Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2011 08:03 - Още за Нибиру
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 11478 Коментари: 20 Гласове:
21

Последна промяна: 12.09.2011 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


ДЕСЕТАТА ПЛАНЕТА НИБИРУ СЕ ВРЪЩА


Дали т.нар. "десета планета" Нибиру се връща, след като е обикаляла по своята орбита 3600 г. И дали това ще донесе поредна катастрофа на Земята, предвидена например в календара на маите за ХІІ.2012 г.

Тези въпроси отново се задават. Някои астрономически наблюдения дават основание да се предполага, че 10-тата планета приближава Земята.

Човечеството е скачало от Палеолита (Каменния век) в Мезеолита (Средния каменен век), в Неолита (Новия каменен век) и след това в голямата цивилизация на шумерите в интервал именно от 3600 г. Това е доказан факт. Че Ану е посещавал и Земята и е донесъл знанията, науката и технологията на човечеството е сигурно.

Тези цивилизационни скокове и визитите на Земята с приближаването на Нибиру (10-тата планета или Херкилобус) не е случайно съвпадение.

Въпреки че не ни е позната, тази планета има 31 имена. Шумерите са я наричали 12-тата планета или Нибиру (минаващата планета или планетата на кръстопътя). Във Вавилон и Месопотамия тя е имала най-малко 3 имена - Мардук, Кралят на небето и Голямото небесно тяло. Египтяните са имали 2 имена - Апоп и Сет. Гърците са я наричали Тифон. Други древни народи са я наричали Небесният бог, Шива, Богът на унищожението. За древните китайци тя е била известна като Гунг гунг (Големият черен или червен дракон). Финикийците са я наричали Големият феникс, маите - небесният Кетцалкоатл. Най-интересното е, че на латински това небесно тяло е било известно като Луцифер.

В легендите се намират и други имена - Червената или синя звезда според индианците хопи.

Недависимо от имената преданията описват подобни ефекти от преминаването на Нибиру в близост до Земята. Шумерите са имали и име за нейната 3600-г. орбита - Шар. Древните индийци са дали името Трета Юга за нейната 3600 г. орбита и унищожението, което носи, и Кали Юга, като някои от имената съвпадат с техните богове.

Дали Нибиру отново се движи към Земята?

През 1983 г. планетата Х беше наблюдавана от обсерваториите в Южна Америка, Швейцария и Аризона (САЩ). През февруари 2001 г. това направиха обсерваториите във Франция. Те изпратиха съобщение, в което се двоумяха дали става дума за "комета или кафяво джудже, което е на път да стане пулсар, тъй като излъчва вълни". Последваха десетки наблюдения и спекулации, като някои от тях твърдяха, че Нибиру ще приближи Земята през 2003 г. Това не стана. Сега се правят нови - че това ще стане през следващите 3-4 г.

Истина е, че астрономите през ХХ в. наблюдаваха нарушения в най-външните планети, които могат да бъдат причинени от друго голямо небесно тяло, което е част от нашата Слънчева система.

Ако се постави това в перспектива на древната история, много отминали цивилизации обясняват подробно унищоженията, причинявани от преминаването на орбитата на Х-тата планета. Историците и астрономите отдавна са запознати с "Кометата на обречените" или Немезида, която носи метеори, потопи и земетресения.

Дали и новото преминаване на Нибиру ще донесе такава трагедия. След 1995 г. наблюдаваме драматични промени на климата на Земята. Според учените, обикновено така е започвало и в миналото, когато Нибиру се е приближавала.

Наброяващото вече 6000 г. описание на шумерите на нашата Слънчева система съдържа и още една планета, която са наричали Нибиру. Описанията на шумерите отговарят на характеристиките на 10-тата планета. Сравненията на модерната и древна история предполагат висока елиптична орбита като на комета, която извежда Нибиру в дълбините на Космоса, далеч зад орбитата на Плутон.

Изчисленията на Морската обсерватория на САЩ потвърждават аномалиите в орбитите на Нептун и Уран, които могат да бъдат обяснени само от една планета. Според тях Десетата планета е 2-5 пъти по-голяма от Земята и е с елиптична орбита, която я извежда 5 млдр. мили зад Плутон. През 1981 г. беше съобщено, че орбитата на Плутон предполага съществуването на неизвестна ни планета. През 1982 г. Наса официално призна за съществуването на 10-тата планета със съобщението: "Има наистина някакъв обект зад най-изнесените планети на нашата система Уран и Нептун. Някаква гравитационна сила влияе върху тези 2 гигантски планети, водещи до нарушения на техните орбити. Тези сили предполагат присъствието на далечен и невидим голям обект, който може да е 10-тата планета."

Една година по-късно - през 1983 г., изстреляният инфрачервен астрономически сателит намери планетата Нибиру. Последва съобщението: "Небесно тяло беше открито по посока на съзвездието Орион. Телескопът я откри точно там, където беше насочен да я търси."

Последваха заглавията "Мистериозно тяло открито в Космоса", "Гигантски обект озадачи астрономите", "В края на Слънчевата система има мистериозен гигантски обект". Но от този момент беше наложено ембарго и информацията беше засекретена.

През 1985 г. астрономите официално обсъждаха теорията за Нибиру предложена от Валтер Алварес от Университета в Калифорния и неговия баща, носителят на Нобелова награда физика Луис Алварес. Те предположиха, че "звездата на смъртта" периодично носи смърт и унищожение във вътрешната Слънчева система, в това число и Земята. През август 1988 г. Робърт Харингтън от Морската лаборатория на САЩ изчисли, че нейната маса е вероятно 4 пъти по-голяма от Земята.

Когато планетата минава между Слънцето и Земята за известно време Нибиру става най-влиятелната планета върху Земята. Тогава въртенето на Земята ще спре за 1-2 дни, както е ставало много пъти в древността и ще настъпи космическата катастрофа.

Десетата планета се движи напред-назад между 2 слънца. Другото слънце е близнак на нашето. Нашата Слънчева система също е бинарна, т.е. с 2 слънца. Нашето слънце има близнак. То е по посока на Орион. Но не свети. То е тъмно и мъртво.

Дали Нибиру отново приближава Земята?

Източник:  в-к "Строго секретно", май, 2009 г

http://iasnovidstvo.net/ezoterika/item/403-10-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D1%80%D1%83-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0?tmpl=component&print=1


Тагове:   Нибиру,


Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. feq - В учебниците друго пише... Планетите в Слънчевата система вече официално са 8 без Плутон.
12.09.2011 09:04
Международният астрофизически институт признава 8 планети в нашата Слънчева система (подредени по нарастващо разстояние от Слънцето):

Меркурий
Венера
Земя
Марс
Юпитер
Сатурн
Уран
Нептун

През 2006 г. считаният за 9-та планета в Слънчевата система Плутон и считаният за негов спътник Харон са класифицирани като планети-джуджета.
/справка Уикипедия/
За десета планета се е смятал спътника на Плутон, но Плупон и Харон са толкова малки, че преминават в групата на Астероидите, планети - джуджета.
А Венера има толкова плътна атмосфера, че ??? ли вид би я дишал... И при 450 градуса температура???...
...
Предавам Астрономия от години в училище...
Но иначе, като фантастика четивото е забавно
;)
фея
цитирай
2. bven - На 1: В учебниците наистина пише друго, Фея, но човек не се учи само от официалните издания!
12.09.2011 10:27
Фактите са факти, а промените следват и бързо, и бавно! Не е казано, че някой диша атмосферата на Венера с органи като нас:) или че издържа на 450 градуса!!!
А дали написаното е фантастика - кой знае?! Митовете и легендите вече не звучат фантастично!
цитирай
3. drd - Астрономите и преданията
12.09.2011 11:47
От тонове учебници не можеш да научиш това,което е синтезирано и поднесено като елексир в преданията и легендите...днес учени от много области на официалната наука обръщат поглед към древните текстове и познанията в тях ,които са изумителни...като пример - онова,което шумерите наричат "кованата гривна", а ние наричаме Астероиден пояс м/у Марс и Юпитер поразява астрономите,които не могат да си обяснят откъде шумерите са знаели за Астероидния пояс - той не се вижда с просто око?
В миналото нашите прадеди са имали уникални астрономични познания - както Съсълов ги нарича "Звездната религия на Българите"...и най-простия овчар е можел идеално да се ориентира по звездите и е знаел много повече за тях от 12-сето класниците в наши дни...всички празници и обичаи са свързани с астрономическите промени и настройването на хомо-сапиенс с различните цикли ...Днес- все по-често започна да се издава литература разясняваща връзката на астрономията с преданията и археологията и посланията оставени в тях...в някои се говори за периоди от 26000 години и уникалния шанс да съпреживяваме този момент за ,който трябва да знаем повече...като например как влияе това на човека - слънчевия хормон и т.н.
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Мими! И успешна седмица!:)
12.09.2011 14:47
Отново интересно четиво, благодаря ти... 10 е числото на Данте, божествено число. Това от литературата, разбира се, по-точно, от история на литературата. Нямам залитания на тема нумерология, а по астрология съм пълен лаик. Обичам го, заради Алигиери.:) Поздрави за постинга!
цитирай
5. ekstasis - Интересно е. . . да. Има много док...
12.09.2011 15:07
Интересно е ...да. Има много доказателсва в подкрепа на теорията за Нибиру!
Благодаря за хубавото и полезно четиво!
Ще видим, скоро е 2012 - живот и здраве...:)
Поздрави!
цитирай
6. mileidi46 - :((
12.09.2011 19:46
Mila,ako ima takuv zikul-to 6te stane.!!! Nezavisimo ot vsi4ko i vupreki vsi4ko..nali?
Ne bix iskala da buda svidetel na nqkakakuv katastrofalen krai sveta:(((
Vse o6te nikoi ni6to ne znae sus sigurnost..
No trqbva da sme informirani..pone dokolkoto e vuzmojno!!
Pregrudka!!
цитирай
7. bven - на 3: drd, споделям твоето виждане за днешната информация - и в училище, и по медиите.
12.09.2011 19:56
Доста закостенели знания от отдавна известни истини на света за нас са като табу. А много нови автори се отминават с насмешка или недоверие, защото те не пишат това, което искаме да прочетем! Жалко, но факт.
Колкото за българските знания от древността - за тях популяризирането им също не е приоритет на науката, културата и държавата. Всеки , който знае нещо по въпроса , трябва да разбива с глава дебели стени. Това вече не е жалко, а трагично - наследниците на понеслите знания на Земята българи, да бъдат на последно място по информираност!
Не остава нищо друго, освен да чакаме потоците космическа енергия да направят необходимото за осъзнаването...
Радвам се на хубавия ти коментар и ти благодаря за участието. Хубава вечер!
цитирай
8. bven - На 4: Надежда, ти си голяма надежда!
12.09.2011 19:58
радвам се на присъствието ти и свежите коментари. Мога само да кажа, че астрономията е основа на астрологията и те двете са давали много знания на този, който търси!
Благодаря и хубава вечер!:)
цитирай
9. bven - На 5: ekstasis, 2012 наближава, но как ще я посрещнем ?
12.09.2011 20:00
Ще крием глава в пясъка или ще си обясняваме случващото се с новите знания, които имаме или получаваме? Има и втора част по темата, но по-късно за нея.
Хубава вечер!:)
цитирай
10. bven - На 6: Милейди, добре дошла!:)
12.09.2011 20:03
Разбира се, че ще четем, за да сме информирани. А че никой не иска катаклизъм или катастрофални бедствия, съм сигурна. Има доста контактьори, даващи знания по въпроса. Всеки трябва обаче сам да си ги намери и прочете...
Хубава и прохладна вечер!:)
цитирай
11. penchoan - Международният астрофизически ...
12.09.2011 21:40
feq написа:
Международният астрофизически институт признава 8 планети в нашата Слънчева система (подредени по нарастващо разстояние от Слънцето):

Меркурий
Венера
Земя
Марс
Юпитер
Сатурн
Уран
Нептун

През 2006 г. считаният за 9-та планета в Слънчевата система Плутон и считаният за негов спътник Харон са класифицирани като планети-джуджета.
/справка Уикипедия/
За десета планета се е смятал спътника на Плутон, но Плупон и Харон са толкова малки, че преминават в групата на Астероидите, планети - джуджета.
А Венера има толкова плътна атмосфера, че ??? ли вид би я дишал... И при 450 градуса температура???...
...
Предавам Астрономия от години в училище...
Но иначе, като фантастика четивото е забавно
;)
фея


По-скоро това, което преподавате в училище е забавно от гледна точка на истинското положение на нещата. Разбира се, причината за това не е у Вас. Така например Плутон, която скучаещи астрономи лекомислено обявиха за астеоид, има по-голяма маса от Земята и огромна плътност - 1 литър от обема на планетата тежи 1 тон. Плутон притежава 3 спътника, което би било невъзможно, ако имаше маса 0,024 от земната маса. Сатурн е най-тежката планета (без да смятаме Нибиру), а не Юпитер и е 9 пъти по-тежка от изчислената сега маса и т.н.
цитирай
12. raders - Разбира се, дори и да мине някакво ...
12.09.2011 21:43
Разбира се, дори и да мине някакво космическо тяло насам /което е твърде съмнително/, то най-вероятно няма да е планета, а комета или астероид. Освен това по никой начин няма да повлияе на въртенето на земята; твърде наивно е да се говори така /вероятно пишещият има буйна фантазия/ :)
цитирай
13. penchoan - По мои груби изключения (защото не ...
12.09.2011 21:54
По мои груби изключения (защото не разполагаме с други данни, освен периода на Нибиру и фактът, че обикаля около две слънца) масата на Нибиру е между 3000 и 8000 земни маси. Тъмното слънце се нарича от много автори Немезида. То е родителско тяло на нашето Слънце и на планетите (без Уран, Нептун и Плутон, които са присъединени от друга слънчева система). По-късно тези изчисления се потвърдиха - в една своя лекция Учителят Петър Дънов съобщава, че е открита планета 5000 пъти по-голяма от Земята.
Друга важна подробност е, че Нибиру никога не минава между Земята и Слънцето, а между Марс и Юпитер. Ако премине, би се сблъскала със Слънцето, което би унищожило цялата Слънчева система.

Когато планетата минава между Слънцето и Земята за известно време Нибиру става най-влиятелната планета върху Земята. Тогава въртенето на Земята ще спре за 1-2 дни, както е ставало много пъти в древността и ще настъпи космическата катастрофа.


Въртенето на Земята не може да спре, това е невъзможно от физична гледна точка, а ако би могло да се случи, то биха изчезнали всички континенти и животът на Земята.
цитирай
14. stela50 - Поздрави ,Бвен ... Отново интересен и стойностен постинг .
12.09.2011 22:12
Десетата планета наближава ли Земята ... Дори и в най- смелата
фантазия има частица истина . Не съм компетентна ,но с удоволствие
прочетох написаното .
Хубава вечер !
цитирай
15. kleopatrasv - Дали наближава времето да се сре...
12.09.2011 22:15
Дали наближава времето да се срещнем с нашите създатели? Какви са тези същества и какво са решили сега за нас? В миналото те не са ни дали силата, с която те самите разполагат. Това е могло да бъде опасно за тях. Какво ли ще е сега новото им решение?
За планета Нибиру се говори в древните шумерски текстове, в ръкописите на гръцката митология, Библията, египетските митове и текстовете върху пирамидите. Първите информации се съдържат в шумерската цивилизация. Споменават се същества наричани Ануннаки, дошли от планетата Нибиру, изобразена с кръст, което означава „планетата на пресичането“.Орбитата на Нибиру минава през нашата слънчева система на всеки 3 600 години, които се равняват на една нейна година.
С появата на тезата за 12-ата планета всичко се намества, преди всичко смисълът на Месопотамския епос за творението, върху които се базират първите глави на „Генезиса“. И в двата случая това са подробностите за Ануннаки, които са кацнали на Земята, колонизирали са я, започнали са добив на злато и други минерали, построили са космическо пристанище на мястото, където днес е границата между Иран и Ирак и са живели и идеалистично общество, като малка колония. Те са се върнали пак, когато Земята вече е била населена и са се намесили генетически в нашата оригинална ДНК, за да създадат раса, която да работи в техните мини и ферми в древна Шумерия, която е била така наречената Люлка на цивилизацията. Те са създали човека – Homo Sapiens, чрез генетическо манипулиране между тях и маймуната – Homo Erectus..пШумерите са имали невероятни познания. Знаели са за Уран и Нептун и са ги описвали най-подробно, въпреки че никога не са имали средства да ги наблюдават. Знаели са и за Плутон. Имали са прекрасни познания по математика като в много отношения техните знания са надминавали днешните. Те са казвали: „Всичко, което знаем ни беше казано от Ануннаки“. Именно при тях се появяват сведенията, че всички древни цивилизации, започвайки от Шумерската, са знаели за още една планета в нашата слънчева система. Но не става дума за Плутон, който беше открит едва през 1930г. (за който шумерите са знаели още преди 6000 години). Най-вероятно става дума за Нибиру. Ако Нибиру съществува тогава тя е планетата, която днес астрономите наричат Планетата Х. Което значи, че са съществували и Ануннаки.
Ако съществуват Нибиру и Ануннаки, тогава съществува и онова, което са твърдели Шумерите, че те идват в нашите райони на 3 600 години и всеки път ни дават нова цивилизация, че не сме сами, че има много по-напреднали от нас в Слънчевата система. Кой е управлявал Земята? Това са били Енлил и Енки, изпратени от Нибиру. Именно те са дали на древните шумери тяхното архитектурно, селскостопанско, астрономическо и културно обучение срещу техния труд и „подаръци за боговете“ под формата на минерали, храна и стоки. Поради това Нибируанците вече не са работели физически на Земята. Обикновено те са възприемали формата на хора-риби, хора-лъвове, птици-хора и други същества, за да накарат хората да им се прекланят. По-късно Плеайдианците, които са живели в Третата Златна ера на Египет са се опитвали да сложат край на боготворението на многото Нибируанци и да го заменят с концепцията за единствен бог.
http://kleopatrasv.wordpress.com/2011/08/14/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b8-%c2%bb-%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0/
цитирай
16. amore - Интересен постинг, а най-вече интересни коментари
13.09.2011 21:26
И според мен Нибиру се връща, но съвсем не мисля, че ще промени оста на Земята. Според мен, носи много мощна духовна енергия за предстоящата промяна на Земята, но... и това е хипотеза. Съгласна съм с Пенчоан, че орбитата на Нибиру минава между Марс и Юпитер, както е писато от Закария Ситчин. Поздрави за темата, Бвен и приятна вечер!
цитирай
17. penchoan - И според мен Нибиру се връща, но с...
13.09.2011 22:22
amore написа:
И според мен Нибиру се връща, но съвсем не мисля, че ще промени оста на Земята. Според мен, носи много мощна духовна енергия за предстоящата промяна на Земята, но... и това е хипотеза. Съгласна съм с Пенчоан, че орбитата на Нибиру минава между Марс и Юпитер, както е писато от Закария Ситчин. Поздрави за темата, Бвен и приятна вечер!


Здравей amore!
Аз също не смятам, че Нибиру ще изправи оста на Земята (може би само с 1-2 градуса), но ще измести земните полюси с 45 градуса.
Не очаквам духовна енергия да дойде от Нибиру, тъй като анунаките се смятат за низша раса, макар и по-напреднала от нас, тази енергия ще дойде от Слънцето и от астралния свят.
Едновременно с най-тежкия катаклизъм, когато настъпи тридневен мрак, ще дойдат 500 милиона светли същества на Земята, които ще променят мисленето на хората. Божият ден ще бъде за много хора край на света, а за други - ново начало, според гледната точка.
Поздрави!
цитирай
18. kalin8 - Людмила Филипова, която...
16.09.2011 23:25
Людмила Филипова, която мога да нарека моя приятелка, написа "Антихтонът на Данте" на основата на това, че древните елини са вярвали, че има десета планета, освен деветте известни- "антихтон"(създаваща равновесие).
Интересна е!
Поздрави!
Б.
цитирай
19. анонимен - Сialis tadalafil 75
30.01.2012 15:40
A topic near to my heart thanks, ive been wondering about this subject for a while.
цитирай
20. bven - На 18: Благодаря, Калин8.
11.02.2012 19:31
Ще потърся книгата.
Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867770
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава