Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2022 07:35 - Нашият храм
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2379 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

                  ХРАМЪТ Е ВЪТРЕ ВЪВ ВАС

 

А сега ви предстои да формирате особено отноше­ние към собственото си тяло и към собствената си реч. Застанете прави, поставете своето съзнание в съ­стояние „тук и сега" и си представете, че вашето тяло е храм, почувствайте това състояние и го запомнете.

 

Първото нещо, което би трябвало да забележите при изпълнението на това наглед просто упражнение за развитие на въображението, е увеличаването на чувството за самоуважение. Тялото, създадено по об­раз и подобие на храма, изисква съвсем друго отно­шение, нали така? Иска ви се да го опазите, да се грижите за него, да се отнасяте с уважение към него, да не го замърсявате - както с неправилно хранене, дишане и т.н., така и с неправилна реч.

 

Каква е тази неправилна реч? На първо място, това е лексиката, недопустима за Храма. Едва ли бихте си позволили да произнасяте в Храма ругатни или жаргонни думи, да употребявате неприлични изрази и всякакви неприятни звуци? Това би нарушило аурата на Храма, от една страна, и би повлияло отрицателно на вашия живот, от друга. Същото нещо става и във вашето тяло, когато използвате „недостойни" думи или излъчвате „недостойни" мисли. Всяка мисъл, всяко чувство в главата на човека е вътрешен монолог, затова завистта, злобата и раздразнението в крайна сметка придобиват словесен израз и вътрешно се произнасят. По този начин вие увреждате собственото си здраве и благополучие и привличате в живота си най-различни неприятности. Ако използваме спортния термин, вие сте открити за удар. А това означава, че сте уязвими и за черната карма, която няма да пропусне да свие гнездо във вашия поруган Храм.

 

Независимо че телата на хората си приличат и всяко тяло е като Храм, тези Храмове не си приличат помежду си.

 

Навярно неведнъж сте виждали дебеловрати „ти­пове" с ниско чело, които ни най-малко не се обре­меняват с някакви представи за морал. Техните мис­ли са насочени към бърза и лесна печалба, която на минутата ще пропилеят в най-близкото питейно заве­дение. Такива млади хора, изгарящи живота, не се за­държат дълго на бял свят. Живеят 25, максимум 30 години. След това, в най-благоприятния случай, ги чака затвор, а в по-мрачния вариант - гробищата. Тя­хната карма на практика е абсолютно черна, затова привлича трагични обстоятелства и кратка нещастна съдба. Но и техните тела, подобно на другите, прили­чат на Храм. Само че този Храм е поруган. Помните ли как завършва повестта „Вий" на Гогол? При пър­вите слънчеви лъчи всички нечисти сили хукват извън черквата, но петелът е пропял три пъти, Слънце­то е изгряло и дяволските изчадия се заклещват по врати, прозорци и цепнатини. Така тази черква остава изоставена, а хората я заобикалят отдалече. Ако при­тежавахте развито вътрешно зрение, щяхте да видите, че тези млади хора, гордо изпъчили гърди и квадрат­ни брадички, напомнят именно на този Храм — на­пълно запустял, а от пукнатините по него стърчат уши и опашки на всякакви изчадия.

 

А хора, чието тяло е подобно Храм - чист, висок и светъл; за съжаление, не се срещат толкова често. Но все пак се срещат. Такава е например Натали Дроен. Използвайки основната идея, че тялото е Храм и трябва да се отнасяме към него по съответния начин, тази жена е създала собствена философия, психоло­гия и школа, в която учи хората да се отнасят към се­бе си по подобаващия начин. Сега тя е на около се­демдесет години и въпреки че е родила седем деца, тялото й продължава да бъде стройно, гъвкаво и изя­щно като на балерина. Гърбът й е винаги изправен и тялото й наистина е подобно на Храм, в който цари истинска вяра и се творят истински чудеса.

 

А какъв е Храмът на вашето тяло? Отнасяте ли се по подходящия начин към него? Не го ли осквернявате с излишества, сквернословие и черни мисли? Ако правите това, постарайте се да се избавите от всичко това тук и сега. И всяка следваща минута (а след ми­нута ще бъде за вас отново „сега") помнете това.

ОТНАСЯЙТЕ СЕ КЪМ СВОЕТО ТЯЛО КАТО КЪМ ХРАМ И ВСИЧКИ ВАШИ СЛОВА (КАКТО МОЛИТВАТА В ХРАМА) ЩЕ ПРИВЛИЧАТ КЪМ ВАС ПОЛОЖИТЕЛНА КАРМА (ЩЕ ДОСТИГАТ ДО БОГА). / из Вербална карма, Левшинов/



Тагове:   тяло,   здраве,   лексика,   храм,


Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867531
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава