Същност всички демонични Светове от Йерархията на Тъмнината, които принадлежат на нашето 17-то Мироздание. По своята същност той самият е онзи централен върховен енергиен блок, който постоянно захранва и създава отново всички грубо материални Светове, които се подчиняват на Йерархията на Тъмнината.Техният представител – демонът ГАГТУНГР, се проявява на нашата планета като преобърната демонична “лъжетроица”: еволюционно деградирал, но от това не станал по-малко могъщ на низшите Планове на Земята, Съзнания на Същностите от бившите т. н. “паднали ангели”- демоните Хистург, Фокерма и Урпарп.

ПЪРВИЯТ АСПЕКТ на тази “лъжетроица” – демонът ХИСТУРГ, е носител на висшата демонична Воля, власт и желание, повелител на войнството от високоинтелектуални демонични Съзнания, които претворяват на практика в Живота на всички земни същества законите на материалната Вселена.

ВТОРИЯТ АСПЕКТ (по-точно втората, женският ипостас от “лъжетроицата”) е демонът ФОКЕРМА - това е световна курва, майка и родоначалничка на всички сексуално извратени проститутки и блудници, които изкусно владеят най-могъщата на Земята сила – сексуалната Енергия и с нейна помощ изкушават хората, за да завлекат техните паднали и неустойчиви към подобни изпитания Души в гнилото блато на Антисвета като ги превърнат в послушни роби на Гагтунгр за цели еволюционни цикли.

ТРЕТИЯТ АСПЕКТ – демонът УРПАРП е организиращият принцип на формата в Материята и в същност, по-низшето Съзнание на ГАГТУНГР, който отговаря за формообразуването на Земята на Съзнанието на всичките четири Царства и обезпечава с помощта на стихиите на природата непосредственото осъществяване на целите и плановете на Луцифер на Земята.
Зловещо-тайнственият вицеархангел Луцифер сам се е постарал да се покрие с такава непроницаема тайнствена мъгла, че много хора остават с впечатление, че няма никой, който би се осмелил да повдигне макар и крайчеца на завесата на неговата Тайна.

Но това не е така. В преходния еволюционен период от Съзнанието, готовите за това да ЗНАЯТ, трябва да ЗНАЯТ. Вие трябва вече да знаете, че Висшият Разум ни е дал способност за творчество и ни е надарил със средства за изразяване и деятелност, които надхвърлят границите на възможностите на останалите представители на Животинското Царство. Трябва да се разбере, че за да се избегнат страданията, е необходимо Знание, нужна е действителна Свобода на Духа и не се иска абсолютно никакво материално имущество. Ако Сърцето е помрачено от изпитанията, а Духът - скован от Материята, то и самият човек става пленник на мъртвите вещи. Когато предпочетете да нямате нищо, тогава ще имате всичко и ще се освободите от тежкото бреме на егоизма.

“И ще разпространя Аз Духа Свети…”- Христос е имал пред вид този Дух, който сега е влязъл в мнозина от нас, хората (които не принадлежат към категорията ВСЕ ОЩЕ- или ВЕЧЕ-НЕХОРА). Именно това е същият този Дух, който ни прави различни от всички други обитатели на нашата планета, по ниво и степен на организация на своето Съзнание още не предразположени да го приемат.
Този, който доброволно избира Мрака и ненавистта, още в същия момент се лишава от Божествената Любов и Светлина и тогава само страданието може да стане неизбежен противовес дотогава, докато той сам в себе си не възстанови изначалното духовно равновесие и вътрешна хармония. Ако човек сам предпочете Злото пред Доброто, Божествената Справедливост ще възтържествува по-рано от Любовта, за да може човекът навреме да се осъзнае и отново да обърне Душата си към Доброто.
Да бъдем – според израза на Христос – “съзнателни Синове на Бога” означава, на първо място да признаем и приемем Бога-Творец такъв, какъвто Той е в действителност, а не такъв, какъвто НА НАС ни се иска да Го виждаме. Във връзка с това ще ви напомним, че Неговото Макроскопично Космично Тяло се състои от сто и петдесет милиарда Вселени!

Количеството космически същества, с различно ниво на организацията Съзнание и Материя, еволюиращи и инволюиращи в Него, е просто безкрайно. Освен проявените живи същества, в Него има като космически същества, които съществуват, но още не създадени, а има макар и създадени, но още непроявени в Него. Ние, хората, заедно с останалите същества от Космоса, се съдържаме в Бога, така както се образуват клетките в човешкото тяло и все повече заприличаме на Него в процеса на своето проявяване на все по-високите Планове на Божественото Битие. Съзнанието на много хора, които еволюират в човечествата, преминали Манвантара, вече са достигнали до нивото на Съзнание на Планетите и Звездите. По своята енергийна структура ние, макар и в безкрайно малък мащаб представляваме същото, което е и Той в по-голям мащаб.
Впечатлението за дейността на тази структура , като за нещо негативно за нас идва от това, че засега ние все още не знаем и не осъзнаваме всички екзистенциални изисквания на Божествената Макроскопична Природа. Ние вземаме пред вид дейността на едно от двете най-мощни и всемогъщи Първосъздадени Божествени Съзнания, наричано от хората “Луцифер” или “ Сатана”, на когото се приписват всички възможни и невъзможни беди, стоварили се и продължаващи обилно да се стоварват върху нашите човешки глави в процеса на цялото ни съществуване на тази “грешна” Земя.
Раковият тумор е съдружие на разбунтувалите се и неразвити още, егоистични по своята същност, Съзнания на клетките в организма. Раковото образувание или се изгаря с огън, или просто се изрязва и изхвърля на боклука, за да се изгори след това. Същото прави и Божествения Космически Организъм по отношение на качествено мутиращото във вибрацията на Космическото Зло Съзнание. Затова не бива да виним за нашите беди нещо или някого. Трябва не само да четем, но и да разбираме и приемаме на практика този ред и тези Закони, от които зависи Хармонията на всички сътворени неща. Колкото повече хората знаят правдивата Истина за Луцифер, толкова по-малко всемогъщи и по-малко всесилни по отношение на нас ще стават всевъзможните земни персонификации от Космическото Зло, толкова повече нашето Съзнание ще излиза изпод властта им.

В действителност страхът представлява само следствие от нашата неспособност да проникнем със своето Съзнание в невидимите Сфери на многоплановото и многолико Царство на Материята. Тайната на Луцифер е породила всевъзможни немислими измислици, за широкото разпространение на които е спомогнала преди всичко буйната фантазия, а безкрайното невежество и страх на свой ред са създали от Материята на Астралния План войнства от многобройни чудовища и зверове-хора: козлоподобни и чифтокопитни дяволи, кикимори, горски магьосници, водни духове, призраци и огромно множество различна сатанинска напаст, която се храни от вибрациите на нашите низши енергии. Тези “творения” на бедността на човешката Мисъл и низостта на хорските чувства запълват не само Астралния План, но вече се превръщат във всекидневен атрибут на нашия земен Живот, без да го правят ни най-малко по-добър и по-чист. В потресаващото си невежество ние сме станали в духовно и нравствено отношение още по-глупави от нашите предци, които, поне искрено са вярвали, че се покланят на материално изразената в тези предмети Божественост на Всевишния Бог .
“Храмът на Отеца мой не е направен от камък” – така било казано и записано.
Ние сме забравили, че Храмът на Бог-Отец се намира в Сърцата ни, а не в нашите Умове, че Светлината Му е в Душите наши и че именно Светлината е истинският Храм на Бога вътре в нас. Бог е Справедливост и Любов.
Дяволът съществува в самия човек и на Земята има човешки облик. Това е персонификация и материализация в човешка форма на всички най-груби вибрации на Астрала, които са породени от нас самите, във всички наши “неуспешни” въплъщения. Дяволът е преди всичко този, когото ние също, макар и не по право, наричаме “човек”:
- това е изтънченият маниак-убиец и садист;
-това е лъжливият мошеник и завършен авантюрист, който постоянно се отклонява от пътя на справедливостта, доброто, свободата и откритата всеселенска Съвест;
- това е блудният син, отказал се заради временното и илюзорното от своята истинска и вечна родина;
- това е човекът, който постоянно отправя предизвикателство към Бога до максималния предел на дадените му (от съшия този Бог!) възможности.
Истинските дяволи са вътре в нас, около нас и между нас.
Дяволът е средство, главно оръдие на Изкушението и Изпитанието на човешките Съзнания за духовна зрялост. Той се храни от самите хора, защото на нас ни е мило всичко това, което той ни предлага. И дяволите между нас ще продължават да съществуват охолно дотогава, докато всички хора предпочитат злото пред доброто, ненавистта пред любовта, войната пред мира, егоизма пред безкористността, лъжата и измамата пред справедливостта, т. е. докато всички ние изпитваме нужда от него, дявола, а не от Бог. Но той никога не е бил цел на нашето развитие и никога не може да бъде такава! Духовната Същност на Луцифер няма нищо общо с дявола като рожба на човешкия Ум, невежество и страх. Неговата истинска същност стотици хиляди години е била известна само на Посветените от високите степени, но сега Тайната му става известна и на теб, скъпи читателю. Ние постепенно ще ви запознаваме с трагедията и подробностите на “падението” на бившия носител на светлината архангел Луцифер.




Гласувай:
17



1. kosara2008 - :)
15.04.2011 10:50
нарекла съм те Светлик в отговор на твоето пожелание при мен , странно съвпадение преди да съм чела тук, при теб, - статията ти е наистина Светлина - наситена, по човешки топла и заредена с положителна енергия, тенкс...
цитирай
2. stela50 - Поздрави ,Бвен ...статията е много интересна и зареждаща .
15.04.2011 11:41
Интуитивно съм уловила ,разбира се с помощта на знанията ,много от
нещата ,които прочетох ,стигнала съм до много истини и благодарение на твоите
обогатяващи обосновани и добре поднесени постинги .
Благодаря ти ,приятелко !
цитирай
3. bven - На 1: Благодаря ти и аз, Косара -
15.04.2011 20:00
много е приятно да видиш и чуеш хубав отзив за своя труд.А аз много се надявам да се разбере и хареса написаното. Защото то е важно за всяка душа, за всеки един от нас. За да ни е по-лесно, да не се залъгваме и да обичаме себе си и другите (като себе си!). И нека бъде Светлина, и да бъдат хубави и светли идващите празнични дни! Благодаря ти и бъди щастлива!:)))))))
цитирай
4. bven - На 2: Танечка, разбира се , че улавяш интуитивно, разбираш и осмисляш написаното слово!
15.04.2011 20:03
Радвам се, че сме заедно тук, в блога и взаимно си помагаме, споделяме и откриваме какво е живота, любовта, истината. Хубав ден е днес и ни очакват още много такива дни заедно!
Весели празници и много Светлина и Любов!:))))
цитирай
5. ckarlet - Доста добре поднесена информация, ...
16.04.2011 00:39
Доста добре поднесена информация, Вven!
Дано повече хора я прочетат и осмислят!
Поздрави и от мен!
цитирай
6. bven - На 5: Наистина, нещата вървят устремно напред и няма спиране, ckarlet.
16.04.2011 10:39
Който му е дошло времето, ще прочете и разбере. Който не е - ще се смее и ще си говори приказки !
Хубави празнични дни!:))
цитирай
7. анонимен - Не се сърди.
29.06.2012 21:13
bven тия тримата познаваш ли ги?Срещал ли се със тях?Земни ли са?
Мисля че си на грешен път,май някои от тях вече не са на земята, а нейде ,поради деяния.Недей ги споменава защото ги викаш обратно,няма да ти понесе.
цитирай
8. jedidiah - ----Ние сме забравили, че Храмът на ...
07.07.2012 09:37
----Ние сме забравили, че Храмът на Бог-Отец се намира в Сърцата ни, а не в нашите Умове, че Светлината Му е в Душите наши и че именно Светлината е истинският Храм на Бога вътре в нас. Бог е Справедливост и Любов. ----- ТОЗИ ИЗВОД ако мога така да го нарека е верен и е приносител на правилната постановка за процеса на съзнателния живот и е МОЩЕН ФАКТОР НА ТОТАЛНО ОТРИЦАНИЕ НА ВСИЧКИ РЕЛИГИЙ И НУЖДАТА ОТ ПОСРЕДНИК ЗА ОБЩУВАНЕТО НА ИНДИВИДА С ВЕЛИКИЯТ ТМОРЕЦ. Не бих се съгласил с определението в края на извода, че бог е СПРАВЕДЛИВОСТ И ЛЮБОВ. Това е дълбоко не верно и несъществуващо - АКО СИ ГО КАЗАЛ КАТО ПОЖЕЛАНИЕ - така ти се изка, ще го приема като такова, но ако е генерален извод в опит да съдържа истината НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯ. Сега ще ти дам моята гледна точка ------ ГОСПОД Е ТОВА КОЕТО Е И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВКАРАН В ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗАЩОТО УВАЖАЕМИ ТОЙ Е ВСИЧКО. ВЪЗПРИЯТИЕТО НА НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ И РЕЗУЛТАТИ ОТ СЛЕДСТВИЯ И ПОСЛЕДСТВИЯ ПОРОДЕНИ ОТ ТВОРЧЕСКА ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЕ Е ЧИСТА ФОРМА ГЛЕДНА ТОЧКА. Или ще дам един простичък пример - ако някой индивид отдаде ЛЮБОВ към твоята съпруга и тази ЛЮБОВ я транформира в сакрален и опияняващ любовен полов акт със съпругата ти, то това действие ще породи опияняваща ОМРАЗА в теб, която ще се трансформира в неустоимо сакрално желание за ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ, - СПРАВЕДЛИВО. Не спори с примера който ти дадох, а го приеми. За това СМЕНИ ДУМИЧКИТЕ СПРАВЕДЛИВОСТ И ЛЮБОВ С ТВОРЕЦ - ТВОРЧЕСКА ЕНЕРГИЯ - ВСИЧКО, и ще имаме една точка картина.
Що се отнася за дявола, демони, Луцифер - това е неразделна и много важна част от Бог, едно и също е - монета с две страни. Всяка неувяжетелна и обидна реч към тези състояния е съотнесена директно към БОГ. НЕ ГО ОБИЖДАЙТЕ ВЕЛИКИЯТ ТВОРЕЦ.
С УВАЖЕНИЕ ЛЮБО.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869391
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава