Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2011 08:08 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг -70 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2219 Коментари: 6 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Духовните ти помощници - аз съм един от тях, най-интимният, защото с теб ме свързва дълго, продължило в много животи приятелство - са ти обещали да те водят към твоята цел. Ние винаги показваме най-добрия възможен път, но ти сам трябва да се реализираш. Сам си дошъл на тази планета и сам ще я напуснеш. Така го е решил създателят ни. Затова от спиритуална гледна точка всеки човек е призован да измине своя път сам. Той е в състояние да го направи, сам да постигне целта, обожествяването или просветлението. Човек няма нужда от организации или помощни средства, за да постигне абсолютно съзнание - Създателят го е снабдил с всичко.
На мен също никой нищо не може да ми вземе, за щастие.
Иначе нямаше да стана себе си.

Целта ти е да станеш майстор; и аз ще ти помогна. Искаш ли да си мой слуга или оръженосец, който прави това, което му заповядам?
Не, споразумението ни беше да те обуча за майстор и сега правим това. Необходимо е време и ти ще поправиш грешките си. Бих искал да контактуваме и разговаряме разумно - като майстор с майстор, мъж с мъж, а не с някого, който повтаря след мен - но така или иначе ти не си такъв.
Аз също извървях пътя от А до Я. В даден период също се бях загубил в Его-то си, бях арогантен, изпълних лошо задачата си и трябваше да се откажа от нея, но опитът води до знание.
Ти също претърпя неуспехи, отчасти твои, отчасти не - за да изпитат силата ти. Това се случва на всички, но ти имаш предимство - никога не се предаваш! Такъв бях и
Моето мото винаги е било: „Ще го направя сега." Същото качество виждам и в теб. Не е ли така, скъпи Ян?
И именно тази позиция: да продължаваш винаги, да не се спираш, да вземеш нещата в ръце - точно това ще те отведе до твоя вътрешен Бог, до божественото в теб.
(Насълзиха ми се очите, трябва да прекъсна за малко... По тези (мокри) плодчета познавам, че това наистина е той, моят стар приятел...)

Бог се гордее с тези, които не седят със скръстени ръце, а вършат нещо. Защото той иска да се представим добре, както бащите очакват същото от децата си. Колкото повече научаваш за себе си и се опознаваш, толкова повече се учиш да познаваш Бога - неговите механизми, как е творил, какви са били намеренията му, защо ни е дал свободна воля - и когато достатъчно познаеш себе си, ще разбереш, че можеш и да го почувстваш. Ти ще усетиш божественото и ще приемеш неговата любов. Тя е неописуема...

Каква ще е ползата, ако ти кажа как съм успял да въздействам върху материята? В момента ти не го умееш, поне не като мене. Но мога да ти помогна да повярваш в себе си и че някога ще го разбереш. То става крачка по крачка - аз ще поставя в живота ти много изпити, за да се шлифоваш и да бъдеш по-проницателен, готов да рискуваш, но също така да прощаваш на себе си и на хората, разумно и умело да се поставяш на мястото на другия, така да се каже, да се промъкнеш в ума и чувствата му, в душата му. Защото това е едно от нещата, които можеш най-добре.
След като издържиш на изпитите или, нека кажем по-добре, на изискванията, ще се доверяваш повече на себе си, съмнението няма да те тормози и така ще постигнеш това, което си искал.

Ако желанието или целта ти е никога да не остаряваш, това някога ще се сбъдне. Но не това е желанието ти - аз знам. Твоята истинска цел (която не искам да споменавам в момента) скоро ще бъде достигната. Намираш се пред голям изпит и се страхуваш дали ще го издържиш добре. Ще се справиш. Вярвай в себе си. Погледни назад, бил ли си някога сам? Нали винаги казваш: „Когато мислиш, че нищо вече не помага, все отнякъде се появява светлинка"?

Винаги си бил предпазван, както и другите хора. Но ако не се вслушаш в интуицията си, и дни наред да шепнем, Ян няма да чуе нищо.
В този изпит отново ще трябва да надскочиш сянката си, отново да изоставиш стария светоглед, и хората, с които си свързан. Знам, че е болезнено, но това е още една крачка в образованието ти.
От последните си изпити ти научи много. Преди всичко за силата на думата НИКОГА. Сега знаеш, че животът винаги намира начин да те убеди в противоположното - стопроцентово. Не е ли така, Ян?
В живота си ти имаше няколко много емоционални момента и по емоционалния начин, по който казваше думата НИКОГА, ги запечата дълбоко в енергийното си тяло. Ти сам създаде изпитите, които ти предстоят, защото животът ще ти предложи това, което НИКОГА не би искал да правиш. Не се тревожи, ще разбереш, че по онова време си видял само едната страна на медала - и че тя, може би, не е толкова неприятна, колкото си мислел. Условията, които ще откриеш, ще са нови за теб и ще са голямо предизвикателство - дори и изкушение.

 



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Поздрави! Много съдържателен текст:
10.08.2011 13:51
Колкото повече научаваш за себе си и се опознаваш, толкова повече се учиш да познаваш Бога - неговите механизми, как е творил, какви са били намеренията му, защо ни е дал свободна воля - и когато достатъчно познаеш себе си, ще разбереш, че можеш и да го почувстваш. Ти ще усетиш божественото и ще приемеш неговата любов. Тя е неописуема...
цитирай
2. yotovava - Думата е безкрайност...
10.08.2011 18:26
това е трудно за осъзнаване, трудно за възприятие....

Валя
цитирай
3. bven - На 1: Божо, добре дошъл.
10.08.2011 19:53
Тази статия има много хубави моменти. Ето например нещо, което важи за всеки от нас:
..всеки човек е призован да измине своя път сам. Той е в състояние да го направи, сам да постигне целта, обожествяването или просветлението. Човек няма нужда от организации или помощни средства, за да постигне абсолютно съзнание - Създателят го е снабдил с всичко.
Така се обяснява нашия живот и някак си е по-леко, като го прочетеш!:)))
цитирай
4. bven - На 2: За теб тази ли е думата, Валя?
10.08.2011 19:58
Ето и нещо приятно за Безкрайността:

http://www.youtube.com/watch?v=md8Rk9eByHM
Това е и моят поздрав за теб!:)))
цитирай
5. mt46 - Добър вечер, Мария!
10.08.2011 21:37
Благодаря ти за позитивните послания!... :))
цитирай
6. bven - На 5: Здравей, Марине.
10.08.2011 22:47
Трябва да сме с позитивна нагласа и да желаем на всички Добро!:)))
Хубава вечер!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14912128
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава