Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2012 08:00 - промените по света
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 6429 Коментари: 10 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Промените по света и около нас - сегашни и предстоящи
« Отговор #16 -: Декември 13, 2009, 21:02:47 »

Кой стои зад кулисите?

В наскоро изпратено електронно съобщение до последователите на учителя, известен под името Сен Жермен, пишеше:

“Съобщаваме ви, че притежавате велика сила на мисълта и че сте изключителни същества. Голяма част от вашия напредък се дължи на умението да оформяте собственото си бъдеще в зададената ви рамка. Имаме предвид последните дни, известни като времето на Възнесението, свързано със Зимното слънцестоене през 2012 г.

Важно е да разберете, че всеки има възможността да обяви своето виждане за бъдещето. Тогава то се превръща в колективна енергия, а тя от своя страна се свързва с хората с подобни вибрации като форма на масово мислене. В момента има достатъчно енергия от светлината, за да бъдем сигурни, че тя ще бъде победител и ще формира противодействие, което ще отхвърли тъмнината - не напълно, но достатъчно, за да позволи настъпването на промените, които очакваме.

Имайте предвид, че ние оказваме много сериозно влияние върху хората, носещи вибрацията на светлината, но в никакъв случай не им я налагаме.

Помагаме ви да насочите усилията си към подходящите канали, така че планът за човечеството да се развие, както е замислен от по-висшите сили на светлината. Заставаме редом до всяка душа, която подкрепя и помага за осъществяването на тези цели, и заедно притежаваме мощта на светлината за добруването на всички. Освен това, много от вас са се родили в нашето време специално, за да работят с нея, което е ключовият фактор в плана на вашия живот.”


Силата на намерението

Независимо дали лично вие вярвате на посланията от други светове, те повдигат един съществен въпрос у всеки, който се притеснява за 2012 г. Въпросът е: Каква част от това, което ни се случва, е съдба и каква част е свободна воля или избор?

Днес, където и да се обърнете, някой говори за силата на намерението, където чрез насочване на мисълта се твори реалността. Но може ли тази сила да има пряко отношение към 2012 г.?


От гледна точка на теорията за намерението –
вие получавате не това, което виждате, а това, в което вярвате.

Неясното подсъзнание управлява намерението. Не сте ли убедени дълбоко в себе си, няма да постигнете нищо.

Ако трябва да посоча най-въздействащата книга, която съм чела през последните 20 години, без съмнение това е „Мощ срещу сила. Скритите детерминанти на човешкото поведение“ на д-р Дейвид Р. Хокинс. В своята книга Хокинс описва подробно различните нива на човешкото съзнание, от базовото „най-ниско“ ниво на срам, което според него е „опасно близо до смъртта“, до най-високото ниво - на просветление, присъщо на Великите като Кришна, Буда и Христос. Между тях са разположени нивата, на които съществуват повечето от нас. Всяко ниво има определен обхват на енергия, като Хокинс смята, че скокове към по-високи нива изискват постоянен стремеж към пробуждане и осъзнаване.

Естествено, най-високото ниво на просветление, според Хокинс, задвижва „привличащи енергийни полета, които влияят на целия човешки род“. Възможно е да се окаже, че през 2012 г. ще достигнем именно това ниво, но трябва да осъзнаем колко усилия са необходими, за да го осъществим.

Например Хокинс твърди, че колективното съзнание на човечеството се върти около енергийно ниво 190 в продължение на векове и едва в края на XX век сме направили скок към сегашното ниво, което е 207. Ако погледнем скалата, това не е особено окуражаващо. Нивото 207, обхващащо прехода от смелост към неутралитет, е „първото, в което се проявява мощта“. Намираме смелост в себе си, опитваме нови неща и показваме воля и желание да се изправим срещу страха и несъвършенствата в характера ни, от които нямаме полза. На този етап започваме да връщаме на света точно толкова, колкото взимаме от него, и колективно да се приближаваме към по-положителния етап на неутралитета. С други думи, стремим се да достигнем точката на приемане и вътрешна увереност, чувството за благополучие и способността да не се привързваме към резултата.

Хокинс твърди, че само 4% от населението на света се движи около енергийните полета от 500 и нагоре. Само 0,4% ще достигнат 540, а само един на 10 милиона души ще достигне 600 и нагоре.

„Мнозинството от хората прекарват живота си в търсене на една или друга форма на сигурност, казва Хокинс, което не им оставя много време за просветление.” Той открива, че на енергийно ниво 200 се получава значима промяна в съзнанието, която тласка човечеството от страха към по-смелото пробуждане.

На ниво 500 настъпва нов огромен скок, където мотивацията за любов и творчество се проявява изцяло и „всички начинания на хората се характеризират с достойнство.” Но за да се достигне до това ниво, са необходими огромна енергия и намерение от страна на милиони хора.

Един живот не е достатъчен да се придвижите с едно ниво нагоре. Дори процент от това издигане обаче означава по-висока степен на осъзнаване и напредък. Тъй като толкова много хора живеят в ниските и по-слаби нива на съществуване, и през целия си живот се борят да се придвижат съвсем малко напред, можем да заключим, че всяко събитие, произтичащо от масовото намерение, което би могло да се случи през 2012 г., най-вероятно ще бъде толкова негативно и слабо, колкото сме ние като вид.

От книгага: „2013 - Краят на дните или ново начало?” на Мери Д. Джоунс

Източник: http://indigota.com/index.php?topic=429.15#ixzz26qDdN0sO
Източник: http://indigota.com/index.php?topic=429.15#ixzz26qDXKOeG


На 26-ти Септември, Луната във Водолей прави тригон с Юпитер в Близнаци. Ще кажа, че това благоприятства -(бел.ред.) за добрите връзки и разширяването на игривите емоции, забавлявайте се с това.image

На 26-ти и 27-ми, Луната се придвижва в медиумните Риби през нощта и настроенията се менят бързо. Така че вашето настроение се сменя от едно игриво емоционално състояние към по-потиснато настроение. Избирайте вашето настроение и отношение съзнателно. Не му позволявайте да отиде в задънена улица, а после да чакате докато излезете от него.
Буквално избирайте с пълно съзнание:
„Аз ще бъда щастлив сега“,
„Аз избирам радостта сега“ или
„Аз избирам смеха сега“.

Колкото повече вие самите можете да промените настроението си, толкова това ще помогне и на цялото човечество.
                                                                                Джуал Кхул




Гласувай:
30



1. stela50 - Интересен и позитивен постинг, Бвен ...
26.09.2012 09:17
...Колкото повече вие самите можете да промените настроението си, толкова това ще помогне и на цялото човече...
Джуал Кхул
Мъдро и истинско звучи ...
Поздрави и хубав ден, приятелко !
цитирай
2. kostas - Колко е лесно ,когато ОСЪЗНАВАШ избора ..и нищо не ти коства ..)))))))))
26.09.2012 09:34
* „Аз ще бъда щастлив сега“,
„Аз избирам радостта сега“ или
„Аз избирам смеха сега“. *
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - Благодаря ти, Bven!
26.09.2012 12:24
Беше интересно да прочета. Чуя ли масовост, бягам, но щом е срещу силите на мрака, не мога да отрека, че общата воля и отстояване на доброто е неизбежна. Изборът ни принадлежи. Сърдечни поздрави и радостен ден!:)
цитирай
4. makont - Тогава, избирам да бъда щастлива,
26.09.2012 15:55
искам и ти да си щастлива, Бвен. Да го направим, да се усмихнем, да махнем с ръка и да се вгледаме в себе си. Имаме нужда от радост, да си я дадем.
цитирай
5. mariniki - това е то...
26.09.2012 17:09
винаги... и за всичко каквото правим трябва да се мисли
позитивно... колкото сме повече, толкова по-силно и по-добре...
за светлина в живота... и доброта...твоите постинги, мила Татяна
определено ни правят по-добри... топла прегръдка
и слънчев поздрав за теб..
цитирай
6. yotovava - ...
26.09.2012 17:18
„Мнозинството от хората прекарват живота си в търсене на една или друга форма на сигурност, казва Хокинс, което не им оставя много време за просветление.”
цитирай
7. gosho568 - Винаги чета с интерес твоите публикации..
26.09.2012 18:00
Поздрави!
цитирай
8. diadokolio - Самонадеян ли? ДА!
26.09.2012 18:41
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за прекрасния материал!
Не, не съм чел тази книга, но съм математик и се рових в комбинацията от звездното движение преди 2500г.
Не е трудно да си извадите рождените дни на великите, преди 2500г., което е циклично през 500 години.
Да, самонадеян съм, вярвам в предстоящата промяна, но не се ограничих в думите, а търсех начин от януари 2012г..
Конкуренцията беше от 220 човека, за 18 места и само едно в Лисец.
Убеждавах ги, че независимо от 32-те години стаж в класната стая, искам уроците ми да са на открито, сред малки и големи.
Завърших 52-ва дневният курс само с една петица и получих дипломата- "Озеленител- цветар".
Моля Ви, не съм се отклонил от темата!
Започнах в края на май, но от 1997г. си експериментирах в двора и имах нужният разсад.
Отне ми месец, за да разчистя 7-те градинки. Копаех и засаждах, времето ми прати изпитание с горещините, но ставах рано и поливах, а после загърлях, за да се запазва влагата.
Сега се прибирам доволен, защото всяка вечер са пълни градинките с весели деца, а през нощта с младежи.
Да, през първия месец имаше отпадъци, които почиствах, но мълчейки, сега няма отпадъци, всичко е в чувалите, които съм оставил.
Нямам омачкани или изтръгнати от 180 стръка цветя, 270 храста и 36 дървета.
Вече втора седмица се занимавам с боядисване на пейки, беседки, люлки и катерушки.
Дори и най- скептичните ме поздравяват сутрин- "...браво бе даскале и нашето село светна..."!
Така разбирам промяната, с действие, а не само с разказите, че нещо предстои!
Промяната на настроението им, не е химера, а реалност.
Колкото и да са умислени, винаги се спират и казват-"...да се спра за минутка, за да глътна от твоя оптимизъм...".
Всеки носи добро, което да раздаде с действие, нали?
Добра да е вечерта Ви!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
9. анонимен - Благодаря за инфото, бвен! :))))
26.09.2012 20:15
Благодаря за инфото,бвен! :))))
цитирай
10. min11hetep - ! :)
26.09.2012 21:55
"Избирайте вашето настроение и отношение съзнателно. Не му позволявайте да отиде в задънена улица, а после да чакате докато излезете от него.
Буквално избирайте с пълно съзнание:
„Аз ще бъда щастлив сега“,
„Аз избирам радостта сега“ или
„Аз избирам смеха сега“.

Колкото повече вие самите можете да промените настроението си, толкова това ще помогне и на цялото човечество."

Джуал Кхул
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866819
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава