Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2020 09:32 - За състоянието на планетата и какво можем да направим!
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 182 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 28.02.2020 15:02


 

Стъпка номер 3: Себе-анализ. Един-единствен и окончателен. Еднократен и обективен. Взима се лист и химикал и започвате с ръка на сърцето си да описвате егрегорите, на които служите и които трябва да кристализирате със собствената си воля. Огледайте се и вижте: ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО НАИСТИНА ИСКАТЕ!?

Тук е времето да се разкрие една очевидна тайна: слабото място на егрегора е източникът му на захранване, който може да се откаже да му служи и по този начин да СЕ прекъсне животът му. След като описът на егрегорите, на които служите, е налице (да се направи това е висш пилотаж и изисква ниво), можете да изведете и чертите от характера си, които знаете, че ви пречат и които може би обслужват егрегора ви. Бъдете обективни и честни пред себе си – това е уникален шанс, който на всичко отгоре сътворявате сами. Мит е, че късметът е независима форма на живот. Късмета си го създаваме ние, а скоро ще разберете, че той НЕ съществува под формата, която ни е внедрена като мисловен модел. Тази процедура е може би най-важната в живота ви, ако я направите истински. Това е безкрайно ценно за вас и респективно за вашия Висш Аз. Ако се нуждаете от външен наблюдател, помолете най-чистия и близък на вас човек да ви помогне безпристрастно. Това се препоръчва само в краен случай, целта е да осъществите една еднократна и окончателна среща със себе си по въпроса за себе-изясняването. Изясните ли се със себе си, вие имате точка-репер, която е фундаментална за изграждането на мост с вашия Висш Аз.

Интересно за всеки един от вас ще бъде да експериментира със способността си да бъде открит със себе си, защото това е много по-трудно, отколкото да бъдеш открит с непознат или близък. Тук е мястото излишното его да си отиде. Дадете ли си сметка какво не е наред и искате да промените, започнете да работите върху тези неща. С времето вашата точка-репер ще се измести, което е неминуемо. Ще стоите все по-близо до истинското Вас или до социо-продукта за “вас”. Зависи от честността, сериозността и решителността, с която сте предприели това начинание. На някои ще се наложи да направят втори лист. Това ще е, защото не са били прями първия път. Така да бъде – това е вашият път. Веднъж изготвен, препоръчително е листът да бъде разпространен сред приятели и колеги. Това е уникален тренинг за вашето Его и неповторим метаексперимент. Не само че ще разберете много за себе си, не само че ще се превключите към по-високи егрегори, но и ще разберете как гледат другите на вас и има ли изобщо човек, който да застане до рамото ви. Едни ще ви се присмеят, други ще са във възторг и ще последват примера ви. Трябва да сте наясно, че ще има и лош човек, който може да се възползва от вашата искреност. Едно от най-важните неща обаче е, че ако сте достатъчно напреднали, ще си дадете сметка за степента на вредата, която догматичното програмиране е нанесла у вас – това е скалата на “Загубата на Висшия Аз”. Това е моментът, в който ще разберете доколко сте запазили своя подсъзнателен ориентир и доколко програмирането ви ви води към търсенето на ментална замяна с общи правила, религиозни закони и прочее. Принципно след двегодишна възраст детето може да се учи да различава Висшия от низшия Аз. От тази възраст то може да превръща подсъзнателния избор в съзнателен. При това върху него не трябва да се оказва влияние. Най-правилно е схващането: “
Върши, каквото искаш, само си давай отчет кой “аз” те ръководи в момента – низшия или Висшия”. Изхождам от примера с децата, защото те са изначално чисти и от тази постановка трябва да тръгнете – тази на двегодишен. Резултатът от догматичното възпитание – при догматично мислещия човек – в сложни ситуации искрата изчезва. Всички морални ръководства свършват с думите: “И да знаеш, че за сложни ситуации рецепти няма, затова прави, каквото знаеш”. Както казват и плеядианците: “Изборът е ваш, последиците – също.” В сложна ситуация понякога усещаме, че трябва да вземем инициативата в свои ръце. Друг път, обратното, изобщо не се досещаме какво трябва да направим. И в двата случая догматично възпитаваният човек ще направи не онова, което трябва. Защото каналът за връзка с висшия кармичен егрегор се оказва затворен и той не може да прецени етично ситуацията и да възприеме указанията на Висшия си Аз.

Независимо дали ви се струва странно или не, присмехът и неудобните ситуации, които ви очакват, са максималният вариант, който ще ви даде почти целия набор от точки.

Някой може да помисли този опит за остарял психологически метод. Търсещият, обаче, ще оцени неговата стойност, носеща положителен знак. Това е първа крачка към едно желано Ново Аз. Прави се по желание и вътрешна потребност. “Късмет” и “успех” няма нужда да бъдат пожелавани. Те се създават. Една от основните задачи на тази тема е да влизате навътре и да отхвърляте онези отвън.

 

Енергоинформационна свобода

Представете си цирков, дресиран тигър. Той винаги знае: ако застане на задни лапи, може да получи парче месо. Той е усвоил много добре тази закономерност през годините на служба в цирка. За него това е станало нещо като основополагащ закон в живота: заставането на задни лапи (причина) неминуемо влече след себе си парчето месо (следствие). А освен това този тигър знае, че ако заръмжи и се озъби на дресьора, следва удар с камшик по лапите. Това също е станало закон в живота за него: причината поражда следствие, иначе не може и да бъде – всичко е просто и ясно.

Но изведнъж тигърът се озовава на свобода. Огладнява и застава на задни лапи. Нали знае, че след това обикновено следва яденето! Но какво е това? Няма никакво ядене! Никой не му дава парче месо. Обичайният закон е престанал да работи! Тигърът ръмжи, зъби се - но никой не го бие по лапите повече! Оказва се, че свободата – това е, когато ги няма обичайните поощрения, но ги няма и привичните наказания.

За дресирания тигър такова положение на нещата означава срутване на света. Тези, които искат да постигнат енергоинформационна свобода, трябва да са наясно, че предишният привичен свят никога няма да се върне. Ще трябва да свиквате с новите закони на новия свят, да се учите отново, в него.

По-рано всичко, което сме правили, е било по поръчка от страна на “дресьора”, т.е. на енергоинформационния паразит. И за всяко наше действие от този “дресьор” е бил предвиден отговор – във вид на поощрение или наказание. Сега отговори няма – нито положителни, нито отрицателни. Т.е. когато сме действали в рамките на процеса, организиран и поддържан отвън, нас непрекъснато нещо ни е подтиквало към действие. А последствията от тези действия сме изпитвали веднага – те не са затихвали или изчезвали, а напротив, дори са се раздували, както клюките сред бабичките на пейките.

Състоянието на тигъра е това, което е и базовата идея в Дао-дъ Дзин – първото ръководство по енерго-информационна свобода, обяснено на прост език. Този вид свобода на съзнанието и енергийната ви същност се постига, когато у вас започне процесът по събуждане и депрограмиране, последвано от егрегориален баланс и декапсулизация. Когато една душа е истински събудена, тя започва да разбира лостовете на Матрицата и сама да създава своите противодействия срещу нея. Забелязва капаните на Системата и намира начин да ги обиграва. Това се забелязва от астралния свят и този човек започва, в началото несъзнателно, да се превръща в обиталище на по-висока вибрация. Как става депрограмирането и по-високото трептене?

Идеята на илюминати е да бъдем превърнати в затворници на лявото полукълбо на мозъка! Дори традиционната наука приема, че от лявото полукълбо получаваме интелекта, логиката, физическия свят. “Искам да видя, вкуся, пипна – добре, значи съществува.” От дясното полукълбо получавате по-голямата картина – връзката с Космоса. Оттук идва художникът, вдъхновението, съзидателността. И, както вече се изписа по-горе, всички тези области на “информация”: образованието, науката и медиите – те наблъскват информация от типа за лявото полукълбо и потискат тази за дясното! Ето как работи това, което наричаме образование. Лявото полукълбо се наблъсква с информация, повечето от която е пълен боклук. И от хората и учениците се иска да запомнят тази информация и, когато имат листове за изпит, да я изплюят върху тях. Ако те са я запомнили и са я предали достатъчно добре и са повторили каквото им е било казано, минават и отиват в горен клас. Ако я прехвърлят към дясното полукълбо и започнат да я пречистват и оспорват и да се питат: “Това въобще има ли смисъл? Каквото е моето мнение по въпроса?” и после напишат на изпита: “Та този материал е пълна глупост!”, тогава те ще бъдат скъсани и няма да отидат в горен клас. Образователната система е изцяло замислена да създава затворници на лявото полукълбо, които на практика изцяло попиват официалната версия за живота. Например, ако сте учен, преминавате през нея и после през вашата наука за специалността ви и ви се набива още информация за лявото полукълбо. Същото е с лекарите и останалите. Те са затворници на лявото полукълбо, които не могат да приемат толкова много от това, за което говоря тук, защото са затворници на интелекта. Можем да балансираме двете полукълба: интелектът и духът, умът и сърцето. После изведнъж нашето възприятие за самите нас ще се трансформира. Знаете ли колко е голям обхватът, трептящ с енергията ни на: страх, вина, омраза, липса на самоуважение. И колкото повече сме манипулирани и се манипулираме да изпитваме тези емоции, толкова повече тази вредна вибрация се напълва и става по-трудно да се преодолее и после да се достигне многоизмерното състояние на съзнанието, когато се свързваме отново с Океана, с Космоса. Когато излъчите намерението си: “Ето това искам!”, Енергията на намерението винаги ще привлича към нас това, което имаме нужда да постигнем. Така че ако искаме отново да се свържем с Космоса и кажем: “Искам да бъда, който съм в действителност и да се свържа с всичко съществуващо”, то това намерение ще привлече към нас преживяванията, необходими за постигането му. Винаги! За да се свържем с Космоса, трябва да изчистим тази вредна вибрация – всички онези неща в нас, които отричаме, като: “Да сменим темата. Не ми се говори за това.” И така, ако сме подготвени за това пътуване, когато предизвикателствата дойдат, не реагираме с: “О не! Харесвам духовността, но не толкова много. Благодаря ви.” Ако сме готови да поемем тези предизвикателства, да встъпим встрани и да осъзнаем, че това всъщност е едно преживяване, което ще ни освободи, а не е едно наистина неприятно нещо, което е свързано с факта, че не сме добри хора. Постоянно чувам: “Вероятно съм бил/била ужасен човек в миналия ми живот!” Тези връзки или предизвикателства са, за да ни помогнат да разчистим вредната вибрация. Важно е да разберем това. И всички ние имаме да разчистим и преработим тази вредна вибрация. И когато го направим, тогава можем да започнем да говорим за СВОБОДА! Пътят към

Свободата е да спрем да се страхуваме какво ще си помислят другите за нас и просто да го направим, да го направим, да го направим!!! Ако ме питате: “Как да преодолея страха от това какво си мислят другите за мен?”, аз предлагам да оставите страха да бъде спусъкът при преодоляването му. Ако сте в ситуация, когато се чудите: “Ех, как желая да кажа това, но какво ще си помислят?”, просто го кажете! Кажете го! Ако хората около вас не уважават правото ви да бъдете себе си, тогава за какво се притеснявате за какви ви имат? Ако сте в ситуация, когато си мислите: “Желая да направя това. Ето това искам, но какво ще си помислят те?”, просто го направете! Направете го! Направете го! И когато започнете да прилагате този метод, някои много интересни неща започват да се случват. Първо, следвате интуицията, сърцето си, връзката с Космоса и я оставяте да ви напътства. И след известно време, говоря и от личен опит, въпреки че разумът ви крещи: “O Боже, какво правиш!?”, накрая осъзнавате, че когато следвате интуицията си и въпреки че тя може да ви подложи на предизвикателства в началото и вие да си мислите: “О Боже, какво направих!?”, накрая разбирате, че всичко е било точно каквото е необходимо, за да доведе до положителен изход. И след известно време на следване на интуицията умът ви започва да схваща, че всеки път, когато следвате интуицията си, въпреки че е едно предизвикателство, накрая всичко се нарежда перфектно. И тогава разумът и сърцето се синхронизират. И това, което мислите и чувствате, става едно и също нещо. И това става, когато започнем да се свързваме с нашата същност и с истинската природа на нашата сила да изявим собствената си съдба.

 

Капанът на име “Цел

Цел, целеполагане – днес това са модерни понятия. И много от нас се учат правилно да поставят целите, плашат себе си и другите с думи като “безцелно изживени” години, часове, минути. Постоянно разговарят за стратегия, т.е. верига от цели, водеща до “Главната” или “Водещата” цел. Да живееш без цел се приема, че е в разрез с “добрия тон” не само от мениджърите (хората от междинното, средното звено), но и от такива издигнати по-горе в йерархията – хора като предприемачите.

А аз искам да ви покажа какъв капан представлява самото понятие “цел”, и как то ви пречи да получите това, което всъщност искате.

И държа да ме разберете правилно: става дума не за истински или лъжливи цели, не за собствени или натрапени цели. Този капан си го залагаме ние самите!

С какво започва цялата манипулация? Започва с ТВЪРДЕНИЕТО, че ТРЯБВА да се поставят цели, трябва да разбираш накъде си тръгнал, иначе никъде няма да стигнеш. Логично ли е? Абсолютно... Именно тази логика обаче щраква капана. Нататък, според логиката, следва добрият въпрос: “И откъде да вземем целите, които да следваме?

Въпросът си е добър, но обикновено получава грешен отговор.

Грешен отговор: Разбери какво искаш да постигнеш в живота? Какво искаш да имаш, какъв искаш да станеш и т.н. Разбери всичко това и нарисувай бъдещия СИ образ, а след това върви към него, създавай го. Ще се запитате: Има ли нещо лошо в това? Всичко е логично, точно и прекрасно. Според логиката – така е.

И защо тогава, ще кажете вие, това е грешният отговор? Има ли нещо друго освен логиката? ИМА. 
Гласувай:
8
01. elizabethborislavova - Нищо не можем да направим
28.02.2020 12:00
Тъй като съдът е минал посоката на развитие е възкресение. После следва изгаряне на всичко, което е осквернено до мантията на земята и Нова земя.
цитирай
2. bven - elizabethborislavova, всички, които четем това, сме на Новата земя.
01.03.2020 11:44
Но винаги има вариант за всяка душа.
Честита Баба Марта!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 11776100
Постинги: 2473
Коментари: 12859
Гласове: 34921
Архив
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава