Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2012 08:00 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 90 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4683 Коментари: 6 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 
ТОВА Е ЗНАК!

Да се концентрираме повече върху знаците, които животът ни предлага.

Базирайки се на Закона за причината и следствието, ние знаем, че всичко, което правим на другите, един ден ще изпитаме върху себе си като компенсация. Логичният извод е, че трябва да обръщаме внимание на мислите, думите и действията си и да „сеем" още по-осъзнато, за да имаме повече хубави и сладки плодове в бъдеще.

Ако сме изправени пред болест, загуба или страдание, нека потърсим и да открием каква е причината за това, какво сме направили някога, за да изпаднем в нея.

Обстоятелствата около дадено събитие обикновено предлагат решения и демонстрират модела, тъй като в перфектната - творческа игра всичко става по Закона за резонанса, т.е. „не-случайно". Да обърнем внимание на указанията около нас! Всеки ден получаваме „знаци" от хора и животни, от случки, на които ставаме свидетели по пътя за работа. Тук обаче влизат и т. нар. случайности или синхронности.

На всички ни се е случвало: мислим за някого и той се обажда. Това по-скоро е телепатия - другият усеща, че мислим за него, което е резонанс. Друг пример: имате нова работа, например сте учителка в детска градина. Чакате пред духовния лечител и заговаряте жената, която е до вас. Каква е по професия? Учителка в детска градина. „Ама че съвпадение!"
Включвате телевизора и какво върви в момента? Доклад за новата детска градина. „Толкова много съвпадения наведнъж, не може да бъде!"

Горе-долу така реагират повечето хора, които до момента не са забелязали, че живеят във вплетен свят, който е изграден върху ясни закономерности.
Феноменът за синхронността се базира на Закона за резонанса: Подобното привлича подобното, което значи, че фино-материалната вибрация се привлича при съвпадение. Следователно всичко, което излъчваме, вибрира и отново идва при нас, както всичко, което е наше и с което имаме подобна вибрация. Това е един вид знак, който ни показва къде се намираме в живота си.

Синхронността е по-различна. Понятието е на швейцарския психоаналитик Карл Густав Юнг. Когато един ден седял в кабинета си със свой пациент и разговаряли за Египет, внезапно един египетски бръмбар-скарабей полазил по бюрото му. Как е дошъл от Египет до Швейцария, не е ясно, но в това Юнг видял доказателство, че вселената не е хаотична, а следва перфектен ред - по думите на Юнг: тя е синхронизирана. Ето няколко примера за синхронност:

Седите си на закуска, четете вестник, дъщеря Ви се катери по стола, бъбри с мама, а за фон може би звучи радио и вървят новините. И изведнъж осъзнавате, че дъщеря Ви е казала същите думи, които току-що сте прочели във вестника. Или говорителят казва нещо, което е заглавието на статията, която в момента четете.
Или седите в ресторант и си говорите с някого. Той казва нещо и в същия момент някой на съседната маса казва нещо подобно.
Или пътувате по магистралата и говорите с някого по телефона; той Ви казва, че синът му изрисувал цялата си стая със звезди, а в този момент изпреварвате един тир „Мерцедес", чиято каросерията е обсипана със звезди. Или разбирате от някого, че телефонният му номер завършва с цифрите 999, а Вие тъкмо карате зад кола с номер 999.
К
акви са тези феномени? Какво трябва да видим в тях? Отново се налага да поговорим за матрицата на живота. Както вече се каза, ние си създаваме матрицата - модела (шаблона) на живот. Така да се каже, зареждаме програмата за това, което искаме да постигнем в един живот. Възможно е повечето хора да постигнат деветдесет процента от задачите си. Само някои се доближават до стоте процента.

Колкото повече правим това, с което сме се заели, т.е. колкото повече сегашният ни модел на живот се покрива с това, което сме предпоставили преди инкарнацията, толкова повече тези синхронни вълни зачестяват. Защо? Защото ние все по-често сме на правилното място в правилното време. Защото това е изкуство.
Как обаче да сме на правилното място в правилното време?

Като следваме интуицията си. Виждате, че се въртим в кръг. Винаги става дума за интуиция. Тя е ключът! Тя е божият глас в нас. Интуицията не може да се купи или някой да ни я даде, не можем да я глътнем като хапче, никоя църква не може да я обложи с данък и никоя секта не може да я експлоатира. С интуитивната работа ние се учим да сме на правилното място с правилните хора в правилния момент - само това. Привидно сме оставени на самите себе си - което не е така (божественото, ангел-хранител, духовно семейство), и обратната връзка за това дали сме последвали правилно интуицията си, идва директно от живота във формата на подобни синхронности.

Синхронността е, така да се каже, „термометърът" на нашата инкарнация и ясно показва къде точно се намираме. Колкото повече случаи на резонанс (случай-ност) и повече синхронности идват в живота ни, толкова по-близо сме до матрицата на живота, до нас самите и до собствения си път.

В зависимост от новите решения, които вземаме, това естествено се променя всеки ден. От този момент нататък става вълнуващо, защото реално усещаме общуването с живота; усещаме, че сме привлечени към една перфектна система и постепенно започваме да чуваме мистериозния й глас. Въпреки това тя си остава система на свободната воля.

Духовните закони ни позволяват да сме ковачи на собствената си съдба. Вече не можем да приписваме вината на друг, защото сами сме отговорни за това, което става с нас и около нас. От тази позиция животът ни изглежда като подарък, в който с всяка глътка въздух еволюираме към любовта и духовното разбиране.










Гласувай:
17



1. mariniki - разбира се...
26.04.2012 18:02
че все нещичко зависи и от нас..
благодаря ти, Бвен...ти си цяла енциклопедия...
сърдечен поздрав, за теб..
цитирай
2. stela50 - Колко е хубаво , че отново отваряш тази книга , Бвен ...
26.04.2012 18:53
Благодаря ти !
Поздрави за мъдростта , до която ни докосваш
и светлината , която ни показваш ...
Приятна вечер !
цитирай
3. bven - На 1: Аз мисля, че всичко зависи от нашите мисли, думи и постъпки, т.е. от нас, Мари:))
26.04.2012 21:33
Тази книга е добър източник на знания и променя светогледа ни. Дано и другите я харесват, колкото аз и ти!
Пожелавам ти красива вечер и хубави преживявания!
цитирай
4. bven - На 2: Приятелко, знаеш, че тази книга е една от първите лястовички на ново мислене
26.04.2012 21:37
и преразказване на скритите факти от нашата (на Земята) история. Аз само имам желание и другите да я четат или когато я видят на книжарницата, да си кажат : Знам тази хубава книга - чел съм я! Почти като библиотекар съм, да знаеш:))) и без желание да изземвам чужди функции.
Много ми е приятно твоето гостуване и чакам с нетърпение да се видим някъде:))
Хубава и спокойна вечер и поздрави на всички ви!
цитирай
5. mmmmmmmmm - Всеки път
28.04.2012 18:02
когато препоречитам част от тази книга научавам нещо ново.И няма да ми омръзне скоро.
Благодаря ти!:)
цитирай
6. bven - На 5: Здравей, ммммммммм:))
28.04.2012 21:16
Радвам се, че тя ти подсказва позабравени неща, като добър приятел. Пък и аз си възстановявам по нещо:)))
Хубави празници и усмивки!:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14904617
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава