Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 08:09 - какво е лекарството ?
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 6554 Коментари: 12 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА СА ЧУЖДИ ЗА ТЯЛОТО

 


 Американците взимат лекарства твърде лесно. Въпреки че са необходими за лечението на някое болестно състояние, вярвам, че всички хапчета - предписани или не от лекар, по принцип вредят на тялото, когато се вземат дълго време. Някой хора вяр­ват, че лечебните билки нямат странични ефекти и са само от полза, но това също е грешка. Дали лекарството е от химически или билков произход, това не променя факта, че е чуждо за тялото.

 

Последният път, когато боледувах, бях на 19 години. Тога­ва се разболях от грип и това беше единственият път, когато съм взимал лекарства. Аз съм като всеизвестното канарче в ка­меновъглената мина. След като няколко десетилетия подред не съм взимал лекарства, не съм консумирал алкохол или цигари и съм ял само храни, които не съдържат селскостопански химика­ли или добавки, ще реагирам извънредно силно дори и на най-малкото количество лекарство. Например, ако изям една тради­ционна японска супа „мисо с химически подправки, пулсът ми скача с двайсет удара и чувствам как лицето ми пламва. Ако из­пия дори една чашка кафе, кръвното ми налягане се увеличава с 10 до 20 пункта.

 

В наши дни хората, които като мен реагират дори на малки количества лекарства, се наричат „свръхчувствителни към ме­дицински препарати. Смятам, че това е дълбоко погрешно тъл­куване. Човешкото тяло по природа реагира така. Тъй като мно­го хора употребяват редовно алкохол, тютюн, кофеин и подсла­дени напитки и се хранят с храни, съдържащи различни добав­ки и химически подправки, телата им развиват поносимост към химическите субстанции и не реагират на тези дразнители.

 

Тъй като съм също и лекар, естествено, и аз предписвам ле­карства на моите пациентите, когато сметна за необходимо. До­като лекарите продължават да предписват медикаменти, те но­сят отговорност, най-малкото за това препоръчаните от тях ле­карства да натоварват минимално организма на пациента. По­ради тази причина, преди да предпиша нови лекарства, винаги изпробвам въпросния медикамент върху тялото си, което, как­то споменах, реагира много чувствително на медикаменти. И така поглъщам 1/4 до 1/8 от предписаната доза, наблюдавам собствените си телесни реакции и установявам безопасността на препарата, като го изпробвам върху себе си.

 

В Америка, разбира се, широко известните странични ефек­ти на отделните лекарства са описани най-подробно. И все пак, никога няма да познавам действителния ефект от лекарството, ако не го вземам. В действителност много видове лекарства предизвикват реакции, които невинаги са описани в листовките. Така аз мога да съобщавам на моите пациенти както за собстве­ния ми опит, така и за общоизвестните на публиката странични ефекти, и едва тогава, след като са ме изслушали и разбрали, да предпиша определеното за тях лекарство.

 

В последните години обаче спрях да използвам тялото си за изпробване на страничните ефекти на лекарствата, защото един медикамент ме доведе до такова състояние, че помислих, че ще умра. Медикаментът беше популярен за лечение на нарушена ерекция при мъжете.

 

Отначало се опитах да разчупя една таблетка от 50 мили­грама, възможно най-малката съществуваща доза, на четири части. Таблетката обаче беше толкова твърда, че не можах да я разчупя, колкото и да се опитвах. Тогава изстъргах с нож мал­ко, поставих праха на пръста си и го облизах. Въпреки че при­етото количество не надхвърляше и 1/7 от нормалното, впосле­дствие преживях истинско мъчение. Само като си припомня за това и се радвам, че не погълнах повече.

 

Ефектът се появи само след около десет минути. Първата реакция, която почувствах, бе запушване на носа. След това за­почнах да изпитвам затруднения с дишането, лицето ми като че ли започна да се подува. Дихателните затруднения се задълбо­чиха дотолкова, че помислих, че ще се задуша и умра. В името на истината ерекцията беше последното нещо, за което бих се сетил. В този момент на силно страдание и тревожност аз само тихо се молех да не умра на място.

 

Това, което научих от този опит, е, че колкото по-бързо се усеща въздействието от едно лекарство, толкова то е по-токсично. Когато избирате медицински препарат, моля, не забравяйте, че ед­но ефикасно лекарство, което води до незабавно облекчение, мо­же да бъде много по-вредно за тялото ви от други медикаменти.

 

Дори и лекарствата за стомашно-чревния тракт имат също понякога неочаквани странични ефекти. Например, ако един мъж редовно взима антиацид като Н2 блокери, е възможно да изпита смущения в ерекцията. Също така има данни, които со­чат рязко влошаване на качеството на спермата. Ето защо не е пресилено, когато казвам, че проблемите с мъжкия стерилитет, с които се сблъскваме все по-често през последните години, мо­же да са свързани с различните силни антиациди на пазара.

Сред хората, които са свикнали да приемат предписани от лекар медикаменти, има някои, които вероятно не знаят какво поглъщат или какви странични ефекти биха могли да се проявят след приема на определено лекарство. Всеки медикамент пре­дизвиква някакъв стрес в тялото и поради това трябва да се знае какви рискове крие употребата му.


                                                                     Д-р Хироми Шиния – Е НЗИМНИЯТ ФАКТОР












Гласувай:
19



1. hristo27 - Познавах преди години човек, койт ...
16.09.2011 09:01
Познавах преди години човек, койт почина на близо 100 години и никога през живота си не беше ходил на лекар и зъболекар.Но тогава е нямало ежедневния стрес и страх да не се загуби работното место.
цитирай
2. bven - На 1: hristo27, този човек също е имал своите проблеми :)
16.09.2011 09:59
Според мен въпросът е защо допускаме стресът/страхът да ни води и определя живота ни? Ако си отговорим на този въпрос - лечението си го правим вече ние и по-точно мислим спокойно и без сривове. Соломон е казвал : И ТОВА ЩЕ МИНЕ.
цитирай
3. stela50 - И това ще мине ... истина е .
16.09.2011 12:29
Споделям думите ти , Бвен ...
...защо допускаме стресът/страхът да ни води и определя живота ни? Ако си отговорим на този въпрос - лечението си го правим вече ние ...
Поздрави !
цитирай
4. hristo27 - Според мен въпросът е защо допус...
16.09.2011 12:55
bven написа:
Според мен въпросът е защо допускаме стресът/страхът да ни води и определя живота ни? Ако си отговорим на този въпрос - лечението си го правим вече ние и по-точно мислим спокойно и без сривове. Соломон е казвал : И ТОВА ЩЕ МИНЕ.



Ние не допускаме стресът/страхът да ни води.Просто те ги има независимо дали искаме или не. Времената не са тези, които бяха!
цитирай
5. bizcocho - бвен, колкото лекарства погълнах ...
16.09.2011 15:15
бвен, колкото лекарства погълнах тази година, вярвай ми през целия си живот не съм погълнала. То това си е направо кошмар. Едното влачи друго, трето... Добре, че някои от лекарствата трябваше да купя и почна след някакво изследване или през някакъв период и в един момент обърках коя рецепта за кое и кога е, и не ми остана друго, освен да ги засиля в кошчето. Минах и без тях, за добро или за зло, ама то наистина се побърках, чак тетрадка взех да си водя за часа на взимане и от кое, защото се объркввах кое кога. :)) Сега съм ги свела само до един вид по едно на ден. То няма как. Поне година или до когато кажат, че трябва. Така по се понася от онази многомесечна лудост :))))))
цитирай
6. makont - Само в краен случай лекарства.
16.09.2011 17:57
Големите концерни, производители на лекарства имат интерес ние да сме вечно болни, при хроничните заболявания поддържат живота чрез лекарства. Това вече не е здраве, това е зависимост. Благодаря за интересните материали. Хубав празник утре!
цитирай
7. bven - На 3 и 4: Стела и Христо, нали затова става въпрос тук!
16.09.2011 19:52
Говорим, че страхът се насажда умишлено, за да сме постоянно в стрес,а който е в стрес, той е зависим за всичко - здраве, храна, работа, семейство. Когато разбереш, че никой не може да ти навреди, освен самия ти на себе си, тогава нещата тръгват по друг път. Ако си казваш всеки ден, че си спокоен при всякаква ситуация, че имаш добро отношение към всичко и всички, че твоят ден е изпълнен с хармония и положителни емоции - дали нещо ще промени към лошо тези мисли? Някога денят е започвал с молитва и хората са се бояли да нарушат законите, уважавали са Бог в другия човек! - а сега цари беззаконие и всеки смята, че няма съд. Но съд има - в нас, в нашите души и умове и затова последиците са болести. А когато човек е болен - той е зависим.
Не знам дали можах да обясня затворения кръг, в който се върти всеки, но истината е една - каквото мислим - това се сбъдва. Затова се пишат постоянно апели - да престанем да мислим и програмираме вредни неща за нас. Да бъдем с открити лица и положителни чувства към всичко! Постепенно всичко се променя и то с много труд и желание. Трябва първо да дадеш, и после ще ти се даде. Но когато получиш нещо - тогава наградата е велика!:)
цитирай
8. bven - На 5: бисквитке, знам какво е да си болен и да взимаш под час лекарства!
16.09.2011 19:59
Аз си минах по моя път (както и всеки от нас). Затова постоянно пиша и пускам постинги, с които ви казвам: опитайте се да разчитате само на себе си - не казвайте повече "не знам" и "не мога". Защото това блокира подсъзнанието ви именно за неможене и незнаене. Когато знаете, че можете всичко - отпадат нуждите от лекарства и много други вредни храни, процедури и т.н. А мога ли аз да те попитам - мудрите, за които вече знаеш от моя блог - правиш ли ги и как?
Мисля, че би трябвало да намалят болките, а от там - нуждите от лекарства. Защото лекарствата не те лекуват, а само притъпяват чувствата и водят до пристрастеност. От това печели фармацията, официалната медицина и милиардерите по света. А иначе зависимостите са за хората - който се хване - дава луди пари за "спокойствие" и "здраве".
Хубава вечер от мен!:))
цитирай
9. bven - На 6: makont, най-сетне свежа мисъл!
16.09.2011 20:05
Радвам се, че мислиш като мен! По-добре алтернативно лечение, отколкото да наливаме крупни суми в недомислените лекарствени средства! А за хроничните болести имам мнение: Няма хронични болести!!! Всичко може да отмине и да се забрави с много работа, желание и труд! Всичко, което го пиша и предлагам, съм изпитала и проверила - затова и го казвам с желанието да помогна на всеки, който иска да си помогне сам.
Радвам се, че ми гостува, Мая. Хубав празник и на теб и нека София, Вяра, Надежда и Любов бъдат винаги с нас!
цитирай
10. 4aiotgluhar4e - Прочетох, Бвен, и ми беше много интересно.
16.09.2011 23:43
По този повод се сетих, че в една клиника съм виждала апарат, който копира информацията от лекарството и я запечатва върху вода. След това болният пие вода и оздравява. Методът е руски и сигурно е ефикасен, защото знам, че физикът, създал уреда, е прогонен от родината си и не смее да стъпи там. Явно и руската фармацевтична мафия не спи.
Поздрави за полезния постинг!
цитирай
11. bven - На 10: Чайче, мафиите наистина не спят, по-лошото е ,че има хора, които вярват само в лекарствата!
17.09.2011 07:54
Не знаех за такъв апарат, но има смисъл в този метод на лечение. Гледането на билки или цветя(цветове) също има лечебен ефект. Така че има и какво да се изпитва - всеки за себе си!:))
Радвам се, че сподели инфото с нас!
Честит празник и хубав и лек ден!:))
цитирай
12. inel379 - Текст, който ни кара за кой ли път да се замислим!
18.09.2011 15:39
Сестрата на Захари Стоянов /баба Йова/, която почина на преклонна възраст, няколко години преди това се върна към живота само с едно аспиринче. Всички мислели, че си отива. Тази жена през целия си живот не била вземала никакво лекарство!
Връщането към живот близо до природата е пътя към доброто здраве.
Билките имат чудодейна сила, макар и към тях да трябва също да се отнасяме внимателно.
Сърдечен поздрав!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14871460
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава