Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2018 10:01 - бастет
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1369 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                     БОГИНЯ БАСТЕТ ИДВАЛА ОТ ЛУНАТА

снимка:http://svetovnizagadki.com/wp-content/uploads/2014/01/%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%82-1.jpg


Векове наред Странджа планина е била дом на различни религиозни култове и мистерии. Според някои легенди именно в Странджа се намира гробът на египетската богиня-котка Бастет. Самата ясновидка Ванга споделя, че в областта Градище, близо до Малко Търново се крие каменен ковчег от черен гранит, донесен преди хиляди години и скрит дълбоко под земята. Според пророчицата дори и да намерят този саркофаг, няма да могат да разчетат писмото, а то е много важно.

„Саркофагът е донесен от Египет, по море. После хората, които са присъствали на цялата тази церемония, са били убити, за да може тайната за Бастет да остане скрита” – споделя журналистката Ганета Сагова.

През 1981 г. дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова, инициирала експедиция и в местността Градище в Странджа планина започнали разкопки. „Ставаше дума за ценна информация, която е скрита в земите на Странджа” – споделят хора от експедицията.

image

Но какво всъщност представлява Бастет – богиня-котка или…

„Бастет е много интересно същество. Древните са я наричали богиня, но всъщност може да се каже, че това е високо развито същество от т. нар. „долна лунна династия”. Те са се помещавали на Луната като определени енергийни същности. Имало е две династии – горна лунна и долна лунна. Ние, в езотеричните среди го знаем и твърдим, че Бастет е тази, която всъщност довежда част от душите, които са от друга система във Вселената на Земята” – твърди езотерик.

Според много езотерици нашата страна е един от трите енергийни центъра на планетата заедно с Тибет и Чили и Перу в Южна Америка. За скептиците това е просто проява на излижен шовинизъм, но много други съзират в това твърдение истина.

Древни гробници, светилища, заредени със силна енергия, местности, легенди за древни и дори извънземни цивилизации крие малката България. Загадки, които тепърва предстои да бъдат разкрити. И една от тях е за богинята Бастет.

инфо: chudesa.net

                   ПРОКЛЯТИЕТО НА ЕГИПЕТСКАТА БОГИНЯ ОТ СТРАНДЖА

Заради интереса, който картата предизвикала, приближените на Людмила Живкова потърсили помощ от пророчицата Ванга и й занесли парчето кожа. Тогава от нейните уста чули странни думи:

Много, много отдавна дошли по вода хора от Египет. Те били високи и стройни, с черни коси, носели маски на лицата си и били облечени с нещо подобно на нашите кукери. Ванга казала, че картата сочи място, на което има гроб на жена, която държи жезъл от извънземна материя. Около нея имало несметни богатства – злато на буци, предмети и оръжие. До жената можел да бъде намерен древен папирус, който обяснявал човешката история две хиляди години назад и какво ще се случи на хората две хиляди години напред. Според пророчицата ценностите били закопани на шест места, а човеците, които донесли всичко това, били заплашени от голяма опасност, пролята била много кръв от загиналите роби.

Ванга посочила, че мястото е свещено и има особена сила и енергия. До него е имало път, който минавал покрай храм и светилище, казала пророчицата, имайки вероятно предвид светилището в Мишкова нива. Тя казала и нещо много важно – предупредила хората на Людмила Живкова да не пипат и ровят в мястото.

Това очевидно е било съвсем навременно, защото започнали да се случват неприятни неща. Иманярът Мустафа, който открил и занесъл картата на Людмила, бил заловен от милицията, разпитван и бит. Заради тези изпитания здравето му се влошило и не след дълго умрял. Така той е първият застигнат от жестоката съдба, която изпраща проклятието на Бастет, за което предупредила и Ванга.

Думите й засили интереса към мистериозната гробница, като с издирването й се заел един от доверените хора на Людмила – Кръстю Мутафчиев. За него в Малко Търново се говори, че е бил офицер от Държавна сигурност, който имал силно влияние върху дъщерята на Тодор Живков.

Пак през 1981 г. той организирал секретна експедиция, която трябвало да открие тайнствената египетска гробница. Сега това може да изглежда като подвизите на Индиана Джоунс, но в онези времена намеренията били съвсем сериозни. Проучвателите допускали, че на картата имало план на скалната гробница на египетската царица Бастет, полубогиня на „светлината в мрака“ и била построена по космически архитектурен план от съзвездието Цефей. Тази гробница съществувала в Космоса, а в Странджа било огледалното й изображение. Според плана тя се състояла от секретна камера, обикновена камера и елипсовидно преддверие.

Според преданието Бастет била полубогиня-получовек, тракийска принцеса, озовала се в Древен Египет, която след смъртта й погребали в родните места. Била висока 1,60 м и носела фараонска корона. На врата й имало колие от злато и герб с орел и змия. На лицето винаги имала маска на котка. Тези, които са я боготворели, също закривали лицата си с маски. Те били богопомазани и посветени във видимия и невидимия свят. Нейните поданици я погребали в Странджа, защото такава била нейната последна воля.

Участниците в експедицията от 1981 г. били убедени, че мястото е заредено с особена енергия и в определен момент, най-често в нощта на 5 срещу 6 май, на скалата може да се види сияние и две фигури. Едната на мъж, облегнат на стол и готов всеки миг да стане, а втората била по- неясна и на жена, която сякаш говорела. Сходни неща твърдял и пенсиониран учител от Малко Търново, който пък бил виждал силуета на Бастет през деня.

За секретната експедиция уведомили ограничен кръг хора от ръководството на БКП в Малко Търново и офицер от близката застава. Участниците в мисията отишли в местността и започнали да копаят. Помагали им граничари от близката застава. Какво и дали изобщо са намерили нещо, не може да се каже. Те не са оставили дневник от проучванията в местния исторически музей, както е прието да се прави в подобни случаи.

В този смисъл не може да се твърди за каквото и да било научно покритие и резултати от търсенията през 1981 г., казва директорката на музея в Малко Търново Мария Михалева. Тя е убедена, че цялата работа е ненаучна измислица, която се е ползвала с покровителството на увлечената по мистични явления Людмила Живкова.

Мълвата си е мълва. Тя раздухва странностите около експедицията, които не свършват дотук. През 1981 г. по мистериозен начин умира Людмила Живкова. И до днес се водят спорове и бродят слухове за причините, довели до кончината на дъщерята на Живков. По селата в Странджа ще намерите хора, които отдават това на странното проклятие на Бастет и предупреждението на пророчицата Ванга.

Нещо повече – през 1981 г. се случват и лоши за България неща. Тогава страната е замесена като организатор на атентата срещу папа Йоан Павел II, а тежките последствия от това продължават с години. В това привържениците на легенди пак виждат дългата ръка на египетската богиня.

След смъртта на Людмила експедицията светкавично е прекратена. Върхушката на БКП гледала с огромно недоверие на странностите на височайшата дъщеря. Освен това иманярството не било на почит, а експедицията твърде много напомняла на него. В добавка, още от самото начало тогавашният министър на вътрешните работи Димитър Стоянов изразил неодобрението си от чудатите хрумвания на дъщерята на Първия.

С прекратяването на експедицията следва и жестока разправа с Кръстю Мутафчиев. Разкопките в местността Седлото са прекратени, а той отзован в София. На 4 март 1982 г. в София започва закрит съдебен процес срещу приближени на Людмила Живкова. Той приключва на 22 март същата година, обвиняемите получават различни тежки присъди, а Кръстю Мутафчиев е осъден на 20 години затвор. Изпратен е в Пазарджишкия затвор, където остава осем години. Когато излиза от килията, здравето му е разклатено, заболява от рак и умира. Той е последният човек, който е бил в състояние да обясни попаднали ли са на нещо ценно участниците в експедицията в местността Седлото.

В Малко Търново все още има хора, които вярват на тази история, макар че недоверчивите са повече. Шефката на историческия музей Мария Михалева е твърде скептична за възможността там да има каквото и да било и предпочита да обяснява за многобройните тракийски светилища в Странджа.

Според местни изследователи и иманяри, напълно е възможно нещо особено да се е таяло между двата странджански върха. Дали то е било некропол на Бастет, е друг въпрос. Но и да се е криело нещо ценно там, то е разграбено през вековете. Легенда разказва, че през 1949 г. в района са работили съветски геолози, които попаднали на интересни старини. Находките отпътували към Бургас, а след това с кораб за Съветския съюз.

Дали това е вярно, вече никой не може да потвърди или отрече. Така стои положението между впрочем и с цялата история около некропола на Бастет в Странджа. Всички участници в събитията са починали и отнесли тайната със себе си. А дали въобще има някаква тайна? Кой знае – в планина с магическо обаяние като Странджа, всичко е възможно.

Прочетете още:

тайнственият чертеж със знаци бил разчетен от пророчицата Ванга.

„Картата сочи място до Малко Търново, на което има гроб на жена, държаща жезъл от извънземна материя. Около нея са пръснати несметни богатства – злато на буци, предмети и оръжие. Всичко е закопано на 6 м дълбочина.“

Тези думи на Ванга и цялата тайнствена история е разказана подробно в книгата „Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс“ на Кръстю Мутафчиев. Авторът е бил съветник на Людмила Живкова и като шеф на отдел „Културно наследство“ става част от експедицията в Малко Търново.

В книгата се говори и за древен папирус, който обяснявал човешката история 2000 години назад и какво ще се случи на хората 2000 години напред.

Ванга казала още, че до мястото има път, който минавал покрай храм и светилище, имайки вероятно предвид култовия комплекс в съседната местност Мишкова нива.

„Говори се, че пророчицата е разчела знак по знак стигането до гробницата. Първият бил скала, на която са изсечени куче, орел и 4-те световни посоки. Предупредила хората на Людмила Живкова да не пипат и ровят мястото“, разказват експертите от туристическия център в Малко Търново.

Точно тази заръка обаче е погазена. Екип с участието на Кръстю Мутафчиев, племенницата на Ванга – Красимира, и археолога Иля Прокопов тръгва на секретна мисия и копае в продължение на няколко месеца.

„Какво в крайна сметка е намерено и изнесено – никой не знае. Говори се, че от мястото потегляли запечатани камиони със злато”, разказват днес в Малко Търново.

В книгата си Мутафчиев описва самата гробница на Бастет – полубогиня на светлината в мрака, построена по космически план и огледален образ на съзвездието Цефей.


                                               Богинята Бастет

Според преданието Бастет всъщност била местна тракийска принцеса, полубогиня-получовек, озовала се в Древен Египет. Там жреците й събирали котки за жертвоприношения. По нейна последна воля била погребана в родните й места.

Каквито и ценни находки да са били открити, всичко секва със смъртта на Людмила Живкова. Най-смелите свързват кончината й с отварането на тайните на Градище.

Иманярят, донесъл картата, също заболял и не след дълго умрял. След мисията Кръстю Мутафчиев пък попаднал зад решетките, смята се, че заради откритите край Малко Търново ценности.

Местните говорят, че след затвора той посетил още веднъж сакралното място. Виждайки обаче пораженията от взривовете, примирено споделил, че знаците са безвъзвратно загубени и пътят към гробницата е завинаги отразян.

Години след тези събития енергийното място в Странджа, съпоставено по сила единствено с Кръстова гора, продължава да привлича като магнит.

„Откритията на близката местност Мишкова нива, която е само на 2 часа път пеша от Градище, са от национално значение. Тракийският култов комплекс със светилище от V-III в. пр. Хр. се посещава толкова, колкото и т.нар. гробница на богинята Бастет“, казват в общината.

Строгата секретност на мисията, прозренията на Ванга и цялата мистика около Градище са определящи, счита и експертът Веска Тодорова. Затова обикновено организират свързани маршрути и за двата обекта.

„Тръгваме и с двама, и с 22-ма, колкото са заявките. Идват хора от цялата страна“, обясняват от туристическия център.

                              Историци: Божествата имат само храмове

Историци, археолози и хора на науката са убедени, че гробница на египетска богиня в Странджа няма.

„Божествата не се погребват. Те имат само храмове. Освен това в исторически план няма факти, които да говорят за някакви гробници, папируси и т. н. За мен това са видения на Кръстю Мутафчиев и спекулации на племенницата на Ванга“, казва шефката на историческия музей в Малко Търново Ивелина Иванова. Тя е скептична дори за участието на Людмила Живкова в проекта.

„В региона няма по-стари паметници и сведения за живот от ранножелязната епоха – XII-VII в. пр. Хр., но явно хората си падат по мистичното“, допълва бургаската археоложка Красимира Костова.

инфо: http://www.24chasa.bg





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравей, bven. Веднъж ходих го Г...
11.03.2018 06:17
Здравей, bven. Веднъж ходих го Градището преди петнадесетина години. Местните са раздвоени в мнението дали е съществувала Бастет. В скалата при добро въображение може да се види силует на котка. До Мишкова нива тогава не пускаха. Противниците са на мнение, че боговете не умират и нямат гробници. Тя е полубогиня- жена-котка. Мястото не успях добре да огледам, защото нямаше видимост и валеше. Чел съм книгите на Кръстьо Мутафчиев. Според предсказанието на Ванга е трябвало да спрат, докъдето са стигнали, защото не сме готови да видим някои неща. За извънземните неща, заровени под скалата - навсякъде уфолозите свързват нещата с извънземни. Трябва да опитваме да обясним всичко с познатите земни закони и ако не можем не винаги трябва да се търси извънземен произход. Може и да има нещо- бъдещето ще покаже. Напоследък не съм срещал материали за Бастет.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14907547
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава