Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2011 08:05 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 57 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3995 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ариан продължава: „Демоните, съществата без светлина, не завладяват хората по заповед на мнимия княз на мрака; те имат нужда от енергия, за да живеят, и я вземат от хората, които внасят тъмнина в мислите, чувствата и действията си, които нямат любов, с което повреждат и правят дупки в аурата си. Има и хора, които са доста преуспели в живота си на бизнесмени, да, и в политиката, и в религията, постигнали са всичко безцеремонно, без съвест, студено. Те са натрупали много тъмнина в себе си. Убеден съм, че съществуват инкарнации на мрака, които се опитват тук, на Земята, да пропагандират тъмнината. Всеки ден виждаме резултата по телевизията или в децата, които посягат към оръжия, измъчват животни и други безобидни създания.
В живота си често се сблъскваме с такива хора. Те говорят за духа, смеят се и говорят за любов. Но това е само игра, действи-ята им показват друго. Понякога човек се опитва да види в тях и „доброто", но доброто е колкото се може по-бързо да се разделим с тях, защото ние не можем да „спасим" никого. Всеки може да спаси само себе си, ако изобщо говорим за „спасяване".

Тъмната страна постоянно се опитва да ни подмами. От-части, за да ни привлече на своя страна, което всъщност е много трудно, защото светлината не може да бъде угасена толкова лесно. Тя може да бъде помрачена само за кратко. Тъмните сили се опитват да живеят от светлината и едновременно да изтощят емоционално светлинните същества. Тъмните сили не желаят да се променят, а да унищожават...
Въпреки че няма дявол, съществуват силни демони, които, от своя страна, предвождат орляка на демоните. Те обаче никога не са врагове на светлината или дори врагове на творческата сила."
Естествено изказването на Ариан, че наистина има „тъмни", зли сили е сериозно. Реалността го доказва. Защо иначе някой ще иска да продава наркотици на деца, да принуждава своите да проституират, да ги изнасилва или продава, да прожектира детско порно, в което накрая децата са убивани (детската порнография, в която пред работещата камера накрая разкъсват телата се нарича Snuff )? Кой има интерес да произвежда филми с насилие и видеоигри с убийства? Само липсата на любов, липсата на светлина - мракът. Няма човек, усещащ дори един-единствен квант любов в себе си, който би могъл да направи нещо подобно; значи би трябвало да са другите.
Наричаме ги същества без съвест. Немислимо е да ги про-меняме; би било глупаво да се борим с тях, защото всичко, което излъчим, като енергиен бумеранг се връща при нас. Най-доброто, което можем да направим, когато срещнем човек с подобна аура, е да го избегнем и да направим дъга около него. Може да ви звучи безсърдечно, но повярвайте, казвам го от собствен опит. Някога Исус е съветвал: „Не трябва да хвърляме бисерите си на свинете." И наистина става дума за „свине", защото когато някой - най-вече пред децата - се държи като свиня, той трябва да бъде избягван. Христос естествено е съветвал да се молим за тези души...

Искам обаче да отправя предупреждение срещу прекалено бързата преценка и присъда. Обикновено бързо започваме да ровим в спомените си кой от познатите ни влиза в кастата на тъмните същества. Не Ви приканвам да изпадате в другата крайност! Само защото някой ни е накарал да страдаме, не означава автоматично, че той е „от другите". Разбрахме, че „страданието" е огледало на качеството ни на живот и подканва към промени. Наистина има и хора, които стават по-горди и самоуверени, ако са причинили вреда на някого или са го наранили, ударили, измъчвали (и търсят следващата си жертва, но трябва да се опитаме да разберем каква кармическа игра извършител-жертва се разиграва).
Съществуват хора, които никога не могат да направят подобно нещо на себеподобните си, но - съзнателно или не - се наслаждават да измъчват животни.




Тагове:   животни,   демони,   ариан,


Гласувай:
16



1. stela50 - Продължавам с удоволствие да чета тази книга , Бвен ...
17.05.2011 09:00
И винаги откривам нещо ново .
Хубав и успешен ден ,приятелко !
цитирай
2. bven - Тъмната страна постоянно се опитва да ни подмами...
17.05.2011 09:35
Радвам се, че я четем заедно, Таня! Затова и мислим еднакво и положително!
Светъл и плодотворен ден, скъпа!:)))
цитирай
3. tryn - Всеки има тъмна страна...
17.05.2011 11:02
Затова не приемам израза "Бъди себе си".
Това е най-лесното и всеки го прави.
Трудно е да вървиш срещу негативите в самия теб...

А несъзнателна наслада от измъчване на живо същество няма.
Това е садизъм...

Поздрави! :)
цитирай
4. bven - На 3: tryn, може би е така. Но нека се замислим какви сме ние и тези, които ни обграждат:
17.05.2011 21:10
Хората, които внасят тъмнина в мислите, чувствата и действията си, които нямат любов, с което повреждат и правят дупки в аурата си - за съжаление това малко хора го разбират и от това следват много лоши последици. Аз мисля, че всеки човек е само със светли страни. Тъмните страни се появяват в резултат на лоши мисли, действия , неподходяща среда (вампиризъм и др. явления) , и в резултат на това човек започва да се променя пред очите на другите. Причината обаче е скрита. Всеки трябва сам да разбере защо, какво и как му пречи за неговите тъмни страни и да вземе решение (не е лесно!) за промяна. Положителното отношение към себе си и околните дава прекрасна възможност за преминаване в лагера на светлината.
Хубава вечер ти желая и много светлина!:)))
цитирай
5. martosblack - една от любимите ми:)
19.05.2011 13:09
благодаря...
цитирай
6. bven - И на мен ми е любима книга, martosblack!
19.05.2011 13:23
И се радвам, че много хора я харесват, намират и четат!
Хубав ден!:))))
цитирай
7. secretrose - @--;---
21.05.2011 10:26
Тези същности от огледалната сфера се хранят с всички емоции, не само с негативните... Те теглят от нас и обич и светлинни етери. За това емоционалността ни пречи. Има еони, егрегори, мисълформи които "похапват" само благородните трепети в нас и те са може би най-опасни. Ян ван Райкенборг има добри трудове по въпроса..
цитирай
8. bven - На 7: Правилно, secretrose, всеки се стреми към положителното...
21.05.2011 19:18
Благодаря ти за информацията. надявам се да прочетем и Ян ван Райкенборг.
Хубави и светли майски празници!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833498
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава