Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2011 08:04 - Тайната и трагедията на Луцифер (2)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4050 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 30.04.2011 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Можем да добавим, че Луцифер - в своя низш ипостас, представлява най-мощният енергийно информационен източник на Лъжливото Начало в нашата Слънчева система, негова отправна точка и движеща Сила на низшите типове на Енергия на Космическото Зло. В нито в един от трите нисши Плана, в които се извършва земната Еволюция на човешката Душа, Съзнанието на бившия носител на светлина архангел го няма и не може да го има! Разберете, че неговата собствена Природа представлява някаква граница, която ние (при днешното ни ниво на развитие и начин на мислене просто) е невъзможно да разберем, а какво остава да я преминем. Луцифер притежава наистина безграничен интелектуален и творчески потенциал, насочен към разрушаване и смърт на всичко несъвършено, преходно и несъответстващо на висшите стандарти за духовни качества. Целият смисъл на неговото Съществуване като “богоборец” и източник на всякакво Зло се заключава в това на всяка цена да привлече вниманието на човешката Душа към своето Материално Творение и по такъв начин да увлече всички поддаващи се на съблазни, а значи на духовно несъвършените и слабо еволюиращи Съзнания, в обителта на вечния адски мрак – за бракуване и духовно преработване. Луцифер е “бракуващият контрольор” на Космическите Божествени Съзнания, на каквото и ниво от своята индивидуална Еволюция и да се намират те. На всички живеещи с желанията и интересите на плътта, Луцифер им се струва най-безупречният логик, прагматик, интелектуалец и аналитик.
Тук на астрално ниво може да се наблюдава трагичния парадокс: бъдещата жертва периодично се намира в най-тесен мисловен контакт с бъдещия си палач, а той като че въобще не съществува за нея. Това е най-дълбокото и опасно заблуждение от всички. Често наивните борци с т. н. “абстрактно зло” са учени, политици, военни, които изобщо не знаят с кого си имат работа постоянно, даже и не подозират за силата и могъществото на влиянието на несъвършеното Съзнание от нисшите астрални Енергии на Материалното Творение на Луцифер. В тяхната система на отчет Луцифер е погубващият несъвършените и слабоеволюиращи човешки Души – не обективна даденост на материалния Свят, а нещо символично съществуващо някъде, едва ли не на нивото на митичния персонаж от детските приказки.
Както и Съзнанието на Христос, Съзнанието на Луцифер е толкова могъщо и високоразвито, че само за изпълнение на еднократни световни мисии може понякога частично да се спусне до нивото на низшия Ментал и по такъв начин да стане достъпно за някое изключително човешко Съзнание, старателно подготвяно специално за това в светая светих на Антисвета. Малко по-често, но пак не напълно, могат да се въплътят поотделно в специални човешки форми, трите демонични същности на един от земните ипостаси на Луцифер – ГАГТУНГР: демоните ХИСТУРГ, ФОКЕРМА и УРПАРП. Именно те, низшите Съзнания на бившия носещ светлина архангел, ще станат в близките десетилетия главните действащи лица, които ще ознаменуват Второто Пришествие на Христа.
Целта на човешкия Дух – Бог, е съединяването на Съзнанията на бившите Слънчеви Ангели с Божественото Съзнание. Затова хората, макар и да могат да останат дълго време поданици на Луцифер, това не е завинаги, а само докогато се намират в пределите на неговото Материално Творение. Едва когато се научим винаги доброволно да избираме доброто вместо злото, ние ще можем да станем истински поданици на Бога - истински, а не потенциални Синове Божии.
Истинската му Цел е да може Вторичното Материално Творение някога да стане съвършено подобно на Творението Божествено, Първосъздадено, в което изцяло да царуват Светлината, Радостта и Божествената Любов. Но това съвсем не означава, че и на Земята, в този вид, в който тя сега пребивава, може да бъде построено “Царството на Отеца Небесен”. Това вече няма да бъде тази Земя и тези Светове, в които ние с вас живеем, мъчим се, страдаме и които така добре познаваме. Изменението на качеството на Енергиите на Материалното Творение ще повлече след себе си не само изменение на формите и начините на Съществуване на Съзнанието в тези Светове, но и изменение на качествата на самите Съзнания. И обратно.
И тогава отново ще се появи предишният Луцифер (лат.Lucifer) – носещият светлина син на богинята на утринната зора – Аврора (напомняме ви, че в “Откровението на Йоан богослов” Христос също нарича Себе си СИЯЙНА УТРИННА ЗВЕЗДА. “Аз съм коренът и родът Давидов, утринната и светла звезда” (Откр. 22:16).
И така, ако вие безпристрастно и обективно се отнасяте към въпроса за ролята на Луцифер в усъвършенстването на Божественото Битие, можем да кажем, че Луцифер - това е Духът-Носител на Озарението и Свободата на Мисълта. Метафорично може да се сравни с фар, който помага на еволюиращия БЕЗСМЪРТЕН човешки Дух да намери своя Път през рифовете и плитчините на земния Живот, за да познае себе си в цялата неугледна голота на своята низша Природа и след като накрая премине през всички земни изпитания, да стане наистина Съвършения Човек-Бог.
Хиляди години всички религии са утвърждавали пред хората обратното. Луцифер – това е Логос, това е Христос в своя Висш аспект и именно той, Луцифер, е Противник, той е Анти-Христ в своя низш аспект, двата от които съвършено непостижимо за нас живеят в него Самия и които са отразени в нашия човешки Дух. Ето в какво се състои Истината, която за много човешки Съзнания се превръща просто в неразрешим проблем.
Лактаний, като говори за Природата на Христа, представя Същността Му едновременно и като Логос, Слово, от една страна, и като “прероденият брат на Сатаната и първи между всички твари” - от друга. От свободната Воля на самия човек зависи кой от тези два ЕСТЕСТВЕНИ, макар и противоположни “Центъра” на нашия слънчев Логос, ще му бъде по-близък, което на свой ред се определя така също от еволюционния опит или “възрастта” на въплътената на Земята човешка Душа.
Тези, които всички световни религии наричат “Демони”, “Азурас” и пр., са същите Духовни Дхиани, “Синове на Мъдростта”, “Противници “ на Боговете и т. н. “Паднали Ангели”, които, въплътили се със своите ЕГО-Съзнания в безмозъчните човекоподобни създания, са ги направили СЪЗНАТЕЛНО БЕЗСМЪРТНИ хора. Тяхното съзнателно “падане” от Висшите Духовни Планове на Божественото Първосъздадено Творение в грубата Материя на Физическия План е станало поради това, че самите Духовни Дхиани са достигнали своето духовно ниво също чрез съприкосновението си с Материята.
Освен това Слънчевите Ангели били принудени от Закона за Причината и Следствието ( единен и за хората и за боговете), да отидат повторно в човешки въплъщения. Те отново се родили в Материята само по силата на кармичните следствия, породени от “грехопадението” на умопобърканите деца на Земята – въплътени във формата на Лунни Питри и неуспехите на двата еволюционни Цикъла.
В Тайното Учение се говори, че когато “Синовете на Мъдростта”, които в началото не са участвали в създаването на човека, видели КАКВО правят тези безмозъчни, съвършено неразумни твари, които активно и безразборно се съвкупявали с други видове животни и давали начало на все нови и нови видове ужасни чудовища, Те се ужасили. Ужасили се по няколко причини:

Първо, защото причината за цялото това безобразие, което се извършвало на все още много младата планета Земя, били не лишените от ум звероподобни същества, дали форма за въплъщение на Лунните богове, а тези, които, гнусейки се от несъвършената форма, тогава не са поискали да дадат Искрата на Разума на бъдещия човек, т. е. Те Самите Слънчеви Ангели.

Второ, внедряването на специалния генетичен код във физико-астралния организъм и свързаното с това генетично усъвършенстване - разделяне на половете в Третата човешка Раса, е довело до така нареченото “грехопадение”, в резултат на което на света се появили цял ред видове и разреди ужасни животни-гиганти. С това цялата Космическа Програма “АЗ СЪМ” била заплашена от провал и спешно трябвало да се направи нещо с тези чудовища, за да се прекрати верижната реакция на появяване върху неоформилата се още планета на кръвожадни чудовища, които безразборно унищожавали всичко живо край себе си.

Трето, последното обстоятелство напълно развалило самата физическа Форма на човека, тъй като тя станала свърталище на много видове антропоидни човекоподобни маймуни, които се появили на света в резултат на половото съвкупление на безмозъчните “хора” и техните потомства от диви животни. Следователно “предците” на истинските маймуни са пряко породени от човека, който още не е притежавал Разум, който е осквернил своето човешко достойнство и е паднал физически до нивото на дивото животно.

Четвърто, всички тези събития са създали за Слънчевите Ангели или “Синовете на Мъдростта” най-тежката Карма, която трябвало да отработват и колкото по-скоро започнели да правят това, толкова по-добре щяло да бъде за ВСИЧКИ, а значи и за самите ТЯХ. За да не се случва нещо още по-лошо, Слънчевите Ангели изпълнили своя дълг и се въплътили на Земята в обновени и специално подготвени за тях човешки Форми, повече съответстващи на Божествения им произход.
Земята предварително била очистена от повечето физически Форми на агресивните животни, посредством разместване на земната ос и установяване на така наречения Ледников Период. Астралните Форми на тези чудовища и досега се намират в Антисвета , а някои от тях, главно тревопасните (днешните слонове, маймуни, много от рептилоидите) след това отново били заселени от Съзнанията на Лунните богове.
Слънчевите Ангели се въплътили не във всички Форми, а само в тези, които вече били “готови” да ги приемат, което се определяло по многобройни параметри. Главният от тях бил степента на съхранение на чистотата на генотипа. Но РАЗЕДИНЕНИЕТО на първоначално двуполовия андрогин на две “противоположни” начала – “мъж” и “жена” , вече било факт и злото, макар и несъзнателно, вече било сторено : човекът “СЪГРЕШИЛ”, като предизвикал това, което било ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО на Божествената Природа на “Синовете на Мъдростта”.


image


 



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Много интересно четиво ,Бвен ...
30.04.2011 12:28
Мислех да си го оставя за довечера ,но се зачетох и неусетно стигнах края .
Трябва да се знаят тези неща ...Благодаря ти .
Светли и приятни почивни дни !
цитирай
2. bven - Радвам се за оценката, Таня:)
30.04.2011 14:53
Реших, че щом аз знам това, трябва и други хора да го знаят!
Хубави и слънчеви почивни дни! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867820
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава