Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2011 08:09 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2307 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 29.09.2011 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


СИСТЕМАТИЧНО ЦЯЛОСТНО ЛЕЧЕНИЕ НА ТЯЛОТО С РЕЙКИ Валтер Любек
В Първата степен на Системата на Усуи за естествено лечение "основното лекарство" е систематичното лечение на цялото тяло. При тази форма на лечение човекът, посветен в методите на рейки, поставя ръцете си върху собственото си тяло или върху тялото на друг човек, в съответствие с една специфична последователност. На всеки 3-5 минути позициите се сменят. Ако курсът на лечение на цялото тяло е проведен правилно, добрите резултати от предаването на рейки във всяка от позициите се усилват взаимно. Това довежда до много по-ефикасно и дълбоко проникващо лечение, отколкото изглежда на пръв поглед, ако се вземе под внимание относително краткото време, през което се въздейства върху всяка позиция поотделно.

                                         Въведение

Съществуват най-различни форми за лекуване на цялото тяло с рейки и това разнообразие понякога може да е доста объркващо. Коя от тях е правилната? Коя помага най-много? Със сигурност може да се каже, че не съществува една-единствена оптимална форма за лечение на цялото тяло, а няколко добри подхода. Във всеки случай, по-добре е да се дава рейки, дори ако последователността на позициите е такава, че те не се подкрепят и усилват взаимно по най-оптималния начин, отколкото изобщо да не се прилага универсалната жизнена енергия.

Все пак, дори с еднократно, но извършено правилно лечение на цялото тяло, може да постигнете много по-голям ефект, отколкото ако просто си поставяте ръцете на различни места на тялото. Съществува и възможността за интуитивното използване на рейки, но в повечето случаи преди това техниката трябва да се усвои добре. Чувството не винаги съвпада с интуицията. Всъщност, системното лекуване на цялото тяло стои в основата на метода на интуитивно лечение. Лечението на цялото тяло е чудесен метод за начинаещите (и не само за тях) да развият своята чувствителност и фино възприятие на различни нива, да се учат да се отварят към хората с всичките си сетива и да подхождат към тях със сърцето, а не с ума си.

За да даде информация, която може лесно да се ползва, тази глава описва прецизно мястото и резултатите от всяка позиция на ръцете при лекуване на цялото тяло. Оптимизирал съм това познание в течение на много години. От една страна, то може да е полезно, ако желаете да се запознаете с един добре функциониращ метод на лечение, който може да се приложи на практика. От друга страна, от коментарите върху отделните позиции може да научите много относно фината енергийна система на човека и психосоматичните зависимости. В тези раздели на книгата се обяснява подробно по какъв начин лечението с рейки може да бъде обогатено с помощта на ефекта на синергията.* На тази основа онези, които практикуват редовно и са натрупали голям
практически опит, могат да започнат да развиват свой собствен метод за лечение на цялото тяло или да прилагат някаква съкратена форма, предназначена за специфични цели./27/
(* Синергия (гр. synergeia - "помощ") - Във физиологията, съвмест-ното действие на няколко органа; в случая на позициите за лечение с рейки.)

Най-добрият подход е първо да прочетете главата от началото до края и след това да започнете да практикувате лечението на цялото тяло. Обърнете внимание на различните усещания в ръцете си при всяка от позициите. Забележете по какъв начин се променя усещането на тялото ви и как се държи вашият пациент. След лечението си запишете какви са били вашите възприятия при всяка от позициите и проче¬тете бележките си още веднъж, когато останете сами. Разгледайте различните взаимовръзки и разкажете на пациентите за тях. Това беше начинът, по който аз учех възможно най-бързо. Той помогна и на много ученици по рейки да открият своя подход към универсалната жизнена енергия. Може и вие да откриете, че е полезен.


hamstera.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/09/28/speshno-vajno-speshno-molia.827053
 




Тагове:   тяло,   рейки,   синергия,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Благодаря за този постинг , Бвен ...
29.09.2011 08:58
Духът на Рейки ми помогна много до сега .
Поздрав и лек ден !
цитирай
2. bven - На 1: Благодарност и за теб, Таня!
29.09.2011 15:24
Рейки помага на всеки, който пожелае да си помогне :)))
Хуабв и спокоен ден!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14926818
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава