Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2014 08:00 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс) - за лятото
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1622 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Окултната астрология на лятото

Рак е знакът на майчинството в зодиака. Това е знакът за проявяването на новите води на живота. Знакът за зараждане на нова полярност и за изявата на тази полярност. Двете извивки в глифа на този астрологичен знак отразяват съединяването на мъжкото и женското в нова изява.
Великден и пролетното равноденствие носят със себе си уроците за смърт и прераждане. Кръстът - доминиращият символ на пролетния сезон - означава съпоставяне на полюсите на мъжката и женската енергии във всички нас. Когато се научим да синхронизираме и да балансираме тези полюси, те стават успоредни колони, създаващи вход, през който можем да влезем във вътрешните тайнства на ново раждане и нова изява. Знакът Близнаци, с който свършва пролетния сезон, има в глифа си колони-близнаци, стоящи по-скоро успоредно, отколкото една до друга. След като се балансират, процесът на съединяване може да започне - както това е отразено в знака на Рак, който следва Близнаци.

Щом Слънцето влезе в знака Рак, започва стимулация с различна интензивност за нова изява на Божественото женско начало. Тя въздейства различно на хората  в зависимост от това, доколко е развита чувствителността им. Тази варираща интензивност е отразена чрез три планети, които в езотеричната астрология са свързани с Рак. Тези три планети влияят по уникален начин върху всички нас. Те дават импулс за нови процеси на енергийни прояви в живота ни. Това са процеси на зараждане и възраждане. Тези планети отразяват и трите нива, на които може да ни въздейства лятното слънцестоене в съответствие с това, доколко съзвучни сме станали с енергиите на сезонната промяна. Тези три нива могат да бъдат на физическо равнище, на душевно равнище или на духовно равнище.

Луната, която управлява Рак, влияе по това време на годината върху всички на физическо ниво. Повечето хора отговарят на това лунно въздействие, като се включват в нови физически действия и т.н. Луната е символ на физическата енергия на зареждане.
Планетата Юпитер и влиянието й върху нас също се стимулира при влизането на Слънцето в знака Рак. По положението й в астрологическата ни карта би могло да се определи по-конкретно какво влияние ще ни окаже, но по това време на годината влиянието й ще бъде усетено на по-фино ниво. Всеки, който се е заел или иска да се заеме с творческа или артистична задача, може да получи голямо вдъхновение, ако стане съзвучен с енергиите на това време на годината. Това е най-същественото влияние на Юпитер при влизането на Слънцето в този знак. Юпитер е свързан с този аспект на духовно осъзнаване у нас, който ни помага да осъществим връзка между физическото и духовното. Тази планета усилва и разширява енергиите на етерното тяло и така отваря индивида към по-голямо проникновение и вдъхновение. Колкото по-съзвучни сме с тези ритми, толкова по-силно ще бъдем повлияни.

Езотеричният владетел на знака Рак е Нептун. Нептун е планетата на посвещение. Когато Слънцето влезе в този знак, влиянието на Нептун и енергиите на Посвещение могат да бъдат синхронизирани и пробудени в живота ни. Всички усещат влиянието на Нептун, макар че не винаги това се разбира на съзнателно ниво. Нептун е планета на възраждането и онези, които са способни да претърпят ново раждане, ще се почувстват привлечени към посвещението. Нептун е планета, свързана с морето, а много от Христовите учения са се появили около Галилейското море. Рибата, символ на Нептун, е също така символ и на Христовите тайнства. Влиянието на тези три планети и на ангелската йерархия, която действа чрез тях, е било описано в много книги и свещени писания. Дори и Библията разкрива това тайно влияние:
"Ако някой се не роди свише, не може да види царството Божие... Ако някой се не роди от вода (Луната в Рак) и Дух (влиянието върху човечеството на Юпитер чрез Рака), не може да влезе в царството Божие (влиянието върху човечеството на Нептун чрез Рак)." (Йоан 3:3-5)

Архангелите, свързани с планетите на този знак, също даряват проникновение. Габриел е архангелът на Луната. Той също така е владетел на сезон, който започва с противоположния знак на Рак - Козирог. Уриел е господарят на летния сезон, но за него се знае, че действа и чрез влиянието на планетата Юпитер, за да пробуди в човечеството душевните пориви на вдъхновението. Христос е този, който е най-тясно свързан с езотеричния владетел на Рак - Нептун. Действайки чрез влиянието на Нептун, Христос работи за пробуждане на женското начало и за по-голямата му и по-чиста изява във всички хора.
Рак е знакът на Мадоната, жената с луната в нозете си и с корона от дванадесет звезди. Той е знакът и на блудния син, на връщането към ново раждане и нова изява на Божественото женско начало. Рак е знакът на раждане и най-главният женски знак на зодиака.

Херувимите са ангелските същества, свързани с този знак. Те са смятани за пазители на светите места на планетата и на всички свети води на живота. Тези свети места са наричани "Светая светих", "Кивотът на завета", "Свещения Граал" и т.н. Те пазят свещените тайни на сексуалната сила. Трябва да се научим да изграждаме тези свети места в нас и във всички изяви на енергията ни, като станем "чисти по сърце". Това именно е най-достъпната за нас задача по това време на годината. (Целта на проповедта на планината е била да научи човечеството как да стане чисто, така че да може да се разгърне по-голямо вдъхновение в живота ни.)
( Галилейско море – езерото на р. Йордан, наречено още Тивериадско или Генисаретско езеро (Бел. прев.)

При движението на Слънцето през останалата част от лятото, задачата на учениците на Христовите тайнства е да поддържат равновесие на противоположностите в себе си. Това се постига чрез самоовладяване и победа над себе си. Това е сезонът, през който чрез великите същества, влияещи върху живота ни през него, можем да се подготвим за Обреда на Мистичния Брак във вътрешния храм на душата.

Помощта на Уриел
Уриел е владетелят на летния сезон и с работата си помага Христовата енергия да се разпространи по Цялата Земя. Уриел е известен като ангел на красотата и проникновението. Той е смятан за най-високия по Ръст сред ангелите, чийто очи са така ясни, че могат да виждат през вечността. Името Уриел значи "Бог е Светлина."

image
Традиционните цветове, свързани с това велико същество, са различни. Когато се свързваме с него чрез работа с природните духове и същества, традиционните цветове са жълто и черно. В най-висшия вибрационен момент цветът на дрехата на това същество е комбинация от кристално бяло с небесно синьо, изпъстрена със сребърните звезди на Мадоната. През летните месеци и особено по време на лятното слънцестоене тези цветове забулват Земята.
Връзката с Уриел отваря човек към "Приказното" царство и към приказно видение. Обикновено това видение започва с появата на блещукащи светлини, а след това и на едва доловими форми. Така видението на фигурите на ангелската йерархия започва да се разгръща. Чрез работа с Уриел човек може да се отвори за истинско етерно видение - на напълно съзнателно ниво.
Според едно предание Уриел бил учител на пророк Ездра. Уриел събудил в него дарбата за духовно виждане. Така той можел да вижда Христос очи в очи и да пророкува.
Уриел, както Михаел, често се свързва с Огнения меч. Уриел е начин, по който индивидът би могъл да покаже появата на този Огнен меч. Това е мечът на разграничаването и на разбирането на духовния закон. В древните легенди за Свещения Граал и в свещените писания мечът бил заменян с копието, с което била пролята кръвта на Христос на кръста. Ако се работи с Уриел през лятото, символизираната от меча духовна сила се пробужда в онези, които желаят да водят живот на посвещение. Това е символ на божествената сила, която оживява всичко сътворено и която Азът е придобил през многото си инкарнации. Когато се пробуди чрез работата и хармонизирането със сезонните цикли на Христова енергия, тя може да се използва за лечение и благополучие, но само докато съществува истинско желание никога да не се нанасят рани, дори това да означава, че самият човек ще бъде наранен. Това, което човек нарани, трябва да излекува, и което убие, трябва отново да върне в живота.
Някога Уриел е бил известен като "Божии огън" и в някои древни трудове алхимичният процес е приписван на това същество. Всеки, който работи с природата, с природните духове и с алхимичните процеси на живота, не би могъл да причини никакво зло, а само да медитира върху това велико същество и да призовава помощта му.
Уриел управлява летния сезон, момента, в който енергиите на природата стигат връхната си точка и започва спадът им към нов цикъл. Това е алхимичният процес: раждане, смърт и прераждане. Благодарение на помощта на Уриел ние сме в състояние да видим действието на тези закони в уникалните обстоятелства на живота ни, така че можем наистина да променим себе си по начина, който е най-добър за нас.
продължава




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14934977
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава