Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 09:01 - за годината на дървения кон
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 5018 Коментари: 8 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Реймонд Ло- Гранд мастер Фън шуй
image

Китайският календар, известен като селско стопански или Календар Ся, е удивително точна система, която описва измененията във времето и сезоните, като същевременно се явява и инструмент за прогнозиране. Забележителната традиционна предсказателна система Четирите Стълба на Съдбата се използва за предсказване съдбата на човека съобразно неговите данни за раждане, които са съобразени с Календара Ся. Уникалната особеност на този календар се състои в това, че цялата информация за годината, месеца, деня и часа се представя под формата на петте основни елемента – Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя, които се считат за базови съставки на цялата Вселена. Съотношенията между петте елемента позволява точно да се определи какво ще настъпи в съдбата на всеки и така е възможно, използвайки тези знания да се умножат успехите и да се доведат до минимум неуспехите в живота.

ГОДИНАТА НА КОНЯ: В ОЧАКВАНЕ ДА НАСТЪПИ.

В китайският календар Небесните стволове и Земните клонки образуват цикъл от 60 години. Това означава, че ние вече сме преживели подобна година на Дървения Кон 60 години назад през 1954 година. В тази година се е случило поражението на френската войска в забележителната битка при Диен Биен Фу във Виетнам през май 1954г. По нататък, оглеждайки се назад в историята, през 1894 година, по време на Първата китайско-японска война, благодарение на упорития янски характер на Дървото и месец август, а също така в ден Ин Огън, избухнала забележителната битка по море в устието на река Ялу. В резултат флота на династия Цин- Бейанг почти напълно се оказал разрушен от военните кораби на Япония вече през септември 1894 година.
Годината на коня – 2014, съгласно Календара Ся е представен от два елемента – Дърво разположено върху Огън. Съгласно циклите на пораждане и разрушаване, които управляват взаимовръзките между елементите, от Дървото се появява Огъня – това е цикъл на пораждане и те имат близки отношения. Обичайно тази картинка при която майката /Дървото/ поддържа детето /Огъня/ по кръга на елементите и означава хармония. Обаче очевидно е, че тази теория не може да се приеме за 2014 година, тъй като природата на тези елементи не е много спокойна и мирна. Ян Дървото символизира такъв тип характер, който с упоритост и инат се придържа към принципите и трудно се съгласява на примирие, а Конят – най-мощната енергия на елемента Огън е способна да предизвика взривове и стрелба с огнестрелни оръжия. С такива елементи не може да се очаква, че 2014 година ще е мирна и спокойна.

Твърдият характер на Ян Дървото означава безкомпромисна позиция и прави годината много трудна за постигане на съгласие между конфликтните страни. И така, във света ще бъдат множество международни конфликти и борби, които могат да доведат до ожесточени боеве и сражения. Конят е месец юни по западния календар, пикът на лятото и енергията на Огъня ще се прояви по-мощно от всякога. Скритият вътре в Коня елемент Ин Огън – това е пламъка на свещта. Такъв огън блещука и има емоционален и неустойчив характер. Има много примери за това, че Ин огъня инициира взривове и огнени бедствия. Терористичният акт през 2001 година стана в ден Ин Огън и през месец Ин Огън, убийството на Усама Бин Ладен през 2011 година също така стана в ден Ин Огън, и първата атомна бомба беше хвърлена над Хирошима на дата, отбелязана с мощен огън на Коня, и затова има основания да се направи извода, че 2014 г. ще има множество международни конфликти и стълкновения и няма да остане мирна. Такива сериозни конфликти са отбелязани в историческите хроники в предшестващите две аналогични години Ян Дърво Кон и затова не може да се изключи възможността за войни и ожесточени боеве през 2014 година.

В китайската метафизика Ян Дървото представлява растежа и активната дейност. В човешкия организъм то е свързано с главата, а от органите – черния дроб. Ян Дървото често е свързвано с праволинейността и непреклонността. Затова личности Дърво Ян имат развито мислене, твърдо поддържане на принципи, никак не им е лесно да приемат компромиси, с други думи те са упорити и не са гъвкави, отказват да се предадат и не са склонни да отстъпят, обаче се спасяват с бягство, ако над тях се оказва натиск. Като такива, при тях има тенденция твърдо да отстояват и да се борят за своите убеждения и мотиви. И когато натискът или опозицията са по-силни от тях, хората Дърво просто получават увреждане – травми в главата. Ето защо някои хора на Ян Дърво проявяват ексцентрично поведение, когато се намират под психологическа преса.

Примери за Ян Дърво са: Бритни Спиърс, Уитни Хюстън, Кристен Стюарт, Вирджиния Уулф... Повечето от тях имат странно поведение от време навреме – например Бритни Спиърс се омъжила и развела в разстояние на 55 часа през 2004 година. Уитни Хюстън се прославила с отмяната на концерти, закъснения за интервюта, шоу, спeктакли и изчезване без предупреждение, пристрастяване към наркотици. Тя се удавила във ваната през 2012 година, това е подобно на Вирджиния Улф, известната писателка, която по същия начин приключила със себе си, потъвайки в морето. Друг човек с Ян Дърво - професор Джон Неш, който получи Нобелова награда в областта на икономиката, като неговата история стана популярна благодарение на филма „Игри на разума”, той страдал от шизофрения. Ян Дървото от 5-те базови качества на човека, символизира добротата, такива хора са честни и се придържат към своите принципи. Те са надеждни, верни приятели, но свойствената им упоритост като поведение, им предизвиква конфликти и травми, тъй че за тях е необходимо да се научат да бъдат гъвкави, за да избегнат вредите и загубите при решаването на проблемите.

В частност, 2014 година Ян Дървото стоящо върху огъня на Коня – огъня се явява агресор по отношение на дървото и хората лесно ще се разгорещяват. Те ще бъдат много импулсивни и много лесно могат да бъдат оглавявани и повеждани в битка. Тъй че през годината е необходимо да се въздържаме от агресивни действия и да се стараем да играем играта с хладен разум, повече стремейки се за намиране на компромисни решения. Освен това, политическата активност, свойствена за поведението на Ян Дървото също така ще доведе до търсения за подобрение на условията на труд и работната заплата и от тук ще се увеличи прираста на производството.

Китайският йероглиф Ян Дърво, съдържа в себе си линия, която сочи право надолу. Това символизира ствола на дървото, а също така има символното значение за проникване в земята. И така, опитът показва, че в годината на Ян Дърво, ще се очакват болшинство метеоритни атаки. През 1994 г. Ян Дърво Куче /ян Земя/, кометата Шумейкър падна на Юпитер, при което се образува огромен кратер с размера на Земята. През 1954 г. 4-килограмов метеорит попаднал в къща в щата Алабама, а през 2004 година, метеорит с тегло 1,3 килограма ударил къща в Нова Зеландия, и през всички години, завъшввайки на 4 – явявайки се години на Ян Дърво Кон със силен елемент огън – в китайската метафизика това е много силна и мощна енергия. Това е силна година за дейности, свързани с енергийния бизнес, въздухоплаването, спорта, упражнения, развлечения, ресторантьорство и не на последно място огъня – това е оптимизъм, който ще продължава да управлява икономиката и фондовия пазар. През 1954 г. Дървен Кон, Dow Jones Industrial Average индексът се зафиксира високо равнище - 382,74 пункта през цялата година, което се явява пик след краха на Уол Стрийт през 1929 година.

Огненият Кон също така представлява Прасковен цвят или Цветето на романтиката, което е изгодно за развлекателните отрасли такива като мода, красота, реклама и средства за масова информация... Но негативният аспект на Прасковения цвят може да се прояви във вид на сексуални скандали. Ян Дървото седящо върху Коня – това е звезда с наименование „Червен чар”, която описва жена с потресаваща красота, която много лесно привлича мъжете. Разбира се мощната енергия на огъня на Коня предизвиква огнени бедствия, взривове, ядрени инциденти, стрелба с огнестрелни оръжия и войни. В китайската медицина огъня – това е елемента на сърцето и кръвта, силната горещина ще атакува елемента Метал, който представлява дихателните органи в тялото. Така че ще има проблеми със здравето свързани със сърцето, кръвта, възпалителни заболявания с дихателните органи и проблеми с кожата. 120 години назад, в годината на Дървения Кон, през 1894 година е преминала сериозна пандемия на бубонна чума, при която са загинали повече от 100 хиляди души в южната част на Китай, включително Гуанджоу и Хонгконг. През 2014 година, летящата звезда 4 ще се намира в центъра. Четворката – това е петел и няма да има нищо чудно, ако се появи друга напаст, подобна на птичия грип.

Китайският календар следва 60 годишен цикъл. Това означава, че ние вече сме преживели такива години на Ян Дърво върху Кон през 1954 и 1894 години. И двете години са отбелязани с ожесточени боеве през Индийско-Китайската война и Китайско- Японската война. Но освен това, през тези години е имало и положителни нововъведения, в резултат на които живота ни се е усъвършенствал. Кока-кола започнала да продава в бутилки през 1894 г., Международния олимпийски комитет също е бил основан през тази година. През 1954 г. първата атомна подводница е била пусната на вода в САЩ, първия цветен телевизор бил направен RCA, Texas Instrument пуснала в продажба първия комерсиален транзисторен радиоприемник, първата атомна електростанция в света се открила в Подмосковието през юни 1954 г. и пилотиран полет с Boeing 707 се състоял през юли 1954 г. Музиката на огнената енергия, Рок-н-рол стана много популярна през 1954 г. с пускането на „Rock Around Clock” на Били Хейли. Първото списание Sport Illustrated било публикувано през август 1954 г.
Разбира се, в предишни години на Дърво, събитията също са отбелязани с някои огнени бедствия и войни. Освен Индо-Китайската война и Китайско-Японската е имало сериозни епидемии на чума в Юго-източен Китай през 1894 г. и голям горски пожар в Минесота през септември 1894 г., убивайки 450 човека. Освен това избухнала стачка с участието на 12 000 пристанищни работници в Ню Йорк, причината била искането за подобряване условията на труд през септември 1894 г. През 1954г. Съветският съюз за пръв път провел изпитание на термоядрена бомба, пожарът на американския самолетоносач USS и Бенингтон убили 103 моряка и се отбелязали множество въздушни и морски катастрофи, урагани и свлачища.

Има много знаменитости, супер звезди и известни хора, които са родени в ден Ян Дърво, освен тези, които са упоменати по-горе, велики кинорежисьори, актьори, певци, музиканти,бизнес магнати, познати от историята, които се отнасят в категорията Ян Дърво: Елвис Пресли, Брус Ли, Джими Хендрикс, Киара Найтли, К. Съдърланд, Кондолиза Райс, Ангела Меркел, Ли Ка Шинг... освен това, бъдейки силен човек и стремящ се навсякъде да съблюдава принципите на целостта, хората на Дървото имат преимуществото при завоюване на Земята, която се явява елемента на техните пари. И в китайския цикъл на 12 животни тези, които са от елемента Земя, се появяват 4 пъти - това са Дракон, Куче, Вол и Коза, което два пъти превишава количеството на другите елементи. Това означава, че хората Дърво получават два пъти повече шансове за придобиване парите и това очевидно има своите предимства пред другите елементи. Доколкото Земята е елемента на парите за хората Дърво и към Земята се отнася всичко, което е свързано със собствеността и къщите, повечето от олигарсите, притежаващи недвижими имоти, са родени в ден Ян Дърво. Типичен пример е г-н Ли Ка Шинг, един от най-богатите хора в света, притежаващ недвижимости в Хонгконг и роден в ден Ян Дърво с много елементи Земя в Четирите Стълба на съдбата си.
Още един ярък представител на Ян Дърво е настоящия канцлер на Германия Ангела Меркел. Тя е родена на 17.07.1954 г. – дамата Ян Дърво. Тя е считана за вторият най-влиятелен човек в света съгласно класацията на Forbes. Като лидер на Европейския съюз, тя е сред най-влиятелните при формирането на политиката на Европа и установяването на твърди мерки на икономии при разрешаването на кризата с еврото. Тя демонстрира твърдост и безкомпромисност, характерни за Ян Дървото, като типичен пример е това, че тя е инициирала връчването на награда от M100 Media Award на датския карикатурист, който направи карикатури на пророка Мохамед, наскърбяващи мюсюлманската общност.
Друг типичен пример на човек Ян Дърво, е знаменитата кунг фу звезда Брус Ли, роден на 17.11.1940 г. Филмът, който му донесе международна слава е „Юмрукът на яростта” през 1972г., където той беше в ролята на кунг фу унищожителя Чан Чен, борещ се против Япония и защитаващ честта на Китай пред лицето на чуждата агресия. Героичният образ на национален герой и силния принципен стремеж за постигане на справедливост – това е именно характера на Ян Дървото. В края на филма, той е разоръжен и се обръща с лице към обкръжилите го войници, които откриват огън срещу него – това е типично за хората Ян Дърво, които твърдо стоят на своите принципи и отказват да отстъпят, отивайки на компромис.

Друг образ на Ян Дърво може да се намери в популярния американски сериал „24” с актьора Кийфър Съдърланд. Той е роден на 21.12.1966 г. в ден Ян Дърво. В сериала той изиграва ролята на Джак Бауер – агент на антитерористично подразделение, който е много способен агент със силен партриотизъм, предотвратяващ големи атентати, за да запази живота на гражданите и прави това с непреклонна решимост и убедителност, за сметка на своите лични интереси и безопасността си. Това също така много добре представя твърдостта и безкомпромисността на личностите Ян Дърво. Патриотизъм и национализъм са положителни качества, обаче тези фактори могат да допринесет за раздухване на международни конфликти през 2014 година.
Конят се явява мощен елемент Огън и е в стълкновение с Плъха / ян Вода/, който е мощен елемент Вода. Когато се случи такова стълкновение между Огън и Вода, това придизвиква сериозен пожар примесен с водна стихия. В частност Огъня е кръвта, а Водата – телесните течности и от тук са възможни сериозни аварии с проливане на кръв. Огънят, разглеждайки го като елемент свързан с въздуха и височината, ще донесе бурна дейност при авиостроенето, авиополетите, даже при усвояването на космоса. Това ще бъде година на пътешествия за много хора, но и пътнотранспортни произшествия, свързани с въздуха и морето. Огънят е енергия, която е непостоянна по въпросите за ядрените оръжия и ядрената енергия. В предишни години на Дървен Кон през 1954г. в СССР се прави изпитание на първата атомна бомба и е построена първата атомна централа в Подмосковието, а САЩ пускат първата атомна подводница... И така, проблемът Северна Корея и Иран, разработващи ядрено оръжие, ще останат една от основните заплахи за мира.
Конят образува троен съюз с Тигъра и Кучето /У+Ин+СЮ= Огън/, създавайки мощно усилване на Огъня. Това е много сериозно и ще стане причина за взривове или огнени бедствия и даже изригване на вулкани. В този смисъл, най-опасни са месеците февруари и юни, които са месеци на Тигъра и на Коня. В здравословен план, Огъня е свързан със сърцето и кръвообращението, а силната горещина ще предизвика сериозни заболявания на сърцето и на кръвта, а също така и усложнения, свързани с възпаления. От друга страна, Огънят вреди на Метала и много силния Огън поврежда метала в дихателните органи и кожата, Ян

Дървото е свързано с черния дроб, главата и косите. В такава година на силен Огън, Дървото ще бъде много сухо и нездраво и това просто означава проблеми с очите, които са свързани с черния дроб, опадане на косите и болки в главата. Конят е мощен източник на Огън, той може лесно да предизвика проблеми с циркулацията на кръв и възпалителни проблеми в организма. Освен това, Конят е в стълкновение с Плъха /ян Вода/- представител на бъбреците и имунната система според китайската медицина и се очакват здравословни проблеми. Това стълкновение отслабва имунната система и създава повече възможности за болести и вирусни атаки. И така, хората, които имат проблеми с кръвообращението и сърцето и тези, които имат слаби бъбреци е благоприятно да приемат хранителни добавки, такива като Омега 3, 6 ,9-мастни киселини, витамин С и Е, екстракт от гроздови семена и антиоксиданти за превенция и за понижаване стойностите на холестерола и да предотвратят запушването на артериите, изстудявайки прекомерния огън и поддържайки бъбреците и за засилване на имунната система.

Петте основни елементи представят различните части на тялото : Дървото – черния дроб, Огъня – сърцето и кръвообращението, а към Водата се отнася бъбреците и имунната система, половите органи, пикочната система. Прекалената сухота и слабост на Дървото може да доведе до проблеми с черния дроб. Силният Огън генерира възпаления, високо кръвно налягане и болести на сърцето. Доколкото Водата е много слаба ние сме длъжни да съсредоточим вниманието си на бъбреците и имунната система. Огънят на Коня е унищожител на Метала и ще възникнат проблеми с дихателните органите.Силният Огън също така атакува Метала, който се отнася към дихателните органи и кожата. В годината на Коня има предпоставки за замърсяване на въздуха, атмосферата и това благоприятства обстоятелствата за появата на вирусни инфекции и разпространение на епидемии. В предишни години на Дървен Кон 1894 г.е имало сериозна епидемия на бубонна чума в Южен Китай. В тази година по Фън Шуей, летящата звезда 2 е била разположена на юг, а 5 се е намирала на изток, 2 е звездата на болестите, а 5 е звездата на нещастията. През 2014 г. неблагоприятната звезда 5 се намира на северо-запад, а 2 се намира на изток, като тези две области лесно могат да пострадат от вируси. Звездата 4 се намира в центъра, а тя символизира Петел и няма да има нищо учудващо, ако през 2014 г. вирусна епидемия може да се разрази в период на стълкновение на Коня с Плъха и този конфликт между Огъня и Водата може да предизвика водни бедствия,пожари, взривове, ядрени експлозии, корабокрешения.
Хората, родени в година на Коня, не само че ще бъдат в отношение на оскърбяване на Княза на годината, но и ще изпитат Самонаказване, т.к. Конят се отнася към животните, за които е неблагоприятно дублирането на знаците им. Това наказване означава печал, ненавист и неприязън. Ако Огънят се явява неблагоприятен елемент, той ще създаде проблеми със здравето и нещастия, свързани с кръвта и сърцето.
продължава.



Гласувай:
18



1. iliada - Добро утро,bven!
30.01.2014 09:25
Четох с голямо любопитство!
Благодаря ти !
цитирай
2. bven - На 3: Здравей, Илиада:)))
30.01.2014 13:28
Радвам се, че четивото те ее заинтригувало. Дано има полезни неща!
Поздрави и хубав ден за всичко (по китайския календар:)))!
цитирай
3. stela50 - Набързо го прегледах, Бвен ... но ме заинтригува
30.01.2014 18:08
и по късно ще го прочета подробно. Винаги има неща,
които не е лошо да знаеш...
Поздрав и приятна вечер !
цитирай
4. bven - На 3: Привет, Стела.
30.01.2014 18:48
Мисля, че тази прогноза за 2014 година е доста подробна и всеки може да ползва нещо за себе си :)))
Поздрави!
цитирай
5. megg - Беше ми много интересна
30.01.2014 20:44
информацията, както и различните аспекти, проявления, прогнози; хубаво ще е, ако се сбъдват само добрите, или поне повечето сбъднати са добри; има какво да открием за себе си, благодаря ти, Бвен!
Лека вечер! :)
цитирай
6. bven - На 3: Нека се сбъдва това, което ние искаме, megg:))))))))
03.02.2014 17:40
Когато човек знае, може да решава сам! Знанието е сила!
Намасте!
цитирай
7. yotovava - Ееееее, детенцето ми е Кон,
05.02.2014 10:36
ха дано му е по-лека годината :))))))
цитирай
8. bven - На 7: Валя - поздрави на Кончето
11.02.2014 15:34
и да сте живи и здрави !:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14870331
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава