Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2017 16:48 - ... 750 000 лева за велосипедната алея до "Парка" - Да бе, да!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 4844 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2017 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

              Според познатият ни вече до болка от последните няколко години местен стандарт "Павлова" /за кой ли пореден път!/ протече редовното заседание на Общинският ни съвет, състояло се на Димитровден, 26.10.2017 г. С един общо взето постен дневен ред, с едно стандартно изказване на Мирев, подкрепил предстоящото прехвърляне на активите на Професионалната гимназия по земеделие в собственост на Общината - съчетано при това с поздрав за именниците! на този празничен ден, както и с почти единодушно подкрепените петнадесетина докладни с по 30 гласа "ЗА" - изобщо идилията бе пълна за пореден път в Търговище.

           На фона на почти пълната местна "ОФ" симбиоза в управлението на града ни, между Герб, БСП, ДПС, АБВ и Обединените за Търговище, някак си странно, както и абсолютно нереално се "вписват" тук неистовите атаки към правителството и управляващите от Герб и Обединените патриоти, както и почти всекидневни искания за незабавни Оставки! и вотове на доверие, от страна на ръководствата на същите тези партии - БСП и ДПС! Ясно е вече на всички, че при нас е в сила формулата универсална: "Всички във властта" - хората са си разпределили правилно "порциите" и ресорите в управлението ни местно, и ни водят към светли бъднини НАПРЕД, нали?!?

         Разбира се, отново /а и според очакванията ми/ нямаше особено впечатлени от моят призив от предишната седмица, г-н Танев да поеме все пак някаква морална отговорност, и се оттегли като Общински съветник, в резултат на станалата вече публично известна тежка осъдителна присъда за рекет, наложена на четирима служители на охранителна фирма "Енержи Секюрити Груп", нанесли при това и побой на 17.07.2012 г. върху бившият арендатор на над 10 000 дка земеделски земи в района на Преселец и Драгановец - Ш.Ш. - както се казва в една популярна наша песен, тук лицемерието е наложен, и много добре ошлайфан отдавна управленски стил: просто продължаваме да СИ се правим, че: "нищо не се е случило, просто валеше мрак...".

         Логично бе на фона на всичко това, отново най-интересното да се случи на самият финал на тази сесия - подобрен бе анти рекорда за разходи от ІІ - то тримесечие на кмета Дарин Димитров - сега, вече за ІІІ - то тримесечие се оказа, че той е изразходвал средства в размер на 60.00 лева за командировки в страната, а г-жа Алиева - отново 0.00 лева! Разбира се, информация относно разходите за посещенията на управата ни в чужбина досега публично не се е дала, но и тези нищожни и тъжни цифри говорят много на всички ни, както и сами по себе си, мисля аз...

       "Гвоздеят" на деня за мен обаче - като в един истински филмов екшън, бе оставен в самият край, и отново бе сътворен от кмета Димитров по повод отговорът му на Питането до него от г-н Дамян Иванов - единственият /за сега!/ истински общински съветник, опитващ се да "разчупи гипса", и да получи допълнително информация по щекотливи, но вълнуващи избирателите ни въпроси.

        Този път той постави проблема с изоставената и неподдържана от години изградена велосипедна пътека от местността "Първи долап", до обичаната за излети на много търговищенци местност "Парка". Г-н Иванов се позаинтересува дали е възможно общинската "Флора" да я почисти от тревата до края на тази година, както и дали е възможно тя да бъде по-основно рехабилитирана, или пък направо преасфалтирана през 2018 г., и колко би струвало това на всички ни.

         От самият отговор на кмета Димитров веднага ми стана ясно, че управата ни не мисли да предприеме нещо по-сериозно по този въпрос - оказа се, че първо Общината би трябвало да поиска, както и да получи съответното разрешение за тази по същество строителна дейност от държавата - понеже там собствеността била публична държавна.

         След като той правилно предположи в отговорът си, че това би могло да се уреди сравнително лесно, на уточняващото питане от страна на г-н Иванов - За какви средства все пак ще става на въпрос за нейното възстановяване през следващата година ?, кметът Димитров обяви, че според изготвената количествена сметка от специалистите на Общината, ще ни бъдат нужни... 750 000 лева!!! Да, наистина, за възстановяването на тези някъде между 4 и 5 километра велосипедна алея, ще ни бъдат необходими направо 3/4 - ти от Един Милион Лева - честно казано, в началото си помислих, че едната нула е някаква грешка, но не би - грешката си се оказа просто... вярна!

        Разбира се, последва веднага реплика от страна на селските ни кметове, присъстващи в залата, че за тази пари би могло да се асфалтират много улици по селата ни - тук място за противопоставяне между нуждите на града и селата не може да има, като няколко дни по-късно аз все още продължавам да смятам, че с подобен свръх рекорден разчет за най-скъпо рехабилитирана /а не изградена наново!/ велосипедна алея, можем успешно да фокусираме вниманието на националните ни медии, дори!

       Разбира се, всеки един от вас също би могъл да прецени до колко това е една обективна и реална цена за тази полезна за всички ни дейност, но моето усещане е, че се получи един нелеп опит просто да се откаже бъдещ подобен ангажимент - по един особено комичен начин, обаче...

        КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322878
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031