Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2012 08:00 - Духът на рейки - 4 част
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2817 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

5. Предизвикателството от практикуването на духовна любов

Вероятно най-голямото от всички предизвикателства е да се отнасяме един към друг с любов. Защо? Истинската духовна любов изисква най-доброто от всеки участник, а не просто да са налице добри намерения, а в крайна сметка да се стига само до една повърхностна адаптация на поведението. Да се отнасяме един към с друг с любов може да означава усмивка или прегръдка в подходящия момент, добра дума или дело, извършено от сърце и с разбиране. Проява на любов може да бъде и непоколебимостта, яснотата и силата да не позволим на хората да се втурнат необмислено в бедата, да ги задържим, докато не дойдат на себе си и не са в състояние да вземат спокойно истинско решение относно своя бъдещ път.

Духовните учители често биват призовавани да докажат любовта си към своите ученици като им покажат техните блокажи и сенки, тяхната самоунищожителност и липса на любов и им посочат какво може да се направи, за да бъдат отстранени тези препятствия, за да се открие пътят към светлината. В този процес те не винаги са "любезни" със своите ученици, понякога дори са доста груби. Но само онези, които обичат истински, ще рискуват заради нечие друго добро. Този риск включва и възможността понякога да не бъдеш харесван.

Този принцип ни призовава да признаем и почитаме божественото в другите. Когато виждаме съзидателната сила във всяко нещо и се научим да уважаваме нейните прояви, можем да направим и следващата стъпка - да познаем себе си в многобройните огледала и да усетим пламъка на живота вътре в нас.

Всички ние сме свързани, защото, в края на краищата, се намираме в една и съща лодка.
Отново и отново трябва да размишляваме какво е значението на този принцип и да го осъзнаем на едно по-дълбоко ниво. На повърхността тази перспектива може да ни се струва погрешна, но истината често се крие зад сцената, където нишките се съединяват. След нашата смърт ние ще седим удобно с нашите "приятели" и "врагове", ще си сръбваме двоен ангелски тоник и искрено ще се забавляваме със своя отминал живот върху Земята.

 

 


Резюме

 

 

 

 

Принципите на рейки в Системата на Усуи за естест­вено лечение не трябва да се разбират като наръчник от пра­вила. Те са призив към нас да анализираме внимателно и ця­лостно своето поведение и да се откажем от безполезните навици. Предназначението на принципите е да ни провоки­рат и стимулират да се замислим по-дълбоко за своя живот. Те са коани, духовни загадки, каквито майсторите на дзен използват от векове, за да помогнат на учениците си да се освободят от рационалния ум, който иска винаги да контро­лира всичко до най-малката подробност, но в действител­ност знае много малко за истинския живот. Те оказват нео­ценима помощ за практическия подход към рейки. Ето ня­колко кратки съвета:

 

 

 

1.      Правете рейки медитацията Гашо от 20 до 30 минути и повтаряйте наум или на висок глас този принцип, който сте избрали за упражнение. След всяко повторе­ние се опитайте да усетите, дали нещо вътре във вас се е събудило.

 

2.      Използвайте принципите на рейки при мисловното лечение с рейки. Това е древна рейки техника, която се използва и до днес в Япония при особено големи здра­вословни проблеми.

 



3. Размишлявайте често за значението на отделните принципи и си водете бележки за преживяванията, свързани с тях, например под формата на дневник. ♦

Принципите на рейки имат няколко нива на значе­ние. Може да ви се стори, че някои от тях си противо­речат или противоречат на вашия жизнен опит. Но ако се заемете сериозно с тях, ще се научите да откривате единството, скрито под повърхността на разделението. Положете усилие и ще откриете по-малко разделение и повече единство.





Тагове:   рейки,   принципи,   коани,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - да гледаме на света с добри очи...
29.10.2012 09:36
да отдаваме любов във всичките и измерения... да умеем да благодарим...
да търсим красотата в природата и в отношенията помежду си... ако всички
го правим... този свят ще е прекрасен... повече от прекрасен... поздравявам те,
мила Татьяна за позитивната енергия, с която ме зареждаш всеки път...
и те прегръщам... топло, топло...
цитирай
2. bven - На 1: То вече става, мила Мариники:)
29.10.2012 19:33
Много бавно, постепенно, защото все пак е еволюция (не революция), ние се променяме изненадващо дори за самите себе си. В този смисъл подкрепям мисълта, че всички сме свързани, защото ...се намираме в една лодка! И на принципа на 100-а маймуна - започнала промяната в някои от нас, тя продължава в геометрична прогресия и във всички останали. Остава ни само да се научим да живеем и даваме любов на всеки и всичко . Защото този срещу теб си Ти, и Ти си другия до теб.
Хубава и добра вечер от мен!
цитирай
3. анонимен - НЕ СТАВА! НЕ СЕ ХАБИ! ЗЛОТО ПОБЕЖ...
29.10.2012 22:57
НЕ СТАВА! НЕ СЕ ХАБИ! ЗЛОТО ПОБЕЖДАВА В БЛОГА.
цитирай
4. bven - На 2: Анонимен приятелю, с мислите си ние създаваме настоящия свят (според Буда).
30.10.2012 20:14
Всичко онова, което сме ние и останалото, което виждаме, се поражда от нашите мисли.
Дерзай, за да не победи злото и си позволявам да ти ти напомня, че повторението е майка на знанието. А народността не пада, там, където знанието живее:)))
Светла и спокойна вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866563
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава