Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2021 08:11 - Ставаш висок в духа, само стъпвайки върху собствените си достижения
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1709 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 22.12.2021 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
ВАЛЕНТИН КОВАЧГАНЕВ: Ставаш висок в духа, само стъпвайки върху собствените си достижения, а не с лъскави и еднотипни „костюми“



image

Преминала съм през много духовни учения, идеи, практики и тем подобни. Но, слава Богу, за повечето от тях винаги съм си имала едно на ум, защото бях повярвала още от младостта ми на съвета на Буда, да не се доверяваме на нищо, което не се съвместява с нашето вътрешно, интуитивно разбиране за нещата. И тъй като неверието ми е било повече от възможното да понеса, съм се задържала за кратко в многото предложения за израстване, които са ме засипвали. И това беше така, докато преди 5-6 години попаднах на книгите на квантовия психолог Валентин Ковачганев, на неговите идеи, които приех и за свои.

Защото отговорите, отнасящи се до нас, са вътре в нас. Само това, което решава проблемите и ни води до реализация, до оздравяване, е вярното за нас, всички други неща са алабализми, които изобщо не са ни нужни и ни губят времето. Всеки от нас си идва със своя роля, свое място в живота и няма как да стане друг, колкото и да се програмира, синхронизира спрямо каквито и да било ситуации и измислени полета.

Точно тук особено много помага авторската методика на Ковачганев „Регресия на зачатието”, която дава информация за истината в настоящия ни живот, заложена още при зачатието, както и „Другото училище” (ДУ), което той създаде. То залага предимно на закономерностите и непоклатимата мъдрост на опитността в нашето развитие. Повишава способностите на всеки да бъде себе си, да се реализира в материалния свят. И така да се подготви за точните закони в другия свят, в които няма приказки и лъжи, а всичко неработещо се разпада. ДУ предлага лични, семейни, партньорски и бизнес-консултации, защото повечето хора имат нужда да бъдат подтикнати да се учат, да не бъдат като малките деца, играещи и хвърлящи „пясък”, бутащи „камиончета”, защото се качват на степенката на истинския „Камион”, едва когато пораснат в Духа, казва Ковачганев. Тогава могат и да управляват обществото с грижа за процесите в него, за истинския духовен растеж, тогава „играта” им става отговорност. Тогава показват достиженията си в целия свят. Вписват се в общочовешките стойности чрез осъзнаването на личностния и националния си идентитет. И като използват осъзнато подсъзнанието си, работят с тези си достижения за всеобщото благо. Т.е.

Най-новото обучение на ДУ беше на тема: „Нива на съзнание. Линии на прераждане”. А всяка сряда от 20 часа на своята фейсстраница ДУ предлага на живо отговори на въпросите на своите зрители: https://drugoto.bg/events/event/teoriya-na-vrazkite…


– Разбира се, че има константи. Такава е константата на Планк. Тя дава съотношението между вибрация и енергия. Чрез нея е изчислена и общата енергия на Вселената. Но сега се говори за мултивселени, така че прилагането на тая константа не е приключило. Но вместо хората да се ползват от тях и да се центрират с тяхна помощ, те смятат, че константите ги ограничават, отричат и така не спират да разбутват установените модели и осъзналите света хора.


– Никой не се е родил научен и никой не е умрял безгрешен!

Да не забравяме обаче, преди да потърсим мъдростта, първо трябва да възстановим знанията си в сегашния си живот. Всеки един от нас носи в себе си модели, които се активират, като се запълват с актуални информации от сегашната реалност, от този ни живот. Иначе те не оживяват и се чувстваме празни. Затова

После вече се говори за нови крачки и чак накрая за мъдрост и самооценка в този ни живот. Няма как младеж на 40 години, още под напора на личностна програма, да играе ролята на мъдрец и на духовен лидер. За да си висок в тоя си живот, е нужно да стъпваш на собствените си достижения, да имаш опитности и да си полезен за другите в тяхното израстване, иначе човек може да се заиграва и с калпазаните, и с хулиганите, стига да знае как да се опазва цял и чист.

– Познавам лично автора на Когиталността, но тя е само един миг от големия и необхватен като време за нас обикновените хора период. А в Абсолюта, за който пишеше Кубрат Томов – човек който не се нравеше на позьорите и имитаторите и сега не се разбира от посредствените –

Но за посредствените хора е нужно да им центрираш някъде вниманието, за да се замислят и да започнат да правят оценки и анализи. Няма лошо в нито една теория, стига човек да има критериите, по които да я разглежда, а не да я приема като манна небесна. Тогава няма да има риск да обявяваме за гении самозабравили се малоумници и да правим богати тарикатите. А Изворът е един, сегашната реалност. Но колко от духовните алабалисти я познават, колко от тях познават структурата на материалния свят и законите, на които е подвластен? Това е Нютоновата физика, а после идват теориите за невидимото. Но мнаго е лесно, вместо да преподаваш моделите на материална подреденост, да будалкаш хората, да използваш празнотите им, да ги пълниш с невидими предположения и да се правиш на велик. И тези хора се познават по делата им. Те нямат никакви достижения в материалния свят, цял живот една тухла не са поставили на място и не са кадърни на вързано куче хляб да дадат. Тях всичко ги ограничава и все за големи неща говорят, а деца не са възпитали и семейства не са съградили.

– Можем и трябва. Но, както казах, мъдростта не е присъща на младостта. На младостта е присъщ поривът. А

Едно е да четеш нещо, друго е да го правиш и трето е то да се получава, да се оценява от другите. Затова не трябва да се следват празнодумците, не бива и да им се позволява да манипулират хората. Просто трябва да се проверява кой ви говори и дали казаното от него работи. И едва тогава да се ползва. И в най-голямата лъжа може да има 10% истина, но и най-малката неистина събаря цял небостъргач, колкото и депутати да са си купили жилища в него. А който не е учил физика и химия в училище, който не е правил опити и не е оставил достижения, за него целият живот ще е изпълнен с чудеса и с очакване на вълшебства.

Българският народ е казал: „Няма сделка, сбогом сиромашийо!”

– Няма затворен обем без противоречия. Както съм писал в книгата си „Регресия на зачатието“: няма клас от отличници. Ако затвориш един обем, бил той квантов, квантово мислене и логика за цялото пространство, то в него започват процеси, подобни на тези в другите обеми и няма как да се разминем с дуалността, тя е неизменно следствие. А

Но потенциалът ни е даден от рода, от който сме част, както е дадено и мястото ни в него, в обществото. Има и други неща, определящи силата на желанията ни, но и те са дуални. Винаги има измамност и само опитният човек може да преработва и анализира, само имащият точните умствени критерии, е способен да раздели сламата от зърното. Винаги има лъжа и не че някой иска да ви лъже. Нашият мозък се опитва да бъде цял и съвършен. Това е желано от всеки един човек състояние. Но понякога то не е адаптирано към ситуацията, в която той се намира. Вижда ви се мъдър, спокоен, здрав и жизнен, но се оказва неадекватен.

Затова, преди да завиждате на някой, постигнал мъдрост и известност, вижте първо какво му е струвало това. Дали е платил за прозренията си със собствен натрупан в живота си опит, или е отрязал връзките с рода си, зарязал е жена си, не възпитава децата си, но си вярва, че е успял. Тези хора са ярък пример какви не трябва да бъдем и какво не трябва да се прави. И всяко общество има нужда от такива живи примери. Затова е и добре една „кукла” да стои повече време на сцената на живота, защото през нея виждаме истината.

– Човек има програма по зачатие и объркването идва, когато, вместо да следва духа си, следва някой тарикат. Както казах вече по-горе, никой не се е родил научен. И готови знания няма, има само информации, особено ако не сме се доверили на родителите си и не сме взаимствали от техния опит. Ако не сме разбрали кой е народът ни и не потребяваме неговата мъдрост. ако не се сещаме, че има и друг пол и че той вижда и преживява по съвсем друг начин заобикалящата ни реалност до 56 годишна възраст. Ако не сме възпитали добре децата си, не сме им помогнали да се реализират в живота, то тогава няма на кого да се сърдим, освен на самите себе си, затова че

– Големият Дух винаги е самоосъзнат, каквито са и мъдреците.

Така ние можем да изпреварим или забавим даден процес и да потънем в подробности. Това също е способност на работа на мозъка, това го преподавам като развитие на директна връзка съзнание -подсъзнание. Това е базата за самоанализа. Обърква се само жив човек и то ако няма отправна точка. Ако не знае кой е родът му и от кой народ е.

– Първо, трябва да кажа, че е безусловна само любовта на майката към детето, всичко друго е превъртане на личностна енергия през друг енергиен обем и се плаща. Тук

Всичко е условно и се плаща, така е в играта на живота. На много хора това не им харесва, но проблемът им е в тяхното изоставане. Нека се примирят с неуспехите си и да не винят други за собствените им компромиси. Нека се обърнат към духа си и да знаят, че мъдростта е вътрешно равновесно състояние и процес, който е индивидуален и всеки носи сам отговорност за него. А за жертви имаме примери много. Чест и гордост е да дадеш живота си за родината, да защитиш семейството и децата си и да отстояваш родовата карма. Много слаби духове го доказаха, като се отказаха от това.

– Много просто! Лъжат ви, за да заемат ролята на богоизбрани и да ви оценяват от името на Бога. Пазете се, че наивниците си отиват първи при всяка една война, без значение кого ще обявят впоследствие за виновник. Животът е даденост и всеки го потребява, според нуждите и способностите си.

Пълно е с псевдодуховници, секти и общнсти, които са с обикновени егрегори. И сега има живи хора, достигнали мъдрост и божественост, но хората не ги зачитат, търсейки собствения си път за развитие. Не ги забелязват и не ги отбелязват като значими и за пример, просто не ги разбират. По-лесно е да излъжеш, отколкото да научиш някого на нещо. Затова има и толкова кандидати за гуровци и политици.

– Всеки човек е Бог в развитие. Но,

За да разбереш какво носиш в себе си и да станеш творец, е нужно само да го правиш и да го представяш другите да го оценяват. Резултатите говорят. Ако имаш нереализиран потенциал , то никой не ти пречи, материализирай го чрез дела и ще разбереш какво носиш в себе си, кое е било това, дето те е будило нощем.

– Нито в материално, нито във вълновото си проявление енергията ще постигне покой вече някога.


Интервюто взе: Лияна Фероли



Гласувай:
11



1. lexparsy - Искрено Благодаря Радостина
22.12.2021 13:16
С този постинг много добре резюмира и подреди и моите мисли и отношение!
Лекс
цитирай
2. bven - lexparsy, мислите и действията ни резонират в синхрон с днешния ред, пореждан от космически играчи и в унисон с нашите мечти.
22.12.2021 13:28
lexparsy написа:
С този постинг много добре резюмира и подреди и моите мисли и отношение!
Лекс


Весели и подредени мисли в празничните дни!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14907668
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава