Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 08:10 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3088 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 21.10.2011 09:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Подходящата подготовка за лечението на цялото тяло

 

По време на рейки лечение на цялото тяло нито паци­ентът, нито лечителят не трябва да са под въздействие на опияняващи вещества. Към тях спадат спиртните напитки, силното кафе и тютюневите изделия. Употребата на опиати намалява способността на тялото да резонира, а това нама­лява и възможността за събуждане на способностите за самолечение. Опияняващите вещества натоварват по чисто биохимичен път онези телесни органи, чиито функции са свързани с детоксикацията на тялото. В резултат на това драстично намалява процеса на разлагане и на отстраняване на токсините и на отпадъчните продукти, натрупани в тяло­то. Поради това не трябва да консумирате алкохол най-малко осем часа преди сеанс с рейки, за да не намалите ефекта от лечението. В зависимост от чувствителността и консумираното количество, за кафето, черния чай и цигарите от 30 до 90 минути би трябвало да са достатъчни. Моля обърнете внимание: това в никакъв случай не означава, че ако тези препоръки не се спазват, рейки няма да бъде ефи­касна или ще нанесе вреда.

 

Ако човекът, провеждащ лечението, е пушач, трябва да носи тънки ръкавици (от латекс например), за да не позволя­ва на миризмата да се усеща, когато лекува главата и гърло­то на пациента.Тъй като миризмата на тютюн остава по ръ­цете няколко часа след последната цигара, за непушачите тя е доста неприятна.

 

Помещението трябва да е тихо и с нормална темпера­тура. Обикновено медитативната музика, която днес може да се открие навсякъде, хармонира с атмосферата на един сеанс с рейки. Пациентът трябва има думата при избора на музи­ката, защото, в края на краищата това е неговото време. Мнозина от лечителите не пускат музика, за да могат да се концентрират по-добре върху ситуацията. Този подход също е добър и аз често прибягвам до него. Но тихата и медита-тивна музика може да помогне на някои хора да се отпуснат, да се дистанцират вътрешно от проблемите на ежедневието и да се отворят повече към спокойното, лечебно докосване на рейки. Ако се колебаете между един от двата подхода, моето мнение е, че желанието на човека, получаващ рейки, има предимство.

 

Не използвайте прекалено много благовония, а за тези, които използвате, се убедете, че са естествени продукти. Във всеки случай попитайте пациента дали да използвате благо­вония или не и какви да бъдат те.
Предупреждение:
Някои хора имат алергии към ароматните масла и благовонията!

 

Преди да проведете лечението, измийте ръцете си, сва­лете часовниците с кварцови кристали, бижутата (особено затворените метални кръгове като пръстени и верижки), разкопчайте стегнатите дрехи и колани и посетете тоалетна­та.



Начало на лечение с рейки на цялото тяло


Настройте се към лечебната ситуация, съберете ръцете пред сърцето и поискайте разрешение да получите достъп до рейки канала. Помолете се вашият пациент да получи лечение на всички нива и му се поклонете. Докато се покланяте, вдигнете събраните си ръце до челото и после ги свалете обратно до сърцето, докато отново се изправяте.
Сега погладете аурата на пациента по следния начин: с длан, обърната към тялото на пациента, прекарайте съзнателно, бавно и равномерно, най-малко три пъти едната ръка по протежение на централната линия на тялото, на височина от една до две ширини на дланта. Започнете от върха на главата и се спуснете надолу към върха на пръстите на краката. Внимавайте, когато връщате ръката си обратно към върха на главата на пациента, да я държите извън енергийното му после и дланта да е обърната в обратната на неговото тяло посока. Докато изпълнявате тази процедура, дръжте другата ръка върху своята харе* Можете да откриете харе на около два пръста под пъпа. Ако лекувате себе си, можете естествено също да пригладите своята аура, но не е необходимо да поддържате контакт с харе. Вместо приглаждането на аурата може да си вземете душ - първите трийсет секунди водата да е с температурата на тялото, след това пуснете топла вода, достигаща до 43°. За постигането на оптимален ефект, облейте и главата.
Истинското лечение на цялото тяло започва в действителност след посочения подготвителен процес. Уверете се, че всички пръсти на ръцете, включително и палците, са събрани. Това ще ви позволи да отдавате рейки по-интензивно. Естествено, тя тече и когато пръстите ви са разперени, но не толкова интензивно.

(* Харе е енергийният център на човека. Това е точката на съвършеното равновесие, истинската духовна същност на човека. Ако отворите своята харе, ще станете спокоен, силен, а интуицията ви ще работи по-добре. Това ви осигурява и една ориентация на съзнателния ум към настоящия момент, моментът "тук и сега".)










Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Добро утро , Бвен ... С духът на Рейки започва
21.10.2011 08:58
един специален за мен ден . За всяко ново начало, въздействие,
лечение ,винаги е важна подготовката ... Какво значение
имат дребните на вид неща ,подробностите в този процес .
Благодаря ти , приятелко...
Лек и успешен ден !
цитирай
2. bven - На 1: Нека е добър, Таня!:)
21.10.2011 09:30
Всеки ден е специален за всеки от нас...докато го разберем!
Хубав и хармонизиращ ден! Светлина и любов!:))
цитирай
3. bojo12345 - Привет!
21.10.2011 19:32
Много добер материал - нещо хубаво за човек в тази изстрадала страна.
Хубава вечер, бвен!
цитирай
4. bven - На 3: Божо, радвам се, че оценяваш този лечебен метод.
21.10.2011 20:24
Наистина тук има много хубави и не толкова хубави неща. Само трябва едните да се отстранят и тогава ще бъде добре за всички!
Хубави почивни дни и правилен размисъл!:)))
цитирай
5. iliada - Интересен метод на лечение! Б...
21.10.2011 21:24
Интересен метод на лечение!
Благодаря ти за споделеното ,bven!:)
цитирай
6. bven - Винаги си добре дошла, Илиана!
21.10.2011 21:35
А на мен ми е приятно да разказвам за това, колко е добре човек да се лекува сам!
Хубава вечер и почивни дни!:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867941
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава