Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2022 09:25 - НОВИЯТ ЗАВЕТ ЩЕ БЪДЕ НАД БЪЛГАРИЯ
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1434 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 



Тъмните сили, както и нашите вътрешни демонични същности, които ни подтикват към страх, могат да бъдат сразени чрез молитви към Свети Георги.

                                                                         Лияна Фероли

И у нас зачестиха самоубийствата, в това число самозапалванията. Религиозните среди ги обясняват със съмнението, че след смъртта ни повече не съществуваме, че смъртта слага край на мъките ни. Че невярващият в безсмъртието на душата не цени своя живот на този свят, не вижда в него висш смисъл. Дори някои хора оправдават самоубийците, като изтъкват „благородните” подбуди, които са ги подтикнали към този краен акт, смятат ги за герои. Но здравомислещите знаят, че самоубийството не е проява на героизъм и твърдост на духа, че не решава проблемите, а създава нови такива – особено на близките на самоубиеца. Но най-трагичното е това, че

/Откр. 3:5/, сам закрива хоризонта пред себе си. Вярно е също и това, че


А така Господ ни изпраща изпитанията целенасочено, за да провери нашата вяра, дава ни шанс да се опомним чрез тях, да преосмислим и променим живота си към по-добро.

Та нали всеки един земен живот ни е даден само веднъж и не можем „да го проживеем на чернова, а после на белова”, както казва един водещ руски архиерей. Затова трябва да се опитаме да се помирим един с друг и с Бога, да намерим сили да поискаме прошка и да простим, като първо въдворим мир в душите си.

Атанас Спасов пък намираше за уместно и точно мнението на Дикран Балабанян: „Народ, който няма своя Ян Палах, не може да има и своя Вацлав Хавел!”. Пък е трябвало също и все така мъчително да търсим и открием прекия път към свободата си, вървейки дълго все по заобиколни пътеки и криейки се зад високите дувари и зад прехраната от предателствата. И видите ли, един ден „негово нищожество българинът излязъл на улицата да възроптае, когато намерил хладилника си празен”, вместо да го е правил при много по-заслужа ващите тази реакция причини. А това се обяснявало с всеобщата ни диагноза – „липса на морал”. Затова трябвало да извършим една болезнена операция на душите си, за да изхвърлим мизерията и безчовечието си, като ги изсипем на грамада на онова място, където Пламен от Варна изгоря. Т.е да подпалим факлата вътре в себе си. Колко патетично звучи, нали?

Да, но за този, който не знае, че тази огнена факла /Кундалини/ в нас си гори умно и доста кротко, за да не предизвиква поразии. А, когато ние я подпалим, това означава, че сме изпуснали положението, че сме допринесли за това със своите нечисти мисли на гняв, критикуване, осъждане, неразбиране. Че сме задръстили с тази ниска енергия своите фини тела, своите чакри. Затова сега издигащата се Кундалини при новите високочестотни енергии се натъква на много блокировки по главния ни канал Сушумна и предизвиква много взривове, както ни припомня д-р Захари Валоа. И на обществено, и на лично ниво.

Затова се запалват хората днес, а не от глад. А както предупреждава и 17 глава от библейската книга „Премъдрост Соломонова” ще има още много запалени клади. Защото висшата Огнена стихия прочиства пътищата пред себе си,

А признаците, че това събитие е вече в ход, са недвусмислени – безконтролна свободия, тотална манипулация, наркомании, алкохолизъм, масови депресии, стресове, влудявания, обсебвания.

Всичкото това, обаче ще ни се стори много малко, в сравнение с това, което предстои, ако продължаваме в същия дух на осъждане и неприемане. Затова японците винаги са възкръсвали от пепелта с противоположния си на нас възглед, въпреки че са преминали през не малко изпитания заради тежката си карма. Защото изпитват подсъзнателното познание, че приемайки смирено бедствията, изгарят огромния си кармичен ресурс.

Д-р Валоа казва, че

И попадайки в същите условия, кармата ни се изчиства. Затова ни е нужно да приемем, че ни предстои да встъпим в дълбочината на хаоса и на тъмнината, но заедно с това и че

Можем да помогнем това да се случи по-бързо, разбира се, като не даваме ухо на призивите за анархия, за стачки, те само обезсилватдържавата ни още повече. Също и като си припомним предупреждението на апостол Павел, че


Че промяната е възможна единствено с помощта на сърдечната чакра, а не по пътя на ума. Че българският народ трябва да промени мисленето си, нагласите си, възгледите си и да ги насочи по посока на Любовта и единението. И че България трябва да се отвори към окултното познание.

към носителката на Милостта Божия. Защото единствено тя най-много може възпре наказанията ни и да омилостиви Своя Син, да ни защитава от посегателствата на тъмнината, които все повече ще се засилват. Най-вече като се обръщаме за помощ към нейния образ от иконата „Неизгаряща къпина”. Защото именно в него, пак според д-р Захари Валоа, е вградената от специален Ангелски и архангелски съвет много голяма защита.

Трябва да сме наясно и за това, че

Да очакваме, че анархията, омразата, хаосът, самоубийствата ще се увеличават.
както и тези на нашите вътрешни демонични същности, които ни подтикват към страх. Затова срещу тези заплахи трябва да се обръщаме

Едни от най-добрите превантивни мерки в този момент срещу тези посегателства могат да бъдат, разбира се, великденският пост, изповедта, причастието. Но не ей така, с едно външно ритуално поклонение, а направени с дълбоко осъзнаване на тяхната причина и с желание да разпънем страстите си, подобно на Христос. Да намерим свещеника и Свещеноносеца в нашето сърце, да се изповядаме пред него, да извършим най-вече духовния пост в името на Бога, спазвайки най-важната норма на Любовта в едно истинско служение към Всевишния.

https://psihobg.com/?p=3095



Гласувай:
9



1. krumbelosvet - Случайно
10.03.2022 12:48
Случайно зная род на самоубийци.
Те са страдали от НЕТЪРПИМА депресия и ОТЧАЯНИЕ.
Медицинско явление.
Пази Боже.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868648
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава