Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 08:06 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 59 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3119 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Обобщавайки, можем да кажем:
• Освен грубо-материалния свят съществува фино-материален свят, наричан отвъдно или духовен свят.
• Душите ни произхождат от него. Той е това, откъдето всичко идва и където всичко е изпълнено с живот. Съществуват фини същества, населяващи този свят, които грубо можем да разделим на две групи:
1. Такива, които никога повече не се прераждат, защото вече имат много висока вибрация и са близо до божественото единство и
2. Такива, които се инкарнират на Земята или на някоя друга планета, за да могат отново и отново да трупат опит във физическия свят. След смъртта душата, която влиза в тялото, отново се връща в духовния свят. Смъртта сама по себе си не съществува.
Основа на всички закономерности в творението - както физически, така и духовни (метафизически) - е Законът за причината и следствието, който прави така, че до нас да достигне това, което преди сме заложили като причина. Сами (като следствие) си причиняваме болка, радост, омраза, любов, имаме успех или търпим провал. Ако накараме друго същество да страда, в този, или в друг живот ще разберем какво е изтърпяло то. Ако сме доволни от направеното във физичния свят, ние оставаме във фината материя и там продължаваме по други еволюционни пътеки.
Трябва да наречем първичната енергия на всичко съ-ществуващо, обозначавана с мъжки съществителни като „Създател", „Творец" или „Бог", „Абсолютна любов" или „Абсолютна светлина"! Всички създадени някога духовни същества някога са били в нея - ние също! Някои се отдалечават и за известно „време" (ако там времето съществуваше) се намират в зоните на мрака - отчасти съзнателно, отчасти несъзнателно. Заради липсващата светлина, от която те обаче имат нужда, за да „живеят", тъмните същества (наричани демони) се залепват за хората, които са ги допуснали или „поканили официално". Поканили означава, че в аурата на човека е имало пукнатини или дупки - пристанищни точки, в които съществата на мрака могат да се закотвят, за да изсмукват животворна енергия. Дупките, пукнатините или тъмните петна обаче не са тяхно дело, а на самия човек - следствие от всички форми на интоксикации, както и на ситуации, в които засегнатият е „извън себе си" (например употреба на наркотици, пиене на кръв или алкохол, омраза, яд, депресия, самосъ-аление...). Чистото гностично учение говори за светлина и сянка в нас, без които светлината и сянката отвън никога не биха могли да влязат в резонанс. Въпросните тъмни същества от само себе си не биха могли да навредят, а се нуждаят от „зареждане" (резонанс), предизвикано от самите хора според закона: „Подобното привлича подобно".
• Съществуват междинни светове - те не са съвсем физични, но не са и съвсем отвъдни - световете на прозирните природни духове.
• Съществуват ангели, ангели-хранители и духовни водачи, т.е. същества, които водят и се грижат за душите, инкарнирани в материалния свят. Те обикновено са част от нашето духовно семейство и ни съветват преди да слезем в материята. След като отново „умрем" във физическия свят, те ни вземат и ни отвеждат „у дома". В тяхно присъствие ние разбираме дали престоят ни на Земята е бил ползотворен или отново трябва да „слезем", за да съберем още опит.
• „Починалите" не са „мъртви", а се чувстват добре в духовния свят. Понякога те се свързват с нас. С помощта на медиум можем да получим директен контакт с тях (или с други същества от финия свят), което не трябва да се прави за удоволствие или от любопитство, а само когато случаят го налага.
• Ние получаваме послания от духовния свят, получа ваме най-вече със сърцето и интуицията си, т. нар. вътрешен глас (някои го наричат съвест или инстинкт). „Специализираната" комуникация с финия свят прин- ципно се осъществява от медиум.
Ако сте чели Библията, вероятно знаете защо контактьорството започва да се проявява все по-силно, и особено при децата: „И в последните дни, казва Бог, ще излея от духа Си на всяка твар; и синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, юношите ви ще виждат видения и старците ви ще сънуват сънища; още и на слугите си и на слугините си ще изливам от духа си. [и те] В ония дни ще пророкуват..." (Деян. 2:17-18)

Нека преди окончателно да разясня каква ще е съдбата ни в Новия световен ред, се спрем на още една компонента.
Започнахме пътуването си от Тибет и видяхме хората, подслонени в пещерите-самадхи. Нека още веднъж прекрачим границите си и се отнесем до днешен Китай, за да видим каква лудост се разиграва там. Сред китайците, наричани от тибетците „безбожни комунисти", също живеят някои свръхинтересни личности, които владеят силата на мисълта по изумителен начин. В следващата глава ще Ви разкажа за...





Гласувай:
16



1. stela50 - Благодаря ,Бвен ...отново се докоснах до тази книга .
07.06.2011 08:26
Хубав и успешен ден !
цитирай
2. yotovava - Поздрав за интересните постинги
07.06.2011 08:32
- трудна е тая борба според мен - като се огледаш, колко малко е нужно за един нормален и прост живот - както се казва - хляб и сол и вода. И прегръдката на любимото същество, ех, простичко е... да си щастлив.
Валя

(П.С. Вчера бях много отровна, добре че детенце е с мен и ме свали на земята :))))
цитирай
3. bven - Na 1: Здравей, приятелко, докосвай се без страх до Тази книга:)))
07.06.2011 09:42
Днес е просто прекрасна информация - за живота, за нас и света около нас.
Слънце в очите и душата!:)
цитирай
4. bven - На 2: Валя, благодаря и винаги си добре дошла!
07.06.2011 09:45
Според мен за нормален живот трябва само едно - любов! Всичко останало е от нея!
Няма страх, няма низки страсти и се чувстваш добре:) А децата - те ни са учителите на Земята!:)))
Бъди весела!:)
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Мими!
07.06.2011 10:38
Да, "Смъртта сама по себе си не съществува." Винаги съм вярвала в това... Поздрави за постинга!
цитирай
6. amore - Поздрави за темата!
07.06.2011 11:38
Каквото мислиш - това ставаш, защото привличаш към себе си енергиите, в чиято вибрация излъчваш. Сен Жермен. Сърдечен поздрав!
цитирай
7. bven - На 5: Надежда, вярват, че няма смърт всички хора подсъзнателно!
07.06.2011 16:38
Остава и да се осъзнае от всеки това. Тогава ще се промени всичко изведнъж. Защото
разбираш, че всичко, което става, ти сам си го определил и то е с цел да се научиш на нещо. И по-точно - да се научиш, че всичко е Любов!!!
Хубав ден!:)))
цитирай
8. bven - На 6: На теб , Аморе - какво да кажа:)))
07.06.2011 16:41
привличаш към себе си енергиите, в чиято вибрация излъчваш - това е истина!
Бъди любов и светлина!:):):)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14906550
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава