Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 09:00 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 78ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2882 Коментари: 6 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  В две от тях Господ дори наказва: едните изпраща в рая, а другите в ада. В тези системи вярващите умоляват „Бога", Всемогъщия, като си крият главите.
Напротив, моят народ не се страхува от Създателя - ние го наричаме пра-баща. Този „Бог", за да не променям понятието, е любящ, ведър Бог, защото се радва, когато децата му са щастливи и е горд с творението си. Той иска да се гордее, затова създава горди деца. Едва ли „иска" рожбите му да коленичат пред него, а по-скоро обратното: винаги да го приемаме като родител - едновременно като майка и баща.
Нима родителите искат децата им да падат пред тях на колене, да ги молят и да хленчат? Едва ли! Всеки от тях се опитва да даде най-доброто. Родителите се стараят да предадат на децата си това, което са научили през годините, да ги предпазят от лошия опит, като им говорят за някои неща от живота и казват на децата си: „Изправи се и ме гледай в очите. Искам да се гордея с теб."
Хората от моята планета си имат правило: Ние не навеждаме главите си пред нашия „Бог", ние сме изправени, честни и смели. Затова не навеждаме глава пред враговете си или религията. Аз не съм изключение.
Бог желае да види пред себе си изправени същества, които могат да поемат отговорност за собствените си действия. Иска да се гордее с творението си, когато го види, да може да каже, че то е „добро". Със сигурност той обича и слабите, както и родите лите обичат своите слаби деца. Радват го обаче най-вече тези, които сами възлагат задачите си, поемат ги, експериментират, рискуват и приемат живота.

Бог е същност, изпълнена с любов и радост; той взема участие в живота, интересува се от опита на всички същества, радва се на новаторите, на хората, които се осъзнават и сами са започнали да градят; гледа ги с радостно любопитство как творят и колко са научили.
Допускаш ли, че би могло да му писне, когато всички само просят и молят? А представяш ли си да кажеш: „Виж какво направих в живота си. Гордееш ли се с мен?" Така както детето се обръща към баща си, когато е сглобило нещо с конструктора Бог не иска от хората да се страхуват от него, защото няма причина за това. Той обича творението си - Бог обича човека. И иска да бъде
обичан, така както родителите искат да са обичани от децата си."
Интересно, а?

Такава впрочем е била представата за Бога на нашите прадеди (преди да бъдат „христия- низирани"). Като се замисля за тълпите вярващи, които лазят пред „Създателя" си, като подкарат жалбите си и зареват... Тъжно, но е истина.
Бързо минаваме нататък и оставяме за малко мислите си да се реят свободно, а после да се стрелнат надолу като орел, който улавя плячката си.

СУПЕР СВЯТ - ВСЪЩНОСТ...
Защо Ви разказах за хора, които от хилядолетия или дори повече живеят в пещери и подземни градове; за Сен Жермен, който през десетилетията се е смесвал с хората, понеже самият той идвал от пещерите или бил пътник във времето?
Всъщност бих могъл да обясня само някои неща за манифестирането и това да е всичко. Аз обаче не съм такъв. Щеше да е прекалено елементарно. Задачата ми беше и си остава: да Ви приближа до една нова гледна точка за света, която вижда нещата малко по-глобално.
Днес почти всичко опира до броени години. Технологичното развитие е толкова ускорено, че ние изобщо не можем да планираме за десетилетия напред. Хората, за които говорих тук, пресмятат във векове и хилядолетия и се инкарнират доброволно. За тях е подробност дали една цивилизация идва, или си отива, дали има война, или някъде току-що е сключен мир; целият живот е включен в огромен, невъобразим цикъл, който с нашето късогледо структуриране изобщо не можем да разберем.

Това е причината да Ви разказвам за невероятните хора, които твърдят, че не са толкова различни от нас. Да, НИЕ сме тези, които от тяхна гледна точка сме особените - твърде несъзнателни и невежи!
Ето защо трябва да приемем един много по-глобален начин на мислене - защото днес ние сме изправени пред промяна, от която много хора се страхуват. Имам предвид Новия световен ред, който от ден на ден става все по-видим в живота ни.

Новият световен ред наистина предстои. Дали ще дойде няколко години по-рано или по-късно, не е толкова важно, защото по същия начин ще изчезне: малко по-рано или по-късно... Възможно е нашата цивилизация да изчезне и да дойде следващата. Ще има голям прелом, по-голям от съществувалите досега, защото хората на Земята днес са много повече, отколкото в миналото.
За нашите „самадхини" обаче, за Сен Жермен и приятели, отново ще изчезне една човешка епоха и ще възникне следващата. Те отново ще излязат от пещерите си, за втори път, за да обогатят хората.
Съветвам Ви да не се страхувате от промяната, която предстои. Тя е част от дълъг учебен процес за милиарди души, които доброволно са избрали да придобият опита си тук. Бъдете смели да продължите, да продължите да творите и съзнателно да участвате в живота.

Няма нищо интересно, ако приемем, че в училище можем да научим всичко възможно - история, математика, четене и писане; разбираме факти за религията, физиката и химията, за различни държавни устройства. Но не учим най-важното: какво представлява животът, какви са законите му, как да работим с тях, как да го обясним и да използваме механизмите на природата за себе си и за доброто на другите.
Факт е, че на тази планета - и то най-вече на дуалистично ниво - ние сме изложени на глобални закономерности. Как обаче да следваме закони, които не познаваме?
Причината, поради която няколко семейства и тайни ложи (подобно на тамплиерите) са постигнали толкова силна власт освен другото е, че те са познавали съдържанието на саркофазите, т.е. историята на предците и закономерностите на живота. Те крият тези закони, употребяват ги за лични цели, прикриват ги за останалата част от човечеството, за да не могат да бъдат „използвани" от други.
Въпросът ми е: искате ли да продължават да Ви използват и да се чудите защо някои имат тотална власт, а Вие само трябва да работите? Или в края на краищата и Вие ще се възползвате от тях?










Гласувай:
16



1. stela50 - Хубава и мъдра книга ... Препоръчвам на всеки да се докосне до нея .
27.10.2011 10:04
Поздрави и лек ден ,Бвен !
цитирай
2. bven - На 1: Съгласна съм с теб, Таня!:))
27.10.2011 16:08
Ще докосваме и четем истините, написани за нас!
Хубав и лек ден!:)
цитирай
3. ognena71 - Поздрави и от мен. Лека вечер!
27.10.2011 23:15
Поздрави и от мен. Лека вечер!
цитирай
4. bven - На 3: Благодаря, Огнена!:))
28.10.2011 08:43
Добро утро и успешен ден!:))
цитирай
5. neprosvet - Не само я пипнах, тази книга...даже съм я прочела и съм много доволна от това.
03.11.2011 16:52
Поздрави!:)))
цитирай
6. bven - На 5: Честито, neprosvet!
03.11.2011 21:00
Аз не съм я пипнала, само виртуално я прочетох почти...на един дъх!
Хубави мигове с този чудесен автор!
Релаксираща вечер ти желая!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866321
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава