Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2011 08:07 - ИСТИНАТА ЗА МОИСЕЙ
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 8979 Коментари: 15 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

- Ето това е голямата заблуда за хората по света. И учените грешат.
- Къде тогава се намира древен Египет, Учителю? - не проумявах аз.
- Древен Египет, Ученико, е днешна България. Тук е роден Моисей, тук умира и тук е погребан. Той не се ражда случайно на българска земя, а носи в себе си кода на висшите атланти, трансформиран в човешки ген от съвременната цивилизация.
- В Библията пише, че Моисей е водил еврейските племена четиридесет години из пустинята - продължих да опонирам на Учителя.
- През коя пустиня, знаеш ли? - попита той и ме загледа изпитателно.
- През Сахара, естествено - отвърнах уверено аз.
- Не това е истината, Михаиле. Вярно в Библията пише, че Моисей е бродил четиридесет години из пустинята и свързват пътуването му с Египет и Сахара. А в действителност описанието се отнася за българската Сакар планина.
Наистина се учудих. Някой неща започнаха да се избистрят в главата ми и мисля, че започвах да проумявам.
- Но защо, защо никой от учените не установява това неправилно описание с местоположението на територии?
- Поради липса на друг източник, описващ събития преди хилядолетия, освен Библията. А тя гради основите си върху древните шумерски писания. И още нещо, Библията, която днес ползваме, е вторичен преиначен препис от истинската Библия. Не случайно преводът е направен от арамейски на еврейски... Но това е друга тема...
Темата може да е друга, но в мен възникваха все нови и нови въпроси, които трябваше да се уточнят. Щом Моисей е роден в земите на днешна България, къде е тогава Червеното море, през което са преминали евреите?
Тук съвсем се обърках. Не можех да разбера, как така, хем сме българи, а в страната ни има и египтяни? Господи, кои са българите, кои евреите и кои египтяните?
- Неразбираеми ти се струват тези сведения, за древността, така ли, Михаиле?- Гледаше ме изпитателно, сякаш очакваше да кажа, че вече съм проумял казаното от него. Уви нещата си оставаха бели полета - "тера инкогнита" в съзнанието ми и вдигнах безпомощно рамене.
- Прав си - заговори след миг, игуменът. - Нямаш данни с които да направиш съпоставка. А това, което ти липсва, за да си изградиш представа за древността е, че през вековете, отразени като библейски събития е имало много миграции и разселвания на народите. Земите, които се наричали Древен Египет по времето на Моисей, са се намирали на територията на днешна Североизточна България. Там е имало море, следи от него днес са открити в района на Провадия - Червено море...
- Наричали са го Червено море, защото почвите и скалите около това море са имали червеникав цвят. Били са богати на медни руди и злато. Когато Моисей напуска Египет, преминава точно през това море и се насочва на юг-югозапад.
- Преминаването на евреите през това море, разделило се на две, измислица ли е, или отразява някакъв природен феномен?
- По това време е имало сериозни магнитни процеси дълбоко в подземните нива, близо до земното ядрото. Тези магнитно-енергийни трансформации са предизвикали силни отливи, разделящи морето и последващи мощни приливни вълни. Тези вълни са върнали водните маси обратно в басейна им и са запълнили отворилата се суша. Това е причината за поглъщането на голяма част от войската на фараона. Няма нищо фантастично, а съвпадение на природни катаклизми. Разбрах. Древният библейски текст отразява историческо събитие, приписвано на чудодейната сила на жезъла на Моисей. Оставаше да науча кои са египтяните, българите и евреите. Учителят не бързаше да ме въведе в миналото. Изчакваше да асимилирам чутото и, след като не попитах за допълнителни разяснения, продължи:
- Запомни, египетският народ от старите библейски времена, населявал днешните български земи и основал първия Древен додинастичен Египет е клон на траките, предприели разселване по тези земи векове преди това.
Тази е причината да се намират общи символи и прилики в древните писмености на траките и египтяните. Това обяснява и управлението на част от българските земи от фараони.Това е новост за мен. Никъде не съм срещал каквито и да са сведения по този въпрос. Днес Учителят ми разкриваше една нова страница от миналото:
- Във вековете, преди описаните събития, древните траки - българи са дали началото на юдите (юдеите),
еврите (евреите) и първите египтяни (егирати - идващи от траките, от Ра). В по-късните библейски времена е имало вражди, борби за власт и поробване, надмощие, асимилация и т. н. между народи с общ корен, с общ произход - между братя, каквито са по между си евреите и египтяните.Това е в основата на тежката карма, която придобива България още в най-древни времена - кръвта, пролята между произлизащите от един род, брато-убийството. Една малка част от многото неразбрани писания в Библията ми се изясни. Пластовете на неизвестностите се понаместиха, макар между тях да зееха огромни пукнатини. Мислех си за Моисей и очаквах, че игуменът няма да отговори на зададения въпрос, но въпреки това попитах:
- Къде е гробът му, Учителю?
- В околностите на днешния град Сливен... - отговори лаконично той, замисли се дали да продължи и добави:
- Но е пренесен и погребан в дере, намиращо се между две реки.
Едната, идваща от север, а другата - от запад. Дерето е широко и равнинно в ниската си част. Има различни каменни ансамбли, а наблизо има и гробница от по-ново време. Защо ли Учителят не уточняваше имената на реките и мястото? Та за кои гробове на царе и висши духовни лица ни се дава точно описание? И гробът на Моисей ли, засега, трябваше да остане в тайна? Реките, реките не така лесно можеха да се установят... Но бе даден и друг много ярък, съществен белег - наличието на каменните ансамбли. В Библията те много точно са описани. И все пак, къде?
Погледнах настоятелно Учителя, той сякаш се поколеба за миг и каза:
- Ще се потрудиш малко. Не всичко се дава наготово. Е, ще ти дам още един жокер. В селището близо до гроба на Моисей има много чешми и бяла вода...
- А планината Мория?
- Планината Мория вече се е снишила. Сега се намира между Странджанско-Сакарските масиви. Пиша за Моисей и съзнавам, че пренареждам новата
история на света.

Благодарих на Учителите, че ни дават възможност да разберем истините за древния свят, но жадната за знания душа все пита и пита...
Моисей е роден и погребан в България. Получил е тук скрижалите и инструкциите за създаване на кивота. Никой до сега не е могъл да определи какво представлява кивотът.

Време е да попитам за него.
Във втората част на "Тайните подземия на България" съзнателно цитирах от Библията, цялото описание за направа на Кивота, надяващ се един ден някой посветен човек да открие и дешифрира тайния смисъл на описанието, дадено от Бог на Моисей. Пак ще повторя, неизвестни са пътищата Божи, по които човек получава информация за това, което търси. И сигурно не напразно, в Библията е казано: "Търси и ще намериш. Почукай и ще ти се отвори." Ето и отговорът на Учителя:

- Кивотът - заговори той - представлява комбинация между микрогенератор на Алфа вълни от средно вълновия спектър и лазер, трансформиращ материята в енергия и материализиращ определени вълни в съответна материя, кодирана в зададените параметри. Инструкциите за конструирането му се съдържат в скрижалите на Моисей. Там са и напътствията за използването и различните му функции. Моисей го сглобява и му "вдъхва" живот с разрешението на Висшите учители, които му дават инструкциите за това.
- Учителю, не зная дали е истина, но в Библията пише, че Кивотът е произвеждал небесна манна, с която са се хранели?
- Истина е. Небесната манна е произвеждана с помощта на кивота, използвайки една от функциите му за материализация на енергиите. Представлява висококалорична енергийна смес, под формата на дребни "питки".
- Знаем, че на няколко пъти Кивотът е бил отнеман...
- Да, Кивотът е бил отнеман на няколко пъти, но винаги се е връщал при законните си притежатели, в законната си земя - България. Същата е и съдбата на Скрижалите, които се намират в подземието на остров св. Иван. Кивотът ще бъде открит и използван след време, когато Висшите учители дойдат отново на земята и дадат разрешение за това...

от М.Миланов, Тайните подземия,3ч.



Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Прочетох с интерес,
10.07.2011 10:03
оставяш ме в размисъл,
хубав ден от мен. :))
Валя
цитирай
2. smile999 - Чудесно! Много ми беше интересно ...
10.07.2011 11:18
Чудесно!
Много ми беше интересно да прочета.
Аладжа манастир и Побити камъни, можеби са от този, описания период.
цитирай
3. bven - На 1: Валя, много важно е да имаме повече време - за размисъл, да се вгледаме в себе си, около нас...
10.07.2011 12:21
Нали затова са писателите - те да пишат, ние да решаваме за себе си.
Хубав ден и много радости!:))
цитирай
4. bven - На 2: smile999, радвам се, че се отби!
10.07.2011 12:26
Книгите на М.Миланов са пълни с интересни факти и дават отговор на много въпроси, които всеки човек си задава и отговорите са много близо до нас, а ние едва сега го осъзнаваме. Но всичко става постепенно, може би за наше добро! Аз съм ходила и на Аладжа манастир, и Побитите камъни - но за всичко има време:)
Хубав почивен ден ти желая!:))))
цитирай
5. divna8 - Удържах фронта :))) Мълчах не по...
10.07.2011 16:04
Удържах фронта :))) Мълчах не по-зле от комунист ;)))
Чудесно е, че публикуваш тези откъси: който има очи и уши - ще разбере и научи! На другите им е рано, но има надежда :):):)
Хубав ден, Бвен!
цитирай
6. amore - Чудесен постинг! Чудесна тема!
10.07.2011 17:06
Проследих я с голям интерес още от първата част, и не се изненадвам от завършека й. Искам да споделя, че според "Космогония на Розенкройцерите", българите са едно от изгубените племена на израел, а ние знаеме, че няма нищо "случайно". :))) Хареса ми и описанието на функциите на древния кивот. Това е оригиналното му предназначение - трансформация и материализация на вселенската енергийна субстанция. Благодаря ти, мила, за чудесната тема! Лека и вдъхновена вечер!
цитирай
7. bven - На 5: divna8, ама ти от колко време мълчиш по тази тайна:)
10.07.2011 20:14
Ще казваме истината, защото всичките лъжи трябва да излязат наяве и да се знае кой и защо е крал и лъгал!Защото всяка библия има 10 божи заповеди и първата от тях е НЕ КРАДИ.
Хубава и прохладна вечер ти желая!:)))
цитирай
8. bven - На 6: amore, благодаря за оценката.
10.07.2011 20:17
Авторът М.Миланов наистина прави голям принос към българската история и осъзнаването ни като нация . Права си, че няма нищо случайно и хубавото е, че сега става известно всичко, което е скривано векове наред!
Лека и хубава вечер ти желая и пак ми гостувай. Беше ми приятно!:)))
цитирай
9. katan - Много интересна тема и хубав постинг!
10.07.2011 23:29
"Кивотът ще бъде открит и използван след време, когато Висшите учители дойдат отново на земята и дадат разрешение за това..."

Поздрави и поздравления!


цитирай
10. bven - На 9: Благодаря ти, Катя!
10.07.2011 23:39
Сигурно ще дойдат - при децата си и при новите Богове!
Хубава вечер!:)
цитирай
11. iliada - Интересна информация!
10.07.2011 23:46
Малко ме изненада ,но повече зарадва!
Поздрави!
цитирай
12. bven - На 11: Здравей, Илиада!
11.07.2011 08:42
Аз също бях изненадана, но в тази книга изненадите са една след друга :)
Имаме основание за радост и гордост, нали?!
Хубав и разхлаждащ ден ти желая!
цитирай
13. bven - Имаме поводи за гордост:
12.07.2011 09:46
„Българин” в космически смисъл на думата, е „човек на Духа”. Оттук съвсем не случайно, България е средище на духовен подем – извор на идеи, люлка на Новото Учение. Ако Богомилите успяха да раздвижат европейските народи и да внесат необходимото просветление, то сегашните българи имат не по-малката задача – да поднесат на човечеството най-високия идеал – Любовта към Бога. Богознанието е основата на Новата култура,която иде. Настъпило е времето човечеството да се освободи от химери и заблуждения, от суеверия и предразсъдъци, от религиозни увлечения и фанатизъм и да поеме по Пътя на живота. Това е Божествената привилегия на българския народ, между който работя. Така ние Отгоре познаваме българина – това е представата за неговата аура, такава е златната нишка на неговата съдба. П.Дънов
цитирай
14. bven - избраният народ от всички се брули!
12.07.2011 09:49
Децата брулят хубавата круша. И затова ще видите, че което дете мине покрай нея, все по клонищата се катери. Ето защо избраният народ от всички се брули. Има какво да се брули. Зелени, узрели плодове - всичко се брули. България е единствената страна на Балканския полуостров, която има представител в Божествения свят. Това е необикновена привилегия, но и голямо задължение. Ето защо българинът трябва да бъде крайно внимателен - на първо място в отношението си с Божествения свят, след това - към народите и след това към своя собствен народ. А това още значи да погледне много отговорно своята съдба. Благословението Отгоре трябва да бъде оправдано.
П.Дънов
цитирай
15. krisdimaryana - Уникално!
17.08.2013 22:41
Уникално! Невероятно, но факт!
Поздравления за добрата статия, в която има много добра и полезна информация!
Истината за България и Българите излиза наяве! Слава Богу!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866594
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава