Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2013 08:00 - какъв е бил полицаят гешев?
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 7692 Коментари: 8 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Полицаят Никола Гешев -
“една възхитителна легенда”
 
За това определение представителят на България в ООН Иван-Асен Георгиев плати с живота си през 1964 г.

Д-р Павел Бъчваров

"Една възхитителна легенда" - така Никола Гешев бе наречен през 1963 година от представителя на България в ООН Иван-Асен Георгиев.

image  
"Той ни надигра тотално - продължава Иван-Асен Георгиев - преди и след 9 септември 1944 година. По време на нашата нелегалност Гешев знаеше всичко за нас и в брилянтния период на своята кариера нанесе серия от съкрушителни удари на БКП - от разгрома на съвършената нелегална организация на ген. Владимир Заимов и залавянето на членовете на ЦК на БКП, с процеса срещу тях и убийството на Емил Марков, та чак до разбиване на шпионската група на Александър Пеев - Боевой. Гешев имаше внедрена сред нас малка армия от съвършени агент-провокатори. За всяка своя акция на "тихия фронт" той използваше едновременно по двама или трима от тях, за да се дублират при проследяването на следата, като ги разменяше, за да не буди съмнения в заподозрените. До ден днешен сме разкрили и унищожили само двама такива. Къде са другите днес, ако не - сред ръководните среди на партията и държавата?"
Година след това си изказване Иван-Асен е задържан, обвинен в шпионаж и осъден на смърт. Разстрелян е на 5 януари 1964.

image  
Върху титулната страница от разработка "Овен" на Първи отдел при III управление на ДС, под снимката на българския суперполицай на всички времена, пише: "Никола Христов Гешев. Роден на 13 април 1896 г. (зодия "Овен") в София, изменник на родината, живял на бул. "Христо Ботев " № 39 - София, с полувисше образование, осъден задочно на смърт от Народния съд, началник на
отделение "А" при Дирекция на полицията Като такъв е водил непримирима борба срещу партията и партизанското движение у нас, за която му дейност е награждаван и повишаван в длъжност." От досието "Овен" се разбира, че прякорът на Гешев сред приятелите и началниците му в полицията е бил "Папата", не само заради следването му в Рим по право, а защото неговите ходове са били много мъдро премисляни.


image

Тази характеристика обаче е бледо отражение на истинските успехи на полицай № 1 от "Обществена безопасност" при Дирекция на полицията. В течение на своя брилянтен период Гешев създава една съвършена мрежа от верни само на него антикомунистически агенти, които не са изпълнявали нарежданията на никой друг свой началник или министър. От своя страна "Папата" е имал редица контакти и служебни ангажименти с много държавни мъже, осъществявал е комбинации с всеки удобен на него политик в България, но цялата тази негова дейност се е възприемала от цар Борис III като необходима за държавната сигурност, поради което Гешев е имал абсолютната си свобода за действие. Ето защо суперполицаят нерядко е контактувал, без да дава сметка на когото и да е, със самите върхове на държавната административна структура - депутати, министри и самия премиер. Тази негова голяма свобода му е създавала своеобразен ореол на самостоятелен и независим.

Колкото и учудващо да е, големият български политик и световно известен учен по история и философия Богдан Филов е човекът, който заедно с Никола Гешев изгражда най-солидните основи на българската агентурна полицейска мрежа на Държавна сигурност още от времето, когато е министър на просвещението. Такъв министър Филов става на 14 ноември 1938 в правителството на Георги Кьосеиванов - смутното време на още незаглъхналото ехо от Мюнхенското споразумение, което се е състояло един месен преди това.

image

Филов вече е влязъл в полезрението но цар Борис III още от 1935. Две години по-късно, за неговото назначаване като министър, Царят изисква подробна полицейска справка от Обществена безопасност. Малко учудващо е, че по необичаен начин полученият документ е преекспониран с хвалебствени суперлативи. Тези високи оценки на тайната полиция световно-известният учен до голяма степен заслужава заради своите постижения по история, археология и философия, като възпитаник на Фрайбургския университет в Германия. Блестящата и кристално чиста хвалебствена характеристика обаче говори и за друго - Богдан Филов има отлични връзки и в секретните служби, където Никола Гешев расте в кариерата си и по това време е стигнал до длъжността "групов началник" към Обществена безопасност. Когато става министър на просвещението, Богдан Филов, спечелил вече доверието на Царя, нескрито от Двореца започва да се меси в работата на секретните служби. Без големи усилия той размества агенти, изпраща едни на по-висока длъжност, поставя на тяхно място свои хора, като отлично прилага и "рокадите" в службите. За тези действия на Филов отговорните хора от Обществена безопасност не реагират. Това означава синхрон и пълно разбира-телство между Филов и Гешев, както и владеене на хората от специалните служби. Такова поведение на новия министър изглежда нелогично на пръв поглед, но е факт, който може да се докаже дори от личния дневник на Богдан Филов, воден впрочем от него само като бележки, без коментар, с цел да послужи по-късно за написване на мемоари. В увода на същия този дневник историкът академик Илчо Димитров е представил автора като "човек с политическа неопитност - истинска находка на двореца". Като се елиминира класовото чувство на комунистическия академик, ние можем да видим през призмата на фактите, как тази "политически неопитна находка" по време на своята кариера буквално дирижира голямата битка против комунизма в нашата страна. Забележителният успех на тази битка на Богдан Филов бе прекъснат само от победният ход на Червената армия.

Документът, който публикувам, ми е представен от бившият национален състезател по волейбол Димо Антонов и неговата съпруга Росица, които понастоящем живеят като бизнесмени в италианския град Кремона. От този уникален документ се вижда как разузнавачът при отдел Държавна сигурност на политическата полиция Димо Стойков Шиваров (дядото по майчина линия на Димо Антонов) е назначен като представител на полицейската власт на мястото на освободения от същата длъжност Александър Санков. На последния предстои блестяща кариера като ръководител на агентурата сред партизанското движение под прякото ръководството на Никола Гешев.

Заповед с № 3215 от 16 ноември 1939 година е подписана лично от Богдан Филов, тогава още министър на народното просвещение. Отдолу, сякаш за формалност, се мъдри подписът на шеф от Държавна сигурност. С това се осъществява една крайно изгодна сделка за двете страни, но под натиска на Богдан Филов. Невероятната история на Димо Шиваров в полицията и неговото сътрудничество с Гешев ще проследим нататък в настоящото изложение. Също така ще стане ясно, как Никола Гешев - "Папата" се сдобива с най-верния си човек, който ще ръководи полицейската агентура сред партизанското движение и ще му нанесе големи щети.

Когато става министър-председател, Богдан Филов взема окончателно в свои ръце агентурната мрежа на Държавна сигурност. Пренебрегвайки не само министъра на вътрешните работи, но и ловко заобикаляйки самия монарх, Филов превръща полицията в нещо като свое и на Гешев владение, нещо като "държава в държавата".

Още в началото на септември 1944 година по-хитрите започват да напускат България.
Снабдени с паспорти, те се изнасят с германска колона към Виена, а оттам минават и се установяват за по-дълго в Италия. Всички, които са писали за последните дни на Гешев, пропускат един важен факт и разглеждат бягството му като изолиран, самостоятелен акт. Всъщност това е част от явно отдавна замислен план за спасение на служителите от целия отдел Държавна сигурност. И така, късно следобед на 9 септември 1944 година Гешев, Фичев и Димитров пристигат в района на границата. Както е според уговорката, там ги чака подофицер Стамо Армутлиев. ...
Как завършва земния път на големия полицай?
Имаше версии, че са го виждали в Египет, В Турция, в Италия, а защо не и в Аржентина?
Може би наближава времето да научим още една истина...






Гласувай:
17



1. yotovava - Като агент от такъв ранг няма начин да не е знаел какво се готви,
13.04.2013 09:03
по-интересно е какво се случва, след като напуска България. Прословутите му думи „И 50 години аз ще управлявам България” е хубаво да се разгледат спрямо днешните събития :)
цитирай
2. bojo12345 - Дали ще научим какво е станало с Гешев след 9.ІХ.44. не толкова от значениеи...
13.04.2013 09:11
По- важното е ,че е бил професионалист от високо качество за онова време. Днес такива полицаи все още няма,затова и корупцията е голяма!
Един нов Гешев или Гешевци днес са необходими, за да се справим с престъпниците, които са на високите нива в съда , прокуратурата и Парламента. Рибата мирише от главата,а тези са,които правят чадър над престъпниците.
Затова няма и осъден нито един висш държавен служител, нито един мошеник от ВИП-а!
цитирай
3. анонимен - "Полицаят Никола Гешев - възхитителната легенда" е бил евреин, агент на Световното Сатанинско Еврейство
13.04.2013 09:53
Такива са били, и са, всички български ръководители.
Световното юдомасонско еврейство е едниствената мафия, която именно затова е и "неунищожима". Техни са всички банки, вкл. "националните", и, реално, всичките пари в света, защото само те имат властта да ги печатат и да ги ползват по свое усмотрение, за сатанинските си цели. Техни са всичките многоименни "мултинационални" корпорации и неизброимите им, явни и тайни, дъщерни фирми (вкл. и държавните, защото ако не са с еврейско участие, те са с еврейско ръководство - държавно и фирмено).
Еврейски са всичките известни ни до сега Империи, като започнем от Египет и Александър Македонски, Римската империя, вкл. Византия; Турската империя (Но преди това - Хазарската империя и маскираните "крипто-еврейски" империи на Монголи, Татари, и тн. и т.н.
Следват: Британската империя и Руската империя, а днес - САЩ и ЕС - които според щенията на юдомасоните - сатанисти, трябва да бъдат разорени икономически, културно и демографски, от китайската комунистическа империя, която е днешния им Фаворит.
Но "човек предполага, а Господ разполага!!
цитирай
4. bven - На 1: Валя, тези думи на Гешев научихме преди 20-тина години, по-важно е сега -
13.04.2013 10:05
Къде са другите днес, ако не - сред ръководните среди на партията и държавата? Защото истината винаги се научава, въпросът е какви изводи сме направили от събитията..И да не позволяваме повече манипулации. Време е.
цитирай
5. bven - На 2: Приемам, Божо12345, че имаме нужда от професионалисти навсякъде - не само по високите етажи,
13.04.2013 10:11
но и в обикновените фирми и работни место. Защото само професионализъм и чисти ръце и сърце помагат да се работи за доброто на държавата! Всички останали калинки и пеперуди, опожарени и американизирани, без ценз дори, само развалят класата.
Все пак, най-важното е всички да поискаме най-доброто за държавата ни и да го заявим високо и отговорно на всеослушание! Със седене в кръчмите и пред сапунките вечер никой няма да научи какво мислим.
Поздрави!
цитирай
6. bven - На 3: Да, анонимен - и Скитникът-евреин още ни разказва такива истории.
13.04.2013 10:15
Все пак Господ и всеки с Господ в сърцето си разполага със своята воля, разум и чувства! Всяка организирана престъпност има начало и край, важното е когато идеалите са за здравето и живота на човек и нацията, да се работи с чисти ръце и изпълнено с любов сърце.
Благодаря ти за подробния коментар - истината трябва да се знае от всички.
Желая ти добри и полезни почивни дни!
цитирай
7. mariniki - невероятни неща...
14.04.2013 21:06
съм слушала за Гешев... и тези прословути негови думи...
че още 50 години аз ще управлява България... днес наистина
казват много... но къде е цялата истината за него, дали не е изгубена
някъде във времето... прочетох с удоволствие...
сърдечен поздрав за теб..
цитирай
8. bven - На 7: Маги, невероятните неща за Гешев ги чухме едва преди двадесетина години, ако не се лъжа.
15.04.2013 21:56
Излиза, че каквото и да се е случило в нашата хубава България, все е било под негов план и контрол. Или някои все още действат задкулисно?! Да се надяваме, че времето е и наше - наближава да се отворят тайните архиви...Поне няма да сме неподготвени .
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868418
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава