Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2011 08:04 - За реинкарнацията
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1565 Коментари: 0 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                          Говори Сет

Във всяка пиеса – индивидуална и обща, се поставя определен проблем. Прогресът може да бъде измерен в зависимост от това, доколко може да бъде или да не бъде решен този проблем.В някои пиеси актьорите работят над решението на малък проблем, който е като част от по-крупен проблем, който от своя страна трябва да бъде решен от самата пиеса. Макар че тук превеждам аналог с вашите спектакли, в тях всеки актьор има пълната свобода в рамките на действието на пиесата. И като вземем предвид основните ви понятия, преди спектаклите няма репетиция.Спектаклите имат и зрители, но за това ще говорим по-късно. Във всяка пиеса присъства основна линия. Великите актьори се появяват в някакъв определен период от време не просто защото са се родили именно тогава, или защото условията са благоприятствали това. Всеки индивид сам избира мястото и времето на своето раждане. Самата пиеса има за цел да актуализира интуитивната истина, превръщайки я в артистична форма. Творческият й потенциал е толкова огромен, че може да разбуди актьорските способности на всеки един човек и да послужи за модел на поведение.
Периодите на възраждане – духовно, художествено или психично – се случват тогава, когато във фокуса на вниманието на заетите в спектакъла хора попадат определени проблеми, но основните теми се явяват като фар за цялото съществуващо съзнание.
Прогресът няма нищо общо с времето. Той е свързан с психическо/духовното внимание. Затова е неправилно да се предполага, че събитията в живота ви са предизвикани от предишни съществувания или че се разплащате в живота за престъпления, извърше ни преди. Животите се случват едновременно. Вашата многоизмерна личност е така устроена, че да може да преживява всичко това и въпреки това да съхранява своята цялост. В същото време обаче върху личността въздействат всичките й роли от различните пиеси. Не бива тези пиеси да се наричат безцелни актове на изкуството. В тях личността приема безброй много маски, образци на поведение, позиции и като резултат от това, в нея се извършват промени.

Поставяйки пред себе си задачи, личността създава различни условия. Във връзка с това личността създава огромно множество от нови реалности.

Да продължим нататък. Душата или високо индивидуализираната духовна енергия създава вашето тяло и е силата, мотивираща неговото съществуване и която  ви дава жизнена енергия.
(съзнанието  никога не остава неподвижно, то непрекъснато търси нови области на съзидание.) Затова душата създава триизмерната реалност и триизмерното „аз“ с присъщите му характеристики. В триизмерната личност се проявява потенциала на тази душа. Във връзка с това, вашето търсене на връзка със своята душа ви позволява за повишите потенциала на своята триизмерна личност. Душата или същността също укрепва, благодарение на съществуването на триизмерната личност и повече от това. Към нея се прибавят нови аспекти. В пиеската на вашия живот участват и актьори, знаещи, че този живот е само една роля, която изпълняват съзнателно. Те пристигат от други планове на съществуването затова, да водят останалите актьори и да им показват правилно посока. Сега се учите да бъдете съ-автори на творението, богове, във вашето разбиране на тази дума. Учите се на отговорност, присъща на всяко индивидуализирано съзнание. Учите се правилно да се ползвате от енергията, която вие изразвате.

Четейки тези изречения или какъвто и да е печатан материал, разбирате, че информацията, която получавате, не е в буквите и думите, които са напечатани на хартията, нито в изреченията. Изреченията само я предават. Същото може да се каже и за устното общуване. Думите ви предават мисли, чувства или информация. При това думите не са нито едното, нито другото. Това са символи, за чието значение вие предварително сте се договорили.
Физическите обекти също са символи на реалността, които предават значение – както буквите в предния пример. Информацията в самите предмети не е повече, отколкото в буквите. Този поглед може да ви помогне да разберете истината за физическата материя. Само ако разберете, че мислите и желанията постоянно се транслират във физически обекти, ще можете да осъзнаете истината за независимостта от обстоятелствата, времето и външните условия.





Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869870
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава