Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2014 08:00 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2254 Коментари: 6 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Обредът на лятното слънцестоене

Тази мощна медитация има потенциалната сила да предизвика започването на жътвата в живота ви, което създава ново раждане на много нива. Тя проявява енергия, която ви стимулира към проучване на това, как започвате. Това би могло да се прояви в проверяване на способността ви да поставяте на първо място Божията воля. Така през следващите летни месеци ще се разгърне по-задълбоченото разбиране, че трябва наистина да има причина за това, кой сте и къде сте - дори и да не достигнете до детайлите.

Това упражнение ще усили интуитивните ви способности. През следващите месеци ще започнете да долавяте влиянието, което имате върху другите хора. Другите обикновено говорят за нещо "особено" във вас, макар и да не могат да го определят. То е свързано с новата енергия, зараждаща се в полето на аурата ви.
Идеализмът, посвещението и следването на по-висши цели стават по-важни в живата ви. Може би това ще се прояви по време на изпитание или при среща с лицемерието. Ще се освободите от натиска на всекидневните събития.

През лятото интуицията, вдъхновението, плодовитостта, състраданието и широкият поглед за нещата ще се пробудят и ще избуят. Ще се осъществи по-голямата ви свързаност с другите и не е необичайно хора от миналото ви да се завърнат в живота ви, за да можете сами да се уверите колко много сте се променили.

Енергията на сънищата става вибрираща. Тя често ви разкрива информация за миналото ви, която е важна за това, накъде вървите. Чрез сънищата ще можете да хвърлите поглед и да разберете какво може да ви даде по-висшето.

Подготовка

Уверете се, че няма да бъдете смущавани.
Изпълнете тази медитация три дни преди и в нощта на лятното слънцестоене. Тя може периодично да се повтаря през цялото лято.
Снабдете се с пита и бира, хляб и вино или някоя друга комбинация на причастието - физическо участие и основа за духовните енергии, които призовавате с това упражнение.
Тази медитация притежава голяма сила при групово изпълнение, но действа също така силно, ако направите с партньор от другия пол. (Трябва да сте сигурни, че имате добра връзка с този човек.)
Създайте атмосфера на честване. Вие участвате в честването на нов живот - ново раждане.
Още по-силно е въздействието на медитацията, ако се проведе навън, тъй като лятното слънцестоене е връхна точка в годишния цикъл на природните сили. Почти винаги има пълнолуние или новолуние в дните около слънцестоенето. Изпълнете медитацията по това време, за да получите максимален резултат.

Медитация

Отпуснете се и дишайте дълбоко свежия въздух на лятната нощ. Докато се отпускате все повече, оставете очите ви да се затворят. Почувствайте как топлата прегръдка на лятото ви успокоява и закриля. Усетете и си представете как се издигате в лятното нощно небе и как леко бивате занесени до върха на висока планина, която ви е позната. Оставете се леко да се спуснете пред прекрасния Храм, представяйки си, че се връщате у дома. То е като семейна среща или сватба, която сплотява всички.
Застанали пред вратите на храма, вие виждате дърветата от двете страни все така зелени. Изминалите години са били години на растеж и вече можете да видите къде в бъдеще ще трябва да бъдат окастрени. Тези мисли бързо изчезват, когато поглеждате към нощното небе. То е пълно с тъмносини и пурпурни сенки.
Вижда се само едно съзвездие и една звезда от него ярко блести. Макар че не можете да разберете кое е това съзвездие, все пак знаете, че тази звезда е Сириус. Египтяните са й дали това име за съединението на Изида и Озирис.

Вратата на Вътрешния храм се отваря и вие насочвате вниманието си натам. Прекрачвате през вратата и ви се струва, че храмът е много по-голям отколкото си го спомняте. Изненадани сте, когато виждате, че сте облечени в бяла роба, избродирана с изумруден бръшлян и гроздове по края си. На кръста робата е привързана със сребърен колан с катарама, върху която е гравиран символът за знака Рак.
Влизате навътре в Храма и се оглеждате наоколо. На тавана има прозорец във формата на равнораменен кръст, който отваря Храма към небесата. Можете да съзрете как една далечна звезда свети през него. Светлината й се лее върху пода на храма под формата на кръст.
Около храма са насядали мъже и жени на различна възраст и от всички раси на планетата. Това са учителите на древната мъдрост. Зад тях са седнали онези, които като вас са тръгнали по пътя на себепознанието. Уриел пристъпва и ви посочва вашето място.

Щом заемете мястото си, вниманието ви се насочва към олтара в центъра. Пред него е застанал Висшият свещеник. Облечен е с тъмносиня роба и косата му е посребрена. Чувате да се произнася тихо името ви и усещате, че Висшият свещеник е приковал погледа си върху вас - приемайки ви, както е направил и с всички останали от присъстващите. Вглеждате се внимателно в очите му. Те са по-стари от времето и са изпълнени с гордост, болка, любов и отчаяние. Това е Мелхиседек, Принцът на Мира.
Той се обръща към олтара, взема Златния потир и го издига високо над главата си. Произнася една дума, която е непозната за вас, но все пак докосва сърцето ви... В четирите посоки се появяват големи колони от светлина.
На изток издигащата се колона от синьо и златно се оформя във фигурата на Архангел Рафаел.
На запад колоната от изумрудено зелено се издига и заблестява като фигурата на Архангел Габриел.
На юг колона от блестящо червено оформя фигурата на Архангел Михаел.
И накрая на север заблестява кристално бяла колона и пред вас е Архангел Уриел.

Храмът се изпълва с музика. От звездата се спуска поток от светлина, благославяща Потира. Лек повей на вятър преминава през храма и вие усещате, че никога не сте се чувствали така живи, както в този миг. Не сте знаели никога, че в небесата има музика, но сега тя ви изпълва. Храмът се изпълва със звуците й и вие сте покорени, погълнати от тях. Те сякаш ви прераждат.
И после настъпва тишина. Осъзнавайки отново храмовата церемония, вие се виждате как в етерна форма стоите пред Висшия свещеник. И тогава извън вас пристъпа другата половина. За всяко мъжко има женско и за всяка женско има мъжко. Те живеят във всеки от нас.
Уриел пристъпа напред и Мелхиседек се отдръпва. Вие виждате как Уриел взема ръката на вашето Женско и я поставя в ръката на вашето Мъжко. Уриел задържа двете вплетени ръце и прошепва над тях, свързвайки ги заедно завинаги. Вие гледате как мъжката и женската половини се обръщат една към друга и се прегръщат. Двете форми сякаш се преливат една в друга, съединявайки се, променяйки се, спираловидно извивайки се, докато станат една-единствена фигура, съдържаща същността и на двете. В обгръщащата ги светлина едва долавяте знака на Рак. Потръпвате и усещате това единение на двете същности още веднъж в себе си.

Мелхиседек пристъпва напред, налива вино в Златния потир и разчупва пред олтара хляба за всичка присъстващи. Когато хлябът е раздаден, от вкуса му разбирате, че вече никога няма да ви липсва напътствие, давано ви с любов. А когато виното е благословено и минава през всички ви, вкусът му изпълва ума ви с мисълта, че в любовта няма деление на вяра!

Това е част от Висшите тайнства, които досега сте виждали като през було. Усещате леко докосване по рамото. Време е да си вървите. Още не сте готови за останалото. Уриел ви завежда до вратата и до колоните-близнаци, образувани от дърветата. Изпълнени сте с чувство за мир.
Уриел се приближава, прегръща ви и нежно ви целува по главата. Целувката му ви изпълва с невъобразима радост. Леко се отдръпвате със сърцето и ума си, не смеейки да се докоснете до това прекрасно същество и усещате нова сила в себе си. За миг тези чувства са така силни, че сякаш не бихте могли да ги понесете, но в следващите секунди усещате единение с това велико същество на светлината и разбирате, че вашият живот никога вече няма да бъде същият.

Вратата на Вътрешния храм се затваря, но вие знаете, че тя никога вече няма да бъде заключена за вас. Знаете, че това завинаги ще бъде част от всички аспекти на живота ви, като го запазите живо!



Гласувай:
10



1. metlichina - четейки...
19.06.2014 09:48
душата ми се изпълни с небесна музика и светлина...
Намасте... приятелко, мила..
цитирай
2. bven - На 1: Бог да те благослови, мила metlichina:)))
19.06.2014 09:51
Светлина и Любов за теб, всяка минута, Тук и Сега!
Богинята в мен благославя богинята в теб!
цитирай
3. mmmmmmmmm - :)
19.06.2014 12:31
Благо-даря :)
цитирай
4. stela50 - Бвен... толкова светло и благотворно
19.06.2014 16:03
звучи написаното за Ангелската сила на сезоните...
Благодарност и от мен с пожелание за здраве,
обич, красота и щастие в дните !
цитирай
5. megg - Особено усещане
19.06.2014 20:21
за радост и блаженство изпитвам, когато чета за Ангелската сила на сезоните, благодаря за споделеното, Бвен! Откривам нови светове, звучи ми и много поетично, с непозната и вълнуваща образност - прозорецът, сенките, робата, светлината и Небе...
Хубава вечер!
цитирай
6. bven - На 3,4 и 5: Привет от мен, приятелки от блога!
26.06.2014 19:42
Нека всеки получи с новия сезон това, за което мечтае и му е необходимо сега, в този момент. За да продължим напред заедно, всички, закриляни от ангелската йерархия.
Благодаря, че ме посещавате и споделяте, момичета:)))
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866321
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава