Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2011 09:34 - Истината за Троя
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5263 Коментари: 6 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едни от най-четените поеми "Илиада" и "Одисея", написани от великия Омир, продължават да изпълват сърцата на хората с възхита от прекрасния език, ритъма и фантазията на повествованието. Всички, които ги четат, стават съпричастни към съдбите на героите, на техните страдания и радости, на тяхната жажда за завладяване на непознати,тайнствени земи. Писах, че по-окултни поеми от "Илиада" и "Одисея" едва ли има. Изпълнени с безброй събития, случки и преживявания на герои, чрез алегории и мистицизъм предават закодирани законни, предизвикващи размисли. Изминали са хилядолетия от написването на поемата, а тайните й остават неразгадани.
Надявам се, че все някога тези тайни ще бъдат разтълкувани.Та нали затова са написани, един ден да се разкрият. Да,някога със сигурност и това ще се случи, но първо да се запитаме, знаем ли,че Троя наистина е съществувала? Имало ли е действително, война между троянци и ахейци?
Учените приемат, че разкопаното от Шлиман селище на Хисарлъка в Турция е Троя. Базирайки се на разкопките от Хисарлъка те датират, че войната се е водила 1200 години преди Христа. Така ли е? Слава Богу, Троя действително е съществувала. Вече уточних къде се намира градът и очаквам разкопките да потвърдят наличието му. Възниква следващият въпрос: Истина ли е, че се е водила десетгодишна война между троянци и гърци и повод за нея бил отвличането на хубавата Елена от Парис? Въпрос, който не престава да ме преследва и очаква отговор. Може би днес е денят, в който Учителят ще ми даде така очакваният отговор.  image
- Всичко, писано за Троя - започна той, - се отнася за годините, през които градът е съществувал. Създаден е от оцелели късни атланти и някои тракийски племена, заселили се по крайбрежието на Черно море.
- Кога се е случило това заселване, Учителю?
-Това е периодът след потъването на Атлан - тида,приблизително между 8000 и 6000 г. пр. Хр. По това време Троя е бил изключително високо развит град. Притежавал е технологии, запазени от атлантите, имал е уникално държавно устройство, много безценни стоки и богатства. С Троя са търгували всички царства от Стария свят. Пристанищата около Троя са били винаги пълни с кораби от различни краища, търговци, дошли да предлагат своите стоки. Пристигали са и пратеници, търсещи помощ или съвети по конкретни въпроси.Троя е помагала във военни конфликти на различни царства и племена, в зависимост от решението на царския съвет, който е отсъждал чие е правото в конфликта, след обсъждане на изложените факти, довели до конфликта.
- А войната с гърците ?
- Не са се водили никакви военни действия с гърците. Троя никога не е била нападана или обсаждана. Древните автори са използвали специфични за времето алегории, сравнения и мистицизъм, за да опишат действителните събития. Троя загива в резултат на природен катаклизъм, каквито е имало четири-пет пъти след потъването на Атлантида. Трусове, разместване на плочи, вулканична дейност, издигане на някои земни части и потъване на други. Релефът се е променял наняколко пъти. Троя загива разтърсена от земетресение, предизвикало изригването на отдавна угаснал вулкан.
- Кога е изригнал вулканът?
- Точната дата ли искаш? - Погледна ме развеселен идобави: - През 5900 г. пр. Хр. Малко са били оцелелите след катаклизма. Останали са предимно съхранени, с времето, чисти атланти, които запазват и предават знанията и мъдростта на тракийските племена, с които се срещат и общуват     след катастрофата. Ето това е истината, Ученико, която тъй силно желаеше да чуеш. - Погледна ме и видя как въздъхнах с облекчение.
Доволен ли бях от разкритието? Едновременно с радостта от наученото, в мен нахлу и се загнезди разочарование.Почувствах се виновен и се запитах, с истината за Троя, не сложих ли край на една красива древна легенда? Отправих поглед към Учителя. Очите му,  изпълнени с топлота, ме успокояваха, в тях намирах утеха от връхлетелите ме угризения на съвестта.
- Успокой се, разкритието за Троя не прави великата поема на Омир по-малко безценна. Напротив, тя все ще се чете и хиляди хора по света ще посещават древния град, но вече не в Турция, а в България.
от книгата "Тайните подземия на България"3ч.



Тагове:   Омир,   Троя,   истина,


Гласувай:
14



1. mt46 - Поздрав за постинга!
23.09.2011 09:44
Но не е за категория "поезия". За всеки постинг можеш /и е добре/ да променяш категорията, съобразно съдържанието на постинга...
Лек ден! :))
цитирай
2. stela50 - Поздрави за постинга ,Бвен ... този път материята
23.09.2011 12:08
не ми е непозната , но с интерес прочетох написаното .
Хубаво е да се чете и знае .
Хубав ден !
цитирай
3. yotovava - Винаги ми е интересно при теб
23.09.2011 16:09
:)))))))))))))))))))))

поздрави

Валя
цитирай
4. bven - На 1:Благодаря ти за оценката, Марине!
23.09.2011 18:21
Радвам се, че темата ти е интересна.
Хубава вечер!
цитирай
5. bven - На 2: Добре дошла, Таня!
23.09.2011 18:24
Тази материя ние я носим от рождението си, но сега е време да си я кажем на високо! Всички да знаят!:)))
Хубава вечер!:)
цитирай
6. bven - На 3: Привет, Валя!
23.09.2011 18:25
Старая се да бъде интересно и различно от общоизвестното, а най-добре - да бъде най-полезното! Също както и твоите прекрасни фотоси! :)))
Хубава вечер и пак се отбивай!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867751
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава