Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2011 08:07 - Пречистване на дебелото черво
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 34766 Коментари: 8 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Занемарено дебело черво

Болшинството паразити се намират в дебелото черво. Според Кралската медицинска академия на Великобритания „95% от болестите и неразположенията са свързани пряко или косвено със замърсено дебело черво“.
Академията е определила 36 вида отровни вещества, които се формират в дебелото черво. Тези токсини попадат в кръвта и действат разрушително на организма. Според д-р Бернард Дженсен, водещ специалист в изследванията и лечението на дебелото черво,
„В дебелото черво на среден човек, по-стар от 40 години, се наслагват от 2 до 12 килограма изпражнения. В тези остатъци, неизлезли навън, процъфтяват паразити с най-различен размери, които бавно, но сигурно отравят целия организъм“.
Освен това паразитите получават най-доброто хранене. Те с благодарност приемат всичко най-хранително от менюто на своя хазяин, оставяйки му само трохи. Поради това у много хора, водещи здравословен начин на живот и приемащи витамини, не се забелязва значително подобряване на здравето. Здравословното хранене без предварително очистване на организма от паразити дава значително по-малък ефект. Д-р Дон Кели смята, че„Паразитите са главната причина за затлъстяването, поради това че лишават организма от необходимите хранителни вещества, оставяйки му само празни калории…“  Организмът също започва да изисква все повече храна, тъй като не му достигат витамини и минерали. Д-р Пол Брег е автор на много книги за необходимостта от очистване на организма. Трябва също така да се отбележи, че самият д-р Брег е доказал с живота си ефективността на очистването на организма и здравословния начин на хранене. Когато той загина трагично на 96 години, при аутопсията лекарите били изненадани от това, че отвътре тялото му било като на 18 годишен! Той казва:

„Вътрешното замърсяване е още по-страшно от външното. Затова, който се чисти само отвън, остава мръсен отвътре. Хората не разбират доколко се задръстват, приемайки нездравословна храна и доколко поради това в техния организъм се натрупват отровни вещества, които трябва да се изхвърлят чрез естествени средства“.
„Ние сме длъжни да очистваме наслояваните фекални вещества от дебелото черво, за да избегнем самоотравянето“, казва д-р Браян Карпентър. И продължава: „Пренебрегвайки необходимите мерки за очистване на дебелото черво от наслоенията и паразитите, които живеят там, ние сами отравяме нашия организъм с голямо количество токсини. И организмът вместо здрава витаминозна храна всмуква чрез дебелото черво хранителни вещества ,отровени от фекалните наслагвания. Токсините също блокират ферментите, а без тях нито една клетка не може да функционира правилно. Сега започваме да разбираме защо 90% от всички заболявания започват от дебелото черво. Токсини плюс отсъствие на балансирано витаминозно хранене на клетъчно ниво е причината за много болести“.
Фактите подкрепят мнението на д-р Карпентър –  сега в Америка храносмилателните разстройства са третата най-често срещана причина за хоспитализация сред хората между 15 и 44 години. А у хората на възраст от 45 до 65 години храносмилателните разстройства са на второ място по честота при хоспитализацията (самоотравянето и съпътстващите го заболявания се увеличават с годините).

Д-р Румяна ЦАНКОВА,   
  http://www.dar-center.com/article/?article=65



image
 

Ако дебелото ни черво не е в перфектна форма, най-вероятно ще имаме оплаквания от най-различни неразположения до доста сериозни заболявания. Всъщност всички болести водят началото си от затлаченото дебело черво, но сега няма да обръщам внимание на последствията, а само на методите на пречистване с клизма.

Когато започнем цялостно пречистване на нашия организъм, първо трябва да се заемем с дебелото черво. Дори да направим всякакви пречистващи процедури, ако не сме се погрижили за червата си, ефекта от другите пречиствания ще бъде слабо осезаем, някой път дори незабележим или бързо след пречистванията проблемите ще се завърнат.

Пречистването на дебелото черво става много лесно – това може би е най-лесната процедура за изпълнение. Не отнема много време, няма никакви неразположения, болки, не се налага да си взимаме отпуска. А именно това е клизмата. Тя явно е все още табу в България. Когато се заговори за клизма се изпитва някакво неудобство, настъпва мълчание, споглеждания, шептене. А това всъщност би трябвало да се възприема като нормална здравна процедура, която би трябвало всеки да може сам да си направи и да не изпитва неудобство от споменаването на този термин. Всеки полага грижи за външната чистота, нормално е да се погрижи и за вътрешната си чистота, като започне най-напред с дебелото черво.

Какво ни е необходимо, за да си направим клизма:
* иригатор
* подходяща течност
* около 1 час свободно време и
* свободна тоалетна на изцяло наше разположение

Иригатор може да намерите почти във всяка аптека или в санитарните магазини. Има от 2-3 до 12 лева. Те са няколко вида. Търсете такъв, който е с по-дълъг маркуч и с приспособление за пристягане на маркуча или кранче.

Течността, която ще ползвате за направата на клизма, може да е следните варианти.

* вода със сол – преварявате няколко литра вода, изчаквате да изстине до телесна температура и на всеки литър вода разтваряте 2 с.л. морска сол. Така получаваме физиологичен разтвор с малко повече концентрация на сол. Това е важно, защото когато вкараме в червата си по-солен разтвор от физиологичния се получава обратна осмоза или засмукване на течност от вътрешната ни среда към дебелото черво. Именно по този начин се предизвиква изкъртването на налепите от стените на червото и изчистване на чревните власинки. А това е и нашата цел.

* билкова отвара – може да си направим отвара от много полезните и антисептични билки жълт кантарион, лайка, змийско мляко и други. Тези билки много добре ще унищожат вредната микрофлора, но заедно с тях се премахват и голям процент от полезните бактерии.
* с лимонов сок или истински ябълков оцет – в 1 литър преварена, леко топла вода се разтварят 1-2 лъжици лимонов сок или ябълков оцет.
* слаб разтвор на калиев перманганат – оказва антисептично влияние.
* медена вода – в 1 литър преварена, леко топла вода разтваряме 1 лъжица чист пчелен мед. Той оказва леко благотворно действие върху чревния тракт.
* урина – всички по-горни течности са донякъде благотворни и биха изчистили дебелото ни черво от съдържанието му и от някои полепи и вредни микроорганизми, но също така биха унищожили и полезната микрофлора и няма да успеят да разтворят най-втвърдените наслоявания по стените и гънките. Затова те не са перфектната течност за пълноценното изчистване на червата ни. Перфектната за тази цел течност е урината във всичките й форми – прясна, престояла, стара, замразена, изпарена.

Защо урината е перфектната течност за тази цел:
* съставът на урината е такъв, че с лекота откъсва, всякакви налепи, утайки, наслоявания по стените и гънките на червата – високото й съдържание на соли предизвиква всмукване на течности от стените на дебелото черво и обкръжаващата среда и по-този начин се омекотяват фекалните камъни и втвърдените налепи по стените и гънките, като само така лигавицата остава чиста и власинките се освобождават от затвора на слузта и започват да функционират нормално.
* тя нормализира нормалното за вътрешната среда рН – тя самата е продукт на вътрешната среда и процеси в човешкото тяло и затова е с най-подходящото рН
* не дразни лигавицата на дебелото черво – урината не може да раздразни нищо в организма ни, дори премахва и лекува всякакви дразнения. Водата на урината е структурирана от самия организъм, съдържа антисептични вещества и затова е най-добрия възстановител на лигавицата в цялото ни тяло.
* не унищожава полезната микрофлора – като собствен продукт на същия организъм, тя има способността да не засяга полезната флора, а да унищожава само вредната такава (човешкото тяло е толкова съвършено).

Ако изберете да правите клизми с урина, може да ползвате следните варианти:
* прясна урина – тя е подходяща за хора, които за пръв път си правят въобще клизма или клизма с урина
* стара урина – тази урина има малко по-силно действие от прясната урина, поради завишеното количество на амоняк. За целта трябва да събирате урината си в продължение на няколко дена – съхранява се в хладилник.
* замразена урина – също като горното
* преварена и изпарена на половина урина – тази урина има по-силно изразено действие от горните и подготвя за най-същинското пречистване, а именно:
* изпарена на 1/4 урина (от 2 литра урина се получава 500 мл) – получената течност има най-силно изразени изчистващи свойства, като изцяло убива вредната микрофлора и всички паразити, мощно изкъртва всякакви наслоявания и полепи, силно стимулира перисталтиката на червата. Когато варите урината внимавайте да не премине границата от 1/4. Защото ако продължите с изпаряването се получава сгъстяване, което не е желателно.

И така, когато решите каква течност да използвате може да пристъпите към
подготовката:
1) Не е задължително, но е в помощ на доброто изчистване – няколко дена преди клизмите е добре да загрявате тялото си с някоя от следните спа терапии – парна баня, сауна, топла вана, обливане с топла вода в коремната област, масажи с растителни масла, кратки нагрявания с ел. възглавница. Топлината омекотява организма ни и твърдите наслоявания, разширява съдовете и подобрява кръвния поток. Същия този ефект може да постигнем с бягане.
2) Непосредствено преди клизмата, трябва да изпразним червата си или по естествен път или с разхлабителни. Не бива да се прави клизма с пълни черва или ако правим – тогава първо вкарваме малко течност, след като излезе, вкарваме малко повече течност и т.н докато излезе цялото съдържание на червата ни. Идеята на клизмата е не да изпразним червата си, а да ги накиснем и да ги изчистим от самите налепи (а не от фекалното съдържание). Но за да постигнем тази цел първо трябва и да ги изпразним от това фекално съдържание.

3) Ако решим да ползваме урината си, желателно е да положим усилия за подобряване на качеството й. За тази цел минимум 1 седмица преди това е добре да се храним само с естествена растителна храна. Може също да решим да направим преди това житен режим. Ако правим клизми с урина, която е замърсена от лошата храна, която поглъщаме е много вероятно да си навредим повече.

След като се подготвим може да пристъпим към  изпълнението на процедурата.

1) Напълнете иригатора с течността и го закачете на около 1,5 метра височина.
2) Намажете накрайника с растителна мазнина (също и ануса)
3) Застанете на земята на колене и лакти и пъхнете накрайника в ануса
4) Бавно започнете да пропускате течността (с притискане и отпускане на маркуча или със завъртане на кранчето, ако иригатора притежава такова). Може да има нужда от 10тина секунди почивка, за да се намести течността в червата (необходимостта от почивка се усеща от лекото напрежение).
5) Когато вкарате известно количество течност (по личен усет), легнете на пода по гръб и заемете поза СВЕЩ или РАЛО за около минута.



   
image
 
  Това спомага преминаването на течност нагоре по низходящия дял (а) и към напречния дял на червата (b). След това легнете отново по гръб и се обърнете на дясната страна за няколко минути. Това спомага движението на течността към възходящия дял (c) и сляпото черво(d). Много е важно течността да достигне до всички части на дебелото черво, за да може да се изчисти равномерно и пълноценно.

  
    image  
6) Полежете си така докато можете да издържите – обикновено между 5 и 15 минути. В началото ще издържате кратко време, но в последствие ще успявате и по-дълго. Идеята е добре да се накиснат червата. Ако след 15 минути още нямате позив за изхождане не се притеснявайте – станете, поразходете се, свършете нещо и след малко време ще усетите желание за изхвърляне на съдържанието.
7) След това направете още 2-3 клизми. Ако вкарвате повече течност наведнъж, ще успявате да задържате по-кратко време.
8). Когато завършите клизмите, може да усетите, че в червата ви има останала течност, която желаете да изхвърлите, но не можете. В този случай вкарайте допълнително течност (по-голямо количество) и веднага след това ще усетите позив. Това ще спомогне да отделите цялата задържана преди това течност.

За пълноценното пречистване на дебелото черво е необходимо да се следва следната СХЕМА на изпълнение с продължителност 1 месец:
* първа седмица – правете клизма всеки ден по едно и също време (приблизително)
* втора седмица – правете клизма през ден
* трета седмица – през 2 дена
* четвърта седмица – през 3 дена
След това може да се прави още няколко пъти веднъж на седмица. Този курс на лечение може да се повтори след половин година или да се прави веднъж на година, обикновено на пролет или когато е активността на дебелото черво.

Добре е когато правим целия курс на изчистване да се храним предимно с естествена растителна храна (суровоядна), защото, ако продължим да се храним с вредни храни, прочистването до някъде се обезсмисля.

Няколко съвета:
* винаги намазвайте накрайника и ануса с растително масло
* най-подходящо място за изпълнение на процедурата е може би банята (тоалетната), а самото престояване в съседната стая
* най-добре е да правите процедурата непосредствено преди изпразването на червата
* добре е да се прави, когато има чувство на спокойствие и във ведра обстановка
* запознайте се с разположението на дебелото черво, за да може да разбирате по-добре процедурата

копие от: http://www.zemianazaem.com/archives/149




Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Не забравяйте и
29.07.2011 12:41
ЧАЛЪМБЪТА!
цитирай
2. ckarlet - Пречистване на дебелото черво е ...
29.07.2011 22:29
Пречистване на дебелото черво е много важно, Вven. Информацията е много точна и е хубаво повече хора да я прочетат. Аз лично не съм правила процедурите, които си посочила, но един път в седмицата се опитвам да бъда на плодове, което също добре се отразява на целия организъм.
Хубави почивни дни!
цитирай
3. esen - Чудесно!
30.07.2011 00:13
Мисля, че всички имаме потребност да прочетем този постинг!
Благодаря!
цитирай
4. bven - На2: Точно затова пиша трети постинг по темата, ckarlet :)
30.07.2011 07:45
Особено като знам колко е немарлив човек към собственото си здраве! Има много начини да се прочисти дебелото черво, но аз смятам, че всеки трябва да избере най-подходящия за него. Аз използвах една лека схема, даде ми я приятелка и след няколко месеца имаше много хубав резултат. Затова и реших да обърна внимание на всички ни . Пък кой както реши, нали?
За плодовете съм съгласна, че се отразяват добре на организма, но е хубаво техния дял да нараства за сметка на месото и тестените продукти. Аз до обяд хапвам само плодове (според сезона ) и пия течности - вода и чай, без захар.
Особено през лятото това е много добре.
А най-добре е когато слушам хубава музика и се води приятен разговор на хубави теми - като тези тук :)
Желая ти хубав и свеж почивен ден, приятелко и пак се отбивай!:))
цитирай
5. bven - На 3: esen, да -всички се нуждаем от такава информация, за да я осъзнаем и да се погрижим за здравето си!
30.07.2011 07:47
Ще се радвам, ако след време разбера, че някой е обърнал внимание на състоянието си и е постигнал напредък в подобряването му или , защо не - се е излекувал без много химия и лекарства?!
Хубав и лек ден ти желая!:)))
цитирай
6. yotovava - Обикновено прости са решенията за доброто ни здраве,
30.07.2011 16:00
но ние така умело се опитваме да избягаме от него.
Всъщност съвременната икономика е насочена изцяло към разрушаването му - цялото консуматорство, към което се стремят да ни привикнат, е пагубно.
Валя
цитирай
7. bven - На 6: Валя, цялата дейност на една клика е насочена към унищожаването на човека.
30.07.2011 16:16
Затова не остава нищо друго, освен да вземем нещата в свои ръце. Който когато и както реши. Право на избор има всеки. Информация - също:)
Хубава и весела събота!:)
цитирай
8. mrazekoff - Поздравления, за точния постинг!
22.03.2016 22:05
Много малко хора са запознати с тази тема, а някои направо я гледат с насмешка, но истината е, че нашето здраве до голяма степен зависи от функциите на дебелото черво. Аз знаех, че 90% от всички болести се дължат на замърсяване на дебелото черво, но тук виждам, че са дори и 95%. Благодаря, че има хора, които са загрижени за здравето си и сериозно се отнасят към този проблем. Всъщност, аз имам още доста информация по проблемите на прочистването на организма и бих могъл да я споделя с тези, които се интересуват от този проблем и се отнасят с необходимата сериозност към собственото си здраве. Пожелавам Ви хармония!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866336
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава