Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4713 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СТРЕЛЕЦ
Телец, който има устрем и ясна цел - остава да е правилната. Преобърната душа, която трябва да отработи характер на умереност, яснота при действието и мекота в отношенията с другите. Но стрелецът е ловец, тоест - безупречен стрелец. Всяка пропусната мишена е пропуск завинаги.
Учителят е до вас - огледайте се. Съмишлениците ги има, въпреки че не ги приемате много сериозно - какво друго ви е нужно, за да насочите цялото
си внимание към духовните цели? Устремената воля на мощния Телец и характерът на прецизен стрелец са блестяща основа за достигане на високи цели - поставете си ги, защото съдбата няма да ви се бърка, но ще бъде тъжно, ако ги пропуснете. Някои от пропуските ви ще са завинаги.
Често наранявате хората, които дори може и да обичате, защо? Кое ви кара да сте язвителни и “рогати” и в същото време да сте критични към
себе си? Хармонизирайте се - всеки ден, всеки час, при всички ситуации. Вие не изграждате какъв да е характер - това е характерът на смъртта, тоест на всичко, което ще ви отведе до смъртоносните изводи на раздялата, на неочакваното разочарование от самите себе си, на безсмислието от старите ви критерии. Стрелецът е знак, който приключва една еволюционна програма и трябва да преоцени постигнатото, да отсее качеството и да отнесе най-ценното със себе си - към Козирога.

СКОРПИОН
Ето тук стига Телецът, пренесъл собствения си опит, есенцията от него, в полетата на Неподвижния кръст. Телец, който не успее да падне на колене и да приеме поражението на
коридата с Карма, е обречен на страшни разочарования и несгоди. Волята, енергията и устрема са оръжието за отварянето на третото око. Вие сте в непрекъсната криза, по една единствена причина - характерът ви поставя низ от изпитания, за да промените посоката на движението на душата си. Вие сте като разбойникът отляво на Христос, който е разпънат върху самия себе си.
Най-голямото ви изпитание обаче си остават две основни качества на вашата природа и характер: силен ум и мощна сексуалност. И двете рано или късно ще ви въведат в кризи, за да се преобърнете и да поемете към дълбините на себе си, а не към атака спрямо другите хора. Ако не се смирите...
Тежък, труден и често саркастичен характер. Това ли сте вие? Това ли ще оставите след себе си?! Тогава никога няма да чуете думите на Христос:
Довечера си в Царството на Отца ми!

КОЗИРОГ

Тук характерът не е за вас, а за другите. Каквото и да правите, вие сте мястото, на което двете земни характеристики изискват дълбоко и безкомпро мисно служение. Може би сте пред прага на високо посвещение - или вече го имате?... Съдбата знае. Вие трябва само да й служите, защото тя
следи как потъвате в страстите и губите постигнатото или как върху вашия благодатен характер покълват нови и нови божии твари.
Прозрението, че сте на Пътя на посветените, интуитивното схващане за целта на живота ви, е вашето постоянно състояние на съзнанието. Затова не се оплаквайте, че имате тежка съдба. Тя не е тежка, тя не е безмилостна, просто вие трябва да се разделите с много от нещата, високо ценени от другите.
Ходещият по равното бик сега трябва да се катери по високите полета на скалистите върхове - типично място за Козирога. Не усещате ли в себе
си мощта на планинския як? Тук няма тучни пасбища, но има чисти мъхове, оскъдна трева и кристална вода - потопете се и смирете буйния си гневлив характер. Съдбата ви така е решила. Вие сте бик “на колене”.

ВОДОЛЕЙ
Характер, изпълнен с възможности за духовни изяви. Импулсивност по-често служеща на другите, отколкото на себе си - това сте вие. Защо не поведете себе си и хората към светилището на Бога?! Вие можете, на вас ви е дадено всичко, което трябва да имате, за да вървите по този път и да подпомагате хората. Може би само Козирогът ще ви изпреварва, но кой в случая се състезава? Ако имате в себе си импулс за състезание - следвайте го, но помнете, че крайният победител винаги е козелът, затова успокойте импулсивността си и определете ясно програмата си. Тогава характерът ще ви даде всичко, за да осъществите висока индивидуална програма. Нима не сте доволни, че всички ви обичат и търсят компанията ви?! Това също е път и специфика на еволюиращата душа.
Пазете се от буйните изблици на емоционалната си природа, защото земята и въздухът са идеалните енергизатори на плодородието, но често ще се изморявате от човека до себе си. За вас е много добре, дори задължително, да имате приятел с воден знак, особено един мил и коректен рак. И не забравяйте - вие сте ученик, който има задачата да служи на хората, да помага.

РИБИ
Телец, който доизковава съдбата си чрез пълна кармична програма.
Идеализмът е присъщ на природата ви, колкото и неочаквано да изглежда в очите на другите. Ако съдбата е решила да ви “хване за гърлото”, то е защото ви дава шансове да се освободите от хватката й в един живот - в този... и обезателно чрез характера и възпитанието, които имате. Семейната среда, капризите на близките, всички те имат задача да ви създадат такива, каквито сте. И трябва да признаете, че не сте чак толкова хрисими и благи. Приключването на цялата гама от кармични следствия, породени в минали животи, е ваш личен избор - изградете характер, който да ви улесни в стоицизма и вярата, че можете да издържите до край.
Вие сте с характер на Риби, а с път на Телец: вода и земя. Идеалното съчетание за реализиране на всички съдбовни, кармични задачи и отработване на нови, лични цели. Характерът ви има задължението да ви “погоди редица номера”, чрез които да прозрете нуждата от огромно търпение и трудолюбие. На вас каквото и да ви се случи е все за добро, стига да не прилагате хитрости и да не допуснете да ви подвеждат в името на измислени идеи. Тъй като карма ви дава шанс, то всеки проблем е поредният ви шанс.
Тихи като водата, топли и майчински приютяващи като земята - и всичко ще е наред.




Гласувай:
5



1. iliada - Благодаря ти!
12.12.2014 18:45
Е това,вече ще го посна в Фейсбук, bven!
цитирай
2. bven - Щом е на ползу роду:)))
12.12.2014 19:53
Благодаря и хубава вечер от мен, Илиана!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869036
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава