Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 08:00 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4963 Коментари: 6 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Позиция 10
 

  image  
Когато деветата позиция е с укрепена функция на приемане, включително и на "приемане на самия себе си" и е налице един хармоничен обмен със заобикалящия свят на всички нива, основан върху това приемане, тогава се заемете с тазовата област и с втора чакра.

В западната култура обикновено се отнасяме към тази област на тялото с нейните отделителни органи, органи за възпроизводство и първично удоволствие, като към нещо срамно и я отхвърляме агресивно, вместо да я обичаме от сърце. Това поражда многобройни и често твърде сериозни проблеми в областта, която има основно значение за развитието на жизнената сила и радостта от живота, на творчеството и на дълбокото чувство за връзка с другите същества на физическо ниво.

Често в тази област има много тежки блокажи.
Освен всичко друго, десетата позиция активира най-великите творчески способности на човека - способността за възпроизводство и всички, свързани с нея, енергийни и материални функционални системи. Нещо повече, двигателят на човека е разположен във втора чакра, което ни поставя в позицията да осъществяваме най-великите постижения и същевременно да се забавляваме. Този двигател носи радостта от живота, играта и творчеството, както и радостта от срещата с други хора. В противоположност на "стартера", волята (която ни кара да бъдем самодисциплинирани чрез съзнателното решение за предприемането на дадено действие) има за задача да ни откъсне от естествения мързел, за да ни гарантира оцеляването и напредването с помощта на смислени действия, а удоволствието и радостта откриват пред нашето тяло, ум и душа възможността да постигнат удивителни резултати по един релаксиран, дългосрочен и много ефикасен начин.

В областта на таза има огромна енергия, която прави възможно действието, оцеляването и установяването на дълбока връзка с другите хора. Това обаче не е всичко. В най-долната част на торса, която е най-близо до земята, отделителните функции са у дома си. Само с помощта на отделянето ние можем да се освободим от всичко, което ни пречи, което ни мъчи и може да ни унищожи отвътре, ако не се освободим от него. Чувството на вина, от което все още не сме се излекували, е разположено в дебелото черво. Дебелото черво има връзка с белите дробове и е много важно за функционирането на лимфната система и защитните системи на тялото.

На специалистите по терапия на тялото е известно от десетилетия, че подходящото третиране на рефлексиите зони, мускулатурата и съединителната тъкан с помощта на масажи или въздействието върху жизнената енергия с методи като рейки, довежда до силното активизиране на храносмилателната система.* Органите, участващи в храносмилателния процес, преработват не само материални вещества, но и информация, чувства и сродните енергии. Процесът на усвояване включва всичко, което е полезно за организма и отстранява всичко, което е вредно или му пречи. Колкото по-лоши са храносмилателните функции, толкова повече ще бъде засегнат човек от всичко, което поема в себе си, а външните въздействия ще породят голямо напрежение за тялото му. Доброто усвояване и отделяне са от жизнено важно значение за силата, здравето и вътрешната увереност на човека.

Ако застоялите енергии във втората чакра, в частност и в областта на таза, бъдат стимулирани да текат по-бързо и да увеличат значително своята сила с помощта на рейки без подходяща предварителна подготовка,** възможно е да настъпи едно ново, по-силно разцепване на тези сили в защитната система на тялото, което още не е готово да ги поеме. Чрез внимателното лечение на всички енергийни центрове, които са важни за интеграцията на жизнените сили, става много по-лесно ефикасното управление на освободените енергии.

След укрепването на тази основна функционална област може да се продължи с лекуване на задната страна на тялото. Това е мястото, където се съхраняват най-силно потиснатите преживявания и енергии на всеки човек.

(" Споменатите тук ефекти се наричат психоперисталтични.
" Чрез твърде продължително въздействие с рейки върху тази позиция например заедно със специфична работа с чакрата, в комбинация с лечебни камъни или чрез много силно развита чувствителност и твърде голямо натрупване на енергия.)










Гласувай:
14



1. bojo12345 - Много достъпен начин...
01.02.2012 08:39
Да запознаеш читателите с лечебното действие на методиките на лечение с Рейки
енергията !
И трите клипа са превъзходни!
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Bven!
01.02.2012 09:35
"Приемане на самия себе си"... Предполагам, предишната е най-трудната мудра и важна за тази на творческата енергия. Чудесен постинг, благодаря ти и поздрави на Пловдив!
цитирай
3. stela50 - Поздрави , Бвен ... В тези дни може би
01.02.2012 11:37
имаме голяма нужда от Духа на Рейки ... Поне аз ...
Благодаря за чудесния начин по който показваш
най- важните и лесно изпълними Мудри ...
Важни за здравето и хармонията в нас и около нас .
Светъл и приятен ден !
цитирай
4. bven - На 1: Благодаря, Божо12345:))
01.02.2012 13:34
Нека ползваме услугите , докато не са станали платени и забранени!
Хубав ден с Рейки - енергията!
цитирай
5. bven - На 2: Честит празник, Надежда!
01.02.2012 13:39
Винаги и навсякъде имаме нужда първо да се приемем такива, каквито сме. Защото ние сме си избрали тялото, цвета на очите, гласа, походката...и родителите! Щом се научим да се обичаме и приемаме каквито сме, ние ставаме Едно с Вселената!
Не разбрах въпроса за "предишната мудра" - ако искаш, може да си потълкуваме и уточним...
Хубав ден и да зарежем всичко, което пречи на новия растеж!
цитирай
6. bven - На 3: Привет и хубави празнични мигове, Таня-Стела!
01.02.2012 13:41
Който се е посветил на рейки е щастлив, а останалите трябва да се замислят за това:)))Радвам се, че си ми гостувала - светлина и хармония от мен!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866594
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава