Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 08:04 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3483 Коментари: 4 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Техника 1 - Гашо Мейсо: Медитацията


1-3: Седнете и съберете ръце в удобна позиция пред гърдите. Насочете цялото си внимание върху точката, в която се допират върховете на средните пръсти и забравете всичко останало.1111111- дотук!

image


2. Рейджи-Хо
Знакът за енергията рейки


image

Японската дума рейджи означава "знак за духа" или, в нашия случай, знак за енергията рейки. В дневника на Хавайо Таката техниката се описва като "най-голямата тайна в енергийната наука". Тя пише думата Рейджи-Хо с Л (Лейджи-Хо) вместо с Р! Техниката ни учи да следваме своята интуиция. Не е необходимо да развиваме интуиция, тъй като я притежаваме по рождение като божи дар. Всичко, което трябва да направим, е да се научим да се вслушваме в нея и да я следваме. Безброй пъти всеки от нас не се е вслушвал в своята интуиция - почти винаги първото ни впечатление идва чрез нея - и по-късно горещо е съжалявал! Колкото повече се доверявам на живота и на себе си, толкова по-ясна става моята интуиция.
За егото е твърде приятно да си мисли, че самите ние създаваме нашата действителност, но моят опит не потвър-ждава тази теория. Разбира се, трябва да сме отворени, за да възприемаме изобилието, но в крайна сметка животът върви по своя път, без да се съобразява с нас. Това, което можем да научим, е да не спираме да се носим, да вървим по пътя и да оставим живота да се развива от само себе си.
В случая с рейки и с техниката рейджи нека оставим животът да се развива от само себе си, т.е. нека се превърнем в кух бамбук, през който да тече енергията, без значение къде, кога и как може да стане това.
Наставленията за тази техника са ясни и прости:

? Заемете удобен стоеж или седеж и затворете очи.
? Съберете ръцете пред сърцето и помолете енергията
да тече свободно през вас.
? Поискайте лечение и благополучие на всяко ниво за
своя пациент, каквото и да означава това.
? Вдигнете събраните ръце до третото око и помолете
рейки да води ръцете ви там, където е нужно.


После се оставете на ситуацията и вижте какво ще се случи. Възможно е веднага да бъдете отведени до определено място на тялото, като това може да стане по най-различни начини. Ако сте склонни към визуализации, може да видите дадена част от тялото пред вътрешното си око или тази част от тялото, която се нуждае от лечение, да "се приближи" до вас. Ако сте предразположен към слухови възприятия, може да чуете с коя част от тялото трябва да се заемете най-напред. Ако сте кинестетичен тип, може просто да усетите къде трябва да докоснете своя пациент. Някои хора усещат подтика вътре в тялото си. Използвайте всички налични указания или нишки. Използвайте всички сетива и цялото знание на тялото, за да се настроите към своя пациент. Може да помолите пациента си да попита своето тяло къде има нужда да бъде докоснато. Често е напълно достатъчно да видите начина, по който тялото лежи върху масата за масаж пред вас. Вижте по какъв начин лежи главата - права ли е или е наклонена на една страна? Потрепва ли тялото? Изпънати ли са крайниците или единият крак изглежда по-дълъг от другия? Усукан ли е гръбнакът? Ако можете да видите някакво изкривяване в тялото, но не знаете откъде идва породеното напрежение, внимателно пресъздайте същото това напрежение в собственото си тяло и разберете къде е то. Например дисбалансът в областта на лявото рамо може да идва от долната дясна част на гърба. Когато откриете напрегната част на тялото, лекувайте я.
Ако не получите веднага ясно послание с техниката Рейджи, поставете едната или двете ръце върху коронната чакра на пациента и се настройте към енергийното му тяло. Ако все още не можете да кажете нищо, използвайте метода за сканиране Бьосен, разгледан по-нататък (с. 203). След години на обучение, или ако вече сте много добър във вслуш-ването в своята интуиция, може би ще сте в състояние да "видите" болестите в своите пациенти само като ги погледнете.
Когато пациентът лежи върху масата за масаж пред вас и ръцете ви се насочват към коремната кухина, много е възможно да не стане ясно точно кой жизнен орган привлича ръцете ви. Г-н Кояма твърди, че най-лесният начин да се направи проверка, е просто да попитате себе си: жлъчката ли е, правото черво или панкреасът? След това оставете ръцете да отговорят на въпроса, зададен от ума. Трябва да откриете за самия себе си по какъв начин получавате отговори. Може да е някакво изтръпване в ръцете, топлина, усещане за магнетизъм или просто да го усетите. Идеята, че сме отделени от останалия свят, е илюзия. Трябва да разберем, че мъдростта е безкрайна и е достъпна за всеки от нас. Нужно е просто да получим достъп до общото познание на човечеството. При подхода Рейджи-Хо всичко, от което имате нужда, е да зададете въпрос. След като овладеете изкуството за лекуване Рейджи-Хо, може да започнете да го използвате и в други области на своя живот, например в творчеството.




image



 




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mmmmmmmmm - Аз съм първата,
28.04.2011 10:28
която ще опита!:)
И не се съмняваш,нали?!:))))
Хубав,слънчев и радостен ден!:)))
Поздрави:)))
цитирай
2. stela50 - А аз вече понапредвам ...много полезен постинг.
28.04.2011 14:24
Поздрави и хубав ден ,Бвен !
цитирай
3. bven - На 1: Разбира се, че се започва с опит . И всяка следваща медитация е следващо стъпало!
28.04.2011 19:46
Медитацията е много специална и води до релакс и преживявания, но най-важното - спокойствие, mmmmmmmmm . Успех и хубави мигове! Лека вечер!:)))
цитирай
4. bven - На 2: Много се надявам всеки да намери своя начин на медитация и да бъде спокоен и хармонизиран - нещо важно в днешния ден!
28.04.2011 19:47
Успех и хубава вечер, Таня!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868973
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава