Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 08:11 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 82ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4237 Коментари: 10 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            
          ИЗВИНЕТЕ - ТОВА Е МОЯТ ЖИВОТ

Вътрешно много хора усещат, че животът, който водят, не изразява истинския смисъл на битието им. Въпреки че са заети по цял ден, те все пак чувстват, че нещо им липсва. При всички виртуални впечатления, които ни се втьлпяват
- от телевизия, видео, компютърни игри, Интернет и т. н.
- малко хора забелязват, че животът им е станал доста безсмислен. Човек трябва да живее. А все по-малко (и най-вече млади) хора, мислят за живота и се питат: Какво всъщност правя тук?

Чисто материалните привидни ценности, които Западният свят ни предлага - благополучие, слава, кариера, собственост - не карат хората днес да мислят критично, да изследват по-висшия смисъл на живота, БИТИЕТО (питайки се Как и Защо). Ако хората замлъкнат за секунда и поразсъждават по-задълбочено, при повечето от тях се появява вътрешен страх - страхът, че тук има нещо непознато; всъщност ние би трябвало да знаем много повече за живота - да не говорим, че може би трябва да правим и други неща. Но тогава на вратата се позвънява и - слава Богу! - не се налага да отговаряме на такива сложни въпроси...

Религиите също не предлагат особена помощ. Виждаме съвсем ясно в какво са се превърнали „вярващите" в Израел, Ирак или Ирландия... Междувременно християнската църква толкова „отживя", че е идеал за все по-малко хора. Какво ще стане, ако продължим твърдо да се придържаме към посланията на Стария завет - смесица от изтребване на народи и отмъстителни акции - вместо да си спомним Христовото учение и посланието на любовта? Това, че църквите ще се опразват все повече, не ме учудва. Днешният човек постепенно започва да усеща, че нещо не е наред - и новото поколение на децата го знае.

Преди всичко, изказването на папа Йоан Павел II: „Не искайте опрощения за греховете си от Бога, а от мен!" ме кара сериозно да се замисля...(35)
Налице е една комунистическо-социална тенденция, че всяка религиозна мисъл трябва тотално да се ампутира от живота - естествено това е другата крайност, означаваща безбожие и бездуховност.
„Тя вече няма място в нашия свят", казват за религията. Типове като Исус са минало... Ние живеем в хищническо общество, без прошка и внимание. Хората се стремят към удобно житейско пространство, което не ги кара да мислят.

Изкушеният консуматор се подиграва, когато му кажем, че се занимаваме с отвъдното. И той не е сам. Подкрепят го както атеистите, така и общности, наричащи се „християнски", за които умъртвяването на неродения живот не е убийство; в същото време живеем с бундесканцлер, който вече не намира за необходимо да завършва клетвата си с думите: „Нека Бог е с нас". Останалото е работа на масмедиите. Те са оръжия на истинските властимащи на тази планета.
Освен че най-големите информационни агенции са в ръцете на същите ложи, всички те имат и чудесни съветници-например Едуард Л.Бърнайс, „майсторът на изопачаването". В продължение на не по-малко от четири десетилетия той доминира в американската РR-индустрия (от 30-те години насам); усилията му бяха насочени към манипулация върху мисленето на масите. Той винаги е бил наеман от най-големите концерни и дори от самото американско правителство, за да налага продукти, които са дефинитивно вредни. Най-големият му успех беше, когато със слогана си „Нека демокрацията направи света по-сигурен" продаде на американската общественост Втората световна война.

Цел на живота му (при това с хонорар по избор) беше чрез новините да набива в подсъзнанието на хората скицирани от него идеи, да вменява изкуствени представи, да създава нужната почва или да представя дадена идея в необходимата светлина. Негови са впрочем и слоганите: медикаментите лекуват; имунизациите укрепват имунната система; никое дете не ходи неимунизирано на училище; на прага сме на лечението на рака; месото е здравословно; НIV е причината за СПИН-а; млякото е добър източник на калций...
Самият Бърнайс смята обществото за „стадо, което трябва да бъде водено". Стадното мислене правело хората „податливи на управление" и той никога не се е отклонявал от основния си принцип „да контролираме масите без тяхно знание".
В своите хроники под заглавие „Пропаганда" той пише: „Който манипулира скритите механизми на обществото, създава несигурно правителство, и той всъщност представлява истинската власт в нашата страна. Ние сме управлявани, разумът ни се моделира, вкусът се възпитава и идеите в голямата си част ни се внушават от хората, за които никога не сме чували нищо. Това е логичен резултат от начина, по който е организирана нашата демокрация. Големите групи хора трябва да се кооперират, когато им се налага да живеят в едно уравновесено функциониращо общество.

В почти всяко действие на живота ни - било то в сферата на политиката или търговията - ние сме управлявани от малко на брой субекти, които разбират менталните процеси и модели на масите. Онези, които дърпат конците, контролират публичното мислене. " (36, 30-31)
Тези хора искат още дълго да управляват света, те имат интерес масите да останат непросветени и да се занимават с всичко възможно, само не и с важните въпроси на собствения си живот. Междувременно всеки е подиграван или дори има славата на шарлатанин или член/създател на секта, ако се опитва да намери отговори на откритите въпроси извън установените „велики секти" (религиите). Всичко, което не съвпада с манипулирания дух на времето, се осмива.

Но ако някой е на смъртно легло или е тежко болен, нещата мигновено стават различни. На помощ са викани онези, които иначе се осмиват и оплюват - свещеници, духовни учители, духовни лечители и хора, преживели клинична смърт. Едва тогава всички внезапно започват да се интересуват от въпроса какво наистина се случва след физическата смърт. Тогава всеки иска да разбере - по най-бързия начин - с какво са се занимавали останалите в живота си. Обикновено само в такива ситуации предимно едностранчиви и материално ориентирани субекти прозират, че само знанието е недостатъчно.
В крайна сметка то не само трябва да бъде разбрано и погълнато (което мнозина днес наричат мъдрост), а да бъде практикувано и използвано в живота.

Затова аз казвам: в книгите или в каменните постройки ние можем да открием истината само в ограничен вид; истината е в сърцата ни и с нея се отваря пътят към духовния свят и към това, което наричаме „божествено".

Истинският търсач, или по-добре, този, който намира истината, иска лично да знае и търси директна връзка с „шефа" - не мъртвата буквоядна вяра на древните книги. Знанието може да бъде пренесено, но не и мъдростта, която трябва да постигнем сами.
Затова е толкова важно да разберем законите на живота, които изложих! Сами по себе си са достатъчни наистина две важни неща: „Не прави на другите това, което не искаш да ти направят!" (т. нар. „златно правило") и „Каквото посееш, това ще пожънеш!" (каузалният принцип), респективно „Дръж се с другите така, както искаш те да се държат с теб!"

Ако тези две изречения се врежат в паметта ни и си ги спомняме при всяко наше действие, нещата ще спрат да вървят накриво.
В момента се сещам за таксиметровите шофьори в Кайро. Добре знам, че почти всеки от тях лъже, и ако не внимавам, ще платя повече. Но това не се ли отнася до тях? Нали те също не искат да бъдат лъгани и да не плащат повече от необходимото?
Да не би, защото шофьорите в Кайро изповядват друга религия, която вероятно им разрешава лихварство спрямо „неверника", могат да измамят естествените закони?

Забравете! Всичко сто процента се връща.
Днес имаме нужда от разбираемо обяснение за живота на, Земята, за това как функционира той. Вече изложих част от космическите закони, които всеки на този свят разбира и които дадоха някакъв отговор. Всичко започва с нас и никой безсмъртен няма да ни спаси или да ни прости дълговете. Сами сме отговорни и затова само сами можем да простим.











Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Честит Ден на Християнското семейство, Bven!
21.11.2011 10:19
Бъди здрава и честита, щастие и любов в дома ти! И да, вярно е, че "Всичко сто процента се връща". Направиш ли добро, то ще се върне при теб стократно. Така че, нека бъдем светли и мъдри и днешният ден ни закриля. Поздрави!:)
цитирай
2. bven - На 1: Честит светъл празник и на теб, Надежда!
21.11.2011 11:11
Здраве, щастие и лябов - нека ги даваме на всички и тогава Вселената ще засияе от Любов!
Хубав ден и благодаря ти, че се отби точно в този ден!:)))
цитирай
3. stela50 - Честит празник ,Бвен ... Хубаво е да пипнеш тази книга в такъв светъл ден .
21.11.2011 11:57
Здраве , обич и добрини на теб и твоето семейство ...
Мир ,хармония ,Любов - да бъдат с нас цял живот !
цитирай
4. bven - На 2: Таня, приятно е да бъдеш с приятели на такъв ден:
21.11.2011 14:25
ИЗВИНЕТЕ - ТОВА Е МОЯТ ЖИВОТ! - Това трябва да помним всеки миг и сами да творим нашата действителност. Да не чакаме радио, телевизия и еди-кой си и еди-що си да ни дават тон в живота.
Хубав семеен празник и Любов и Светлина на всички!:))
цитирай
5. mileidi46 - Светъл празник мила..
21.11.2011 16:49
Благоденствие и много здраве на теб и тези около теб,за всички,които обичаш...
Прегръдки!
цитирай
6. bven - На 5: Благодаря, май лейди!:))
21.11.2011 19:56
Хубави мигове и на теб, и на твоите любими хора - здраве, щастие и много любов да има!:)
цитирай
7. planinitenabulgaria - За постинга:
21.11.2011 22:33
Брависимо умно и духовно въздигнато момиче. Дано повече хора заприличат на Теб!
Коста
цитирай
8. magnoliya - Ех,
22.11.2011 00:32
закъснях!
Но все пак желая здраве, щастие и любов в семейството!
Поздрави за поста!
цитирай
9. bven - На 7: Привет, Коста!
22.11.2011 10:00
Дано всички заприличаме повече на себе си, отколкото на другите (тези, които ни владеят) - може би и това е условието , за да бъдем свободни?!
Хубав и светъл ден!:)
цитирай
10. bven - На 8: magnoliya, един поздрав е като красиво цвете.
22.11.2011 10:03
Никога не е късно да го погледнеш и да се изпълниш с истински чувства! Благодаря ти за хубавите думи - нека те се върнат стократно повече при теб и твоите цветя.
Бъди щастлива!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14878263
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава