Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2013 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3169 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Рейки ще помогне за настъпването на мира в света

Един от проблемите в света е борбата между различните религии и етнически групи. Всъщност, като погледнем историята, ще видим, че много войни са се водили поради религиозни различия, когато една религиозна група се е опитвала да доминира над друга. Религиозните конфликти са причинили огромни страдания и са създали религиозна омраза, която е коренно противоположна на всички основни религиозни принципи. Голяма част от страданието в света е резултат от религиозната нетолерантност.

Тъй като рейки е духовна, а не религиозна дисциплина, тя е привлякла ученици с всякакъв религиозен и духовен хпроизход. С рейки се занимават католически свещеници и монахини, евреи, протестанти, мюсюлмани, индуисти и будисти. Рейки практикуват джайнисти, зороастрийци, даоисти и шинтоисти. Последователи на уика, шамани и аборигени, представителите на независимите духовни пътища практикуват рейки. На практика, представители на всички религиозни групи практикуват рейки. Една от важните причини за това е, че рейки осигурява на всеки човек непосредствено изживяване на божественото. Рейки дава на всеки човек по-пряк контакт с висшата сила (независимо от името, с която я нарича) и непосредствено преживяване на благодатта и състраданието на висшата сила. Така рейки подпомага обединяването на всички хора в света, независимо от тяхната религиозна и етническа принадлежност.

При своите пътувания по целия свят съм забелязал, че рейкистите са едни и същи, независимо откъде са. В очите на всички рейкисти блещука искрица, а самите те носят особена положителна енергия. Тази специална енергия преодолява всички бариери между хората, които са посветени в рейки. С отварянето на все повече и повече хора към практиката на рейки, общата нишка, която тя прокарва между всички религиозни групи, ще помогне на техните представители да се приемат един друг като приятели, а не като врагове.

Фактът, че много хора могат и изпращат рейки от разстояние, за да лекуват кризисните ситуации в света, добавя още едно измерение към лечението, което рейки осигурява. Броят на хората в света, които практикуват рейки, непрекъснато ще нараства, а това ще увеличи помощта, която рейки осигурява за настъпването на световния мир.

Мнозина са преживели лично факта, че когато в една група се съберат повече хора, за да отдават рейки, силата на всеки от нейните членове се увеличава. Причината е, че об-щото количество на рейки енергията, която е преминала през канала, се увеличава в геометрична прогресия. Ако удвоите броя на хората, практикуващи рейки в дадена група, протичащата рейки енергия ще се увеличи не два, а четири пъти. Тази групова динамика важи и за броя на хората, които практикуват рейки в целия свят. Така че увеличаването на броя на хората по целия свят, практикуващи рейки, довежда до огромно увеличаване на количеството рейки енергия, която тече в света. В обозримо бъдеще ще бъде достигната една критична точка, когато на планетата ще тече толкова голямо количество рейки, че световният мир ще настъпи много бързо.

В близко бъдеще рейки, заедно с всички останали форми на религиозна и духовна практика, ще предизвикат промяната, която ще донесе мира на земята.

Когато това се случи, представителите на всички рели¬гии ще се уважават, признават и почитат взаимно. Световните религиозни водачи ще си сътрудничат, работейки в подкрепа на по-висшето духовно съзнание. В миналото само светците и някои изключителни хора са можели да вършат чудеса и да имат мощни духовни изживявания. С преминаването на съзнанието в по-висше измерение ще възникнат нови възможности и за "обикновените" хора, позволявайки на всеки човек да изживее непосредствено висшата сила и да промени живота си. Днешните религии ще претърпят огромни промени; ще се появят и нови.

Рейки ще играе важна  роля в това духовно развитие.



image
 





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, мила Бвен!
16.01.2013 09:12
Как имаме нужда от капка хармония и от МИР! Дано Рейки помогне за възцаряването му, за възстановяване на Великите Вселенски Хармонни! :) Прегръщам те!
цитирай
2. stela50 - Много неща ще се променят ... към светлина и любов ...
16.01.2013 16:49
...Рейки ще играе важна роля в това духовно развитие...
Убедена съм !
Поздрав и хубав ден, приятелко !
цитирай
3. mariniki - имах нужда...
16.01.2013 18:11
да прочета... да постоя при теб, в твоето светло
да подслоня душата си... прегръщам те..
цитирай
4. bven - На 1: Надежда, всички се нуждаем от мир , но не всички знаем как да го постигнем..
16.01.2013 20:09
Само с пожелания не става нищо. Необходима е работа и то на всички нива, от всички хора, които искат мир! Рейки безспорно помага много в установяването на добрите отношение и лечението както на един човек, една страна или ситуация, така и на цялата планета! Останалото е въпрос на избор:)))
Намасте!
цитирай
5. bven - На 2: Стела каза: Убедена съм !
16.01.2013 20:11
И аз съм убедена, приятелко:)) Също така искам това време да настъпва с бързи темпове и промяната у всеки човек да стане забележима и повратна точка за еволюцията на планетата! Всеки има право да е щастлив!
цитирай
6. bven - На 3: Маги, винаги си добре дошла в моя дом - за музика, разговор и още нещо:)))
16.01.2013 20:13
Радвам се и ти благодаря за присъствието в този блог.
Бъди щастлива!
Светлина и Любов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14909539
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава