Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2021 10:40 - За недостатъците по зодии - с усмивка!
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1033 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image


Овен: необичайно агресивен, примитивен и жесток.

Трудно запомня и най-простите неща. Вулгарен, разпуснат, обича бира и солени неща. В детството си мечтае за кариера на военен и затова постоянно предизвиква раздори. В семейния живот трябва постоянно да се държи далеч от парите – всичко пропилява мигновено. Сред хора е досаден, може с часове да говори за себе си, без да забелязва другите. В нетрезво състояние е склонен към буйства и скандали.

Телец: дребнав, досаден, подлизурко и доносник.

Върви накъдето духне вятърът и изпълнява всички указания на началството. Изкарва се алтруист (а ако е жена – мъченица), а всъщност презира всички, считайки се за център на вселената. Обича богатството – трупа го стриктно и неуморно. Готов е да свали последната риза, но не от себе си, а от ближния. Семейството си тероризира от детството си до дълбока старост, въпреки че външно изглежда ласкав и любезен. Не се доверява на никого.

Близнаци: вечните деца – както интелектуално, така и в чувствата.

Отказва да порасне и често паразитира около някого до дълбока старост. Единственото, което действително обича, е да приказва, преливайки от пусто в празно. Чете малко, но за всичко има свое мнение, което мени 10-12 пъти в седмицата. В по-напреднала възраст изпада в съзерцателност. Често става актьор или писател. Не понася напрежението – нито умственото, нито физическото. Обожава да посреща гости, но ги черпи в най-добрия случай с чай, а обикновено – с празни приказки.

Рак: предопределен неудачник.

Консерватор, отдаден на само съзерцателност. Не мени убежденията си, но обича да спори, за да се присмее над опонента и израсне в собствените си очи. От страх може да нападне пръв, но когато почувства опасност, се спасява с бягство в своята дупка – мястото, което обича повече от всичко. С удоволствие очерня всички, опитва се да се изкара господар на положението, като се преструва на силен и уверен. В действителност се бои от всички и обича уединението и покоя.

Лъв: от ранно детство е склонен към пиянство и кожодерство.

В останалите работи е много мързелив. Разчита на пари от родителите си, после от приятелите и познатите. Неговата гордост и самолюбие могат да отровят живота на всеки, а разточителността му – да разори всеки джоб. Обича целият свят да се върти около него. Затова винаги и във всичко се стреми да бъде пръв, а ако не се получава настроението му видимо се скапва. Има непоколебимо чувство за величие и безгрешност.

Дева: има обоняние на слон и ум на заек.

Дребнава, алчна, скучна и свадлива. Педантизма на Девата я прави непоносима както в работата, така и у дома. Със своите капризи е способна да погуби всяко начинание и да изкара всеки от нерви. Никога не импровизира и съставя най-подробни скучни планове за себе си и своите близки, въпреки техните протести. Всичко у нея е хладен разчет, всичко, което прави е тежко, солидно и скучно. Освен това е майстор на интригите и ако има врагове, не се успокоява докато не се справи с рода им до десето коляно.



Везни: и двете им ръце са леви.

Чувство за хумор и честолюбие – в зачатъчно състояние. Никога няма нито пари, нито късмет в любовта, не му върви нито вкъщи, нито на работата. Не може нито да печели, нито да се открои, нито да блесне. Патологически не умее да взема решения, започва да трепери, покрива се с пот и накрая изгубва съзнание, затова всички решения в живота им взимат другите. Обича да се изкарва експерт по изкуствата, често пише сълзливи мемоари.

Скорпион: много опасен.

Изменят, лъжат, интригантстват само заради удоволствието да унищожават. Садисти и мазохисти едновременно. Не щадят никакви средства за достигане на желаната цел. Не жалейки сили и средства, създават добро мнение за себе си, за да ударят след това предателски в тила. Правят кариера като оставят трупове. Ако са казали, че ценят приятелството ти, значи преди час са написали за теб донос до началството. Обожават пошли анекдоти и порнографски филми.

Стрелец: преди всичко изглежда като щастлив идиот и почти винаги действително е такъв.

Кретенският му оптимизъм и напорист не се прекършват от нищо, даже да му падне тухла на главата. След като поговорите с него пет минути, ви се иска бързо и безболезнено да го довършите. От детството обича да налага на всички своето обкръжение и своите идиотски идеи. Агресивен оптимист, в съвместния живот коства маса усилилия. Обича да лъже и да си измисля. Обича тълпите, шумните сборища и места, където може без пари да хапне и пийне.

Козирог: жесток, хладен и бездушен като айсберг.

В дома е жандармер, на работата – тиран. В потискането на другите вижда смисъла на живота си, заяжда се за дреболии, абсолютно лишен от чувство на хумор. Бие децата си и тероризира съпругата (съпругът) си. Отстъпва само пред физическа сила или психиатричен натиск. Интелектуално примитивен, без фантазия, но отмъстителен и злопаметен: никога и на никого не прощава. Рядко съчетаване на мания на величие с комплекс за непълноценност с минимални умствени и психически способности. Затова винаги се катери в началството.

Водолей: фантазьор и мечтател, изцяло откъснат от реалния живот.

Никога не връща парите, които дължи, защото веднага ги губи и забравя за тях. Постоянно нарушава обещанията си, не обича да работи. Заговорничи и хвърля кал върху близките си, винаги зад гърба им. Има влечение към грубата гастрономия и вулгарната фантастика, която купува в огромни количества. Прекарва отпуската си в някаква дупка, тъй като всичките си пари е похарчил за един от проектите по спасяване на света, които той има в изобилие.

Риби: не могат да живеят без измама и подлост.

Увличат се обикновено до такава степен, че сами не могат да определят кое е истина и кое не. Рибата си противоречи сама на себе си, преиначавайки нещата непрекъснато, но без да има от това никаква изгода, постъпвайки според принципа изкуство заради самото изкуство. Освен това, Рибата много обича да се рови в мръсното бельо на другите, правейки се на домашен психоаналитик и след това да разнася чуждите тайни и откровения. Да работи и въобще да прави каквото и да било не обича и не умее.

http://psihobg.com/?p=1939


Тагове:   недостатъци,   зодии,


Гласувай:
8



1. shtaparov - В духа на усмивката :)
03.01.2021 09:43
Ако в Южна Америка решат да си направят свои зодии,ще има доста интересни резултати- зодия Тапир, зодия Ленивец, зодия Питон зодия Лама и пр. :)
цитирай
2. bven - shtaparov, за южна Америка не знам, но индианският хороскоп е почти като нашия:
04.01.2021 11:33
Видра: 20 януари – 18 февруари


Видрите са странни като личности. Често биват възприемани като нетрадиционни. В работата си следват тактики, които са трудно разбираеми за останалите, но които са и доста ефективни. Видрите възприемат нещата около себе си по необичаен начин.

Въпреки това притежават брилянтно въображение и интелигентност, проницателност и много добра интуиция. Когато се намират в благоприятна за тях среда, те са чувствителни, смели и честни. Но когато са застрашени, стават безскрупулни, похотливи, непокорни.

Вълк: 19 февруари – 20 март

Според индианците Вълкът е дълбоко емоционален и съсредоточен върху любовта знак, не само физически, но и философски. Има нужда от свобода, страстен е, нежен и дълбоко привързан. Когато бива поставен в среда, която е неблагоприятна за него, той става своеволен, отмъстителен и действа като единак.



Сокол: 21 март – 19 април

Соколите са родени лидери и винаги взимат ясни решения в ситуациите, в които попадат. За хората родени под знака на Сокола може да се каже, че те коват желязото, докато е горещо. Винаги са устойчиви и винаги поемат инициативата. Добри са в екипната работа, екипните спортове.

Имат самочувствие и това винаги си личи. Понякога може да бъдат груби, нетърпеливи и прекалено чувствителни, но от друга страна винаги намират начин да поддържат огъня във взаимоотношенията.

Бобър: 20 април – 20 май

Контрол, адаптиране и преодоляване – това е мотото на Бобъра. Той е съсредоточен изключително върху работата. Винаги има изградена стратегия, старае се да бъде максимално ефективен, борбен и хитър е.

Има остър като бръснач ум. Проявява лоялност, състрадание и щедрост към другите. Слабите страни на Бобъра са нервност, страх, чувство за собственичество, арогантност.

Елен: 21 май – 20 юни

Според индианските знаци Еленът е символ на музата. Той е вдъхновяващо жив и има бърз ум. Има невероятно чувство за хумор и е ненадминат майстор в разговора. Притежава естествена интелигентност, изтънченост и добра външност.
цитирай
3. bven - и още:
04.01.2021 11:34
Понякога може да прояви нарцистичната си същност, защото знае, че е привлекателен за останалите. В подходяща среда е блестящ и вдъхновяващ като личност. Слабите страни на Елена са егоизъм, мрачност, нетърпеливост, може да бъде мързелив и двуличен.

Кълвач: 21 Юни – 21 юли

В индианските символи Кълвачът е сочен като най-грижовен. Ненадминат слушател, напълно съпричастен, проявяващ разбиране, Кълвачът е този, който се появява, когато имаме нужда от подкрепа.

Родените под този индиански знак са добри родители и партньори, добре организирани и изобретателни личности. В благоприятна среда Кълвачът е романтик, но понякога е и гневен, ревнив и злобен.

Сьомга: 22 Юли – 21 август

Фокусирана, интуитивна и изцяло творчески настроена. Енергията на Сьомгата е осезаема. Родените под нейния знак са физически мотиватори, уверени и ентусиасти. Трудно се отказват от задачите, които следват.

Интелигентни са, интуитивни, винаги следват целите си, в които намират и много съмишленици. Когато плуват в устойчиви води са чувствени, стабилни и спокойни. Слаби страни на Сьомгата са егоизъм, проява на непоносимост към другите, вулгарност.

Мечка: 22 август – 21 септември

Прагматична и методична, Мечката е тази, която се появява, когато има нужда от стабилна ръка. Тя е практична и отличен бизнес партньор. Надарена е с огромно сърце, щедра е и следва гласа на разума.

Въпреки това, понякога е твърде скромна и срамежлива. В благоприятна среда този индиански символ е добър наставник, обичлив, търпелив. Слабите й страни са скептичност, леност, дребнавост и затвореност в себе си.

Гарван: 22 Септември – 22 Октомври

Силно ентусиазиран и естествено предприемчив, Гарванът е сочен като чаровник. Всеки разпознава неговата енергия и често се допитва до него за идеи и мнения. Това е така, защото е едновременно идеалистичен, дипломатичен и доста изобретателен.

Гарванът може да бъде още и безгрижен, романтичен, любезен, доста търпелив и да проявява интуитивност в отношенията. Сред тъмните страни на личността му са непоследователност, отмъстителност.

Змия: 23 октомври – 22 ноември

Повечето шамани са родени под този индиански символ на животните. Змията е отличен духовен водач. Също така е уважавана заради нейните лечебни сили. Ето защо много от тези, които са родени под нейния знак са лечители или се реализират в областта на медицината.

Змията често е приемана като мистериозна и опасна. Въпреки своята потайност, тя е чувствителна и грижовна. Може да бъде и страстна, вдъхновяваща, хумористична, но и склонна към насилие и необичайни промени в настроението.

Бухал: 23 Ноември – 21 Декември

Променлив и непостоянен като вятъра, Бухалът е труден за формулиране. Топъл, естествен, с безгрижен характер, Бухалът е приятел на света. Според индианците този знак обича живота, живее го на пълни обороти и обича приключенията.

Бухалът е адаптивен, гъвкав, чувствителен, ентусиазиран и добър слушател. Въпреки своите положителни качества на моменти е безразсъден, невнимателен, действа необмислено и е войнствено настроен.

Гъска: 22 декември – 19 януари

Ако искате нещо да бъде свършено, дайте го на Гъската. Тя е упорита, амбициозна, поставяща си цели за изпълнение, които винаги постига. Решена е да спечели на всяка цена, не за да получи одобрението на останалите, а за да се конкурира с тях. Има доминиращо поведение, добре се справя в бизнеса и състезателните спортове и винаги се стреми да превъзхожда останалите.

В благоприятна среда е страстна, хумористична, общителна и дори чувствена. Слабите й страни са чувство на неудовлетвореност от живота, постоянно търсене на внимание и любов.
цитирай
4. bven - Разполагаме с много календари, но може би най-точният е този
04.01.2021 11:42
Хороскопът, създаден от маите, е един от най-старите. Някои астролози са убедени, че е и един от най-точните.
Без значение дали вярвате в подобни неща, вероятно бихте искали да узнаете коя е вашата зодия, според календара на маите.

Прилеп (26 юли – 22 август)
Прилепът е защитник на дома и глава на семейството. Независимо дали става дума за мъж или жена, човекът, роден под този знак, притежава изключително силен дух. Той е амбициозен, постоянен, методичен, честен, но понякога и твърде груб. Зад тази грубост обаче не се крие нищо друго, освен желание за справедливост.

Скорпион (23 август – 19 септември)
Хората, родени под знака на Скорпиона, обичат да показват чувствата и мислите си, но не с думи, а с действия. Според маите Скорпионите са надарени с „ дара на паметта“ – те помнят всичко – и доброто и лошото. В отношенията си с околните са лоялни, честни и отдадени. Проблемът им е, че очакват винаги да им се отвръща със същото, в противен случай стават отмъстителни!

Елен (20 септември – 17 октомври)
Елените са умни, сърдечни и мили. Изключително романтични натури, които обожават обясненията в любов и комплиментите. Раними и нежни създания, с много силна интуиция и голям талант.

Сова (18 октомври – 14 ноември)
Своенравни и непослушни! Совите обожават някой да им налага правила, защото са родени да ги превръщат в пепел. Те рушат стени, разбиват митове и винаги обръщат всичко с краката нагоре. Тези хора са изключително умни и находчиви. Ненавиждат суеверията и най-вероятно не вярват на нито една думичка в този хороскоп. Совите следват един единствен принцип – око да види, ръка да пипне!

Паун (15 ноември – 12 декември)
Гордост – това е думата, описваща най-точно родените под този знак. Забележителни хора, които обожават да бъдат център на вниманието. Жените Пауни са надарени с особен чар, на който никой мъж не може да устои. Около тях винаги е пълно с обожатели.

Гущер (13 декември – 9 януари)
Гущерите са спокойни и уравновесени личности. Предпочитат тишината и уедин
цитирай
5. bven - нението. Те се чувстват страхотно, ...
04.01.2021 11:44
нението. Те се чувстват страхотно, когато са сами и ужасно, когато са лишени от лично пространство. В любовта тези хора са изключително всеотдайни, но трудно свикват да делят цялото си легло с друг.

Маймуна ( 10 януари – 6 февруари)
Перфектни приятели и ужасни партньори! Винаги можеш да разчиташ на Маймуната приятел, но ако това е любовта на живота ти – горко ти! Те просто бързо се отегчават. Ако сте влюбени в представител от този зодиакален знак, ще ви се наложи да бъдете много изобретателни, за да успеете да задържите вниманието и интереса му.

Ястреб (7 февруари – 6 март)
Ястребът се влюбва веднъж и завинаги. Той е изключително всеотдаен и предан към семейството и приятелите си. Ненавижда лъжите, лицемерието и двуличието. Идеалист, който брани ценностите си докрай.

Ягуар (7 март – 3 април)
Много властна и силна личност! Когато е влюбен, Ягуарът ще направи и невъзможното, за да оплете избраника си. За съжаление, той не е от най-всеотдайните. Всъщност е диктатор, който винаги контролира положението. Ако си имате работа с Ягуар, отсега се примирете, че той ще доминира във връзката ви.

Лисица (4 април – 1 май)
В пълно противоречие с образа на Кума Лиса, Лисицата в календара на маите е описана като нежна, любяща и невероятно мила персона. Хората, родени под този знак, са отговорни и всеотдайни. Те са спокойни личности, които рядко се ядосват и предпочитат да отстъпят, за да размислят преди да действат.

Змия (2 май- 29 май)
Змиите са здраво стъпили на земята хора, които много държат на кариерата и личния си успех. Те се отличават с борбен дух и находчивост. Не обичат да пилеят времето си в мечти, когато могат да действат.

Катерица (30 май – 26 юни)
Това са магнетични личности, които обаче са готови да пренебрегнат себе си в името на любовта. Точно това ги прави и уязвими, когато се влюбят. Често страдат, защото не умеят да пазят сърцето си. Но в това се крие и чарът им! Те просто са едни невинни създания, които вярват в доброто, въпреки всичко.

и Костенурка
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868719
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава