Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 09:03 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1806 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Спас Мавров

Цялата космогония на траките, свързана с духовната еволюция на човешката душа, е описана в подвизите на героите Херакъл и Тезей. С подвизите на Тезей, които са два, няма да се занимаваме обстойно - при душата Телец ще развием малко този аспект.

Ще уточним също, че когато хунорът Иисус казва, че е Алфа (и Омега), има предвид именно душата Херакъл. Нека читателят внимателно проследи анализите на всеки подвиг, за да схване дълбочината на знанието и възможността за прякото му приложение. Когато Христос е Алфа, той е началото на човешкия живот на земята. Тогава неговата енергия (същност) слиза в материята чрез героя Херакъл. Като син на Небесната твърд той се въплътява в тялото на тракиеца и става герой, полага началото на преобръщението на душите (Ка) – ориентацията на съзнанието към душевния план на човешкия интелект.

Траките носят в себе си идеите и целите на Небесния Син (Амон-Ра), който е единосъщен с Твореца на небесата (Танг-Ра). Траките са народ на Слънцето, слязъл на земята, за да постави началото на творчеството като процес за преобръщение и осъзнаване на прераждането (инкарнацията) като форма на еволюцията.

Това е подвиг. Затова Херакъл извършва дванайсет подвига, в които душите, намиращи се тогава на Подвижния кръст, се преориентират и тръгват към прераждания на Неподвижния кръст. Битката на душата с интелекта е своеобразен подвиг, който героят (душата) извършва под ръководството на своя личен дух от Небесната твърд (оренда, ангел-хранител и т.н.). Всъщност Херакъл извършва четиринайсет подвига, но последните два са все още извън целите на човечеството.

Идвайки на земята като Омега, Синът на Слънцето Христос завършва цикъла на развитие върху Неподвижния кръст и прехвърля просветлените души на Кардиналния кръст – Царството на Отеца. Христос има дванайсет тайнства, в които самоосъзнаването е процес на съзерцание и самоанализ на изминатия път. Достигналият до истината за себе си и успяващ да се преобърне за духовен живот (добрият разбойник) веднага получава подкрепа от Йерархията на Слънцето, в случая от Христос.

Тъй като Иисус е хунор (българин), то става ясно, че траките и българите са двата небесни народа, слизащи във всяка коренна раса да подпомогнат еволюцията на човечеството на земята. Едните идват от Небесната твърд, другите от Горната земя (Еднорог). Осъществяването на този сложен процес, отнасящ се до най-фините процеси на душевността у човека, се извършва в сегашния еволюционен цикъл на единия от седемте свещени полуострова – Балканския, наречен още Жлеза на времето.

Да изясним и главния въпрос: Какво означава понятието „езотерична астрология” и с какво тя се различава от „класическата”.
Езотерична означава тайна, скрита информация, предавана само на посветен кръг от хора. Екзотерична означава явна, обществено достъпна за всички информация. Астрологията, която масово познаваме днес, е екзотерична - достъпна
за всички. Нарича се още класическа. Астрологията на траките се явява езотерична, защото е била достъпна само за посветените в мистериите. Дълбоките й тайни не са известни на човечеството до публикуването на трудовете на Джуал Кхул, който обаче не уточнява, че са тракийски.
Учителят Джуал Кхул представя себе си като Учител, живеещ в човешко тяло, достигнал Пето посвещение. Под негово ръководство са работили Алис Бейли и частично Елена Блаватска, когато е пишела “Тайната доктрина”. Трудовете му, предадени на човечеството чрез Алис Бейли, осветиха много от забулените в тайна стари знания на човечеството. Според нас, приносът му в разшифроването на текстове и изясняването на терминологията на изтока, е голям и навременен. Ние се облягаме на труда на Джуал Кхул за Херакъл при написването на това изследване.)

Това обяснява факта  - защо гърците, изкуствено присъединили към своята култура легендите на траките, не могат да схванат истинската им същност и ги превръщат в литературни приказки. Този факт в историческия му аспект се превръща постепенно в трайно знание, елиминиращо всякакъв вид критики към митологията на гърците. Светът борави днес с понятието гръцка митология по инерция. Но съставителите не са могли да не прозрат абсолютната сакралност на химните на Орфей, невъзможността да бъдат превърнати в приказки, затова не са ги включили в своите митове.  Легендата за Орфей и Евридика обаче е включена, въпреки че той е тракиец. Огромната компилация на гръцката митология не е предмет на това изследване, затова продължаваме с основната тема.

Движението на душата по Колелото на Живота следва специфична линия, предопределяща определени нива на придобиване на опитност, способност за аналитични и синтезни функции на ума, и възможност за развиване на съзнанието и абстрактното мислене.

Действията на нашия ум се определят от Пет функции, които предопределят личната специфика на развитието ни. Тези пет функции разгледахме подробно в книгата “Отношението - функция на еволюцията”. Би било добре, ако читателят е запознат с тях, защото те в една или друга степен определят движението на общата, кардинална функция на еволюцията - Отношението. В нейните две основни полярности - Интелект и Душа, се коренят всички разногласия и хармонии на битието.

Тази тънка връзка и вътрешна борбеност стои в основата на всички човешки взаимоотношения – главен предмет на нашето изследване.
следва




Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Великолепно!
29.09.2014 10:53
Поздравления за хубавия, добре аргументиран материал!
цитирай
2. bven - На 1: Привет, leonleonovpom2 !
10.10.2014 10:21
Авторът Спас Мавров винаги ни изненадва с някои (повечето незнайни) истини за нас самите , за България и света. Дай Боже, всекиму дарба да пръска светлина и да носи знания, според възможностите и способностите си!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14904901
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава