Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2012 08:00 - Тангра и българите
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5974 Коментари: 10 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


"ТАНГРА" - ВЪЗНИКВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ

В паметта на човешкото общество са се съхранили немалко легенди за Възникването на различните народи. Митовете и легендите са Вероятно единственият източник като свидетелство за събития от толкова далечно минало. За произхода на българите също има съхранила се памет. Ако съберем цялата известна ни информация за възникването на българите, се получава следната картина.
Някога, много отдавна, на планетата Земя съществувал огромен континент Му. Или по-точно Му Ла Ба, както се твърди, че са го наричали коренните му жители лемурийците*. Когато те изпълнили своята космическа еволюционна мисия и пре¬вели човечеството през годините до следващата човешка раса, от Космоса отделили най-прогресивната, еволюционно най-перспективната част от тях, "помолена от по-висшите същества да се пресели" и ги извели на безопасно място. Нещо като "мая" за бъдещото човешко развитие. Сред тях се намирали и бъдещите българи. Но те все още не са имали самосъзнанието за предстоящата си българска народностна принадлежност. Затова пък вече са притежавали специфичния "български ген".
Изминали много хилядолетия. Еволюционното движение се прехвърля към Атлантида**. Атлантите напредвали в развитието. Към края на първата половина от времето на съществуването им започвали да се проявяват първите явни признаци за "изкривяване на пътя". Те започнали да нарушават някои Космически закони. В Космоса решили да се опитат да им покажат Верния път чрез предоставяне на информация от Програмата "Тангра". Или може би е по-точно да се каже, че "Тангра" е решил да помогне на хората, като им съобщи за своето Съществуване.
Тук можем да направим един важен извод: в българите, още Във фазата на тяхното възникване, е заложено възможно най-прогресивното, най-перспективното в еволюционното направление, което може да съществува на планетата Земя - "българският ген". Затова българите в своето историческо развитие са се от¬личавали с много висока духовност.
"Тангра" вече "съществува", българите са "Възникнали", следователно можем да се опитаме да потърсим появяването на "Тангра" при българите.

ПОЯВА НА "ТАНГРА" ПРИ БЪЛГАРИТЕ

Да разгледаме проблема от двете му страни - от страна на Земята и от страна на Космоса.
ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА да си представим обстановката при човеците по време на Възникване на "Тангра".
В продължение на много хиляди години човекът е получавал непосредствена връзка и помощ от Космоса по време на лемурийската и - по-ограничено, при атлантската раса. Той е живеел от Йерархията, но информационната наситеност на съобщението намалява. За сметка на това се повишава детайлността на обменяната информация във връзка с нарастване на разумността и развитие на съзнанието при Атлантите.
Атлантида загива в резултат от неразумните действия на самите Атланти - "от четирите вида сили: вода, земя, въздух... и не е точно огън. Названието е "кин хронуд". Могъща енергия. С нея лекомислено ликвидираха континента. Не природен катаклизъм, а стихии на слепи човешки страсти и неправилно боравене с енергии... Разрушена бе хармонията от желание за господство и глобално надмощие. Стана страшно - развихриха се гибелни процеси Тогава получиха предупредителни телепатични послания свише за надвисналата опасност. Не им обърнаха Внимание, не Взеха мерки.
Известно време преди потопяването на Атлантида, от нейната територия са изведени във физически тела около 3-4% от осъзналите се човеци, като "мая" за бъдещата Пета човешка раса. Към тях принадлежим и ние, българите. Допълнително се присъединяват и други българи като преродили се души в хармония (поне удовлетворяваща го) със средата, в която е съществувал, и със себеподобните си. Получавал е необходимата информация за своето съществуване. (Вероятно и интересите му са били по-ограничени, след като не е имал особени проблеми с оцеляването.)
В процеса на еволюцията Атлантите затъват все повече в материята, животът им става все по-труден и сложен. Телепатичната връзка се ограничава, а може би и съвсем прекъсва за обикновения човек. Секва притокът на протичащата дотогава жизнено необходима информация. Ограничава се "космическата помощ". (Кавичките са поставени, за да се покаже, че всичко това би следвало да се разбира като изпълнение на първоначално изработения План.) Човекът е оставен сам на себе си. Той изпада в състояние на беззащитност, на безпомощност. Принуден е да търси помощ чрез себеподобните си, да разглежда общуването като средство за оцеляване. Постепенно се зараждат елементите на речта. В човека се появява чувството за "общност", а след това и чувството за принадлежност към определена общност. Започва процес на разделяне на хората в общности. Но безпомощността в човека очевидно продължава да съществува.
По същото това време започва да се оформя българското самосъзнание при някои от Атлантите. Българите съставляват около 30% от населението на Атлантида. Притежават висока духовност и са носители на прогресивна, еволюционна перспектива.

ОТ ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА КОСМОСА

Космическите цивилизации следят изпълнението на Плана. Получават информация за развитието на процесите на Земята. Търси се начин да бъде оказана помощ на хората. "Заражда" се идеята за спускане на информация за "Тангра". Тази идея преминава през процес на съзряване и съгласуване с всички Космически цивилизации, които имат отношение към планетата Земя и човешките същества. Получава се одобрение от по-висшите нива. Осъществява се на практика, вероятно чрез познатите ни процеси на проектиране и реализация. Продуктът е готов със съответната енергийна характеристика, ниво на вибрации и т.н. Взема се решение за спускане на Земята в подходящ момент, чрез подходящи средства и на подходящи човешки същества от българската общност.
Започва да тече времето на възникване на "Тангра" при хората. От една страна, "Тангра" се появява в чувстващите се безпомощни човешки същества като нещо необяснимо във вид на Емоции, на Сила, на Възхищение, на Надежда за помощ, на Закрила, на "Нещо", от което зависи съществуването на човека, на общността. Това непонятно чувство започва да се проявява при Възникване на звуците. Желанието на хората да го формулират на по-късен етап поражда появата на митове за "Тангра" в различни точки на Земята.
От друга страна, появата на Тангра" на Земята се отнася към бремето, когато някои от Атлантите вече са постигнали сериозни успехи в техническото развитие. Те са почувствали сладостта на успеха, на възможността сами да решават собствените си проблеми. Но за съжаление техническите постижения се насочват за задоволяване на собственото "Его". Започват да нарушават Космическите закони. Атлантите не осмислят предложената им "космическа помощ". Те продължават "уверено" в избраното от тях направление и след Време заплащат твърде скъпо - със собственото си унищожение като раса и като цивилизация.
Ето в такова Време първата информация за "Тангра" се спуска на планетата Земя, за да предостави на Атлантите помощ за осъзнаване. След Атлантида "Тангра" продължава да "подпомага" човешките същества и в частност българите. Тази "помощ" се разпространява по различни краища на Земното кълбо. В зависимост от специфичните условия за съществуване на Всяка конкретна човешка общност, "Тангра" придобива различно възприемане и звучене, различни вибрации.
Ако обобщим, можем да формулираме вложеното в "Тангра" като проекция на "Сила", на "Светлина", на онова, което ние, хората, наричаме "Бог"; което влагаме в понятието "Бог". Но това не е "бог", защото то има конкретни Създатели и те преследват определени цели. На земно равнище "Тангра" съдържа в себе си космическите измерения на понятията "Сила", "Светлина", "Духовност", "Любов" - всичко Позитивно и в съответствие с направлението на еволюционната перспектива.

("Тангра" се проявява при човешките същества чрез знак "Тангра" .
Знакът като графично оформление е предназначен да се възприема чрез зрението - основния орган за получаване на информация от заобикалящата ни действителност. Специалистите са изчислили, че около 80% от постъпващата информация в човешкото съзнание се осъществява чрез очите
.)

* За лемурийците като Трета човешка раса е писано и всеки, който прояви интерес, ще достигне до необходимата му литература. Тук ще обърнем внимание на известна специфика при Лемурийците. Те са контактували помежду си телепатично, имали са връзка със Същности от Космическата Йерархия като възможност, като даденост на расата Лемурийците са оставили информация за себе си, записана върху кристални плочки. По онова време не е съществувала писменост във вида, в който я познаваме сега. Тя се появява значително по-късно "Писмеността" на лемурийците вероятно е била някаква форма на образи, а записите са осъществявани чрез "високи технологии", които ние все още не сме в състояние да си представим.
Континентът Му е потънал във водата в резултат от земни катаклизми.


** При следващата раса - Атлантите, като Четвърта човешка раса, вероятно се запазва телепатичният обмен на информация и връзката със Същности от Космическата Йерархия

Васил Томов
Публикувано от Алекс Петров
acapt.blogspot.com/2012_02_01_archive.html




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Вероятно съм ограничен откъм познания, но съм готов да приема всяко обяснение.
17.11.2012 08:35
Все още не мога да си обясня защо някои изследователи, тълкуватели и семпли манипулатори свързват Тангра с българите.
Може ли някой да каже къде в ариала на българите е открит артефакт, който да е свързан с Тангра и къде се намира той.

Изключвам надписите на Мадарския конник, които са една интерпретация и огромна небешалица сътворена от Бешалиев и не обясняват защо думата тангрон в гръцка транскрипция трябва да означава Тангра.
цитирай
2. mariniki - прочетох с интерес...
17.11.2012 09:18
в българите, още Във фазата на тяхното възникване, е заложено възможно най-прогресивното, най-перспективното... страшно ме впечатлиха и ме радват
точно тези думи на Васил Томов...
благодаря ти, Татяна...
цитирай
3. penchoan - Атлантида е потопена от космичен ...
18.11.2012 05:53
Атлантида е потопена от космичен катаклизъм след преминаване на планетата Нибиру. Всеки човек, град, държава, континент си има време на живот и после се унищожава. Всяка раса се развива на нов континент. По същия начин предстои да потънат Европа, Америка на два-три етапа и ще се издигне нов континент в Тихи океан. Бялата раса първоначално е включвала 144 хиляди души, които слизат от Луната след потопа. Те са хора от потомството на Сит, които не са преживели грехопадението и слизат от етерния свят. По-късно с раждаемостта се увеличава броят им и в телата на белите хора се прераждат атланти.
Континентът Му първо е бил изгорен с разтопена повърхност и по-късно което потъва. Сега отново е ред на огъня и земята ще бъде разтопена, а океаните ще заврат.
цитирай
4. diadokolio - Сега съм в света на приказките!
18.11.2012 08:30
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за интересната тема!
Уточнявате, че са митове и легенди. Сега съм с внуците и преоткривам приказките.
Интересно ми е, за да открия логиката и се подчинявам на Слънцето, работата ми е на открито.
Познанието е необходимо, за да не сме изненадани, че всичко е временно.
Надявам се, че технологиите ще напреднат и ще се разхождаме във водните бездни?
Лесно преодоляхме въздушното пространство и гравитацията, но водата е тежка и престоят е ограничен.
Логиката ми е спирачка и съм привърженик, че нещо се е случило на Земята, за да се зароди животът.
Работата ми е била с деца, а сега с възрастни, разполагам с време и се връщам през последните 5 поколения, за да проследя плода.
Трудно, много трудно, защото има подобие, но само подобие, а останалото е възпитано от някого.
Да, възпитанието е недостатъчно, защото предразположеността избухва, но може и да бъде насочена.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
5. anonimen65 - ok.
18.11.2012 20:32
vuzmojno li e tangra da ne e sushtestvo kato bog a da e kosmichska programa raznasiana ot kosmichesko sushtestvo vladeeshto energiite?kakuv e znaka na tangra znae li se?ako se znae,zahto ne e posochen da go vidim.
цитирай
6. bven - На 1: Здравей, Борисе.
19.11.2012 19:41
Материали има много за Тангра и тангризма - всичко обаче е ново за нас. Всеки има право да приеме написаното или да не приеме - въпрос на духовност и вяра. Ето един линк по темата:
http://silverunicorn.org/forum/index.php?topic=16.0
Поздрави и приятно четене.
цитирай
7. bven - На 2: Мариники, всичко, свързано с Тангра и българите се прикрива и закрива с було -
19.11.2012 19:45
но хилядолетията не могат да изтрият истината. Живеем в интересно и пълно с много изненади време. Дано успеем да разберем кои сме:))
Много автори вече пишат за Тангра и това е българската гордост.
цитирай
8. bven - На 3: penchoan, мисля, че този вариант беше отхвърлен като цяло, но предстоят промени в земята
19.11.2012 19:47
и ние също се променяме - кой по-бързо, кой неусетно. Лично аз се надявам, че твоят "сценарий" няма да се сбъдне буквално:))
Благодаря за включването и хубава вечер!
цитирай
9. bven - На 4: diadokolio, във всяка приказка е закодирана истина. Каквото и да си представяме,
19.11.2012 19:50
нека да не знаем всичко, защото този живот ние сме пожелали да го изживеем тук и сега. Значи сме готови за това, което предстои. Освен това не сме сами:)))
Хубав да е резултатът от твоя труд и лека вечер!
цитирай
10. bven - На 4: anonimen65, има литература по въпроса за знака на тангра - виж по-долу.
19.11.2012 19:54
http://www.rozetabg.com/?p=1138
Препоръчвам ти също така и литературата на Спас Мавров по въпроса.
Благодаря за вниманието и пак заповядай в блога ми.
Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14874954
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава