Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2918 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще продължава да се развива и духовната природа на рейки. Виждаме, че по канала непрекъснато се предават нови форми на рейки. Някои от тях са много мощни. Хората имат по-значими духовни преживявания вследствие от своите настройки и лечения. Признаването на рейки от науката и пълното й приемане от широката общественост ще я издигне до нова позиция в обществото, където тя ще има много по-голяма тежест. Увеличеното използване на рейки от все по-голям брой хора и нейното изследване от различни позиции, ще ускори процеса на развитието й. Настройките и леченията ще станат още по-ефикасни.

Висшата сила в природата е безкрайна, затова няма ограничения за това, което може да дойде от нея. Когато се предадем по-пълно на силата на рейки, свръхсъзнанието, от което идва рейки, ще може да ни лекува на много по-дълбоки нива. Когато това стане, ще сме способни в по-голяма степен да установим и задържим в своето физическо тяло това висше съзнание. Нашето съзнание ще се разшири. Ние ще се превърнем в канал за още по-висши качества на енергията на рейки, което ще доведе до още по-добри резултати от лечебните сеанси. Тази енергия ще стане толкова мощна, че накрая воалите на илюзията, които не ни позволяват да познаем истинската си природа, ще бъдат разкъсани и отстранени. В началото малцина, но след това още много хора ще влязат в сатори и ще осъществят себе си. Висшето състояние на ума, което малцина на земята са постигнали, ще се превърне в обичайното състояние на хората. Нашата мисия на хора ще бъде завършена. Като доминираща сила на планетата ще се установят мирът, любовта и свободата на висшата сила. Рейки ще е изпълнила своето божествено предназначение на земята.


ЗА АВТОРИТЕ
Уилям Ли Ранд е живял на Хавайските острови, в Калифорния и Мичиган. Има много добра подготовка в сферата на метафизиката, в това число и двадесет години практика като хипнотерапевт. Уилям е специализирал терапия с връщане към ми-налите прераждания и в духовното развитие и има диплома по нервно-лингвистично програмиране от "Робинс Рисърч Инститют", Калифорния.
Докато живее на Хавайските острови, работи при един лечител Кахуна. Той пътува до Северния и до Южния полюс, за да постави специално приготвени Кристални решетки на световния мир, за да помогне за мира в света. Основател е на "Международен център за обучение по рейки" в Саутфилд, Мичиган и издава "Рейки Нюз". Написал е "Рейки -лечебното докосване" и "Рейки за новото хилядолетие", както и над четиридесет статии, посветени на рейки. Записал е и е финансирал издаването на седем аудиокасети.

През 1981 Уилям взима Първо ниво при Бетал Фейг на Големия остров на Хаваите. Бетал е един от учителите, посветени от Таката. През 1982 получава Второ ниво от Бетал. Уилям се е обучавал за майсторската степен при четирима майстори на рейки, както и при други учители. От 1989 той провежда семинари по рейки по целия свят. Уилям преподава рейки по целия свят.
(Адрес за контакти: www.reiki.org)


Валтер Любек (Водолей, асцендент Стрелец) развива дейност като духовен учител от 1988. Той преподава по цял свят Системата на рейки на небесната дъга, която е създал, Медитацията на трите лъча и Лемурийска тантра, както на немски, така и на английски език.

В личния и професионалния си живот се ръководи от следните три принципа: лична отговорност, любов и осъзнаване. Чрез своята работа би искал да допринесе за настъпването на новия златен век на земята. Резултатите от своите изследвания е публикувал в повече от двадесет книги (шест от които са посветени на рейки), които са преведени на повече от дузина езици, в различни статии в специализираните списания и в учебни видеокасети. Счита, че е много важно духовното знание да се използва за подобряване на холистичното качество на живота. С разнообразната си подготовка в сферите на рейки, медитацията, НЛП, шаманизъм, тантра, хомеопатия, диетология, вътрешни бойни изкуства, фън шуй и работа с кристали, той се опитва да обедини различните езотерични пътища и тяхното познание, за да помогне по най-добрия начин на своите ученици да напреднат по своя път. Ентусиазиран музикант, обича да използва барабани, глас и танц в ритуалните танци и духовната практика. (Адрес за контакти: www.rainbowreiki.de)

Франк Арджава Петер
През 1993 година той връща рейки обратно в страната, в която тя се е родила и е първият представител на Западната ци-вилизация, който преподава майсторската (учителска) степен на рейки в Япония.

Заедно със своята японска съпруга, Четна, проследява историята на различните рейки течения до техния корен, оригиналната система на д-р Микао Усуи. Наред с вълнуващите исторически факти разкрива през западната публика и нови удивителни лечебни техники.
Франк Арджава Петер преподава непрекъснато в целия свят заедно със съпругата си, Четна, оригиналните техники на рейки под формата на семинари и лекции. Неговите книги "Огънят на рейки", "Рейки - наследството на д-р Усуи" и "Оригиналното ръководство по рейки на д-р Микао Усуи" вече са се превърнали в международни бестселъри.
(Адрес за контакти: www.reikidharma.com)

П.П.

С тази последна част завършва нашето 3-годишно пътешествие с рейки, приятели. Такава, каквато я познават по цял свят рейки-енергията и както могат да се научат да я използват милиони хора по света  особено сега, в тези  интересни години на новия век.
Възможно е на моменти да съм била прекалено педантична в показването на практиките и обясненията, но моята цел е само да ви запозная с една, малко известна и малко отричана система в България. С радост констатирах, че интересът към написаното  е добър и последните години показват , че много хора у нас се насочват към рейки - за лечение и духовен напредък. Не се оставяйте чуждото мнение да ви води - не знаете кой и какво има наум, когато отрича нещо, доказало своето предимство пред много други класически методи на лечение. Лечението чрез вибрацията на рейки, музиката, ароматите и цветовете е начин в днешно време да бъдем здрави, балансирани и  с добър имунитет. Това е свързано и с нашия принос към еволюцията и Земята.
От сърце ви желая добро здраве, радости и щастие по пътя, по който сте поели! И нека винаги има нещо за научаване:))

                                                   бвен      image








Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jivi93 - Не знаех нищо за рейки
06.02.2013 10:49
Но сега, на фона на музиката, която си ни дала, прочетох това:

Точно днес, не се гневи.
Точно днес, не се тревожи.
Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните.
Изкарвай прехраната си честно.
Бъди благодарен за всичко.

и много ми хареса. Желая ти хубав ден!
цитирай
2. bven - На 1: jivi93, може би точно сега е трябвало да прочетеш за рейки и да разбереш какво е тя?
06.02.2013 19:41
Текста от клипа съдържа принципите на рейки, дадени от Микао Усуи. Но те трябва да се използват като утвърждения всеки ден, със или без медитация:

ТОЧНО ДНЕС СЪМ ХАРМОНИЯ...

ТОЧНО ДНЕС СЪМ СПОКОЙСТВИЕ...

ТОЧНО ДНЕС СЪМ БЛАГОДАРНОСТ...

ТОЧНО ДНЕС РАБОТЯ С ЛЕКОТА...

ТОЧНО ДНЕС СЪМ ДОБРОТА..
(.http://divna8.blog.bg/poezia/2011/07/09/principite-na-reiki.779823)

Колкото до рейки, можеш да четеш в блога ми или в библиотека Спиралата. Със сигурност ще намериш нещо добро за теб!
Хубава вечер!
цитирай
3. mariniki - тези твои беседи...
08.02.2013 20:11
се превръщат в настолна книга за мен...
прегръщам те..
цитирай
4. bven - На 3: Благодаря ти от сърце, приятелко:)
08.02.2013 21:20
Много се радвам, че се приема с интерес всяка тема, свързана с нас, здравето и живота ни. Бих искала да бъдем здрави, щастливи, изпълнени с хармония и радости. Дано!
От сърце ти желая хубава вечер, мила!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868229
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава