Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 08:05 - Тайната и трагедията на Луцифер (6)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4030 Коментари: 7 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


“Дай ни сила да се противопоставим на изкушението…”
По-горе ние разказахме достатъчно за смъртната опасност да се поддадем на съблазните. Луцифер използвал Началото на Изкушението, за да може чрез него да изпита устойчивостта на Волята и зрелостта на Духа на човека. Това е много важно и необходимо, тъй като благодарение на него ние имаме възможност да получим ясна и пълна представа за самите себе и да се научим отговорно да се отнасяме към дадената ни от Отеца свобода на избор. Изкушението е сериозен изпит, който човешкият Дух просто не бива да не вземе, дори ако за това са нужни стотици милиони години. В противен случай вие просто не можете да станете това, което сте потенциално – Човек-Бог. В момент на изкушение, който винаги ни изглежда прекрасен и чаровен, на Душата ни е нужна цялата сила на Духа, за да се удържи от съблазън. За милостта да ни даде тази сила в нужния момент ние молим Бог-Отец.

В съвременния вариант на “Отче наш” се казва:

“И не ни въвеждай в изкушение…”

Бог-Отец не ни въвежда в изкушение, това е прерогатив на Луцифер, оттук и въпросът: на кого все пак се молите вие? В по-древния вариант на тази молитва няма такава дума “изкушение”, а има думата “напаст”, което съвършено се различава по смисъл от съблазън или изкушение.

“ И Сила да преодолеем злото…”

Да се познае злото още не значи да може да се справим с него. Само с Божията помощ, осигурявайки си поддръжката на Висшите Сили на Светлината, можем смело да започнем борбата против злото. Иначе може сами да загинем и да вкараме другите в гибел и вместо правото дело, сами да започнем да творим зло.

“За да станем достойни за Теб във вечността. АМИН”.
Достойни за званието Човек-Бог можете да станете само тогава, когато дотолкова изживеете от себе си цялата си низша природа, че със собствените си енергийни вибрации започнете да вибрирате в унисон със съвършените вибрации на Светия Дух. Тогава Той може свободно да влезе във вас и вие да станете достойни да бъдете близо до Бога. Да Ви помага в това Господ!


image


Прижизнено очистване от Злото

Да говоря всички езици човешки и дори ангелски, щом любов нямам, ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека.
Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, - щом любов нямам, нищо не съм.
И да раздам всичкия си имот, да предам и тялото си на изгаряне, - щом любов нямам, нищо ме не ползува.”
Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее, не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истина; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.
Любовта никога не отпада, а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат, ако са езици, ще замлъкнат, ако са знание, ще изчезнат.
А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта.  (1 Коринтяни 13:4-8, 13).


Заповедта на Иисус Христос, която изисква “ако те ударят по дясната буза, подложи лявата”, подразбира не просто пасивност на Доброто пред агресивните действия на Злото, а използване по отношение на грубата агресивна Енергия на такъв мощен по енергийното си ниво напор на достатъчно мощните духовни вибрации, съхраняване на високо ниво на чистота на потока духовна Енергия, която постъпва от водещия Егрегор. Това съвсем не означава използването на принципа “око за око, зъб за зъб” във взаимоотношенията, което би смъкнало духовно развития Егрегор до нивото на демоничното, а да се говори за рационално използване на свойствата на Енергията от високите честоти (Добро),  да изгаря по-ниската по качество енергетика (Зло). Доброто и Любовта по качеството на вибрациите си значително превъзхождат злонамереното въздействие, в каквато и форма да се проявява то.

Иисус говори за противопоставяне на злото с най-могъщо оръжие – Любовта към всеки от своите ближни, независимо от това каква именно позиция ТОЙ Е ПРИНУДЕН да заема по отношение лично към вас в даденото свое въплъщение. Зърното на прогресивното развитие на всеки човек е в синтеза и в противопоставянето на Добро и Зло, а смисълът на самоусъвършенстването на човека – в противоборството с тези Сили, в преодоляване на Силите на Злото чрез Силите на Доброто.

Но да се бориш и побеждаваш съвсем не означава да унищожаваш, тъй като пълното унищожение на едни представлява край в саморазвитието на други. Вие трябва да разбирате, че унищожаването на формата не е унищожаване на СЪДЪРЖАНИЕТО! Даже и да бъде унищожена физическата Материя, Злото не може да бъде победено.

Първо, самото зло начало е заложено не във физическото тяло, а в животинската Душа на човека – във фините енергийни тела на Мисълта и чувствата, а Мисълта, както знаете, е невъзможно да се унищожи.

Второ, в самата Идея за физическо унищожение на Злото вече е заложено злото начало - насилие, ненавист и жестокост. По такъв начин агресията на Злото се проявява не само в случаите, когато се противопоставя пряко на Доброто, но и в случаите, когато тя в деянията, мислите и чувствата на Злото  произвежда Добро, за да се направи на това, което не е.  Доброто, отгледано със страх, е опасен таласъм и няма по-голяма опасност за човека, от лицемерното двуличие на такова “добро”. Злото е отрова и плевел на Живота. То може и трябва да се изтръгва с корени, но след това може да се унищожи, а може да се направи от него и лекарство за страдащите. Помнете, че ако безумно унищожавате нещо, което не се вписва в рамките на вашето Съзнание, може да извършите зло, а неумението да използвате силата на Злото в името на Доброто означава да се оставят страдащите без всяка надежда за спасение, което противоречи на Заповедите на Христа.

Понякога ме питат как трябва да се постъпи в случай на явна физическа агресия, без да подлагаш мълчаливо лицето си на разярения уличен хулиган и без да оставиш без сигурна мъжка защита жените и децата?
Но нима при среща със Злото, като го пресичате активно, вие не го унищожавате? Трябва винаги да умеете да върнете Злото там (или при този), откъдето (или от когото) е дошло. Това е всичко. Какво лошо има в това, че навреме ще върнете дълга на човека? Нима проявявате насилие, страх или агресивност, когато прикривате със своя щит обърналия се към вас за помощ човек и поставяте напред своето оръжие за защита? Вие не размахвате своето оръжие, но не трябва и да скривате възможността си да се защитите, като при това предоставяте на човека, който се намира под влияние на Силите на Злото, сам да направи избора си – или да се усмири и отстъпи, или да получи синина под окото. Нима проявявате жестокост, като предупреждавате някого за грозяща го опасност? Не - точно обратно, именно това е благородство – да имаш възможност да отвърнеш на хулигана и негодника, но при това да го предупредиш за възможните последствия от неговата агресия.

Нека вашите действия бъдат болезнени и неприятни за нападателя, но те не бива да бъдат жестоки и да преминават рамките на разумната отбрана. Жестокостта е когато знаеш и изчакваш удобния момент за собствено нападение, за да причиниш най-голям ущърб на човека. В борбата на Доброто със Злото всеки здравомислещ човек, който развива в себе си хармоничното триединство на Духа, Разума и Любовта е вече Воин.

Винаги трябва да се помни, че всеки човек проявява (или не проявява) своя интерес към нас по причини, които често не зависят лично от него. Затова всяка среща между хората става с напълно определена цел – за обмяна на енергия и информация. Ако ви се предлага обмяна на груба енергия (скандал, разправия, бой и т. н.), а тя не ви е нужна, дайте я на този, на когото му трябва, който проявява активност за получаването й лично от вас. Ето в какво е истинската същност на Майстора на бойните изкуства.
Това е като да повикате лекар от бърза помощ, ако чувствате в себе си някаква патология или немощ. Вие се радвате на идването на лекаря, защото той може да облекчи страданията ви. Тогава защо не се радвате на всеки друг човек, който е дошъл да ви освободи от страшния и опасен недъг – злото, което се намира във вас?
Винаги се старайте да отдадете Богу – божието, а на човека – човешкото.






Гласувай:
12



1. stela50 - Добро утро , Бвен ...
31.05.2011 09:50
Продължавам да чета с интерес и устанвовявам ,че много
малко съм чела на тази тема .
Благодаря ти за така добре поднесената информация .
Поздрав и приятен ден !
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - "щом любов нямам, нищо не съм"...
31.05.2011 10:32
"... борбата на Доброто със Злото всеки здравомислещ човек, който развива в себе си хармоничното триединство на Духа, Разума и Любовта е вече Воин."
Здравей, Мария и ти благодаря за силния постинг! Поздрави!
цитирай
3. bven - На 1: Радвам се, че мога с нещо да помогна, stela50 :)
31.05.2011 14:26
А научаването или затвърждаването на нещо е голям успех за Вселената!
Хубав и хармонизиран ден!:)
цитирай
4. bven - На 2: Надежда - вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта!!!
31.05.2011 14:30
И ти си вътре в този цитат. Защото какво е живот без надежда? Изисква се само малко повече желание, но с Любов и това ще дойде! Бъди Любов и Светлина!:)))
цитирай
5. анонимен - християнщината,
02.07.2011 04:49
която ни залива е чалгата на вярващите.
цитирай
6. bven - На 5: Религиите вървят към обединяване , анонимен.
05.07.2011 14:01
А чалгата е любима на определени хора!
цитирай
7. ramus - Религията също е ЛЮБИМА само на опреден тип хора.
10.01.2012 18:58
bven написа:
А чалгата е любима на определени хора!

Религиите - също - начин на живот са само за определени хора. Между другото доста лесни за разпознаване и профилиране. Това дори не е нищо интересно - правили са такива вътрешни профили дори изследователи още в началото на хилядолетието. И не е никак трудно, защото религиозните хора са със сравнително общи интереси, особености, характерни черти и това се проектира и върху житейските им линии.

Типичен религиозен синдром също е, че щом има групова форма на вярване, това вътре в групата се приема за истина, само защото ТЕ ГО ПРИЕМАТ за такава. Говорят си едни и същи неща и взаимно се сугестират и така кръстосано си самодоказват едни на други "истините си".
И най-вече - щом вече те са "близо" до истината, значи това е ИСТИНАТА с голямо И и почва да се разгласява на "другите".
Само "най-малките" хора са с претенцията че истината е една и че само те я знаят, виждат.
Само най-малките хора могат да се поберат в рамките на една единствена картина на света. Тук става въпрос не само за християнството или исляма, а за религиозността и вярването в много, много по=широк мащаб. Защото ВЯРАТА и ВЯРВАНЕТО са типично човешки психични явления. И хората които познават всичко това са хора които въобще няма как да се вместят в представите или догмите на която и да е религия.

Със всичко това не търся противопоставяне, а все пак да подсетя вярващите в каквото и да е, че света е много, много по-голям от която и да е свещена книга, описание, представи, колкото и цветни да са. Света е много по-голямо място и в него има място за хора от всички "възрасти" и "големини". Няма нищо срамно, лошо или грешно в това всеки един човек поне да си знае кое му е мястото сред безбрежието на Вселената.
Децата никога не се срамуват от това че са деца - приемат го и толкова. И каквито и да са - всички вървим по своя си път - някъде в него. И всички "възрасти" са само преходни и са само етапи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833509
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава